גיל חובב

גיל חובב

סופר


» רשימות קריאה בהם מופיעים ספריו (74):
ספרי בישול שלי, ספרי הבישול שלי , ספרים שכבר קראתי, ספרים לקנות- חובה על המדף שלי!, To get, ספרים שקראתי, בישול, מתכונים, רשימת קריאה של חמדת, ספרים שקראתי, קראתי ואהבתי, לקחת לאי בודד, כתבתי עליהם ביקורת., ספרות מקור - מומלצים, ספרים שאני רוצה לקרוא, קריאה להנאה, סיפורים אישיים וביוגרפיות, למקרי חירום - נא לשבור את הזכוכית., החברים הכי טובים - אלה שמצחיקים אותי, עוד ...
1.
מי המציא את פצצת החול הנותבת? איזו שפה מדברים ג'וקים ירושלמיים? איזה כלל מתקיים התימנים ובדגי נוי? איך תופסים חוטפי מטוסים עם מסרגה? איך משברים אירוסין לאגרונום פריסאי? מה אוכלות ציפורים מוסלמיות בפסח? האם אדמונד דה אמיציס, מחבר הלב, היה תימני? מה עושים תימנים כשמלאך המוות הורג להם את הקובנה? במשך עשר שנים פירסם גיל חובב טורים בעיתונים "כל העיר", "הארץ" ו"חדשות" בהם תיעד אץ חיי משפחתו ואת האוכל הספרדי הפשוט והבסיסי שעלה על שולחנה. ארבעים מהם לוקטו בקובץ זה, והם מכילים תשובות לשאלות דלעיל ולעוד רבות אחרות. ובכן, הנה ספר המתכונים של מומה, שמעולם לא נכתב. הנה דברי הימים הסהרוריים של משפחת רז - בן - אב"י - חובב. הנה המתכון הסודי של "איך לגדל ילד עיתונאי, למרות שבלבו פנימה הוא סתם מתכונאי". וכל זה יחד עם עלילות משפחה ירושלמית אחת סבוכה ומסוכסכת, מוזרה ומאוהבת, שוחרת מדון ויודעת כל. גיל חובב נולד בירושלים בשנת תשכ"ב. הוא עיתונאי ועורך בעיתונים "כל העיר" ו"הארץ". מטבח משפחתי הוא ספרו השני. קדם לו הרומן קיטש....

2.
3.
האוכל של סבתא מתחיל לעבור מן העולם. כל מיני שפים טלוויזיונים ויועצי דיאטה דוחקים לפינה ואומרים שהוא לא נכון, לא בריא, לא אופנתי. רגע לפני שכל המתכונים האלה הולכים לאיבוד, רגע לפני שיער עבות של עשבי תיבול טריים, תירס מהונדס וקינואה אורגנית קובר אותם תחתיו, רגע לפני שהמורשת המטבחית המופלאה של הסבתות של כולנו טובעים באוקיאנוס של אוכל ממותג, מגיש גיל חובב אסופה ססגונית ואוהבת של מתכוני סבתות מהודו ועד כוש, מפולין ועד מרוקו, מהונגריה ועד תימן. זה חם, זה פשוט, זה טעים וזה תמיד מלווה בזיכרונות אוהבים של נשים חכמות וחרוצות שממש לא האמינו בסושי-שמושי אבל בהחלט האמינו בבישול כהלכה, בשכל ישר, בחיסכון ובאהבה.גיל חובב הגיש את תוכניות הבישול 'שום פלפל ושמן זית', 'עושים שוק', 'קפטן קוק', ו'המנה של המדינה' בערוצים שונים בטלוויזיה. הוא חיבר רומן, שני קובצי סיפורים ולמעלה מעשרה ספרי בישול. הוא אוהב אוכל חם שבא מסיר עם מכסה, מסתייג ממנגל וממש לא סובל סושי....

4.
"אמא שלי היתה אומרת שהכי טוב צ'ק", כותב גיל חובב, "עם צ'ק אפשר לקנות מה שרוצים, לתת מתנה למי שרוצים ואפילו לחסוך". ובכל זאת "מתנות מן המטבח" מוקדש לכל מה שאפשר להכין במטבח, לארוז ולתת במתנה: ריבות, כבושים, לחמים, עוגות ועוגיות, משקאות חריפים, ממרחים וסלטים ואפילו עוגיות לכלבים. מתנות מן המטבח עזרו לו לשחד את הזעופות שבדודות, להשיג סיכומי שיעור, לקבל תואר באוניברסיטה, לקנות חיוכים, לפייס שכנים, לרפא חולים ומדי פעם גם לשמח את עצמו. כל המתנות מן המטבח מובאות עם רעיונות איך לארוז אותן, כך ש - 250 גרם יהפכו לשי לחג וסלט של 5 דקות יקבל מעמד של כוכב הערב. אבל תמיד חשוב לזכור, אומר גיל חובב, שסתם שקית נייר חומה ופשוטה, שבתוכה עוגיות מהמטבח הפרטי, עם חיוך וחיבוק, יעשו את העבודה הכי טוב. גיל חובב עורך ומבקר מסעדות במוסף "7 ימים" של "ידיעות אחרונות", מגיש בתוכניות הטלוויזיה "שום, פלפל ושמן זית" בערוץ 1, מחבר הספרים "שמש, ים ואוכל גם" (עם דליה פן - לרנר ואיילת לטוביץ'), "מטבח משפחתי" והרומן "קיטש"....

5.
איך לא לפחד מיין? איך להזמין במסעדה יין שמתאים בדיוק לטעם, לחשק ולכיס שלך? איך לקנות יין בחנות בלי להתבלבל? איך לשמור אותו בבית? ואיך לבשל איתו? הספר הזה אמור לספק לך את התשובות לשאלות האלה ולעוד רבות אחרות. כמעט בלי עפיצות בוקה טאנינים ושאר הקללות שמופיעות השכם והערב במדורי היין בעיתונות - סתם עם הסברים פשוטים, כללים ברורים ומידע בסיסי, יספק לך הספר הזה עצות שימושיות ומעשיות בכל הנוגע לתחום הזה, הלוקה בלא מעט פלצנות. פה ושם יופיעו גם טיפים שנועדו לחמש אותך לשיחת סלון נפוחה בנושאי יין או להטלת מורא על סביבתך, אבל לא הם העיקר. כי העיקר, כפי שיגידו לך כל מי שאוהבים יין באמת, הוא לעשות כיף....

6.
בספר השלישי והאחרון בטרילוגיה הירושלמית שלו, חוזר גיל חובב אל עלילות משפחות בן יהודה, בן אב"י, רז וחובב בירושלים של סוף המאה התשע עשרה ותחילת המאה העשרים. בחיוך גדול, בעניים דומעות ובלב שותת געגועים, הוא מגולל את קורותיהם של האנשים שחידשו לנו שפה, שבנו לנו מדינה ולא פחות חשוב מזה - ידעו מה חייבים לשאול כל גבר ומה אסור לשאול כל אישה. ובכן, הנה סוף דברי ימי משפחה ירושלמית אחת, בעשרים וארבע סיפורים מצחיקים, שבסופו של דבר, יגרמו לך לבכות. ...

7.
לאור מואב, חייל בן תשע עשרה, נודע פתאום שאמו עומדת למות. עוד נודע לו שמשפחתו הסתירה ממנו את חומרת מצבה של אמו ומתכננת להמשיך ולהסתיר זאת ממנה. בתחילה הוא מסכים להעמיד פנים, לשקר ולהתכחש למציאות יחד עם כולם, אולם בתוך זמן קצר הוא מתעשת ומסרב להתנהג לפי כללי הטקס המקובלים. מרגע זה ואילך מתעוותת המציאות הישנה שלו והופכת למבוך של כבישים מלאי שוטרים צבאיים, נופי ירושלים המופגזת של 1967,ועומדות שמירה נידחות בשולי התנחלויות בשומרון. בהתמדה, בפחדנות, ולעיתים גם באכזריות מצמררת, מתעקש אור מואב לקרוע את מסווה הכזב מעל מעשיהם של הסובבים אותו ואמו הגוועת. במהלך מלחמתו זו, לפני ואחרי מותה של אמו, הוא מוצא את עצמו רודף ונרדף, מפחיד ונפחד, ונאלץ לעשות יותר ויותר כדי לא להניח לקיטש האורב לו בכל פינה, בכל ספר ובכל סרט לגלוש לתוך חייו שלו ולתוך מותה של אמו. ...

8.
"הספר שלפניכם הוא אסופה חלקים של מתכוני תכנית האוכל ´גיל חובב והתוספות´ ששודרה בערוץ HOT3 של הכבלים. כשבאתי להציע את הסדרה לערוץ, שאלו אוית אם אני שף. הסברתי שלא ואז שאלו אותי (בהגיון רב) למה הצופים ירצו לצפות בתכנית אוכל של בחור שאינו שף. הסברתי מה שאני תמיד מסביר: שלדעתי זה דווקא הכוח והיתרון שלי.... זוהי מחברת הבישול הפרטית שלי ושל התכנית, עם כל קיצורי הדרך, החיסכון בכלים, התיחמונים, קיצוצי הקלוריות, הסודות, השמחה והאהבה שאני כל כך משתדל להביא למטבח שלי, ואמן שיהיו גם במטבח שלך."...

9.
מי לא מכיר את התופעה החוזרת על עצמה : שבת בבוקר או יום חול אחר הצהריים, הילדים בבית, אתם בבית ודווקא פיניתם כמה שעות מתוך כוונה לבלות זמן איכות, אבל אין לכם רעיון מה לעשות. הילדים מודיעים שמשעמם להם. אחר כך הם מתחילים להשמיד את הבית באופן שיטתי ואף שוקלים לרצוח זה את זה. אתם מתחילים לאבד סבלנות, ענני מיגרנה מתקדרים בירכתי הראש ואתם כועסים על כולם: על הילדים האלה שלא יודעים להתנהג, על מערכת החינוך שלא יודעת להעסיק אותם ובעיקר על עצמכם, שהגעתם למצב הזה. זה בסדר, כולנו היינו שם (וכנראה עוד נשוב ונהיה).הספר הזה אמור לסייע לכם להתגלח על זקנם של ילדים ותיקים (והוריהם), כאלה שכבר טיילו בכל מקום וראו כל דבר ועשו יצירה ואוהבים ספורט אתגרי ויודעים איפה לקנות פיות ואבקת קסמים ואיך אופים חלה לגן. קיבצנו בו שבעים דברים שילדים אוהבים לעשות, שבעים פעילויות של כיף, כולל טיפים איך להגיע, ממה להיזהר, כמה עולה, מה לא לשכוח ומתי לבוא ולא לבוא.הספר מיועד קודם כל לילדים: תנו להם לעלעל בו ולבחור בעצמם. אם הם לא יודעים לקרוא, התמונות תעזורנה להם. אחר כך קראו יחד את הטקסטים הקצרים והחליטו אם הבחירה הייתה מוצלחת. אם כן , לדרך. אם לא דלגו לפרק הבא. בכל מקרה זה עדיף פי אלף על לבהות בטלוויזיה, לטרוף חטיפים או לקפוץ ראש לתוך המחשב . תמצאו בספר גם מתכונים קלים להכנה של מאכלים טעימים להפליא. ...

10.
האוכל של סבתא מתחיל לעבור מן העולם. כל מיני שפים טלוויזיונים ויועצי דיאטה דוחקים לפינה ואומרים שהוא לא נכון, לא בריא, לא אופנתי. רגע לפני שכל המתכונים האלה הולכים לאיבוד, רגע לפני שיער עבות של עשבי תיבול טריים, תירס מהונדס וקינואה אורגנית קובר אותם תחתיו, רגע לפני שהמורשת המטבחית המופלאה של הסבתות של כולנו טובעים באוקיאנוס של אוכל ממותג, מגיש גיל חובב אסופה ססגונית ואוהבת של מתכוני סבתות מהודו ועד כוש, מפולין ועד מרוקו, מהונגריה ועד תימן. זה חם, זה פשוט, זה טעים וזה תמיד מלווה בזיכרונות אוהבים של נשים חכמות וחרוצות שממש לא האמינו בסושי-שמושי אבל בהחלט האמינו בבישול כהלכה, בשכל ישר, בחיסכון ובאהבה.גיל חובב הגיש את תוכניות הבישול 'שום פלפל ושמן זית', 'עושים שוק', 'קפטן קוק', ו'המנה של המדינה' בערוצים שונים בטלוויזיה. הוא חיבר רומן, שני קובצי סיפורים ולמעלה מעשרה ספרי בישול. הוא אוהב אוכל חם שבא מסיר עם מכסה, מסתייג ממנגל וממש לא סובל סושי....

11.
איך לאכול בחו"ל בלי ליפול? איפה מתחבאות המסעדות הוותיקות, האמינות, הטעימות והלא - יקרות שהמקומיים מכירים אבל מדריכי התיירים לא מספרים עליהן? מה להזמין וממה להימנע? איזה יין כדאי לקחת? ואיפה מוגש אוכל שמתאים לשומרי מסורת? שאלות אלה ורבות אחרות מוצאות מענה במדריך הקטן הזה, שעוצב במיוחד כך שייכנס בנוחות לכיס הפנימי במעיל או לכיס האחורי בג'ינס. בכל אחת משבע הערים המסוקרות מומלצות עשר מסעדות מעולות: שתיים יקרות, שש במחיר השווה לכל כיס ושתיים בזיל - הזול. בכל עיר מומלצת לפחות מסעדה אחת המתאימה לשומרי מסורת. מסעדות חדשות ואופנתיות אינן מופיעות כאן, ובכוונה. המדריך הזה מוקדש למסעדות ותיקות, אמינות, יציבות - כאלה שכבר עמדו במבחן השנים ועברו אותו בהצלחה. כך, עם המדריך הזה ביד או בכיס או בתיק, תוכלו לשבץ בטיול הבא שלכם ארוחות המייצגות נאמנה את המטבח של העיר בה תבקרו, ושיעשו לכם טעם של עוד. נסיעה טובה, וכמובן - בתיאבון....

12.
גיליון מיוחד של עכבר העיר...

13.
בבית חמוד עם תריסים ירוקים ועם כמה וכמה שכנים מתוקים מחליטים יום אחד לערוך שיפוצים ושוכרים לשם כך פועלים חרוצים. אבל אז, כצפוי ולמרבה האימה, חיש קל מתפתחת שם מין מהומה מריבה של ממש ומלחמת אחים: השכנה הרעה מזמינה פקחים! מי ניצחו? מי בכו? מי הדביקו כרוזים? הכל יסופר פה (ובחרוזים!) ´הבית ברחוב מיאו´ הוא ספר הילדים ראשון פרי עטו של גיל חובב, שכתב כבר רומאן אחד, שלושה קובצי סיפורים למבוגרים וחמישה עשר ספרי בישול. ...

14.

"אל מול עיניהם המתפלצות של ותיקי פזורת שצ'צ'ין, ובעיקר אל מול עיניה המשתבצות של צילה, פרצה שודיה בזמר מסורתי תוסס, מלווה בצעדי מחול. חמש דקו... המשך לקרוא
8 אהבו · אהבתי · הגב
מה אפשר לכתוב על "מטבח משפחתי" שלא כתבתי כבר על "סוכריות מהשמיים"? הסופר אותו סופר, הסגנון אותו סגנון, גם המתכונים (שלא באמת מעניינים, צר לי),... המשך לקרוא
29 אהבו · אהבתי · הגב
ספר מצחיק, כתוב בצורה קלילה ועם זאת ספרותית. ספר מגניב כנשנוש לפני השינה.... המשך לקרוא
3 אהבו · אהבתי · הגב
רחוב מיאו פינת רחוב הטווסים הוא רחוב ככל הרחובות אלא שאין בהם לא חתולים ולא טווסים. הסיפור הוא על בית משותף ובו מתגוררים: בקומת הגג: סוס ... המשך לקרוא
10 אהבו · אהבתי · הגב
ישנם כותבים שקריאת יצירתם מגרה בעיקר את חוש הרחמים. מצוין בהחלט בנושא זה הוא יהודה עמיחי כמובן, שקריאה של שיר אקראי שלו נוטעת בי רצון עז לה... המשך לקרוא
17 אהבו · אהבתי · הגב
ספר שהוא גם סיפורים משעממים וגם מתכונים לא משהו.... המשך לקרוא
2 אהבו · אהבתי · הגב

עוד ...




©2006-2019 לה"ו בחזקת חברת סימניה - המלצות ספרים אישיות בע"מ