ביקורת ספרותית על עד הירח ובחזרה מאת ג'יל מאנסל
הביקורת נכתבה ביום ראשון, 13 בנובמבר, 2022
ע"י רויטל ק.


שוקולד מריר 60-70%.
זה השוקולד האהוב עלי.
רצוי עם תוספת של שקדים או אגוזים או פיסטוק או בוטנים.
משהו שיגוון, שישבור את הטעם השגרתי ויתן טוויסט.

אבל בהריון האחרון שלי רציתי דווקא מתוק. מתוק-מתוק.
יש תקופות כאלה, אתם יודעים.
חיפשתי מתוק כל הזמן, אכלתי קרואסון שקדים כל בוקר, שתיתי שוקו פעמיים ביום.
א' שעבדתי איתו המון בתקופה הזאת היה מציע לי מהשוקולד המריר 80% מינימום שתמיד היה לו בחדר, ואני בדרך כלל לקחתי אבל מאוחר יותר היינו עושים הפסקה, הולכים יחד למטבח שם הוא היה מכין לעצמו קפה ומשם למכונת הממתקים שם הייתי קונה לעצמי שוקולד חלב מתוק-מתוק (זה לא שוקולד! היה מדגיש א' בבוז).
א' כבר יצא לפנסיה מאז, אני ילדתי ועדיין עובדת על הורדת אחרוני הקילוגרמים שעליתי בהריון ההוא, מכל המתוק.

ולפעמים עדיין ממש בא לי מתוק. זריקת סוכר נטולת תחכום ואליטיזם.
אבל אני גם בררנית. אפילו כשאני רוצה מתוק אני בררנית.
עומדת מול מכונת הממתקים ומתלבטת. זה חייב להיות מתוק אבל… לקוקוס למשל יש טעם לוואי נורא שמשתלט על הכל, אתם מבינים. אם זה חטיף שוקולד גדול מדי, בסוף אני יוצאת עם בחילה. אם זה נורא נורא מתוק בסוף אני נשארת עם תחושת מיאוס, כשכל המתיקות עולה בגרון. מתבקש שיהיו קצת תוספות כמו אגוזים או שקדים, אבל בלי להגזים ולשפוך את כל סוגי הקרמל-מלוח-חמאת-בוטנים-מחית-פיסטוק פנימה אם אפשר.
אני מחפשת משהו קטן ומדוייק, שישאיר תחושה טובה.
בלי חרטות ומחשבות בולמיות.
הרבה פעמים אני עוזבת בלי לקנות שום דבר ומתגעגעת לא' ולשוקולד המריר שלו, כזה שאף פעם לא מוצאים במכונות ממתקים.

יש גם תקופות כאלה שאני רוצה לקרוא משהו מתוק. מתוק-מתוק. זריקת סוכר נטולת תחכום ואליטיזם.
אבל אני גם בררנית. אפילו כשאני רוצה מתוק אני בררנית.
מסתובבת בספריה ומתלבטת. זה חייב להיות מתוק אבל… לכתיבה גרועה למשל יש טעם לוואי נורא שמשתלט על הכל, אתם מבינים. אם מערכת היחסים שמוצגת כרומנטית היא למעשה מערכת יחסים רעילה, בסוף אני יוצאת עם בחילה. אם הספר משתפך בהגזמה על הירהורים ורגשות או נעיצת מבטים אובססיבית באברי הגוף שלו/שלה בסוף אני נשארת עם תחושת מיאוס. מתבקש שיהיו קצת קלישאות ז'אנר, אבל בלי להגזים ולשפוך פנימה תועפות של צירופי מקרים ומהלכים שחוקים אם אפשר.
אני מחפשת משהו קטן ומדוייק, שישאיר תחושה טובה.
בלי חרטות ומחשבות בולמיות.
ואם לומר את האמת, זה ממש נדיר.
הרבה פעמים אני נוטשת את הספר אחרי פרק-שניים, כי רציתי זריקת סוכר אבל… לא את זאת.

עד הירח ובחזרה הצליח להיות זריקת סוכר מצויינת ברגע בו הייתי צריכה אחת כזאת. עם כתיבה סבירה, סיפור רקע נוגע ללב ודמויות שקל לחבב. להגיד שהוא לא נפל קצת בקריטריונים האחרים שפירטתי? אם להיות כנה, לא בטוחה שהוא עמד בכולם. היו בו הרבה יותר מדי צירופי מקרים וקלישאות ז'אנר, יותר מדי התאהבויות ממבט ראשון והפי אנדים להרבה יותר מדי אנשים. אבל בסך הכל הוא עשה את העבודה שלו, שאמורה להיות פשוטה אבל משום מה קשה להשיג אותה: להיות ספר קריא, קליל, חמוד, כיפי ומנחם, נטול יומרות ואג'נדות. מתוק מדי, אבל לא עד כדי בחילה.
25 קוראים אהבו את הביקורת
אהבת? לחץ לסמן שאהבת




טוקבקים
+ הוסף תגובה
האופה בתלתלים (לפני שנתיים ו-11 חודשים)
לאאא ברור!
זה רק מחזק את הידיעה הזו!
מוצאת גם את הטראש המוצלח זה כישור רב ערך :)
רויטל ק. (לפני שנתיים ו-11 חודשים)
מתלבטת אם להגיד תודה או להיעלב האופה, חשבתי שאת ההנחה שיש לי טעם טוב ביססנו מזמן;)
רויטל ק. (לפני שנתיים ו-11 חודשים)
תודה זשל"ב
כמו שכתבתי לסקאוט, רציתי להשתייך למועדון האקסלוסיבי שלכם, אך ללא הצלחה...
האופה בתלתלים (לפני שנתיים ו-11 חודשים)
לא משנה אם זה חומר הקריאה הרגיל שלך או לא - עצם זה שגם בז'אנר שאת בקושי קוראת את מחבבת ספרים טובים, מראה שיש לך טעם טוב :P
זה שאין לנקוב בשמו (לפני שנתיים ו-11 חודשים)
אצלי השוקולד האהוב עליי זה מריר 90 אחוז, חלב זה נחמד אבל מתוק מאוד ולא באמת שוקולד. מריר פחות מ90 אחוז זה לא באמת מריר אבל הטעם סביר. שוקולד מריר 60 אחוז זה גם לא באמת מריר וגם לא שווה, עדיף כבר חלב במקום.

ביקורת מתוקה. גם אני פעם כתבתי ביקורת על ספר ומתיקות.
רויטל ק. (לפני שנתיים ו-11 חודשים)
תודה גלית
קראת?
רויטל ק. (לפני שנתיים ו-11 חודשים)
תודה cujo:)
רויטל ק. (לפני שנתיים ו-11 חודשים)
תודה yaelhar
גם תעלומות אני אוהבת, זה למצבי רוח שונים...
רויטל ק. (לפני שנתיים ו-11 חודשים)
תודה אנקה
מריר עם שקדים זה נהדר, קליפות הדר זה כבר לא בשבילי:)
רויטל ק. (לפני שנתיים ו-11 חודשים)
תודה האופה:)
זה באמת פחות חומר הקריאה הרגיל שלי, אבל מדי פעם...
רויטל ק. (לפני שנתיים ו-11 חודשים)
תודה סקאוט. 90% זה יותר מדי בשבילי...
ניסיתי, רציתי לאהוב את זה, לא הלך:)
חני (לפני שנתיים ו-11 חודשים)
מקסים רויטל
כמו שהגוף יודע מה הוא רוצה
ככה הנפש.
גלית (לפני שנתיים ו-11 חודשים)
מה שיעלהר כלומר בעניין השוקולד.
בספרים אני אוכלת כל.
cujo (לפני שנתיים ו-11 חודשים)
ביקורת נפלאה:)
yaelhar (לפני שנתיים ו-11 חודשים)
יפה מאד.
למרות ששוקולד 60-70-80 אחוז הוא בעיני תחליף לרעל עכברים סר הטעם... בשבילי רק שוקולד חלב, בלי אגוזים, תודה.

גם אני מחפשת מפעם לפעם טעם אחר בספרים, אם כי הברירה שלי היא עתירת תעלומות, לא עתירת סוכר.
אנקה (לפני שנתיים ו-11 חודשים)
ביקורת חמודה בלי מתיקות יתר :) שמעי, גם בשבילי שוקולד מריר עם שקדים או בונדוקים הוא הממתק האולטימטיבי. גם קליפות הדר מצופות שוקולד עושות את העבודה.
האופה בתלתלים (לפני שנתיים ו-11 חודשים)
מסכימה מאוד! כבר שנים הוא אחד מהרומנים הרומנטיים שאני חוזרת אליהם בכיף, כי הוא פשוט כל כך נעים וקליל ולא פרובלמטי (חוץ מקו עלילה משני אחד, סביר). קטע שחיבבת אותו
סקאוט (לפני שנתיים ו-11 חודשים)
אגב, גם שוקולד תשעים אחוז טעים מאוד. יש בו משהו מתקתק למרות המרירות.
סקאוט (לפני שנתיים ו-11 חודשים)
סקירה מתוקה (;
גם אני מאוד אוהבת מתוק.
ממש. משתדלת לא להגזים אבל לפעמים זה לא מצליח.
רויטל ק. (לפני שנתיים ו-11 חודשים)
:-)
מצויין עמיחי, שמחה שקידמתי מטרה חיובית בעולם
עמיחי (לפני שנתיים ו-11 חודשים)
רויטל, תודה על הסקירה. בזכותך קבעתי תור לדיאטנית.





©2006-2023 לה"ו בחזקת חברת סימניה - המלצות ספרים אישיות בע"מ