קטגוריות » בישול ואפיה ( בישול ואפיה בחנות הספרים)
1. |
2. |
3. |
כופתאות מרקדות בסירים לצלילי מוסיקה צוענית סוערת: הספר "פפריקה" מביא אל השולחן את המטבח ההונגרי המהולל כפי שיוסף (טומי) לפיד זוכר אותו - בנוסטלגיה מתובלת בהומור - וכפי שרק רות סירקיס מסוגלת חהתאים אותו לתנאים הישראלים מבחינת המרכיבים, האקלים והכשרות. ספר בישול זה, שהוא גם חומר קריאה מהנה ומשעשע, מאפשר להכין במאמץ מינימלי את מיטב ...
|
4. |
"בישולה" מזמין אתכם לביקור קל ומהיר במטבח, עם תוצאות מענגות. לכולנו אין זמן,כולנו עסוקים, ממהרים ורצים, ובכל זאת, רוצים אחרי גיחה קצרה למטבח, ליהנות מסלט אחר, ממרק מהביל בין רגע, ממנה עיקרית שתהיה מוכנה עד סוף החדשות, מאירוח מרנין שלא ידרוש טרחה רבה מדי - "בישולה" יגלה איך עושים זאת. "בישולה" נרקח במשך שנים מפתקים, מחברים מגזרי עיתונים...
|
5. |
על הספר:
בספר זה הבאנו לפניכם חלק נכבד מתבשילי המטבח המרוקאי. כידוע לכם, למטבח זה
מגוון עשיר של תבשילים, מתוכם בחרנו את המאכלים המרכזיים בחיי המרוקאים, שעם
הזמן היו לנחלת הכלל.
באוסף התבשילים שבספר כללנו את תבשילי הדגים על כלן סוגיהם. גיוונו באופן הכנתם: חלקם מבושלים, אחרים מטוגנים או אפויים. ניסינו לכלול כמה שיותר סוגים. אלה של...
|
6. |
'ני רייט ואריק טרויי (מאנגלית: עליזה ספקטור) מבית הספר לבישול מס' 1 בעולם: הסודות של למעלה מ-700 שיטות הכנה ובישול, בלוויית 2000 צילומים המסבירים צעד-צעד כיצד לבצען. שלל עצות וטיפים ממומחים, מתכונים של מיטב השפים המומחים, ומגוון של דרכים לקישוטי מאכלים מדהימים.
כמו כן בספר מבחר של 150 מתכונים מבית הספר לבישול הנחשב למס' 1 בעולם מן המטבח הצ...
|
7. |
הבישול המרוקני העשיר, כפי שזכור לילידי מרוקו, מוגש בספר זה ביותר מ - 300 מתכונים של מנות ראשונות, מנות עיקריות ומשפחתיות ועוד... נלוות להם עשרות תמונות צבעוניות מרהיבות עין. המתכונים מובאים בלשון ציורית המשוהצת בסיפורים וזכרונות ילדות של המחברת, שעלתה לארץ ממרוקו בשנת 1957. הספר נועד לכל אלה שרחקו משורשיהם בשל סיבות שהמקום גרמן, לאלה ...
|
8. |
יסודות הבישול וסודות האירוח מאות מתכונים למשפחה ולאורחים ספר - שהוא בית - ספר לבישול מעולה תמונות צבע מרהיבות * חומר רקע רב ומעניין * טבלת תבלינים * אפייה מוצלחת וקישוט עוגות * הדרכה מפורטת לתכנון וארגון מסיבות, ארוחות חגיגיות ואירוח קל. "מהמטבח באהבה" מיועד לאנשים האוהבים להסבר את שולחן נאה וליהנות ממאכלים טעימים. יש בו מאות מתכו...
|
9. |
העמידו קפה...העוגה כבר מוכנה. נכון. יש בספר עוגות שהכנתן אורכת קצת יותר מחמש דקות, אבל גם הן פשוטות להכנה ומהירות, והתוצאה מרשימה וטעימה. יותר ממאה ועשרים עוגות מהירות ונהדרות ממטבחה של רות יולס יפתו כל מארחת, ותיקה כמתחילה, להיכנס למטבח ולהתחיל לאפות...ובעצם, רבות מהן אין צורך לאפות - רק לצנן במקרר או בתא ההקפאה. לא תמצאו כאן עוגות ה...
|
10. |
ממליגה, חציל רומני, קבב רומני, איקרה, צ`ורבה, קוזונאק, מרקחת השושנים והבייגלה הרומני הם רק קצה המזלג מחגיגת טעמים גדולה....
|
11. |
ששת מאפים – הספר השלישי בסדרת רבי המכר "ששת", מביא למעלה מ-300 מתכונים מנצחים של לחמים, עוגות שמרים ועוד מאפים מלוחים ומתוקים, שהמשותף לכולם הוא בצק.
כמו בכל הספרים בסדרה, גם כאן קודם "למה" ורק אחר כך "איך": מתחילים עם העקרונות, הטיפים והסודות של כל מאפה, ומתקדמים למתכונים בדוקים ומגוונים.
וכמו תמיד, כשמבינים ומקפידים ליישם כמה כללי י...
|
12. |
"יהודי חלב התפרסמו הודות למטבח המעודן והטעים שלהם שהיה ´הפנינה של המטבח הערבי.´ נהדר להיווכח במסורת הממשיכה לחיות בניו יורק, ובפופה דוויך אשר הצליחה לאסוף מבחר נפלא של מתכונים."
קלאודיה רודן, מחברת "ספר הבישול היהודי", "בישול ים תיכוני" ועוד
"אף על פי שאיני יודע דבר על בישול יהודי-סורי, האוכל המהמם בספר מרהיב זה מתעורר לחיים כמו מ...
|
13. |
כל מאכל הוא דבר אמנות יחיד ומיוחד שיוצא "לפי טעם הידיים" שמכינות אותו.
יפראק, סופריטו, מוסקה, ביסקוצ´וס ועוד.. הם רק חלק קטן מהגוון העצום של המאכלים המוגשים בספר בישול ייחודי זה - "לבשל בטעם לאדינו" המכיל 400 עמודים ובהם מתכונים ותמונות מרהיבים.
מתילדה כהן-סראנו ליקטה, במשך זמן רב, מתכונים ממטבחיהן של משפחות ספרדיות רבות. במשפחות אל...
|
14. |
ספר לאוהבי עוגות בכלל ולאוהבים עסוקים בפרט. מבחר מנצח של מתכוני עוגות נפלאים, שהוכיחו עצמם פעם אחר פעם. עוגות מהירות "בקערה אחת", עוגות שוקולד, עוגות פרי, עוגות גבינה, עוגות קרם ומיני פאי, עוגות מפוארות, עוגות שמרים ועוגיות פריכות. המתכונים ברורים, מפורטים וקלים להכנה וכל מתכון מלווה בתצלום, כי "תמונה אחת שווה אלף מילים", ואין כמראה ע...
|
15. |
קציצה היא טעם של בית, של זכרונות ילדות, של חום ושל ניחוחות מטבח.
בספר זה, סוף סוף מקבלת הקציצה את המקום הראוי לה.
כל מטבח והקציצה שלו, ונראה כי יש לקציצות אלפי טעמים.
הקציצה יכולה להיות עשויה מבשר, עוף, דגים או ירקות, פיקנטית ואפילו מתוקה.
נהדר לאכול את הקציצות חמות, מייד כשהן יוצאות מן המחבת, עם אורז וסלט קטן, או לטבול לחם טרי ברו...
|
16. |
קרין גרין ממתיקה סוד ומגלה לכם טכניקות, פטנטים וטיפים של מקצוענים. בספר כ-100 מתכונים מנצחים של עוגות בחושות, עוגות שמרים, עוגות גבינה, עוגות פאי, עוגיות, עוגות מוס, קינוחים וכמובן המון שוקולד. כל מתכון מלווה בסוד מתוק שישדרג לכם את הביצוע במטבח....
|
17. |
כן, כולל המתכון של לביבות הבטטה!
117 מתכונים בספר האוכל השלם והעשיר מבית היוצר של אחד המוסדות הקולינאריים החשובים והיציבים ביותר בארץ, אשר שינה את תרבות האכילה בתל אביב ובישראל.
"אורנה ואלה", בית הקפה שתורים של ממתינים משחרים לפתחו ומאפיינים אותו מאז פתיחתו, נוסד לפני כ-14 שנים על ידי אורנה ואלה, אז מלצריות שהחליטו להכין במו ידיהן קי...
|
18. |
בשר טחון הוא הבסיס לאין ספור מתכונים ותבשילים. הוא מקבל באהבה תיבול, צורות בישול מגוונות ותוספות שונות. בספר תמצאו כל מה שרציתם לדעת על בשר טחון:איך לבחור, היכן לקנות, כיצד לאחסן ולטפל בבשר הטחון, ובעיקר - איך לבשל ממנו שלל מאכלים מרהיבים וערבים לחך. הספר כולל כ - 100 מתכונים המבוססים על בשר טחון וכתובים בפשטות בהירות ומקצוענות....
|
19. |
בספר זה יותר מ-80 מתכונים של לחמים איכותיים מגוונים, שנוסו שוב ושוב במטבחה של סמדר: לחמים למתחילים, לחמים מקמחים שונים, לחמים עם תוספות, לחמי עמים מסורתיים, לחמי בריאות, לחמניות, לחמים מתוקים, לחמים לחגים, ולקינוח- פרק שלם על לחמי שאור, כולל הוראות הכנה מפורטות...
|
20. |
ענת אחירון ואורית חמיאל מביאות בספר זה את מורשת הבישול היהודי-בולגרי העוברת המשפחתן מדור לדור. השתיים, בשלניות נלהבות ועתירות ניסיון, זכו לקבל את הידע ישירות מסבתן ויקטוריה סרוב, שעל מאכליה גדלו. פרויקט חגיגי של איסוף המתכונים מויקטוריה ומבנות משפחה אחרות, לרגל יום הולדתה ה-100 של סבתא ויקטוריה, התפתח לספר בישול מקיף המציג, בצורה ב...
|
21. |
רביבה אפל, ממייסדות 'רביבה וסיליה' – בית קפה - מסעדה שהפך לאחד המוסדות החשובים והיציבים בארץ – מסכמת 20 שנות יצירה בספר חדש וחגיגי, המכיל מעל ל-100 מתכונים ועשרות צילומים מרהיבים שכולם על טהרת המתוקים. 'רביבה וסיליה- המתוקים' נועד גם לאלה שרוצים לגלות את סודות האפייה ואינם פוחדים משימוש במשקל ובמדחום, וגם לאלה שרוצים לאפות סתם עוגה ט...
|
22. |
אין מי שלא אוהב עוגות שוקולד. כשילדים אומרים "עוגה," הם מתכוונים לעוגת שוקולד. אבל שלא כאהבה למיץ פטל, האהבה לעוגות שוקולד איננה חולפת עם הגיל, להיפך. דומה כי מאז נאפתה עוגת השוקולד הראשונה, העולם כולו שוקד על המצאת עוגות שוקולד ושכלולן - ועל אכילתן, כמובן. אין פלא, שגן - עדן בעיניה של דנית סלומון - שוקוהוליסטית מילדות - מצטייר כגן ש...
|
23. |
"אפייה זה קל, כיף וטעים - ממש משחק ילדים"קרין גורן פותחת לדור הצעיר דלת לעולם האפייה, עם מבחר מתכונים פשוטים,מהירים ויצירתיים שכל ילד יכול להכין (כמעט לגמרי) בעצמו.כל מתכון מלווה בסדרת צילומים המדגימים כל שלב ושלב בהכנה.בנוסף תמצאו בספר מילון מאוייר המסביר מונחים בסיסיים באפייה.מצורף DVD בו מדגימה קרין גורן הכנת מבחר מתכונים מהספר.ה...
|
24. |
"עַשְׁתִידְכּ", אומרים העיראקים בסיומה של ארוחה, כשמבקשים הם להודות לבעלת הבית על תבשיליה הטובים. פירושן של שתי המילים – עָאשְׁת ואִידְכּ – שהיו לאחת: תבורכנה ידייך, וכל המגלגל אותן על לשונו לקינוח, כך מאמינים יוצאי בבל, ימתיק את שפתיו.
את המילה "עשתידכ" שמעה לראשונה שושי אורן, ילידת הונגריה, כשהכירה את בעלה איציק, יליד עיראק, בהי...
|
25. |
אחרי שחשפה את הסודות המתוקים של הקונדיטורים בספריה הקודמים, קרין גורן מפצחת את סודות המטבח של הסבתות, בספר מרגש במיוחד. בספר תמצאו 100 מתכוני סבתא מנצחים, בגרסאות אישיות של קרין שמותאמות למטבח המודרני, לציוד העכשווי ולשיטות העבודה העדכניות. לכל מתכון מצורף סוד שמשדרג את חוכמת המטבח של פעם. המתכונים מדויקים, בדוקים מכל הכיוונים ומו...
|
26. |
"כשאני נזכר בתקופת ילדותי ובניסיונותיי להסתיר את המאכלים "המשונים" שאמי בשלה והציגה לראווה לפני חברי, אני חש תחושת אשמה. באותם ימים שאלתי את עצמי למה היא לא מכינה לנו שניצל עם צ'יפס כמו כל שאר האימהות. והיום, לא נותר לי אלה להכות על חטא ולנסות לפצות עצמי ואותה בספר בישול פרסי משלי..." הבישול הפרסי נחשב בכל העולם לבישול איכותי אנין טעם...
|
27. |
ששת מתוקים- ספר ההמשך לרב המכר "ששת בישול" מוקדש לתחום האהוב ביותר במטבח הישראלי הביתי- הכנת עוגות, עוגיות וקינוחים. כל מי שאוהב יודע, שמדובר במדע מדויק. מתכון בדוק ומפורט חיוני להצלחה, אבל כדי לשחזר את ההצלחה שוב ושוב, וגם כדי לאלתר ולהוסיף נגיעה אישית לעוגות ולמתוקים שאתם מכינים, חייבים ללכת עוד צעד- להבין את ההיגיון שמאחורי הפעול...
|
28. |
הרעיון של הספר הזה פשוט מאוד: גיבוריו הם חומרי הגלם - חומרים פשוטים וטובים הזמינים בכל סוּפֶּר, שוק ומכולת שכונתית: עגבנייה, חציל, חזה עוף, אורז, דג סלמון, דניס, קישוא, שוקי עוף, נתח סינטה, תותים, תפוחים, תאנים ושוקולד גם. לכל חומר גלם קובצו יחד ארבעה מתכונים שונים ומגוונים - 4 מתכוני עגבנייה, 4 מתכוני אורז, 4 מתכוני ביצים וכן הלאה - המבוס...
|
29. |
אופים בבית מיועד לכל אלה שחושבים שאין כמו ריח של עוגה נאפית שמתפשט בבית, לאלה שיודעים שאין טעים ממאפה ביתי-לאלה שרוצים לאפות בבית.
ישראל אהרוני ורפי כהן תורמים מנסיונם העשיר ומתרגמים אותו לצרכיו של האופה הביתי, בתקווה להעשיר את מגוון המאפים ולשדרג את האפייה הביתית, בעזרת פטנטים וטיפים מקצועיים.
הספר מכיל מבחר מרהיב ומגרה של מי...
|
30. |
סוף סוף, פשטידות! אחרי שנים של איסוף חומר וחודשים רבים של עבודת הכנה מדוקדקת, יוצא בימים אלה לאור ספרה חדש של רות סירקיס: "פשטידות עולמיות". הספר מוקדש למבחר העצום של פשטידות מכל העולם: מצרפת ומרוקו, מאיטליה והונגריה, מיוון וטורקיה, מארצות הברית וישראל. יש בו סוגים שונים של פשטידות בינלאומיות כמו טארט, פאי, קיש, סופלה, גראטן, טרין ועו...
|
31. |
כשר למהדרין! חובה בכל מטבח, כ-500 מתכונים! מטעמי הבית היהודי: ריבות, סלטים ומנות ראשונות, מנות עיקריות, אוזני המן, דגים, עוגות ועוגיות, מרקים, חביתיות, פיצה פלפל ודברי מאפה, תוספות, סופגניות, בשר, מנות אחרונות, חלות והפרשת חלה, פשטידות ולביבות, לחם, מאכלי פסח* מעדנים וממתקים, סוגי חמין וקוגל. הצלחה מובטחת!...
|
32. |
"אוטולנגי" - קבוצה של מסעדות-מעדניות, וממוסדות האוכל החדשניים והחשובים בלונדון של העשור האחרון - היא פרי מוחם וידיהם של יותם אוטולנגי וסמי תמימי. בסניפי "אוטולנגי" מוגשות מנות עשירות ובהן שפע אדיר של צבעים עזים ומרכיבים ים-תיכוניים. בספר זה אספו אוטולנגי ותמימי את מיטב הלהיטים - סלטים וירקות, מנות עיקריות, לחמים ועוגות - שהפכו אותם ...
|
33. |
רשליקה - הינו ספר עם ניחוח. ניחוח של תבשילים שניתן ל"הריחם" תוך כדי קריאה. ניחוח של בית אמא וסבתא שהיוו את עמוד השדרה של המשפחה הספרדית באשר היתה, בספרד, בנדודיה בבלקן, בירושלים או בנווה צדק. קוראי הירחון "את" שבו מתפרסם המדור "רשליקה" כתבו אליה וציינו תמיד כי המתכון שקראו והכינו לחג גרם להם ולמשפחתם התרגשות רבה כיוון שהזכיר להם את הח...
|
34. |
מדהור ג´אפרי מאחרת אותך במטבח ההודי, על תבליניו, גווניו וטעמיו. בספר המעביר את ניחוחות הודו מבחר עשיר של מנות: חטיפים פיקנטיים, מיני בשרים ועוף טנדורי, תבשילי ירקות כמו צ´אטני ופולאו, לחמים הודיים כמו נאן ופורי וקינוחים כמו גלידה ומעדן גזר. הספר "בישול הודי" מרתק בדרך כתיבתו, מתובל בסיפורים ובניחוחות שדרכם מתוודע הקורא למנהגים ולא...
|
35. |
כך נבשל הוא אחד מספרי הבישול הראשונים שראו אור במדינת-ישראל הצעירה, ורבים ממתכוניו חילחלו אל תרבות האוכל המקומית בהשפעות שניכרות עד היום....
|
36. |
ששת", הספר החדש מבית "על השולחן", הוא כלי עבודה חדשני ומקיף, שיסייע לבשלן המתחיל והמנוסה כאחד לבשל בביטחון, בהנאה ובהצלחה. 350 מתכונים מכונסים בספר, אבל "ששת" הוא הרבה יותר מאסופת מתכונים.
מתכן הוא הרי רק ההתחלה .
כדי להצליח בהכנת מאכל,אפילו הפשוט ביותר, צריך להבין מדוע מבצעים כל פעולה, באיזה כלי כדאי להשתמש, על מה יש לתת את הדעת בעת קנ...
|
37. |
הספר שלפניכם מכיל כשבעים מתכונים למאפים מרוקאיים מיוחדים, מהחולקים לחמישה נושאים:
חלק ראשון - עוגיות לאירועים. חלק זה כולל מתכונים של עוגיות ומאפים מובחרים, שיפארו כל ארוע ושמחה.
חלק שני - מתוקים. חלק זה מכיל מתכונים של מאפים מתוקים בדבש, מיוחדים להכנת מגשים לחינות.
חלק שלישי: ריבות. בחלק זה תמצאו מגוון ריבות ביתיות מובחרות בט...
|
38. |
בין אם אתם תרמילאים מורעלים שיוצאים לכבוש פסגות עם תיק על הגב ובין אם אתם ג´יפאים מאובקים עם בגאז´ שמכיל שני מנגלים, שלושה סירי פויקה וסאג´; בין אם אתם יוצאים לשאיפת אוויר קלילה בפיקניק חטוף בגליל ובין אם אתם מתכננים על סופשבוע ארוך בהרי יהודעה עם כמה לילות בשטח - בישולי הדרך הוא החבר עם המימייה שתופתעו לפגוש באמצע המדבר אחרי הליכ...
|
39. |
האם יש בכלל אוכל יהודי? אחרי שנים של מחקר בנושא, אני יכולה לומר שלכל חבל ארץ או מדינה מאכלים יהודיים מיוחדים משלו, וכי אלה יכולים להיות שונים למדי מן הבישול המקומי. היהודים אימצו את מאכלי הארצות בהן התגוררו, אבל בכל מדינה מאופיין הבישול שלהם במגע ובטעם מיוחדים בשל חוקי הכשרות, בסממנים אופיינים ובכמה מאכלים מקוריים לגמרי. (מתוך המב...
|
40. |
ספר זה נועד, בצורה קלה ופשוטה, לשנות את המצב שבו בעידן של "שוויון זכויות" והמהפכה שעברה החברה הישראלית בשנים האחרונות, בבית הישראלי הממוצע הנשים הן אלה שעדיין עומדות מאחורי הסירים והמחבתות. ספר זה גם יוכיח למאצ'ו הישראלי שהבישול אינו קשה ומסובך כפי שהוא נראה, ולמעשה כל אחד יכול. בספר זה תמצאו מגוון רחב של מתכונים מכל המינים והצבעים...
|
41. |
ספר הקוקטיילים מכיל יותר משלוש מאות מרשמים למשקאות חלומיים אשר יעזרו לקוראים ולשותים לכתוב פנטזיות כאלה משלהם... או להגיש משקאות לידידים. לכל מי ששותה לפעמים ומגיש לפעמים, ספר זה הוא ספר חובה. הוא מספר בסגנון מתובל בהומור כיצד להכין את המשקאות והקוקטיילים האהובים והפופולריים ביותר בעולם, וכיצד לעשות בהם את השימוש הטוב ביותר. הכל ...
|
42. |
167 עמודים.אין כמו ריח של עוגה הנאפית בתנור, שמתפשט בבית, ואין כמו עוגה טרייה לאירוח קליל. בספר זה מציע בני סיידא אוסף עוגות שלא פחות משהן משובחות, הן קלות ומהירות הכנה.אופים מתחילים כמו גם ותיקים ימצאו כאן עשרות מתכונים בהירים ובדוקים לעוגות שוקולד, עוגות גבינה, עוגות פירות, עוגות בחושות ועוגיות.אף עוגה בספר זה לא תדרוש יותר מ-20 דקו...
|
43. |
ריח עוגה שעולה מן התנור הופך כל מקום לבית. חנה שאולוב מפתיעה שוב בספר מתכונים מקוריים לעוגות בחושות, כך שגם לאופים הוותיקים בינינו שהתנסו באפייה צפויות הפתעות וחידושים. בספר זה תמצאו מתכונים מדויקים ומהירי הכנה לעוגות בחושות בלבד. בספר מתכונים העשויים ממרכיבים בריאים – לדוגמה שמן זית ושמן קנולה, ובנוסף – מתכונים לעוגות ללא גלו...
|
44. |
שימורים. המדריך המושלם להכנת מגוון כבושים, חמוצים מעושנים וריבות. שימורים מרחבי העולם. יותר מ - 100 מתכונים נפלאים להכנת ריבות מתוקות ורטבים פיקנטיים, חמוצים מפולפלים ודגים מעושנים. מיני שמן וחומץ מתובלים, פירות מסוכרים וסירופים. עיצוב חדשני. תצלומים מרהיבים מציגים את מגוון החומרים הפשוטים - פירות, ירקות, עשבי תיבול, בשר ודגים, שמה...
|
45. |
בני סיידא מפליא הפעם במתוקיו. עשרות מתכונים לחג שנותנים משמעויות חדשות למושג ``עוגת גבינה``. בני סיידא מפתיע בעשרות אפשרויות: מבישקוטים ועד בצק פילו, מגבינת מסקרפונה ועד קבינת ריקוטה, ממאפינס ועד טורטים, מפירות יער ועד גבינת חלב....
|
46. |
שמח במטבח הוא ספר בישול מלא מתכונים קלים וטעימים לכל מי שמתחיל את דרכו בעולם הניחוחות והטעמים של הבישול.
כל המתכונים בספר עושים שימוש במרכיבים פשוטים הנמצאים בכל בית, ומדריכים את הטבח הצעיר בצעדים ברורים וקלים להבנה.
בספר זה תמצאו מגוון עשיר ובריא של מאכלים, החל בסלטים ובפשטידות, דרך תבשילי פסטה ובשר, וכלה בקינוחים מעוררי תאבון....
|
47. |
דברי המאפה שגרסיה נהגה להביא איתה לעבודה משכו את עיניהם ולבם של לקוחות הבנק שבו עבדה. הבקשות וההזמנות לעוגות ולחבשילים החלו לזרום מכל עבר, וגרסיה הפכה לבשלנית מבוקשת ביותר. כולם אהבו את הבישול המיוחד שלה, בישול שלמדה בארץ שבה נולדה וגדלה: לבנון. גרסיה גרגו עזבה את לבנון בשנת 1970. כאן, בביתה החדש, היא החליטה להגשים חלום: להוציא לאור ס...
|
48. |
49. |
הגעתם הביתה ברגע האחרון, ויש לכם כמה דקות לפני שהילדים צריכים להיכנס לאמבטיה... חצי שעה עד שיתחיל המשחק בטלוויזיה, ומחר יש אורחים, ולא תספיקו להכין קינוח בשום זמן אחר... ובני - הדודים החליטו לקפוץ... אז קדימה למטבח, ברגע האחרון... בני סיידא, המוכר לטוב מספריו הרבים, מציע ברגע האחרון שפע של מתכונים, טעימים להפליא ומהירי הכנה....
|
50. |
אורי שפט, אופה וקונדיטור מזה שני עשורים, בעליה של ´מאפיית לחמים´. זהו ספרו הראשון.
יאיר יוספי, שף, ודני גולדברג, מעצב, נפגשו לראשונה במאפייה בפאריז, מאז הם משתפים פעולה בתחומים שונים. A point books הוצאת הספרים שהקימו, היא תוצאה של איסוף אובססיבי של פונטים, פחמימות וספרי בישול....
|
51. |
הספר "העוגיות המרוקאיות של אמא", כמו הספר "הבישול המרוקאי של אמא", מבוסס ברובו על מתכונים מבית אמא. את תורת הבישול והאפייה למדתי מאמי היקרה. כילדה, ישבתי לידהּ וצפיתי בה ובאופן עבודתה, נוכחתי בגילויי האהדה של האורחים לנוכח טעמם המשובח של המאכלים והקינוחים שהוגשו לפניהם. גדלתי והפכתי לרעיה ואם, והתנסיתי אף אני בזו המלאכה. צעד אחר צעד...
|
52. |
בספר זה מסבירה רות סירקיס את יסודות המטבח הסיני, שהוא מטבח מרתק ומקסים, צבעוני ומגוון מאוד. המתכונים הרבים שבספר הם ממחוזות סין השונים: קנטון, סצ'ואן, שנחאי ופקין. האוכל המתקבל הוא עדין או חריף, חמוץ - מתוק או מפולפל, בהתאם למחוז, ותמיד טעים מאוד. מהמאכלים השונים אפשר לבנות ארוחות סיניות נפלאות מהמתאבנים ועד לקינוחים. בנוסף לכך יש בס...
|
53. |
כולם מכירים את הסברס, את הפטל ואת התאנה. אבל מי שילב פעם בתפריטו חוטמית זיפנית? או קריתמון ימי? המדריך צמחי בר למאכל מבית מפה מציע לכם 30 מסלולי טיול מרהיבים שבהם תלמדו לזהות את הצמחים הללו, ורבים אחרים. המדריך מציין היכן במקורות נזכר כל צמח, ומונה את סגולותיו הרפואיות והתזונתיות. לכל מסלול מצורפים מתכונים לתבשילים טעימים ומיוחדים: ...
|
54. |
מה יוצא מדלעת? הכרכרה של סינדרלה ותוספת מתקתקה. במה פיתתה המכשפה את עמי ותמי? בקינוחים מפתים. מה בישל החתול במגפיים למרקיז? קדרת בשר מפוארת. מתי התגלתה ערמומיותו של הרשלה? כשבטנו קרקרה. בישולה מהאגדות בוחשת בין דפיה שפע של מתכונים קלי הכנה ומהירים, אגדות קלאסיות, איורים ישנים והרבה הומור והנאה. בישולה מהאגדות הוא המשכו של ...
|
55. |
אורי בורי, המסעדן האגדי, לוקח את הקוראים למסע מעמיק להכרת הדגים ופירות הים.
הוא מציע מידע, מתכונים, רעיונות וגיוונים וחולק עם הקורא את תפיסת עולמו הקולינרית. אורי מלמד את הקוראים איך בוחרים דגים ופירות ים, איך בודקים את טריותם, איך מנקים, מאחסנים, מקפיאים, ומציע אופני הכנה שונים: גריל, צלייה, כבישה, החמצה ועישון, טיגון ובישול, אידוי...
|
56. |
בוקר אחד של תחילת שנות החמישים, הקיש גבר צעיר, שמספר כחול צרוב בבשר זרועו, על דלת בית הורי. הוא בא להודות לאמי על שהצילה אותו שנים קודם לכן בגטו לודז´.
לאמא היה כבר ילד משלה, שבגלל הצנע או העוני או סתם מסיבות גנטיות, היה קטן ורזה במיוחד, והגבר הצעיר שב למחרת עם חבילה קטנה צרורה בשרוך. "זה נקניק בשביל הילד שיגדל", הוא מלמל במבוכה, "הנקני...
|
57. |
58. |
שמח במטבח- עוגות ועוגיות הוא הספר בשבילכם!
הוא מלא במתכונים קלים וטעימים לכל מי שמתחיל את דרכו בעולם האפיה.
כל המתכונים בספר עושים שימוש במרכיבים פשוטים, הנמצאים בכל בית, ומדריכים את האופה הצעיר בצעדים ברורים וקלים להבנה.
בספר זה תמצאו מגוון עשיר של דברי מאפה, החל בעוגיות ובמאפים בצורות שונות, דרך עוגות חגיגיות ומעוררות תאבון, ו...
|
59. |
"לרוץ ולקנות! בין אם אתה מבשל מתחיל, ותיק, אדיש או נלהב. ספר חובה במטבח או על הכוננית העמוסה ליד המיטה. ספר שעוד לא היה כאן כמותו" נירה רוסו
"אחד הספרים הכי דפינטיביים שנוצרו כאן בארץ. הספר הכי מתלכלך במטבח של כל מי שישים עליו יד. כלי כלי..." צחי בוקששתר
אחרי שנמכר בלמעלה מ-100 אלף עותקים, רב המכר הגדול מבית "על השולחן" יוצא במהדורה מעוד...
|
60. |
הסיפור – אחרי למעלה מ-3 שנים ועשרות טורים מגרים שהדיי עפאים - איש אוכל, חקלאי ומבעלי “משק עפאים” – כותב במוסף “הארץ”, בהם לצד מתכונים טובים הוא מתאר את יחסי הגומלין בין בני אדם ואוכל, חוזר למקורות חומרי הגלם הכי בסיסיים, מאכלים תלויי עונות שנה, מצבי רוח וגעגועים לטעם של פעם – הגיע הזמן שנקבל את כל היופי הזה מרוכז בספר אחד עבה ויאמ...
|
61. |
גבר, אישה, בית בפאתי יער, מסע של צפייה והתרגשות, שבעה ימים של טעמים אחרים. "שבע ארוחות פיתוי" הוא ספר בישול הנוגע בהנאות החושים ובמסתורין המלווה אותן. הוא משוטט במרחבים של יופי, של טעמים, של ריחות ושל יצר, בודק את הגבולות בין תשוקה לאיפוק ובין פיתוי לעונג, והופך כל ארוחה לחוויה חושית מעוררת. השף מאיר אדוני בשיתוף צוות יוצרים מגישים למ...
|
62. |
ג'יימי אוליבר מגיש את ארוחה ב-30 דקות - גישה מהפכנית לבישול מהיר של אוכל טוב, המורכב מ-50 ארוחות קלות־הכנה, טעימות ומרגשות, כמו שרק ג'יימי אוליבר יכול. כל ארוחה בספר כתובה כמִקשה אחת, כשהוראות ההכנה למנות השונות שזורות זו בזו, ועל הבשלן פשוט לנוע לפי ההוראות שבספר, מרגע הכניסה למטבח ועד לתחילת הסעודה. "הסוד הוא בהתארגנות נכונה, עבודה זר...
|
63. |
ב- 2003 פנו אלי מרשת "ידיעות תקשורת" בהצעה שאכתוב מדור שבועי המיועד לנשים. רגע לפני שפורסם המדור הראשון, הצציע העורך שמדי שבוע נמקם בפינה השמאלית למטה גם מתכון. נבהלתי. נבהלתי בעיקר משום שעד אז יצא לי שם של שורפת סירים סדרתית ומארחת עלובה ביותר. אבל החלטתי לנצל את ההזדמנות הזו ולנסות. בהתחלה שרפתי וזרקתי לא מעט, עד שיום אחד, לראשונה בח...
|
64. |
כל מה שרציתם לדעת על המטבח האיטלקי: כיצד להכין ארוחה איטלקית קלאסית, הסברים מפורטים על הכנת בצק לפסטה, על פסטה טרייה ופסטה יבשה.
וכמובן - עשרות מתכונים נפלאים ופשוטים להכנה, מחולקים לשמונה פרקים: אנטיפסטי, פיצות ומיני מאפה, מרקים, פסטה, ירקות, מנות בשר, דגים ומנות אחרונות. ניחוחות טוסקנה, נופי סיציליה, עולים מבין התיאורים וכמובן, ...
|
65. |
שלום חברים,הצילו! איבדתי את המתכון! הכלב אכל את הדף,המטפלת קלעה איתו צמות, החותנת עפה עליו לטורקיה, וכאלה.
טוב, הנה-הנה - כל המתכונים שלא פורסמו בספר הכיופים הראשון שלי, שהופיעו ביומני הבית שאין להשיג אותם יותר, שהתפרסמו בעיתון, אבל הדף התאדה, וגם עוד מתכונים חדשים (כולל מתכון תמצית השום הטיבטית!) - הכול, הכול פה.
עם סיפורים מצחיקים, ...
|
66. |
שגב אקספרס הוא ספרו השני של השף שגב משה. בספר זה תמצאו מתכונים מהירי הכנה, קלים וטעימים, את כולם תוכלו להכין במטבח הביתי ולהשיג תוצאות מרשימות במאמץ קטן מאוד.
צורת ההגשה זוכה בספר זה לדגש מיוחד. בין המתכונים תמצאו טיפים ורעיונות יצירתיים להגשה לא שגרתית, המלצות לכלים מיוחדים ושיטות חיתוך ופרזנטציה, שיהפכו כל סלט עגבניות פשוט למנה...
|
67. |
68. |
שרי אנסקי לוקחת אתכם אל תוך המטבח שלה, ומתארת בפשטות, בהומור ובחושניות מעוררת תיאבון את עולמה הקולינארי. כאן תמצאו שפע של שימורים וכבושים, תחום ההתמחות הראשון של שרי אנסקי, לצד מתכונים של תבשילים ומאפים, גבינות, בשרים ודגים. המתכונים, האנקדותות והסיפורים הקצרים והאישיים שלצידם, יוצרים מעין תעודת זהות של מי שנולדה וגדלה כאן, בין הה...
|
69. |
שי-לי ליפא, מחברת רב-המכר "המטבח הבריא של על השולחן", פונה הפעם לקהל הצעיר עם 50 מתכונים בריאים, קצרים וקלים להכנה.
כל המתכונים בספר מלווים בצילומים מרהיבים ומגרים ובהסברים מפורטים. לצד המתכונים - טיפים שימושיים, הצעות הגשה מדליקות ומידע חשוב על ערכם התזונתי של חומרי הגלם.
לחם בירה וזיתים בקלי קלות | סלט ירקות הכי בריא שיש | חביתת כ...
|
70. |
מתוך אהבה לתרבות הגיאורגיאנית ככלל ולתרבות הקולינרית המיוחדת שלה בפרט, מציגה לאה ספיר ביד מיומנת את רזי הטעמים והניחוחות המרכיבים מטבח עשיר ומגוון זה. מלחם גיאורגיאני, דרך מנות עיקריות ייחודיות ועד קינוחים רבי טעם וצבע - נפרסים בפני הקורא המאכלים המאפיינים את העדה היהודית בגיאורגיה, מטעמים שגם הצברים ילידי ישראל נהנים מהם ולומ...
|
71. |
"המטבח היהודי של שמוליק כהן" הוא שילוב של אוכל ונוסטלגיה. המבוגרים יזכרו בעזרתו בבית אמא, והצעירים יכירו את בית סבתא, ואלה שאינם מיודעים לו - מוזמנים לשולחן: טשולנט, געפילטע פיש, קישקע, צימעס, קלופס, קרעפלעך ועוד ועוד.
"המטבח היהודי של שמוליק כהן" בא להעביר תקופה ואווירה ההולכת ונעלמת, תוך שילוב מתכונים, קטעי ספרות וחידודי לשון. שמול...
|
72. |
"את כל זכרונותיה וגעגועיה", כותב השף הירושלמי שמיל הולנד, "העבירה סבתא פרומה אלי, בלילות של סיפורים על העיירה ציצוב, נופיה, אנשיה, ריחותיה והכי חשוב - טעמיה. "כשהגעתי למסע שורשים ראשון בפולין, בתחילת שנות ה-80, הובלתי אני את הנהג המקומי מלובלין עד העיירה ציצוב, מסע של כ-40 ק´´מ. הכרתי כל עיקול דרך, קראתי בשם כל כפר, זיהיתי כל פלג והגעתי עד ...
|
73. |
חורף וגשם מקפיא בחוץ ? ובבית מרק חם ומהביל, המחמם את הגוף ומרגיע את הנפש. קיץ לוהט בחוץ, הזיעה נוטפת ? והנה ממתין לכם מרק פירות מלבב, המצנן את הגוף ומשמח את הלב. בני סיידא אסף למענכם שלל מתכוני מרקים ? חמים וקרים, מרקי ירקות ובשר, מוקרמים וקרירות מרק. המרקים הגיעו מארצות שונות, בטעמים שונים (כן, יש גם מתוקים), מוכרים וכאלה שכדאי להכיר, ו...
|
74. |
"מדריך זה כולל את כל מה שחובב הגבינות צריך לדעת, כדי להכין גבינות נפלאות בבית, כבר בניסיון הראשון"
San Francisco Examiner
"מדריך יסודי מעמיק ושמושי"
Bon Appetit
זוהי מהדורה שלישית ומעודכנת של ספרה המצליח של ריקי קרול, העוסקת מזה שלושים שנה בהדרכה ומכירת ציוד וחומרים להכנת גבינות.
הספר כולל:
* כ-70 מתכוני גבינות שונות שניתן להכינן בבית.
* מתכונ...
|
75. |
מיטב המתכונים של אמן האפייה האהוב-עכשיו בספר מרהיב מבית "על השולחן".זהו אוסף חובה לכל חובב אפייה,מתחיל או מתקדם.מיקי שמו,שף-קונדיטור והבעלים של "שמו הקונדיטוריה" חושף כאן לראשונה את העוגות והמאפים המיתולוגיים שלו בגרסה ביתית ובליווי תצלומים יפהפיים,הסברים מפורטים ושפע טיפים ועצות,שאפר לקבל רק ממקצוען כמוהו....
|
76. |
פסקל פרץ-רובין היא מחברת ספרי בישול, בעלת מדור קבוע בשבועון ``לאשה`` ובירחון ``הורים וילדים``, משתתפת בירחון המקצועי למזון, מורה לתזונה וכלכלת הבית, ומופיעה ברדיו ובטלוויזיה בנושאי תזונה ובישול. כמו כן היא מייעצת למפעלי מזון בפיתוח מוצרים ומרצה במסגרות ציבוריות ובחוגים פרטיים. ``מטעמי עיראק`` הוא ספרה הרביעי של פסקל פרץ-רובין. ספריה ...
|
77. |
בית הספר לבישול מספר 1 בעולם מגיש: יותר מ-150 מתכונים, מגלידות ועד עוגות, מפירות ועד מיני סופלה. תצלומי צעד-אחר-צעד המסבירים כיצד לבצע ולהכין את המתכונים, עצות מומחים כיצד להשיג את התוצאות הטובות, דגש על עיטורים ועוד. יותר מ-150 מתכונים מבית קורדון בלו שיפליאו את העין ויעשירו את החך, מקינוחים פשוטים ועד מורכבים, מאות תצלומים המבטיחים ש...
|
78. |
שוקולד הוא לא רק טעם. הוא לא רק אומנות של הכנת מוסים עדינים או ערבובים סודיים של שפים צרפתים.
שוקולד, אולי יותר מכל מאכל אחר, קשור לאספקטים שונים בחיים שלנו. לרגשות ולתחושות שלפעמים הם כל כך מנוגדים זה לזה: מצד אחד הוא המתנה הכי רומנטית ואינטימית, אבל מצד שני הוא חומר גלם שנסחר בבורסה.
הוא נמכר כתכשיט בחנויות מעודנות ויוקרתיות, אבל ...
|
79. |
גידי גוב הולך לאכול - מבחר המתכונים, המסעדות והאנשים מתוך התוכנית "גידי גוב הולך לאכול"
מאת חנוך פרבר
המתכונים, השפים, הנסיעות, השטויות, השמחות, הטעימות, הטעויות, האהבות והתקוות מבושלים בתוך ספר אחד. חנוך פרבר הוא שף ותיק (זליג, גרגנטוא) ומחברם של מדריך מפה לטיולי אוכל (יחד עם עפרה ריזנפלד) ושל הנאות פשוטות. לשעבר מנהל ועורך אתר האוכל בפורטל מפה והעורך הקולינרי של מגזין על השולחן. כיום בעל טור אוכל בידיעות אחרונות....
|
80. |
81. |
ד"ר רני פולק, המייסד והמנהל של "המרכז לבישול בריא" בבית החולים האוניברסיטאי הדסה, למד רפואה באוניברסיטה העברית בירושלים, ובישול בבית הספר הצרפתי Le Cordon Bleu. הוא קיבל את “פרס קיי“ היוקרתי של האוניברסיטה העברית לשנת 2005 , על סדנת הבישול שחיבר לשיפור איכות החיים של חולי קרוהנס. לד"ר פולק ניסיון רב בתחום סדנאות הבישול הבריא הן לילדים והן ...
|
82. |
בספר אפייה מעולה ניתנים שיעורים ומתכונים להכנת מבחר רב של עוגות מצוינות, ממיטב הקלאסיקה של האפייה הביתית והמקצועית. החל בעוגות ספוג בסיסיות דרך עוגות שמרים, עוגות שוקולד, עוגות גבינה, פחזניות (פרופיטרולים), טארטים ממולאים פירות, עוגות בצק עלים, עוגיות רבות ועוד.
הפרקים מסודרים לפי סוגי העוגות והבצקים המיוחדים.
בכל פרק יש ש...
|
83. |
84. |
טעם של בית זה אוכל שכ-ו-ל-ם אוהבים, אוכל שעמד בצורה מופלאה במבחן הזמן ומצליח לגעת בנימים עמוקים בליבנו. זהו אוכל עשיר וצבעוני, עתיר ריחות וטעמים שגעגועים של ילדות נשזרים בהם, מתכונים נפלאים שהסבתות והאמהות שלנו מבשלות כבר שנים עם כל הלב והנשמה.
עשרות מתכונים נפלאים של בשלניות גדולות - הדודה הירושלמית והסבתא ההונגריה, מזל מבומביי ...
|
85. |
ישראל אהרוני. רואי גרשון. ירון קסטנבוים. ליה שומרון. מיקי שמו.
שיתוף פעולה פורה בין אולפני הרצליה ומדיו שיווק ותוכן - שיזמו את תוכנית הטלוויזיה המצליחה מתכון בטוח - לבין הוצאות הספרים "פן" ו"ידיעות ספרים", הביא להוצאתו לאור של הספר הייחודי הזה.
הספר מציג קרוב ל-100 מתכונים מובחרים של טובי השפים בארץ: ישראל אהרוני, ירון קסטנבוים, לי...
|
86. |
חיים כהן מבשל את הספר הזה כבר עשרים שנה. ספרו הוא מסע קולינרי מרתק שמפליג מהמטבח של אמו בקריית - שלום, עובר דרך האנשים, הטעמים והמקומות שפגש בחייו, ומגיע למטבח המקורי של מסעדת "קרן". תמצאו בספר מתכונים פשוטים בצד מתכונים מורכבים המתאימים למטבח הביתי, בשלל טעמים, צבעים וניחוחות - כולם מחומרי גלם מקומיים, וכולם כשרים. חיים כהן מבשל הו...
|
87. |
חביתיות בצעיף חמאה מתוך אחוזות החוף, לימונים מתוקים מתוך נשים קטנות, קציפת שוקולד שמימית מתוך בעקבות הזמן האבוד, נזיד אירי מתוך שלושה בסירה אחת, ממתקי מרציפן מתוך עשו, עוגת דובדבנים מתוך פולין ארץ ירוקה, חמין מעורר זיכרונות מתוך סוף דבר, עוף ברוטב מתוך סיפור פשוט, ריבת פטל מתוך אנה קארנינה, ארוחה עיראקית מתוך מפריח היונים, מרק בולב...
|
88. |
מטבח סיני, חומרים ישראליים - הבישול הסיני בספר זה קיבץ ישראל אהרוני את העידית במאכלי סין, כפי שהוא מכין אותם, מדי יום, לאורחי המסעדה שלו. אהרוני, בוגר בית הספר לבישול בטאיוואן, השכיל למזג כאן את מבחר שיטות הבישול הסיניות עם חומרים ישראליים ברובם, או כאלה שניתן כיום להשיג ללא קושי בחנויות המתמחות בכך. ייחודו של הספר בשימוש החדש בטכנ...
|
89. |
בריאות, טבע וטעם הם חלק בלתי נפרד מתפיסת עולמה של זהורית. זהורית, תזונאית קלינית, שמילדותה ספגה את הטבע והתאהבה בנופך הקסום שבו ובמגוון המזונות שיש לו להציע, הקפידה לשלב הרבה בריאות עם ניחוח אקזוטי לכל מאכל ותבשיל. לדעתה של זהורית אפשר ורצוי לספק את הצרכים התזונתיים של גופינו דרך התזונה הטבעית המאוזנת. ספר "הטופו", שתפס מקום כבו...
|
90. |
תבשילים טבעיים ובריאים, תבשילים מהירי הכנה וטעימים להפליא, טיפים חיוניים לבישול בריא, מה מסתתר מאחורי תוויות מזון, מה כדאי לאחסן במזווה טבעי, כיצד מטפלים במזון - על כל אלה תוכלו לקרוא בהמטבח של פיליס, ספר בישול צמחוני - טבעי עדכני המתאים לכול, אפילו למי שאינם צמחוניים או טבעוניים. המטבח של פיליס מכיל מגוון מתכונים פשוטים להכנה המת...
|
91. |
היין משכר את הבשר, המשפיע מטובו על תפוחי האדמה שתובלו ברוזמרין, שהעשיר את ירקות השורש... והכל ביחד צוהל ומבעבע, מעלה ניחוחות ומבשם את השולחן לכבוד סעודה שחגגה לה יחדיו בסיר אחד גדול. קדירות בבישול ארוך ובבישול קצר, לחימום בחורף ולארוחה קלה בקיץ, גולאש וחמין, צלי וראגו, נזיד וטג´ין, עם עוף ובשר וגם בלעדיהם, עם ירקות ונקניקים ופסטה הכל...
|
92. |
ספרה החדש והמושקע של השפית אביגיל מייזליק מביא למעלה מ-130 מתכונים חדשים, חדשניים ומרהיבים ביופיים.החל מעוגות שכבות, עוגות עגולות, עוגות מהירות הכנה ועוגות אישיות, דרך פטיפורים, קינוחים וגלידות מדהימות - ספר שכולו חגיגה של מתוקים וממש קשה להאמין שכולם כולם - פרווה.את סגהון הכתיבה המיוחד לה לקחה הפעם אביגיל מייזליק לתוך עולם הקונדי...
|
93. |
"1 ק"ג כנפיים של עוף, 1 ק"ג אורז ו-2 ק"ג של עגבניות קרובות למחצה שמהם הכנתי מטבוחה - כך התחיל הכול, בערב שבת אחד לפני 25 שנה. היו שם שלושה סירים וצורך עצום להעניק לאורחים שלי חוויה משפחתית. בדרך קסם, מעט האוכל הצליח להשביע את כולם - נוער חסר בית, דיירי רחוב וחברים, ואני הייתי מאושרת. משבת לשבת הקסם נשמר. הכנסת האורחים והאוכל הביתי עשו את שלה...
|
94. |
65 דרכים לאכול בריא בלי לוותר על הטעם, לאכול טעים בלי לוותר על הבריאות, ולאכול אורגני בלי לוותר על חשבון הבנק.
הספר הזה הוא פרי שיתוף פעולה מתבקש בין פיליס גלזר, כוהנת הבישול הבריא בארץ, ו"ניצת הדובדבן", רשת בתי הטבע האורגניים המובילה בישראל. 65 המתכונים שהוא מכיל הם פתרונות בריאים, טעימים וזמינים לכל המשפחה, שבהם כל אחד מבני הבית - י...
|
95. |
הנה ספר הבשר הכי שלם שראה אור בעברית. מגוון הטעמים ושיטות הבישול בספר עצום. המתכונים מתייחסים לחיה ממנה בא הנתח ולחלק המדויק המתאים לבישול המנה....
|
96. |
ספר בישול ייחודי זה מחזיר אותנו לטעם לחם כפרי מהביל ולניחוח מרק סמיך, כמו שהיו פעם. אין זה ספר לשוחרי בריאות בלבד. באמצעים פשוטים יכול כל חובב בישול מתחיל להכין מזון נפלא, בריא ועשיר. המחברת שהשתלמה ב"קורדון בלו" בפריס, אספה בספר זה כמאתיים מתכונים מחומרים טבעיים. היא שמה דגש על אלה שערכם התזונתי לא נעקר מהם, ובחרה באהבה רבה את המרכי...
|
97. |
ספר בישול פולקלורי, ספרה של מולי בר-דוד משנת 1964, היה ממובילי הז'אנר.
בספר העבה ונטול התמונות יש אוסף עצום של מתכונים המשמרים את מטבחיהן העדתיים של עקרות הבית שפגשה, בתוספת התאמות למלאי חומרי הגלם המוגבל במדינה הצעירה.
כך אפשר למצוא בו מנות כגון עוגת קוגלהוף קלאסית ומרק מלפפונים "חלודניק" לצד "סלט הקיבוצניקים" ועוף נוסח צברה.
בר-...
|
98. |
שלל מאפים פיקנטים: פשטידות, פאיים וחטיפים מבצקים שונים ומגוונים, על בסיס של בצק ובלעדיו. בצק שמרים, בצק עלים, בצק פילו, כשבקרבם מתחבאות מליות מפתיעות, מגבינות שונות, עשבי תיבול, בשרים וירקות. כולם טעימים, ריחניים, קלים להכנה ונהדרים. לאירוח משפחתי, למזנון, לארוחה קלה - בתוספת סלט, והעיקר - בטעם של עוד....
|
99. |
חנה שאולוב מכניסה אותנו למטבחה האישי, ומגלה את כל סודותיה: עוגיות קלות, עוגיות שקדים, עוגיות אגוזים ובוטנים, עוגיות חמאה, עוגיות ריבה, עוגיות בריאות, עוגיות ממולאות, עוגיות חגיגיות ועוגיות מלוחות, כל אלה מדיפים ניחוחות של בית....
|
100. |
כמה פעמים צפיתם במאסטר שף ונורא התחשק לכם לאכול וגם להכין את מה שראיתם על המסך? אז הנה ההזדמנות שלכם להיכנס למטבח של מאסטר שף ולנסות את המתכונים המנצחים של אינה, אלקנה, סמדי בומבה, אביבה ושל כל שאר המתמודדים האהובים עליכם מהתוכנית, וגם מבחר ממתכוני השופטים, השפים האורחים מהארץ ומהעולם. ...
|