ישראל אהרוני

ישראל אהרוני

סופר

ישראל אהרוני שף ומסעדן, יליד חיפה, בן למשפחה בוכרית. מחלוצי המטבח העילי בישראל ובין התורמים העיקריים להתפתחות התרבות הקולינרית בה. אהרוני הוא הבעלים של מספר מסעדות, בעל טור קולינרי במגזין "שבעה ימים" של עיתון "ידיעות אחרונות" ומחברם של ספרים רבים בנושאי בישול.
אהרוני למד אמנות באמסטרדם כאשר הכיר לראשונה את המטבח הסיני. בעקבות היכרות זו, נסע למזרח הרחוק והחל ללמוד שם בישול.
כיום אהרוני מנחה תכניות טלוויזיה בנושאי בישול ותרבויות אוכל (שעור פרטי, דרך האוכל, אהרוני מבשל לחברים) וממשיך לכתוב ספרים.
בין ספריו אשר יצאו לאור בהוצאת "כתר": בשר טחון, דגים ו-פסטה, נודלס ומה שביניהן.


» רשימות קריאה בהם מופיעים ספריו (25):
1.
בשר טחון הוא הבסיס לאין ספור מתכונים ותבשילים. הוא מקבל באהבה תיבול, צורות בישול מגוונות ותוספות שונות. בספר תמצאו כל מה שרציתם לדעת על בשר טחון:איך לבחור, היכן לקנות, כיצד לאחסן ולטפל בבשר הטחון, ובעיקר - איך לבשל ממנו שלל מאכלים מרהיבים וערבים לחך. הספר כולל כ - 100 מתכונים המבוססים על בשר טחון וכתובים בפשטות בהירות ומקצוענות....

2.
אופים בבית מיועד לכל אלה שחושבים שאין כמו ריח של עוגה נאפית שמתפשט בבית, לאלה שיודעים שאין טעים ממאפה ביתי - לאלה שרוצים לאפות בבית. ישראל אהרוני ורפי כהן תורמים מנסיונם העשיר ומתרגמים אותו לצרכיו של האופה הביתי, בתקווה להעשיר את מגוון המאפים ולשדרג את האפייה הביתית, בעזרת פטנטים וטיפים מקצועיים. הספר מכיל מבחר מרהיב ומגרה של מיני מאפה מתוקים - עוגות, עוגיות ועוד. לנוחות האופה בבית, רבים מהמתכונים מלווים בהסברים מצולמים של התהליכים ושלבי ההכנה. על הצילומים היפהפיים של נלי שפר, המופיעים בספר, אפשר כמעט לומר שהם טעימים. הם מגרים, מבהירים בדיוק איך צריכים המאפים להיראות, ומעוררים חשק לרוץ ולאפות. ישראל אהרוני ,שף, מחבר ספרי בישול ועיתונאי מזון, ורפי כהן, שף צעיר ומקורי (מסעדת "רפאל"), חוברים בספר זה לאפייה משותפת....

3.
טובי המבשלים בעולם עוברים כיום לבישול דגים. עכשיו נוכל גם אנחנו, בעזרת ספר זה, הראשון מסוגו בישראל. אהרוני מגיש 150 מתכוני דגים, כפי שרק הוא יודע: ממיטב מטבחי העולם וממטבחו הפרטי, למן המתכונים פשוטים וקלים ועד למיטב מעדני האירוח. והמשותף לכולם - מהירות ההכנה. הדג מתבשל במהירות והוא מזין, טעים, בריא ועכשווי. נוסף על המתכונים המפתים הספר כולל מידע רב ושימושי על קניית דגים, הטיפול בהם, שיטות הבישול ומפתח לדגים השונים שאפשר לקנות בארץ: והכול מלווה בתמונות צבע ובתמונות הדרכה שלב אחרי שלב. דגים נהדרים - ומעכשיו גם אצלכם במטבח: בסיר, במחבת, בתנור ועל האש....

4.
לאחר "הבישול הסיני" עם דן דאור ו"ספר הבשר" עם שאול אברון, חושף אהרוני את בטנו הרכה - זוהי תאוות הליקוק שלו. תאווה זו ערוכה וסדורה היטב לקרמים ופירות, שוקולד וקינוחים אפויים, מרנגים, סופלה, קרפים, גלידות ושאר קינוחים קפואים. מתכונים בסיסיים, הסברים על טכניקות יסודיות, ותמונות הדרכה צבעוניות לשלבי הכנה מצטרפים ליותר ממאה וחמישים מתכונים מפנקים ומגרים. ממתכונים פשוטים המדגישים טעמו של חומר גלם משובח, ועד מעשי מרכבה מפוארים, מופיעים כאן נציגים מן המטבח הצרפתי הקלאסי, מן המטבח החדש, וממטבחו הפרטי של אהרוני. לראשונה כולם אפשריים להכנה, מקור לסיפוק וגאווה למבשל....

5.
אהרוני ואברון מבשלים בשר, והרבה יותר מזה. לראשונה בישראל, ספר שהוא מדריך מפורט, בהיר ומרתק, המנחה את המבשלים שלב שלב, החל מבחירת הנתח המתאים וכלה במתכון המגרה ביותר הקשור אליו. גם מי שחושש מטיפול בנתחי בשר, ימצא כאן דרכים פשוטות ומלאות טעם לבשלו. מעל מאה וחמישים תמונות הרכה ציבעוניות, מבהירות שלב אחרי שלב כיצד לבצע אופני בישול שונים: צלייה, גריל, טיגון או בישול. המתכונים עצמם מהווים אסופה מגרה ממיטב מטבחי העולם, ובראש וראשונה ממטבחם הפרטי של אהרוני ואברון, אנשים שאוהבים בשר ויודעים מה ואיך להפיק ממנו....

6.
``הסקרנות וההתעניינות שלי בבני אדם עוברות לרוב דרך האוכל``, כותב אהרוני בפתיחה לספרו. ``אני מבשל עבור אנשים, מאכיל אותם, טועם מהמאכלים שהם אוכלים, לומד את המטבח שלהם, מספר להם סיפורים וכותב עבורם על אוכל. אגב כך אני פוגש אנשים, לומד על חייהם, מבין את הדמיון והשוני בין בני אדם, וחווה שוב ושוב את המיגוון האינסופי של הקיום האנושי.`` רובם הגדול של המתכונים בספר עונים לתואר ``מתכונים שמבשלים בבית``. אלה מתכונים פשוטים וזמינים, וכל שנדרש כדי להכינם הוא אהבת בישול ואהבת אוכל. המתכונים הביתיים האלה מגובים בפטנטים, ברעיונות ובטכניקות של שפים מקצועיים, שמקלים על העבודה. ``אהרוני פותח שולחן`` מביא מבחר מתכונים מתוך כתבות שהתפרסמו במדור ``אהרוני פותח שולחן`` במוסף ``7 ימים`` של ``ידיעות אחרונות``. זהו אוסף מתכונים רחב, מקיף ומרהיב, הכולל מנות ראשונות, מנות עיקריות, מאפים, תוספות וקינוחים, וביניהם שלל הפתעות, ריחות וטעמים, כאשר ישראל אהרוני, מבכירי השפים בישראל, פותח לנו שולחן ופותח בפנינו את מטבחו הפרטי....

7.
מטבח סיני, חומרים ישראליים - הבישול הסיניבספר זה קיבץ ישראל אהרוני את העידית במאכלי סין, כפי שהוא מכין אותם, מדי יום, לאורחי המסעדה שלו. אהרוני, בוגר בית הספר לבישול בטאיוואן, השכיל למזג כאן את מבחר שיטות הבישול הסיניות עם חומרים ישראליים ברובם, או כאלה שניתן כיום להשיג ללא קושי בחנויות המתמחות בכך. ייחודו של הספר בשימוש החדש בטכניקות בישול ובצירופי חומרים, שניתן לאמץ ללא קושי כמטבח הפרטי: כמו עטיפת נתחי עוף בצלופן בטרם טיגון, אידוי אורז ופירות צבעוניים למנת קינוח מרשימה, או הגשת מרק אבטיחים לוהט בתוך קליפת אבטיח.בגלל אופיו המיוחד של המטבח הסיני, והיעדרם הכמעט מוחלט של מוצרי החלב, ניתן היה לקבץ ממנו למהדורה זו מגוון רב של מתכונים שכולם כשרים, זמינים וקלי הכנה.כמו כן כללנו בספר, לראשונה, הסברים של ``צעד צעד``, בליווי תצלומים מפורטים, לעישון, אידוי, טיגון, צלייה ויתר שיטות הבישול המרכזיות.ד``ר דן דאור, מרצה לפילוסופיה סינית באוניברסיטת ת``א, טרח בתחקיר הספרותי-קולינרי והעשיר את הספר במימד נוסף זה של פיוטים ודברי ספרות, המתייחסים לתרבות האכילה העתיקה. את אלה תרגם המקור במיוחד לספר זה. התוצאה היא מתכונים של שאר רוח, חגיגה צבעונית לעין ולחיך....

8.
הספר "שיעור פרטי עם אהרוני" נולד בעקבות תכנית הטלוויזיה המצליחה בעלת אותו שם. בספר מקובצות חלק מהארוחות משתי העונות הראשונות של "שיעור פרטי", והוא משחזר אותן אחת לאחת. מעצם טיבה היתה התכנית מבוססת על מגוון גדול ועל חתך רחב של בקשות וצרכים. היו בה מנות שונות, ממטבחים שונים ומגוונים, בדרגות קושי שונות, ובטכניקות בישול רבות. גם הספר הוא כזה: אקלקטי ומגוון. חומרי הגלם הם מקומיים וזמינים אבל המקורות רחבים, והמבשל ימצא עצמו "מטייל" בין שפע מאכלים, טכניקות טעמים והשפעות. הספר מורכב משיעורים שברובם נלמדת ארוחה מלאה. פרקים אחדים מלמדים במרוכז כמה מנות מתחום מסוים, שוקולד או לחם למשל. אפשר להשתמש בספר כדי לתכנן ולהכין ארוחות שלמות, אבל אפשר להשתמש בו גם כמקבץ של מתכונים , להרכיב ולערבב ארוחות או לשלוף מנה מסוימת מארוחה כלשהי ולהשתמש בה. בצילומים ניסינו לשמור על הרוח והסגנון של תכנית הטלוויזיה, בתנאים המוקפדים והאיכותיים של האולפן, וכמו תמיד, תחת עינו המנוסה, הרגישה והאוהבת של נלי שפר....

9.
12 ארוחות, 12 משפחות, 12 עדות, 12 סיפורי חיים בישראל. בספר זה משוטטים אהרוני ושפר ברחבי הארץ ואוכלים בבתים. הם נפגשים עם המשפחות, ושומעים סיפורי חיים מרגשים, נגינת אקורדיון, תפילה וזמירות. נהנים מהתלבושות, הפולקלור והססגוניות, ובעיקר - אוכלים. הם מחפשים את החומרים המקוריים שלא הלכו לאיבוד ב"כור ההיתוך" הישראלי, ומוצאים בישול של נשים - חם, ישיר, ומלא אהבה, סבלנות ותבונת כפיים. 50 שנה קיימת מדינת ישראל, ובה עדות רבות ומגוונות שקובצו להן יחדיו. חמישים שנה אינן פרק זמן ארוך מספיק כדי לגבש "מטבח" במובנו העמוק. אבל באופן פרודוקסאלי, דווקא הנתונים האלה יוצרים בארץ מטבח מעניין. בישול, שבדיוק כמו האנשים, הוא תערובת משונה של תרבויות שהופגשו, ונאלצו להתקיים יחדיו מכורח נסיבות היסטוריות. אוכל אתני יהודי מקורי אפשר למצוא כיום בישראל בעיקר בבתים. יש כמובן מסעדות ודוכני אוכל בהם אפשר למצוא מאכלים עדתיים: קובה בשוק ה"תקווה", סנדביץ' טוניסאי בשוק של רמלה, ורקס טורקי בשוק לווינסקי, וכו'. אבל אין ספק שהאוכל בבתים, במשפחות, הוא האותנטי והמגוון ביותר....

10.
``הסקרנות וההתעניינות שלי בבני אדם עוברות לרוב דרך האוכל``, כותב אהרוני בפתיחה לספרו. ``אני מבשל עבור אנשים, מאכיל אותם, טועם מהמאכלים שהם אוכלים, לומד את המטבח שלהם, מספר להם סיפורים וכותב עבורם על אוכל. אגב כך אני פוגש אנשים, לומד על חייהם, מבין את הדמיון והשוני בין בני אדם, וחווה שוב ושוב את המיגוון האינסופי של הקיום האנושי.`` רובם הגדול של המתכונים בספר עונים לתואר ``מתכונים שמבשלים בבית``. אלה מתכונים פשוטים וזמינים, וכל שנדרש כדי להכינם הוא אהבת בישול ואהבת אוכל. המתכונים הביתיים האלה מגובים בפטנטים, ברעיונות ובטכניקות של שפים מקצועיים, שמקלים על העבודה. ``אהרוני פותח שולחן`` מביא מבחר מתכונים מתוך כתבות שהתפרסמו במדור ``אהרוני פותח שולחן`` במוסף ``7 ימים`` של ``ידיעות אחרונות``. זהו אוסף מתכונים רחב, מקיף ומרהיב, הכולל מנות ראשונות, מנות עיקריות, מאפים, תוספות וקינוחים, וביניהם שלל הפתעות, ריחות וטעמים, כאשר ישראל אהרוני, מבכירי השפים בישראל, פותח לנו שולחן ופותח בפנינו את מטבחו הפרטי....

11.
"בחירת המתכונים הייתה לא קלה, ‏השתדלתי להשאיר בספר בעיקר את המתכונים המיוחדים יותר, אלה שיש בהם איזשהו טוויסט מסוים או חידוש מעניין. לצד אלה השארתי לא מעט נכסי צאן ברזל ממטבחי העולם, חלקם מעובדים במטבחי הפרטי על פי פרשנותי והבנתי... תמיד הבאתי בחשבון שהמתכונים מיועדים למבשל הביתי, זה שאוהב את עבודת הבישול ומוצא בה הנאה גדולה." באהרוני פותח שולחן 2 מגיש השף ישראל אהרוני מבחר מיוחד מאוסף המתכונים שהופיעו בעשר שנים האחרונות במדורו "פותח שולחן" בעיתון "ידיעות אחרונות". ...

12.
13.
שלוש עשרה ארוחות מלאות ועשרות רבות של מתכונים מציע ספרו השביעי של ישראל אהרוני. כל תחומי המטבח שעסק בהם עד היום מגיעים למיצוי מפואר בארוחות מגוונות, ממטבחים שונים ומסוגים שונים. לצד ארוחת גורמה צרפתית מופיעות ארוחה בוכרית, ארוחת פיקניק, מסיבה, ברביקיו ועוד. לכל ארוחה תפריט מלא והצעה למשקאות, רשימת קניות ועצות רבות בדבר התכנון ושלבי העבודה. "ארוחות ערוכות" איננו רק ספר בישול. זהו ספר שבאמצעותו מתוודע הקורא אל מטבחים שונים, מזווית ראייתו האישית של אהרוני....

14.
ישראל אהרוני, האיש שהביא את המטבח הצרפתי לארץ ו"גייר אותו כהלכה", משתף באהבתו העצומה לצרפת ומטעמיה: מנות ראשונות חמות וקרות, דגים, עופות, בשר, ירקות, מנות אחרונות, וכמובן ? יין, בתוספת שלל אנקדוטות וצילומים היוצרים אווירה צרפתית אמיתית....

15.
הרעיון של הספר הזה פשוט מאוד: גיבוריו הם חומרי הגלם - חומרים פשוטים וטובים הזמינים בכל סוּפֶּר, שוק ומכולת שכונתית: עגבנייה, חציל, חזה עוף, אורז, דג סלמון, דניס, קישוא, שוקי עוף, נתח סינטה, תותים, תפוחים, תאנים ושוקולד גם. לכל חומר גלם קובצו יחד ארבעה מתכונים שונים ומגוונים - 4 מתכוני עגבנייה, 4 מתכוני אורז, 4 מתכוני ביצים וכן הלאה - המבוססים על בישול פשוט, טרי, רענן ומדויק, כמו הבישול הביתי היומיומי שלי. בארוחות חגיגיות יותר הבישול מעט מורכב ומושקע יותר. מאלה ומאלה יש בספר הזה. אתם מוזמנים לבשל ממנו ולהתענג מהתוצאה. ישראל אהרוני, 60, הוא מחלוצי המטבח הישראלי ומן התורמים העיקריים להתפתחות התרבות הקולינרית בארץ.לאהרוני טור אוכל קבוע במוסף "7 ימים" של עיתון "ידיעות אחרונות" זה 22 שנה והוא מחברם של ספרי בישול ואוכל רבים, ביניהם: "המטבח של כור ההיתוך", "פסטה, נודלס ומה שביניהן", "במטבח הצרפתי" ו"הבישול הסיני". אהרוני אף מנחה תוכניות בישול ואוכל בטלוויזיה, ביניהן: "דרך האוכל עם אהרוני וגברי", "שיעור פרטי" "אהרוני מבשל לחברים" ורבים נוספים. נלי שפר, 59, הוא מצלמי המזון הבכירים בארץ. פיתח סגנון צילומי ייחודי המתבטא בשימוש מרתק ונועז בצבע, באור, בתנועה ובחושניות. צילם למעלה מ- 70 ספרים להוצאות ספרים בארץ ובעולם. משתף פעולה עם אהרוני מתחילת דרכו בספריו ובמדורו. ...

16.
ספר מתכונים זה ליווה את הספר היפהפה "סין דך האוכל" שיצא לאור ב- 1994 וכלל גם טיול מצולם ברחבי סין במצלמתו של נלי שפר. כעת, לאחר שהוכיח את עצמו כמיקבץ אידיאלי לבשלן הישראלי, הוא מוגש בכריכה רכה ובפורמט נוח לשימוש - נכס קולינרי שאפשר (ורצוי) להכתים בכתמי סויה ושמן סומסום. בתאבון. נלי שפר ...

17.
18.
19.
מסעות קולינריים מסעירים ברחבי סין, הולידו את הספר הזה. ישראל אהרוני והצלם נלי שפר צוות ותיק ומיומן נסעו לסין טיילו בה לאורכה ולרוחבה, ביקרו במחוזות הקולינריים החשובים, טעמו בישלו ואכלו במסעדות המפוארות ביותר, במסעדות העממיות ביותר, בשווקים, בדוכני האוכל שברחוב ואפילו בבתים פרטיים. כל הרשמים, החוויות, הסיפורים, המתכונים והמראות מהארץ המדהימה הזאת, קובצו בספר מהודר זה ובכך גם ייחודו. לא עוד א סופת מתכונים סיניים אלא סיפורן של קולינריות מעוררות תאבון. בסוף הספר יש פרק, אותו כתב נלי שפר, ובו מידע על סין. למטייל בסין הקלאסית בשילוב הנושא הקולינארי. בשונה מכל ספרי הבישול שיצאו לאור בארץ עד כה, נאספו המתכונים גם בכריכה רכה שיהיה קל ונוח לעשות בספר שימוש במטבח....

20.
21.
22.
23.
ישראל אהרוני, האיש שהביא את המטבח הצרפתי לארץ ו"גייר אותו כהלכה", משתף באהבתו העצומה לצרפת ומטעמיה: מנות ראשונות חמות וקרות, דגים, עופות, בשר, ירקות, מנות אחרונות, וכמובן ? יין, בתוספת שלל אנקדוטות וצילומים היוצרים אווירה צרפתית אמיתית....

24.
כל מה שרציתם לדעת על המטבח האיטלקי: כיצד להכין ארוחה איטלקית קלאסית, הסברים מפורטים על הכנת בצק לפסטה, על פסטה טרייה ופסטה יבשה. וכמובן - עשרות מתכונים נפלאים ופשוטים להכנה, מחולקים לשמונה פרקים: אנטיפסטי, פיצות ומיני מאפה, מרקים, פסטה, ירקות, מנות בשר, דגים ומנות אחרונות. ניחוחות טוסקנה, נופי סיציליה, עולים מבין התיאורים וכמובן, מהתמונות המרהיבות, החיות והססגוניות של הטוב שבצלמי האוכל הישראלים, חברו של אהרוני שחבר אליו למסע - נלי שפר....

25.
26.
27.
28.
מסעות קולינריים מסעירים ברחבי סין, הולידו את הספר הזה. ישראל אהרוני והצלם נלי שפר צוות ותיק ומיומן נסעו לסין טיילו בה לאורכה ולרוחבה, ביקרו במחוזות הקולינריים החשובים, טעמו בישלו ואכלו במסעדות המפוארות ביותר, במסעדות העממיות ביותר, בשווקים, בדוכני האוכל שברחוב ואפילו בבתים פרטיים. כל הרשמים, החוויות, הסיפורים, המתכונים והמראות מהארץ המדהימה הזאת, קובצו בספר מהודר זה ובכך גם ייחודו. לא עוד א סופת מתכונים סיניים אלא סיפורן של קולינריות מעוררות תאבון. בסוף הספר יש פרק, אותו כתב נלי שפר, ובו מידע על סין. למטייל בסין הקלאסית בשילוב הנושא הקולינארי. בשונה מכל ספרי הבישול שיצאו לאור בארץ עד כה, נאספו המתכונים גם בכריכה רכה שיהיה קל ונוח לעשות בספר שימוש במטבח....

29.
שלוש עשרה ארוחות מלאות ועשרות רבות של מתכונים מציע ספרו השביעי של ישראל אהרוני. כל תחומי המטבח שעסק בהם עד היום מגיעים למיצוי מפואר בארוחות מגוונות, ממטבחים שונים ומסוגים שונים. לצד ארוחת גורמה צרפתית מופיעות ארוחה בוכרית, ארוחת פיקניק, מסיבה, ברביקיו ועוד. לכל ארוחה תפריט מלא והצעה למשקאות, רשימת קניות ועצות רבות בדבר התכנון ושלבי העבודה."ארוחות ערוכות" איננו רק ספר בישול. זהו ספר שבאמצעותו מתוודע הקורא אל מטבחים שונים, מזווית ראייתו האישית של אהרוני....

30.
לאחר "הבישול הסיני" עם דן דאור ו"ספר הבשר" עם שאול אברון, חושף אהרוני את בטנו הרכה - זוהי תאוות הליקוק שלו. תאווה זו ערוכה וסדורה היטב לקרמים ופירות, שוקולד וקינוחים אפויים, מרנגים, סופלה, קרפים, גלידות ושאר קינוחים קפואים. מתכונים בסיסיים, הסברים על טכניקות יסודיות, ותמונות הדרכה צבעוניות לשלבי הכנה מצטרפים ליותר ממאה וחמישים מתכונים מפנקים ומגרים. ממתכונים פשוטים המדגישים טעמו של חומר גלם משובח, ועד מעשי מרכבה מפוארים, מופיעים כאן נציגים מן המטבח הצרפתי הקלאסי, מן המטבח החדש, וממטבחו הפרטי של אהרוני. לראשונה כולם אפשריים להכנה, מקור לסיפוק וגאווה למבשל....

31.
32.
ישראל אהרוני, האיש שהביא את המטבח הצרפתי לארץ ו"גייר אותו כהלכה", משתף באהבתו העצומה לצרפת ומטעמיה: מנות ראשונות חמות וקרות, דגים, עופות, בשר, ירקות, מנות אחרונות, וכמובן – יין, בתוספת שלל אנקדוטות וצילומים היוצרים אווירה צרפתית אמיתית....

33.
34.
כל מה שרציתם לדעת על המטבח האיטלקי: כיצד להכין ארוחה איטלקית קלאסית, הסברים מפורטים על הכנת בצק לפסטה, על פסטה טרייה ופסטה יבשה. וכמובן - עשרות מתכונים נפלאים ופשוטים להכנה, מחולקים לשמונה פרקים: אנטיפסטי, פיצות ומיני מאפה, מרקים, פסטה, ירקות, מנות בשר, דגים ומנות אחרונות. ניחוחות טוסקנה, נופי סיציליה, עולים מבין התיאורים וכמובן, מהתמונות המרהיבות, החיות והססגוניות של הטוב שבצלמי האוכל הישראלים, חברו של אהרוני שחבר אליו למסע - נלי שפר....

35.
36.
37.
38.
39.
40.
ישראל אהרוני, האיש שהביא את המטבח הצרפתי לארץ ו"גייר אותו כהלכה", משתף באהבתו העצומה לצרפת ומטעמיה: מנות ראשונות חמות וקרות, דגים, עופות, בשר, ירקות, מנות אחרונות, וכמובן – יין, בתוספת שלל אנקדוטות וצילומים היוצרים אווירה צרפתית אמיתית....

41.
42.
הרומן של אהרוני עם המטבחים האסיאתיים התחיל לפני יותר משלושים שנה. לא פלא: עושרם של המטבחים הללו בלתי נדלה. הם מסעירים, צבעוניים, ריחניים, לעתים עזי טעמים, לעתים עדינים ומאופקים, עשירים ורעננים. יותר מכך: הם משתלבים היטב במגמה ההולכת ומתרחבת בשנים האחרונות של אוכל בריא, קל ורענן. ישראל אהרוני מבשל ממטבחי אסיה מגיש, לראשונה בעברית, מתכונים נפלאים מארבעה מטבחים אסיאתיים מרכזיים: התאילנדי, הווייטנאמי, הסיני וההודי. יחד הם מהווים אסופה של מתכונים מגוונים, בהם נכסי צאן ברזל מוכרים ואהובים לצד מתכונים נהדרים, אך מוכרים פחות. יצוין כי כל המתכונים המופיעים בספר מתאימים לבישול במטבח הביתי, ואת כל החומרים המופיעים בהם ניתן להשיג כיום בקלות בישראל. השף ישראל אהרוני הוא בין התורמים העיקריים להתפתחות התרבות הקולינרית בישראל. לאהרוני טור קבוע במוסף "7 ימים" של ידיעות אחרונות, הוא מנחה תוכניות בישול ואוכל בערוץ 2 ובערוץ 10, ומחברם של ספרי בישול רבים ופורצי דרך, בהם "הבישול הסיני", "פסטה, נודלס ומה שביניהם", "בשר טחון" ועוד....

43.
44.
45.
46.
47.
48.
49.
50.
51.
52.
53.
54.

היום, בגילי המופלג, אני מבשל טוב. אבל לא כך היו פני הדברים מאז ומעולם. כילד שגדל מאז גיל 3 ימים באחד מסניפי רשת היתומים הידועה יותר כ"לינה המ... המשך לקרוא
10 אהבו · אהבתי · הגב
הייתי נותנת לספר הזה ציון מעולה, אם לא היו בו כל כך הרבה טעויות... כי תכלס, המתכונים נחמדים, לא קשים להכנה, וממצרכים שאפשר לקנות בסופר. אבל ש... המשך לקרוא
רכשתי אותו.אוהבת מאד את הספר מותאם לכל האוהבות בישול טעמים.ריחות.הספר מתובל ומעודן והרבה פלפל שום ושמן זית ועיקר העיקרים תהנו מכל רגע ומ... המשך לקרוא
הספר ערוך יפה וברור. הערה : בעמוד 90 "סינניה עם טחינה" ישנה תחתית לבשר הטחון של רשום במתכון ממה היא עשוייה . בתמונה רואים שיש עוד משהו שלא רש... המשך לקרוא
1 אהבו · אהבתי · הגב





©2006-2019 לה"ו בחזקת חברת סימניה - המלצות ספרים אישיות בע"מ