ביקורת ספרותית על בת המטבח מאת ג'אייל מקהנרי
ספר טוב דירוג של ארבעה כוכבים
הביקורת נכתבה ביום שישי, 5 באפריל, 2013
ע"י שלומיתמי


בת המטבח
כתבה: ג'אייל מקהנרי
מאנגלית: אורטל אריכה
כנרת, זמורה-ביתן – מוציאים לאור
302 עמודים

בבלוג של ידידה וירטואלית, מצאתי פרטים על תסמונת אספרגר, בה לוקה גיבורת הספר "בת המטבח".
קבלתי את רשותה של כותבת הבלוג לצטט את המידע שהיא הביאה על התסמונת.
וכך היא כותבת:
איזה ספר מקסים! זהו ספר מיוחד העוסק בתסמונת אספרגר מנקודת מבט מקורית ומרעננת. ייחודו של הספר בכך שהוא פותח לנו צוהר לעולמם של הסובלים בתסמונת. תסמונת אספרגר היא "אחת מהלקויות ההתפתחותיות המכונות תסמונות הקשת האוטיסטית." עיקר הלקות הוא בתקשורת לא מילולית כגון, הבנת סיטואציות חברתיות, חוסר יכולת לקרוא רגשות, קשיים ביצירת קשר עין, חוסר אמפטיה, תגובות לא הולמות במצבים חברתיים, זיכרון צילומי והתמקדות בנושאים ספציפיים. סימפטומים אלה משתנים מאדם לאדם, בהתאם לטווח הספקטרום של התופעה.

המעוניין לקרוא את התרשמותה, הנה הכתובת של הבלוג שלה:
http://www.tapuz.co.il/blog/net/UserBlog.aspx?foldername=gali123&skip=1

גיבורת הספר מאופיינת כלוקה בתסמונת אספרגר, הסבר עליה בקטע שהבאתי למעלה, איפיון נוסף הוא האהבת הבישול. כמצוטט בקטע המופיע כאן:
בת המטבח
ג'אייל מקהנרי מקהנרי כותבת בתשוקה ובחמדה על אוכל. הסיפור הנפלא והמרענן הזה הוא רב-רבדים כמו בצק עלים חמאתי משובח." אוֹפְּרה מגזין מה פירושו של דבר להיות נורמלי? אחרי מותם הבלתי צפוי של הוריה, ג'יני סֶלוַוג'יוֹ הביישנית והמסוגרת - בחורה צעירה עם תסמונת אספרגר - מוצאת נחמה במטבח. הקיצוץ, החיתוך והבחישה השיטתיים מרגיעים אותה, והארומה העשירה של מרק הריבוליטה - מה שהיא משחזרת בקפדנות ממתכון הכתוב בכתב ידה של סבתה האיטלקיה....(מגב הספר)
לכותבת הספר, הכולל מרשמים, טור תרבות-פופ בירחונים אמריקנייים וכן בלוג בישול פופולרי.
3 קוראים אהבו את הביקורת
אהבת? לחץ לסמן שאהבת




טוקבקים
+ הוסף תגובה



3 הקוראים שאהבו את הביקורת




©2006-2023 לה"ו בחזקת חברת סימניה - המלצות ספרים אישיות בע"מ