הביקורת נכתבה ביום שישי, 8 בפברואר, 2013
ע"י dushka
ע"י dushka
אהיה הראשונה להודות שאני חיה בבועה. אני יוצאת מהבית רק כשצריך, נמנעת כמעט לחלוטין מחשיפה לחדשות ומרוכזת אך ורק בעיסוקי השוליים ובסביבתי הקרובה. הייתה לי פעם טי שירט שקופה מכביסות עם הכתובת What has reality ever done for me?. שאלה טובה.
קשה לתושבי בועה להתנגש בעל כורחם במציאות, תהא אשא תהא, אך קשה אפילו יותר להחשף לקיומן של בועות אזוטריות אחרות, עולמות בזעיר אנפין שלהם חוקים משלהם.
זה לא מכבר הזדעזע עולמי השקוף והשביר משני מפגשים עם בועות מקבילות.
על הראשון לא ארחיב- רק אקרא לבועה בשם- "יום הולדת בספא לילדות בנות שמונה"
והשני הוא הספר הזה- "משתה" של גיל ססובר (לא, זה לא ההוא, זה אחר)- ספר בישול שנראה כמו שיר, מאוייר באופן חריג, אסתטי אבל חריג, ותוכנו מעורר בי מין אנטגוניזם לא רציונלי.
לעולם לא יביאו לשופרסל דיל אקסטרה, סניף המרכבה חולון, כריש חול (בערבית סלפוח, בלי ניקוד, אז מי יודע איך הוגים את זה? יהיו פדיחות בנמל) ואם כבר יביאו הוא לא יהיה כזה שניצוד ברשת הנמשכת החוצה בידי הדייגים מהחסקות הקטנות אלא כזה שנידוג ברשת של הטרולים, "אותן סירות הרסניות שפשוט גוררות רשתות ענק על הקרקעית ומחריבות הכול" ולכן במאבקו שחרר חומצות אמינו שהן מקור ריחו הרע ויש לבשלו בחלב במשך שעה לפני הבישול האמתי (לסקרנים: מחבת חמה מאוד, הרבה חמאה ותוך כדי להוסיף לימון כל הזמן כדי לא להניח לו להתייבש).
בין לבין משולבים ציטוטים וסיפורי זימה (כמו הכריש, לא לכל טעם וכמו הכריש, גרמו לי לחיוך נבוך ולהדהוד של תחושה מוכרת, שהחיים הם במקום אחר וגם מאוד מעייפים). גם המתכונים עצמם נראים כמו הרהורים- החומרים (ב bold) מתמזגים עם אופן ההכנה (ב plain) באופן "פשוט, נעים ולא מתאמץ, כמו שאוכל צריך להיות. כמו שהחיים" (ציטוט מגב הכריכה).
רות סירקיס, אַיֵך?
בסדר. הבנתי. הבועה שלי פרובינציאלית.
כמו הארנבת של לאה גולדברג, "יושבת אני בבית יום ויומיים חושבת: מה אבשל לארוחת צהריים?" ושוב נופל הפור על שניצל ופסטה אדומה בתנוחה מיסיונרית.
18 קוראים אהבו את הביקורת
טוקבקים
+ הוסף תגובה
|
חני
(לפני 12 שנים ו-7 חודשים)
כמה חן
יש לך בביקורת דושקה..אוכל וסקס כמעט תמיד הולכים ביחד,אני לא מתפלאת על מחשבות זימה שבאות עם ספר בישול..את גיל ססובר ואוכל אני לא מכירה..אולי כדי שאכניס את הספר הבייתה..תודה.
|
|
|
dushka
(לפני 12 שנים ו-8 חודשים)
לפי משנתו של ססובר דנן
חצילים (רצוי כמובן בלדי ולהכיר את מי שקטף אותם) ומחשבות זימה דווקא הולכים יופי ביחד, אבל אולי זה עניין של פיזור קשב.
|
|
|
טופי
(לפני 12 שנים ו-8 חודשים)
ואני שוב שרפתי את החצילים
אולי כוון שהייתי עסוקה במחשבות זימה?
|
|
|
שין שין
(לפני 12 שנים ו-8 חודשים)
ענק!
|
|
|
Mr. Vertigo
(לפני 12 שנים ו-8 חודשים)
דושק...
שכחת את הכי חשוב - בשר עגל איכותי "דפוק" דק ובגודל של צלחת. אבל אם זה היה מטאפורי - זה בכלל לא חשוב.
|
|
|
נתי ק.
(לפני 12 שנים ו-8 חודשים)
ביקורת מדליקה:-)
|
|
|
dushka
(לפני 12 שנים ו-8 חודשים)
חמדת
עד כמה שבקיאותי הדלה מגעת אל מחוץ לבועתי, בדימונה אין נמל. אני יכולה לחפש לך מתכונים רלוונטיים לאיזור המדבר :) ויעל- חשבתי שיש בה את כל מה שצריך וגיליתי שאין לי סלפוח.
|
|
|
dushka
(לפני 12 שנים ו-8 חודשים)
שאפתח לך חלון לעולם השניצל? על קצה המזלג?
א. צורה: דפוקים רחבים ודקיקים/עבים ועסיסיים/שניצלונים קטנטנים. ב. האם לטבול בקמח או לא לטבול? ג. בביצה: עשבי תיבול ושום/כפית סחוג/כפית חרדל/כלום/קצת פפריקה מעושנת ד. ציפוי: פרורי לחם קלאסיים/ פירורי גריסיני/ קמח מצה של סבתות/ כל מיני המצאות יפניות חדשות. ה. אפשר לשרות קודם לטיגון את העוף החתוך בתערובת של בלסמי וסויה. ו. אפשר לוותר על הקמח+ ביצה+ ציפוי ולטבול את העוף בבלילת בירה (קמח מתובל ומדולל בבירה) ואז לטגן בשמן עמוק. זה מה שעולה בדעתי כרגע, בטוח יש עוד. וזה שמוזכר בביקורת היה בכלל שניצל מטאפורי.
|
|
|
Mr. Vertigo
(לפני 12 שנים ו-8 חודשים)
דושק, הנה נפתח לי חלון...
הזדמנויות קצר (פתאום), ורציתי לשאול באמת: כמה אפשר לגוון בשניצל?
|
|
|
חמדת
(לפני 12 שנים ו-8 חודשים)
חחחח....כריש חול לא מגיע גם לדימונה
ולכן ביום שלישי מכינים קוסקוס .גרמת לי לצחוק ,תודה .
|
|
|
dushka
(לפני 12 שנים ו-8 חודשים)
התבלבלת יפעת
חיבוק קיבלתי רק אחרי אורז אדום (פסטה אדומה? אח שלה? חבר שלו). מרק שעועית, עקב היותו חלק מהקז'ואל, מקבל מחמאות רפות בהרבה. ובאשר למחשבות, אני אשאיל לך את "משתה" בהזדמנות.
|
|
|
יפעת
(לפני 12 שנים ו-8 חודשים)
אני התכוונתי לחיבוק של אחרי המרק. אני תוהה מאיפה מגיעות המחשבות המלוכלכות האלה.
|
|
|
yaelhar
(לפני 12 שנים ו-8 חודשים)
אין כמו חיים בבועה
יש בה את כל מה שצריך לחיות טוב...
|
|
|
dushka
(לפני 12 שנים ו-8 חודשים)
ובן, נשמה טובה שכמוך, אני מעדיפה לענות לך כאן
משועממת? אני? אתה אפילו לא מתחיל לדמיין כמה אפשר לגוון בשניצל ;)
|
|
|
dushka
(לפני 12 שנים ו-8 חודשים)
במקרה הכינותי מראש שעועית שרויה במקפיא
ובתנוחה מסיונרית התכוונתי כמובן לשניצל ולפסטה אם כי הילדים שלי מעדיפים אותם במיטות נפרדות.
|
|
|
יפעת
(לפני 12 שנים ו-8 חודשים)
ולא על מרק שעועית?
מה קרה, חיבוקים כבר לא מספקים אותך????
|
18 הקוראים שאהבו את הביקורת
