הבישול הסיני - כשר - של אהרוני / ישראל אהרוני

הבישול הסיני - כשר

של אהרוני

ישראל אהרוני & דן דאור

יצא לאור ע"י הוצאת מודן, בשנת 1986, מכיל 261 עמודים, בישול ואפיה » מתכוני עמים







ספר מעולה דירוג של ארבעה כוכבים וחצי
4.556
78% בנות
2 בנים   7 בנות
גיל ממוצע:59
4404 התעניינו בספר


תקציר הספר
מטבח סיני, חומרים ישראליים - הבישול הסיני בספר זה קיבץ ישראל אהרוני את העידית במאכלי סין, כפי שהוא מכין אותם, מדי יום, לאורחי המסעדה שלו. אהרוני, בוגר בית הספר לבישול בטאיוואן, השכיל למזג כאן את מבחר שיטות הבישול הסיניות עם חומרים ישראליים ברובם, או כאלה שניתן כיום להשיג ללא קושי בחנויות המתמחות בכך. ייחודו של הספר בשימוש החדש בטכניקות בישול ובצירופי חומרים, שניתן לאמץ ללא קושי כמטבח הפרטי: כמו עטיפת נתחי עוף בצלופן בטרם טיגון, אידוי אורז ופירות צבעוניים למנת קינוח מרשימה, או הגשת מרק אבטיחים לוהט בתוך קליפת אבטיח. בגלל אופיו המיוחד של המטבח הסיני, והיעדרם הכמעט מוחלט של מוצרי החלב, ניתן היה לקבץ ממנו למהדורה זו מגוון רב של מתכונים שכולם כשרים, זמינים וקלי הכנה. כמו כן כללנו בספר, לראשונה, הסברים של ``צעד צעד``, בליווי תצלומים מפורטים, לעישון, אידוי, טיגון, צלייה ויתר שיטות הבישול המרכזיות. ד``ר דן דאור, מרצה לפילוסופיה סינית באוניברסיטת ת``א, טרח בתחקיר הספרותי-קולינרי והעשיר את הספר במימד נוסף זה של פיוטים ודברי ספרות, המתייחסים לתרבות האכילה העתיקה. את אלה תרגם המקור במיוחד לספר זה. התוצאה היא מתכונים של שאר רוח, חגיגה צבעונית לעין ולחיך.


רשימות קריאה בהן מופיע הבישול הסיני - כשר - של אהרוני
המזרח הרחוק | יאיר ספרים בן 41 מ רשימת הקריאה עודכנה לפני חודשיים


המטבח הספרדי
סוזי דוד

מבשלים טבעוני - מתכוני מגזין מנטה לבישול טבעוני בכל עונות השנה
מגזין מנטה
מתכונים | יאיר ספרים בן 41 מ רשימת הקריאה עודכנה לפני 4 חודשים


פרסומת

ישראל אהרוני (סופר על המוקד)
ישראל אהרוני שף ומסעדן, יליד חיפה, בן למשפחה בוכרית. מחלוצי המטבח העילי בישראל ובין התורמים העיקריים להתפתחות התרבות הקולינרית בה. אהרוני הוא הבעלים של מספר מסעדות, בעל טור קולינרי במגזין "שבעה ימים" של עיתון "ידיעות אחרונות" ומחברם של ספרים רבים בנושאי בישול. אהרוני למד אמנ... המשך לקרוא






©2006-2023 לה"ו בחזקת חברת סימניה - המלצות ספרים אישיות בע"מ