משחקי הרעב קבוצה ציבורית
בשלנים התאחדו! כאן תוכלו לשתף את המתכונים הסודיים שלכם, ולספר איך שרפתם את המטבח לאחרונה...
הידעת: בשביל להזמין חברים לקבוצה - שלח להם קישור: .
חברי קבוצת משחקי הרעב
הצג הכל מציג 10 מתוך 11 חברים
בת 25
מקום טוב כלשהו
בת 26
חלום אבוד
בת 25
בין הספרים
בת 25
סוף העולם ימינה
בן 25
ארץ החתולים
בן 27
הנהר שיוצא מעדן
בת 28
כסיופאה
בת 23
מצוק עורבים
בן 29
כאן
בן 26
א
קיר הדיונים
 |  הוסף דיון הצג הכל מציג 5 מתוך 6 דיונים שעל הקיר
You know who לפני 8 שנים ו-6 חודשים
אני זקוקה נואשות לעזרתכם!
מחפשת מאכלים פרווה, עדיף טבעוניים, בלי קטניות ואגוזים. כל דבר יהיה מצוין ומועיל! (ואם יש לכם רעיונות לממרחים מלוחים שהם לא טחינה או פסטו, אפילו יותר). תודה לכל העוזרים!!
פֶּפֶּר לפני 8 שנים ו-6 חודשים
ממרח עגבניות, ממרח זיתים, חמאת בוטנים
מוּמוּ לפני 8 שנים ו-6 חודשים
פסטות וכאלה?
יכולה לשאול חברה טבעונית אם זה עוזר לך..
האופה בתלתלים לפני 8 שנים ו-6 חודשים
אעע זה התחום שלייי
רגע, מותר חמץ?
מותר טופו? (3>)

טוב אז זה האתר הכי שימושי
http://teavon.co.il/

ואז סתם מתכונים בודדים:
http://tivonim-blog.co.il/%D7%A9%D7%91%D7%9C%D7%95%D7%9C%D7%99-%D7%A4%D7%99%D7%A6%D7%94/
http://www.bazekalim.com/2016/06/19/sweet-and-sour-tofu-meatballs/

יש הכככללל. רק תכתבי בגוגל (לפעמים באנגלית ייתן יותר אופציות)
___ טבעוני ללא ___
You know who לפני 8 שנים ו-6 חודשים
כל דבר יהיה טוב, מומו. אני פשוט באמת תקועה..
בייקר - חמץ מותר (ישמש לאחרי החג) טופו לא :( האתר נראה מבטיח, אני הולכת לחרוש עליו.
תודה רבה!!
מוּמוּ לפני 8 שנים ו-6 חודשים
אז פסטות, פתיתים, קוסקוס.
בורקסים?
מרקים - מרק כתום, בצל, ירקות, אפונה, עדשים.
פירה, תפוחי אדמה, אורז, מג'דרה, אורז צהוב, פיתה עם שוקולד.
זאבה~ לפני 8 שנים ו-8 חודשים
טוב, אז מתכון לסלט שיוצא לי ממש טעים-

1 אבוקדו
0.5\1 בצל(תלוי כמה אתם אוהבים)
1 עגבנייה
1 גמבה
1 מלפפון
תבלינים ושמן זית.

חותכים את כל הירקות, שמים מלח ופלפל שחור ומוסיפים שמן זית ולימון.

עוגיות שוקולד צ'יפס-

מרכיבים
4 ביצים
1 כוס סוכר לבן
1 כוס סוכר חום (כהה רגיל, לא דמררה)
0.5 כוס שמן
2 כפית תמצית וניל
5 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
1.5 כפית סודה לשתייה
קורט מלח גס(!!)
שוקולד צ'יפס\ חבילת שוקולד קצוץ

אופן ההכנה
מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים או מרפדים בנייר אפייה את תבנית התנור.
שמים בקערה את הביצים ו-2 סוגי הסוכר וטורפים (אפשר במיקסר או ביד, עם כף גדולה).
מוסיפים את השמן והווניל, ומערבבים עד שהתערובת אחידה לגמרי (זה ייראה שמנוני וג'יפה בהתחלה אבל אל דאגה, התערובת תתאחד).
מוסיפים את שאר המרכיבים, למעט השוקולד, ומערבבים רק עד שהתערובת אחידה.
מקפלים ביד את השוקולד הקצוץ לתוך התערובת (התערובת תהיה די סמיכה ועלולה להעמיס על המיקסר).
בשלב זה יש לכם שלוש אופציות: לאפות מיד, לקרר במקרר כשעה כדי שתוכלו ליצור כדורים אחידים ואסתטיים, או לתרגל דחיית סיפוקים ולהכניס את הבצק למקפיא עטוף היטב (אפשר גם לחלק את הבצק ולשלב בין האופציות השונות, כך שבעצם יש לכם 7 דרכי פעולה שונות. הידד לקומבינטוריקה ולמתמטיקה הדיסקרטית!)
יוצרים כדורי בצק בידיים (אם הבצק קורר) או גושישי בצק עם כף (אם הבצק בטמפרטורת החדר) ומניחים בתבנית במרווחים של 2 ס"מ לפחות. אין צורך לשטח את הבצק, הוא ישתטח בזמן האפייה. -אופן ההכנה מועתק אבל בעיקרון אני שמה סוכר, כל הרטובים מערבבת ואז היבשים.-

והנה כמה טיפים שמצאתי באינטרנט-

1. כדי לבדוק אם קמח עדיין טוב לשימוש שמים חופן ממנו בכף היד, ואז סוגרים אותה עליו ומהדקים את האצבעות בחוזקה. פותחים את כף היד ומסתכלים: אם מתקבל גוש קמח שלא מתפורר סתם כך בלי שנגענו בו - הקמח טוב; אם הקמח מתפורר לאבקה, כפי שהיה לפני ההידוק - הוא כבר לא טוב לאפייה.

2. חשוב לכסות בצק שמרים בזמן ההתפחה, כדי למנוע מפני הבצק להתייבש. למה זה חשוב? כי אם פני הבצק מתייבשים ומתקשים, התפיחה נפגעת – ואפילו נעצרת. אפשר לכסות את הבצק בכמה צורות: במגבת; בשקית ניילון גדולה שאת הקצוות שלה תוחבים מתחת לקערה; או בניילון נצמד (אבל רק אם הקערה גדולה והבצק לא ימלא אותה ויידבק לניילון).-אופסי?^^'-

3. אם קר במטבח ורוצים לעזור להתפחה אפשר להניח את הקערה עם הבצק על כרית או סדין חשמליים שמכווונים לחום בינוני או נמוך. שיטה נוספת היא לחמם את התנור ל-50 מעלות, לכבות אותו ואז להכניס לתוכו את הקערה עם הבצק ולסגור את הדלת.-או לדגור על הקערה. כל אחד וההעדפה שלו-

4. איך יודעים שהבצק תפח מספיק? לוחצים עליו באצבע ועוזבים. אם השקע שנוצר נעלם מיד, הבצק תפח מספיק. אם השקע לא נעלם - צריך לתת לבצק עוד זמן לתפוח.-או לקרוא לאמא ולשאול אותה 'אמא, עכשיו זה בסדר???'-

5. אם רוצים בצק שמרים אוורירי במיוחד ולחם שיישמר לתקופה ארוכה כדאי להוסיף לבצק תפוחי אדמה מבושלים ומגוררים דק. על כל 1/2 ק"ג קמח יש להוסיף 2 תפוחי אדמה מבושלים. כדאי לבשל את תפוחי האדמה בקליפתם ולא יותר מדי, כדי שלא יספגו נוזלים. הכי כדאי לקלף את תפוחי האדמה, לחתוך אותם לרבעים או שמיניות ולאדות בסלסלת אידוי עד שסכין או מזלג ננעצים בהם בקלות.-נשמע מאוד בריא-

6. כולם רוצים להכין לחם מקמח מלא, אבל כשמנסים לעשות זאת מגלים שמתקבלת סוליה. לכן מומלץ להשתמש בתערובת של 50% קמח מלא ו-50% קמח רגיל(לעתים אפשר להשתמש גם ב-2/3 קמח מלא ושליש קמח רגיל). בכל מקרה, כשמחליפים במתכון קמח רגיל בקמח מלא חשוב להוסיף מעט יותר נוזלים, מפני שקמח מלא סופח אותם יותר.-מוכעכעכעעעע אמא שלי כבר אמרה לי לעשות ככה!-

7. כשאופים לחם, תמיד כדאי שתהיה לחות בתנור – היא תגרום לקרום הקשה להיווצר לאט יותר, וכך תאפשר ללחם לתפוח יותר זמן ולהפוך לאוורירי יותר. כדי להוסיף לחות לתנור חממו אותו ל-200 מעלות ואז הניחו בתחתית שלו תבנית מתכת עם קוביות קרח. לאחר מכן הכניסו את הלחם לתנור והנמיכו את הטמפרטורה ל-180 מעלות.-רק אני אוהבת את הקרום הקשה..?-

8. כדאי לשמור לחם בארגז לחם. לא סתם המציאו בשבילו ארגז – מצד אחד הוא מאוורר, אך מצד שני גם לא נותן ללחם להתייבש ושומר על טריותו לאורך זמן. כדי לשמור על הטריות, כדאי גם להכניס לארגז הלחם 2 חצאי תפוח עץ או תפוח אדמה קלוף לא מבושל.- רק אני חושבת שלתפוח האדמה יש רומן עם הלחם?-

9. יש לכם לחם משלשום שהתייבש? כדאי לעטוף אותו במגבת נקייה ולחה, להכניס לשקית ניילון ולהניח בצד לחצי שעה. אחר כך אפשר לפרוס את הלחם ולחמם קצת בתנור.-לול, עושים פשוט לחם יבש. זה מדהים. במידה ונשאר כמובן.-

10. המיקרוגל אמנם יעשה את עבודה יותר מהר, אבל שווה לחכות ולחמם פרוסות לחם בטוסטר אובן או בטוסטר פרוסות – הוא ייצא משם כמו חדש. אם רוצים שהפרוסות לא יתייבשו בטוסטר, אפשר לרסס אותן משני הצדדים במעט מים לפני החימום.-אנשים מחממים לחם במיקרוגל..? מה הבעיה בלאכול אותו קר? אם הוא טעים הוא טעים! תכלס, אם הוא טעים הוא לא יישאר אחרי מחר בבוקר-

11. מלחם ישן עושים קרוטונים. חתכו אותו לקוביות, רססו בשמן זית ופזרו עליו מלח ותבלינים – למשל, פפריקה, פלפל שחור, אורגנו או זעתר. ערבבו את הקוביות והקפיצו אותן במחבת גדולה עד שהן יזהיבו קצת. אפשר להכין את הקרוטונים גם בתנור: חממו אותו ל-190 מעלות וקלו אותם 15-10 דקות, תוך ערבוב מדי פעם.-הם לקחו לי את הפטנט.-.

טוב, בואו נמצא לכם עוד דברים.
דרך הגב, העוגיות זו כמות כפולה. סתם שתדעו~
בנוסף, גם ממש אהבתי שאחרי העוגיות והעוגות יש להם שם לשונים של דיאטטיות><

מרכיבים

כ-50 עוגיות

1 כוס (140 גרם) קמח רגיל
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
100 גרם חמאה רכה
1 כוס (250 גרם) חמאת בוטנים
2 כפיות תמצית וניל
1/2 כפית מלח
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
3/4 כוס (180 גרם) סוכר חום כהה
1 ביצה
200 גרם שוקולד לבן חתוך לקוביות
לקישוט: סוכר
אופן ההכנה

מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
מנפים יחד את הקמח ואבקת הסודה לשתייה.
שמים במיקסר עם וו גיטרה (אפשר להשתמש גם במיקסר ידני) את החמאה, חמאת הבוטנים, הווניל והמלח, ומערבלים לתערובת אחידה.
מוסיפים את הסוכר והסוכר החום וממשיכים לערבל כדקה. מוסיפים את הביצה ומערבלים כדקה נוספת. מוסיפים את תערובת הקמח וממשיכים לערבל רק עד שמתקבל בצק חלק, אחיד ולא דביק.
מפזרים סוכר בצלחת. נוטלים ככף מהבצק וטומנים בתוכה חתיכת שוקולד לבן. יוצרים מהבצק כדור ומגלגלים בסוכר. מניחים בתבנית ומשטחים מעט. יוצרים באותו אופן עוגיות נוספות, ומניחים אותן בתבנית במרווחים של כ-3 ס"מ זו מזו.
אופים כ-25 דקות, עד ששולי העוגיות מזהיבים. מצננים כ-10 דקות בתבנית ומעבירים לרשת לצינון מלא. שומרים בכלי אטום.

נשמע טעים, מי שפן הניסיונות?(לי אין חמאת בוטנים). אה כן, אלה עוגיות חמאת בוטנים.

מרכיבים

כ-25 עוגיות

1/2 כוס (120 מ"ל) חלב
100 גרם חמאה
4 כפות אבקת קקאו משובחת (עליה יקום וייפול דבר)
1 כוס (200 גרם) סוכר
1 כוס (280 גרם) חמאת בוטנים חלקה או עם שברי בוטנים
1/4 כפית מלח
1 כפית תמצית וניל משובחת
כ-3 כוסות (240 גרם) שיבולת שועל להכנה מהירה
אופן ההכנה

מרפדים שתי תבניות גדולות או מגשים בנייר אפייה. מניחים ליד הכיריים קערה גדולה.
שמים בסיר את החלב, החמאה, הקקאו והסוכר. מביאים לרתיחה על אש בינונית, תוך ערבוב. מבשלים עוד דקה לאחר הרתיחה ומסירים מהכיריים.
מוסיפים לסיר את חמאת הבוטנים ומערבבים עד שהיא נטמעת בתערובת. מוסיפים את הווניל והמלח ומערבבים שוב.
מוסיפים לסיר כ-3/4 מכמות שיבולת השועל ומערבבים. אם התערובת דלילה מדי, מוסיפים עוד מעט שיבולת שועל – היא צריכה להיות יציבה מספיק כדי שאפשר יהיה ליצור ממנה עוגיות שישמרו על צורתן.
מעבירים את התערובת לקערה (מפני שחום הסיר עלול לייבש אותה). מניחים בתבנית בעזרת כף תלוליות קטנות מהתערובת. מעבירים למקרר ל-30 דקות לפחות לפני שהעוגיות מוכנות לאכילה. שומרים במקרר בכלי אטום.

גם נשמע טעים.

מרכיבים

50-45 עוגיות

1 כוס (240 מ"ל) נוטלה
2 ביצים
2 כוסות (280 גרם) קמח תופח
אופן ההכנה

מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
שמים את כל המרכיבים במעבד המזון ומעבדים רק עד שמתקבל כדור בצק רך (חשוב לעבד כמה שפחות, כדי לא לפגוע בפריכות העוגיות). אפשר להכין את הבצק גם במיקסר ידני או במיקסר עם וו גיטרה - בשניות הראשונות הבצק ייראה כאילו הוא לא מתכוון להתאחד, אבל אז הכל יסתדר.
יוצרים מהבצק כדורים בקוטר 3 ס"מ ופוחסים אותם מעט (אם הבצק רך מדי ולא נוח לעבודה, מצננים אותו מעט במקרר). מניחים את העוגיות בתבנית – חשוב לשמור על מרחק ביניהן, כי הן יתפחו מעט באפייה.
אופים כ-15 דקות ומצננים.

לחם בטטה- מרכיבים

1 כיכר גדולה או 2 בינוניות

1 בטטה גדולה במשקל כ-600 גרם
500 גרם (1/2 3 כוסות ועוד 1 כף) קמח
20 גרם (מעט פחות מ-1/2 קובייה) שמרים טריים
230 מ"ל (1 כוס פחות 1 כף) מים
1 כף רוזמרין קצוץ
1 כף מלח
אופן ההכנה

מחממים את התנור ל-200 מעלות. עוטפים את הבטטה בנייר אלומיניום ואופים אותה כ-45 דקות, עד שהיא מתרככת. מצננים, קולפים ומועכים למחית חלקה.
שמים את מחית הבטטה בקערת המיקסר ומוסיפים את כל שאר המרכיבים. לשים 10 דקות, עד שמתקבל בצק רך אך לא דביק (אם הבצק דביק מדי, מוסיפים מעט קמח).
מכסים את הקערה ומתפיחים כשעתיים, עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.
יוצרים מהבצק כיכר אחת גדולה או שתיים בינוניות. מניחים בתבנית ומתפיחים חצי שעה. בינתיים מחממים את התנור ל-220 מעלות.
מכניסים את הלחמים לתנור ומרססים אותם במעט מים. אופים כ-30 דקות, עד שהלחמים משחימים.

ו..זהו! חפרתי קצת אבל שיהיה.

הו! כרובית מטוגנת זה מדהים, אבל רק כשהיא חמה. כשהיא קרה היא נהיית מיימית כזו.

שבלולי גבינה מלוחים
מרכיבים

כ-24 שבלולים

לבצק
3 כוסות (420 גרם) קמח תופח
200 גרם חמאה רכה
200 מ"ל (3/4 כוס ועוד 1 כף) שמנת חמוצה
2 שיני שום כתושות
1/4 כוס (25 גרם) גבינת פרמזן מגוררת
1/2 כפית מלח
1 ביצה
למלית
250 גרם גבינה לבנה 5%, מנוקזת מנוזלים
200 גרם גבינת קשקבל או מוצרלה (או שילוב של השתיים) מגוררת
1 ביצה
3 כפות קמח
1 כף חרדל
1 כפית פפריקה
מלח
פלפל שחור גרוס
לציפוי
1 ביצה טרופה
שומשום או קצח
אופן ההכנה

שמים את כל מרכיבי הבצק במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה ומעבדים רק עד שמתקבל בצק אחיד. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.
מערבבים את כל מרכיבי המלית.
יוצרים מהבצק 2 כדורים שווים ומרדדים כל אחד מהם למלבן בעובי 1/2 ס"מ.
משטחים על עלי הבצק את המילוי ומגלגלים לגלילות. מניחים במקפיא לחצי שעה (כך החיתוך יהיה קל יותר).
מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
חותכים את הגלילות לפרוסות בעובי כס"מ ומשכיבים אותן בתבנית. מברישים בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום או קצח.
אופים 30-25 דקות, עד הזהבה.

בייגלך עם מילוי
מרכיבים

8 בייגלך גדולים

500 גרם (1/3 3 כוסות ועוד 1 כף) קמח לחם
2 כפות סוכר חום בהיר או דבש
1 כפית מלח
1 כף שמרים יבשים או 25 גרם (1/2 קובייה) שמרים טריים
3 כפות שמן זית
1/2 1 כוסות (360 מ"ל) מים – רצוי מסוננים או מינרליים
למילוי

2 כפות שמן זית
2 כפות זעתר
5 כפות גבינה לאפייה (למשל, "חמד" או "טוב טעם"), מפוררת
2 כפות שומשום
קורט מלח
לציפוי

1 ביצה טרופה
מעט שומשום
אופן ההכנה

מתקינים במיקסר את וו הלישה. שמים בקערת המיקסר את הקמח, יוצרים גומה ויוצקים פנימה את שמן הזית, השמרים והסוכר.
מתחילים ללוש, ולאחר כחצי דקה מוסיפים את המלח. מוסיפים את המים בהדרגה ולאחר שמתקבל בצק אחיד לשים עוד 10 דקות. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
מחלקים את הבצק ל-8 כדורים שווים, ומתפיחים 15 דקות.
מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים כל כדור לעלה באורך כ-20 ס"מ.
מערבבים את כל מרכיבי המילוי ומורחים בהם את עלי הבצק. מגלגלים את העלים לגלילות ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מתפיחים 30 דקות.
חותכים כל גלילה לאורכה לשניים, אך משאירים בכל אחד מהקצוות שלה 2 ס"מ מחוברים. מרחיבים מעט את החתך באמצעות הידיים, כדי לקבל צורה של בייגלך מוארכים, ומסובבים את הבצק כך שהחתך יפנה כלפי מטה.
מברישים את הבייגלך בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום. מתפיחים 30 דקות, ובינתיים מחממים את התנור ל-180 מעלות.
אופים כ-20 דקות, עד הזהבה.

טוב, עכשיו באמת סיימתי. תהנו3>
Command לפני 8 שנים ו-10 חודשים
אנשים. אתמול הכנתי מתכון מקורי (יחסית) לעוגיות שוקולד צ'יפס, ויצא פשוט מושלם.. מהמאכלים האלו שכ"כ טעימים שכולם מכריחים את עצמם לאכול למרות שעוד רגע הם מקיעים מרוב אוכל.. אני מתגאה בעצמי (=
וגם הכנתי סופגניות, אבל זה לא היה מיוחד.


חשבתי שקרח נשבר כשיורד גשם. מסתבר שהוא רק קופא יותר.
אם נשווה את הקבוצה לקרח.
פֶּפֶּר לפני 8 שנים ו-10 חודשים
פשוט אמרת את זה והלכת? אין מתכון?
(סתם, לא חייב. אבל אם לא אכפת לך, האחים שלי יכירו לך תודה לנצח.)
Command לפני 8 שנים ו-10 חודשים
לא הייתי מהמחשב..
בדקתי כמה מתכונים לפני שהכנתי, ולבסוף בחרתי בזה. כמובן שלא עשיתי בדיוק איך שכתוב, אבל ממנו לקחתי את ההשראה :)
בתאבון לאחים שלך.
פֶּפֶּר לפני 8 שנים ו-10 חודשים
תודה רבה :)
אריאן לפני 8 שנים ו-10 חודשים
מה שינית מהמתכון?
Command לפני 8 שנים ו-10 חודשים
זה עניין של מצרכים וטעם, אני לא חושב שאני זוכר הכל.
אבל בכללי:
הייתה לי חבילה של 250 ג' שוקולד צ'יפס, ולכן שיחקתי עם כמויות המצרכים. לא שמתי חלב/חלבון, שמתי סוכר לבן במקום חום, מרגרינה במקום חמאה. במקום מטפרה השתמשתי במערבל - מיקסר.
רק עכשיו ראיתי ש"מכסים בניילון נצמד ומקררים שעה". טוב, אז אני לא משועמם, דילגתי.
באמת יצאו 2 תבניות, אבל לקח הרבה יותר מ7 דקות. וכמובן, אכלנו מיד :)
(הכי טעים ישר מהתנור, מי המוזר שכתב את זה?)
מוּמוּ לפני 8 שנים ו-10 חודשים
עוגיות צ'וקלדצ'יפס, יאמי:)


(המ. כשחושבים על זה לא בישלתי כלום בזמן האחרון)
POLLO לפני 8 שנים ו-10 חודשים
אני רוצה להכין השבוע עוגיות שוקולד צ'יפס עם אוראו באמצע, מלא זמן לא הכנתי אותם.
אריאן לפני 8 שנים ו-10 חודשים
אהבתי שאילתרת ממה שיש :)
גם אני עושה את זה לפעמים...
Command לפני 8 שנים ו-10 חודשים
בהצלחה פולו :)
ואריאן, זה לא שהייתה לי ברירה במיוחד.. אבל כן, תודה :)
אריאן לפני 8 שנים ו-10 חודשים
לאלתר הרבה פעמים זה כל היופי והכיף , לא שאלה של ברירה דווקא...
You know who לפני 9 שנים
לכבוד החג הראשון של השנה: מאכלי חגים!
מוּמוּ לפני 9 שנים
תפוחי אדמה עם מלא תבלינים. אורז צהוב. אורז רגיל. מג'דרה.

כל אחד יודע להכין XD
האופה בתלתלים לפני 9 שנים
מנגו
זו תמיד התשובה
You know who לפני 9 שנים ו-2 חודשים
שבוע ראשון: דברים קלים וכייפים, שתמיד יוצאים טוב (קרדיט למומו!)

הכנתי רשימה לקביעת הנושאים, מקווה שזה בסדר:
מומו
האופה בתלתלים
POLLO
command
חד קרן צמרירי ורוד
ג'ים
you know who

כשיצטרפו אחרים נוסיף אותם.
כשאתם מפרסמים את הנושא בתורכם, תזכירו לבא אחריכם. בייקר, התכונני! :)

נושא חדש: 4.9

בהצלחה!
You know who לפני 9 שנים ו-2 חודשים
עוגת שוקולד באמת מוצלחת

2.5 כוסות קמח
2 כוסות סוכר
2,3 כוס קקאו
1,3 כוס שוקולית
2 כפיות אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתייה
3 ביצים
1 כוס שמן
2 כוסות מים
2 שקיות סוכר וניל
1 כפית תמצית וניל


בקערה מערבבים את כל החומרים היבשים. בנפרד, מערבבים את כל החומרים הרטובים. מאחדים את הקערות, ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה. אופים בשלוש תבניות אינגליש קייק כ-45 דקות ב-170 מעלות. העוגה לא אמורה לצאת יבשה לגמרי, אלא לחה מעט וספוגית.
מוּמוּ לפני 9 שנים ו-1 חודשים
אוח, אני לא בבית כדי לפרסם:(
אוכל אוכל או עוגיות ודברים מתוקים?
You know who לפני 9 שנים ו-1 חודשים
מה שרוצים! מוזמנים להתפרע :)
POLLO לפני 9 שנים ו-1 חודשים
אני מכור לעוגיות חמאה, לא יודע מה איתכם:

אני עושה את זה במיקסר אבל אפשר גם עם קערה וכף (ואי אפשר להיכשל במתכון הקל הזה!)

150 גרם חמאה, רכה
1 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
1 ביצה
2 כוסות קמח
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1/2 כפית מלח

מערבבים חמאה סוכר ותמצית וניל לתערובת קרמית, מוסיפים ביצה וממשיכים לערבב.
מוסיפים קמח, מלח ואבקת סודה לשתיה עד שמגיעים למרקם בצקי כזה (לא לערבב יותר מדי! אחרי זה זה דביקי).
מגלגלים לכדורים על תבנית ואפשר להכניס קוביית שוקולד לכל כדור אם רוצים. 10 דקות עד 15 דקות גג בתנור 180 מעלות.
העוגיות יוצאות ממש רכות ונימוחות בפה ^^ אל תצפו לקראנצ'י

הספר הוא ביתי לפני 9 שנים ו-1 חודשים
חטיפי זעתר שיוצאים מדהים!!!

מצרכים:
2.5 כוסות קמח
חצי כף שמרים יבשים
כף סוכר
2 כפיות מלח
2 כפיות זעתר (אפשר קצת יותר)
רבע כוס שמן
כוס מים

שמים הכול בקערה ולשים היטב את הבצק, אחר כך מחכים חצי שעה שיתפח ואז לשים שוב, עושים כדורים מהבצק, כול כדור מרדדים וחותכים לריבועים את הריבועים שמים על מחבת עם קצת שמן הופכים ומגישים בתיאבון!

נ.ב.
אפשר גם בתנור למרוח אותם עם קצת שמן וזה יוצא כמו קרקרים טעימים
מוּמוּ לפני 9 שנים
מגניבים אתם שפירסמתם!
קישורים רלוונטים
 |  הוסף קישור הצג הכל מציג 0 קישורים רלוונטים
סרטוני הקבוצה
 |  הוסף סרטון הצג הכל מציג 0 סרטונים

אירועים
 |  הוסף אירוע הצג הכל מציג 0 אירועים של חברי הקבוצה
ביקורות ספרים של חברי הקבוצה
הצג הכל מציג 3 מתוך 328 ביקורות ספרים
אחד הספרים הבודדים שאשכרה קניתי בגלל שיווק גאוני. ברמת התוכן- רדוד, לא מעניין ואפילו מביך. הייתי מסכמת את הספר בכך שמדובר בבחור תל אביב... המשך לקרוא
2 קוראים אהבו את הביקורת
אהבת? לחץ לסמן שאהבת
=) לפני 3 שנים ו-3 חודשים


בוקר טוב לכולם חוץ מג'ורג' ר.ר. מרטין, נגיע לזה תכף; זה יום ראשון דוחה באופן טיפוסי ואני כועסת מספיק בשביל ביקורת על "הקוסמים". "הקוסמים" הוא... המשך לקרוא
34 קוראים אהבו את הביקורת
אהבת? לחץ לסמן שאהבת
פֶּפֶּר לפני 4 שנים ו-1 חודשים


מבקרת: ליאל נעם חורב יכול להיות מאושר. הוא אמר שהאושר שלו זה כאשר כל מי שקורא את הספר שלו מתחבר, מזדהה, מוצא נחמה במילים שלו ואני הרגשתי א... המשך לקרוא
6 קוראים אהבו את הביקורת
אהבת? לחץ לסמן שאהבת
הספר הוא ביתי לפני 4 שנים ו-3 חודשים



ספרים שיש לחברי הקבוצה בבית
הצג הכל מציג 8 מתוך 460 ספרים שיש לחברי הקבוצה בבית
עודכן לפני 3 שנים ו-3 חודשים


רשימות ספרים של חברי הקבוצה
הצג הכל מציג 2 רשימות ספרים
פֶּפֶּר בן 29 מכאן
פֶּפֶּר בן 29 מכאן

ספרים משומשים של חברי הקבוצה
הצג הכל מציג 2 ספרים משומשים
עודכן לפני 11 שנים ו-5 חודשים




©2006-2023 לה"ו בחזקת חברת סימניה - המלצות ספרים אישיות בע"מ