ישראל אהרוני שף ומסעדן, יליד חיפה, בן למשפחה בוכרית. מחלוצי המטבח העילי בישראל ובין התורמים העיקריים להתפתחות התרבות הקולינרית בה. אהרוני הוא הבעלים של מספר מסעדות, בעל טור קולינרי במגזין "שבעה ימים" של עיתון "ידיעות אחרונות" ומחברם של ספרים רבים בנושאי בישול.
אהרוני למד אמנות באמסטרדם כאשר הכיר לראשונה את המטבח הסיני. בעקבות היכרות זו, נסע למזרח הרחוק והחל ללמוד שם בישול.
כיום אהרוני מנחה תכניות טלוויזיה בנושאי בישול ותרבויות אוכל (שעור פרטי, דרך האוכל, אהרוני מבשל לחברים) וממשיך לכתוב ספרים.
בין ספריו אשר יצאו לאור בהוצאת "כתר": בשר טחון, דגים ו-פסטה, נודלס ומה שביניהן.