ביקורת ספרותית על שמח במטבח: עוגות ועוגיות - צעדים ראשונים בעולם האפיה מאת פיונה פאצ'ט
הביקורת נכתבה ביום רביעי, 16 במאי, 2012
ע"י ג'ניה


אין לי מסקנה מגובשת לגבי הספר.
קניתי אותו הביתה ( יש לי ילדות בנות 5 ו-6 ) שאוהבות להשתתף בהכנת עוגות ועוגיות.
הספר מאווווד יפה. הוא מעודד את הילדים לרצות לעשות דברים. הקטנה כל יום מבקשת להכין עוגיות. הגדולה לא עזבה את הספר כמה ימים ורק קראה בו מתכונים. המתכונים מנוקדים - הילדים אפילו הכי קטנים יכולים להקריא את המתכונים בעצמם ( אפילו שהם כמובן עוד לא יכולים להכין לבד). כביכול יש הרבה יתרונות.
אבל יש איתו גם בעיות. הכננו כבר די הרבה מתכונים ממנו. הנחיות הקישוטים שם לא ישימים כמעט כלל - ניסיתי ולא יצא כלום ( יש לי יחסית ניסיון באפייה ואין לי ניסיון בכלל בקישוט עוגות). אבל גם העוגיות עצמן ( עוגות טרם ניסינו להכין משם) לא יוצאות טוב במיוחד. אומנם המתכונים מאוד פשוטים, והחומרים מאוד זמינים וזה מאוד נוח. אבל אלה לא יוצאים מאפים מעניינים אלא מאוד מאוד בסיסיים ולרוב עם פספוס קטן כלשהו ( זמן אפייה לא מדוייק, אי הדגשת נקודות בעייתיות שיכולות להיות ).

בשורה תחתונה יכול לספק לפיתוח עניין של ילדים באפייה מעל ומעבר - אבל למרות היותו יפה כמעט בלתי אפשרי להכין ממנו מאפים בטעם מעניין באמת ( אולי למבוגרים שמאוד מנוסים באפיה ויודעים לעקוף היטב את המכשולים).
עדיין גם אותי הוא מעודד לאפייה ממנו בגלל כמה שהכל נראה שם פשוט ומוסבר. רק שבסוף אני לרוב מתאכזבת מהתוצאות.
קורא אחד אהב את הביקורת
אהבת? לחץ לסמן שאהבת




טוקבקים
+ הוסף תגובה



1 הקוראים שאהבו את הביקורת




©2006-2023 לה"ו בחזקת חברת סימניה - המלצות ספרים אישיות בע"מ