ביקורת ספרותית על טעים ללא גלוטן מאת רות טרכטמן
הביקורת נכתבה ביום שלישי, 13 באוגוסט, 2013
ע"י יותם יעקבסון


דברים טובים נעשים באהבה. ספר הבישול החדש "טעים ללא גלוטן" נרקח באהבה. מורן בויס, מעצב הספר, אובחן כרגיש לצליאק בתום מסכת ממושכת ומעיקה במהלך שירותו הצבאי. נפתולי החיים הפגישו אותו עם רות טרכטמן, או ליתר דיוק - עם מאפי ידיה המשובחים. שלושה מתוך ארבעת ילדיה של רות הם חולי צליאק, שכמו מורן מנועים מאכילת גלוטן. לאור העובדה שמיני המוצרים הזמינים עבור חולי צליאק מעטים ויקרים ולאור העובדה שכאם מסורה ביקשה רות למזער ככל הניתן את תחושת אי הנוחות והגבלות המזון והטעמים שחלו על ילדיה, היא החלה לעבד מתכונים ולהמיר בהם את המרכיבים המכילים גלוטן באחרים. ניסיונותיה הממושכים הולידו שורה של פיתוחים מקוריים שבהם נתנה את הדגש לא רק על הטעם המקורי, אלא גם על המרקם. מפתיע לגלות בספר פרק שלם המוקדש לאפיית לחמים וכן פרקים המקודשים למאפי בצק, לעוגות ולעוגיות. מורן, שהתוודע אל מאכליה המשובחים של רות הגה את הרעיון להוציא את מתכוניה הרבים בתור ספר. הוא גייס למשימה את רות, את יעל רון, שותפתו בסטודיו בי.דיזיין, את הצלם אסף רונן ונעמה רו שעיצבה את המאכלים לצילום. התוצאה: ספר יפיפה, מושקע ומוקפד שבו 72 מתכונים שונים שלבטח יוערכו על ידי חולי צליאק רבים ועל ידי כל מי שנמנע מאכילת גלוטן מטעמי בריאות.
2 קוראים אהבו את הביקורת
אהבת? לחץ לסמן שאהבת




טוקבקים
+ הוסף תגובה



2 הקוראים שאהבו את הביקורת




©2006-2023 לה"ו בחזקת חברת סימניה - המלצות ספרים אישיות בע"מ