רות סירקיס

רות סירקיס

סופרת


» רשימות קריאה בהם מופיעים ספריה (32):
ספרי הבישול שלי , רשימה, בישול ואפיה, על המדף- מטבח, כוננית ב-ע, ספריבישול, קראתי עיון, ספרים לקנות, אותו דבר, כמעט, ספרי בישול, ספרי הבישול שלי , ספרי ילדים למכירה, Kitchen aids, ספרי בישול קלאסיים וספרים טובים אחרים, ספרי בישול ואפייה :), ספרי בישול ואפיה מכירה /רוב הספרים בכריכה קשה, בישול ואפייה, מתכונים, נ.ג., עוד ...
1.
עשרות מתכונים לילדים ועל ידי ילדים. עשרות מאכלים טעימים למסיבות כיתה, לחגיגות יום הולדת לפיקניקים, לארוחות משפחתיות וליום האם. המתכונים בספר זה הם פרי עבודה של שנים עם ילדים האוהבים לבשל ולאכול. המתכונים נוסו ובושלו על ידי ילדים וההסברים הותאמו להם במיוחד. ההוראות קצרות ופשוטות וציורים מפורטים מלווים את כל שלבי ההכנה וכן את רשימות החומרים והכלים. בעזרת ספר זה יהפך המטבח למוקד של פעילות משפחתית וחברתית מהנה. חלק מהמתכונים הופיעו בעבר בעיתון ``את`` ובטלויזיה, בתכניות ``פנאי - לי`` ו``סיר - פלא``. הפעילות במטבע יכולה להוות מסגרת חינוכית אשר באמצעותה מתחזקת המודעות לסביבה, משתפרת הקואורדינציה, מתפתחת תחושת העצמאות והאחריות ומתהדק הקשר המשפחתי. לעבודה במטבח גם היבטים לימודיים. דרכה מתוודעים הילדים למידות ולמשקלות, לטמפרטורות, לתהליכים פיסיקליים וכימיים, למלים חדשות ולדפוסי עבודה, שיביאו תועלת גם בפעילויות אחרות....

2.
יסודות הבישול וסודות האירוח מאות מתכונים למשפחה ולאורחים ספר - שהוא בית - ספר לבישול מעולה תמונות צבע מרהיבות * חומר רקע רב ומעניין * טבלת תבלינים * אפייה מוצלחת וקישוט עוגות * הדרכה מפורטת לתכנון וארגון מסיבות, ארוחות חגיגיות ואירוח קל. "מהמטבח באהבה" מיועד לאנשים האוהבים להסבר את שולחן נאה וליהנות ממאכלים טעימים. יש בו מאות מתכונים לתפריט בשלומות - מן המנה הראשונה הפיקנטית ועד הקינוח הקציפתי; ביניהם מתכונים מיוחדים לאירוח מן החטיפים למסיבות קוקטייל ועד עוגות מקושטות לימי הולדת. "מהמטבח באהבה" מביא לפניך את מבחר הבישול המעולה. המתכונים מוסברים בשפה ברורה ומדויקת, שלב אחרי שלב, כך שיצליחו כבר בפעם הראשונה - גם בידי מי שאין לה נסיון בבישול. לפני כל מתכון הקדמה המסבירה את טיב המנה וכן כיצד ומתי להגישה. ציורים ואיורים רבים מתארים את המנות המוכנות או את שלבי ההכנה החשובים ונותנים הדרכה חזותית לביצוע נכון. כל המתכונים - שהם כשרים - נוסו פעמים רבות במטבחים ישראליים וכולם עשויים מחומרים שניתן להשיגם בקלות בחנויות. חטיפים ומועררי תיאבון: מטבלים, חטיפי בשר חמים, מיני מאפה מלוחים * מזנון קר: מעדני בשר, סלטים, רטבים ותחמיצים * ארוחות מלאות: מנות ראשונות, מרקים, בשר, עוף, דגים ותוספות * קינוחים ומנות אחרונות: קציפות, גלידות, פירות וליפתנים * עוגות ועוגיות: מבחר עוגות, פחזניות, קרמים וקישוט עוגות...

3.
סוף סוף, פשטידות! אחרי שנים של איסוף חומר וחודשים רבים של עבודת הכנה מדוקדקת, יוצא בימים אלה לאור ספרה חדש של רות סירקיס: "פשטידות עולמיות". הספר מוקדש למבחר העצום של פשטידות מכל העולם: מצרפת ומרוקו, מאיטליה והונגריה, מיוון וטורקיה, מארצות הברית וישראל. יש בו סוגים שונים של פשטידות בינלאומיות כמו טארט, פאי, קיש, סופלה, גראטן, טרין ועוד. פשטידות גורמה ופשטידות עממיות וגם פשטידות יהודיות מסורתיות ממזרח ומערב כמו קוגל, מעקודה ופסטל. בתשובה לשאלה "למה פשטידות?" עונה רות סירקיס: "ראשית, כי הן פשוט טעימות. הן גם קלות להכנה, נוחות להגשה, ניתנות להכנה מראש ולהקפאה, הן נוחות לכל תקציב, אפשר לעשות אותן כמעט מכל דבר, הן מתאימות למבחר כלים רב ובסך הכל הן מזמינות ליצירתיות במטבח." ידידותי למשתמש ההתמצאות בספר קלה כיוון שהמתכונים מסודרים לפי הא"ב של המרכיב הראשי של הפשטידות. כך, למשל, מרוכזות כל פשטידות הבצל, או פשטידות הגבינה, הקישואים או הפסטות בקבוצות. לכן, כשחוזרים מהקניות עם מצרכים בשיא טריותם או שהיו במבצע מפתה, קל לדפדף בספר ולמצוא את המתכון המתאים. כמו כן ניתן להבין מתוך שם המתכון אם המנה היא בשרית, חלבית או צמחונית. בספר יש עוד רעיונות טובים שבאים לעזור למבשל: למשל, בצק או רוטב הדרושים למתכון מופיעים באותו עמוד, אך כתובים כך שניתן להשתמש בהם גם במתכונים אחרים. בתחילת הספר יש צילומי ידים המדגימים שלבים חשובים בהכנת הבצקים לפשטידות, איך לרדד, להעביר לתבנית, לקשט, לאפות אפייה מוקדמת, להוציא מהתבנית ועוד. ובנוסף, יש טיפים של הכנה מראש, גיוונים, קיצורי דרך וניצול שאריות. הספר מותאם לבשלנים ביתיים ולכן נעשה בו שימוש גם במוצרים חצי מוכנים כמו בצק עלים, בלינצ'ס ומלאווח, וכן ירקות קפואים או משומרים ומזונות מוכנים אחרים. יחד עם זאת יש שימוש רב במצרכים טריים: עשבי תיבול, ירקות, גבינות, בשר עוף ודגים, ואת כולם משיגים במרכולים הרגילים. העיקר הבריאות בספר "פשטידות עולמיות" מוקדש מקום נכבד גם לפשטידות צמחוניות וטבעוניות עם דגש בריאותי. יש בצקים עשויים מקמח מלא, ויש שימוש רב בירקות, טופו, גבינות, אגוזים וגרעינים שונים. גם המתכונים שאינם "בריאותיים" הוכנו מתוך התחשבות בנקודת המבט של מי שתמיד מנסה "לשמור". איזה יופי! את כל האוכל המצולם הכינה רות סירקיס במטבחה הפרטי ויונתן בלום צילם. על עיצוב התמונות מספרת תמי סירקיס - אקרמן: "עבדנו בכוונה עם כלים מודרניים אשר ניתן לקנותם עכשיו בישראל, בחנויות היפות וברשתות. כשם שניתן להכין את המתכונים, כך ניתן לשחזר בבית גם את דרך ההגשה, למשפחה ולאורחים". מה, באמת? "פשטידות עולמיות" הוא לא רק ספר בישול אלא גם ספר לימוד בנושא הפשטידה. בספר חומר רקע עשיר על אודות הפשטידות הבינלאומיות והיהודיות, על השורשים שלהן במטבחים של אירופה ואזור הים התיכון ועל גלגוליהן ממטבח למטבח. כמו כן מוקדש בספר פרק להיבט התרבותי של הפשטידה, כפי שהיא מופיעה בכתובים, בשפה העברית. מובאים קטעים המתעדים את הפשטידה מאז שהוזכרה לראשונה, כבר לפני כאלף שנים, על ידי רש"י, ועד לתחייתה בספרות העברית החדשה. הספר "פשטידות עולמיות" מוקפד ומושקע. בספר 215 עמודים מודפסים על נייר כרומו משובח, עם הרבה צילומי צבע מרהיבים....

4.
אין כמעט אדם המסוגל לעמוד בפני הפיתוי של עוגת גבינה. בספר זה תמצאו מידע מלא ויסודי על מיגוון גדול של עוגות גבינה. מידע על מבחר הבסיסים, על מבחר המליות הנמסות בפה ועל הציפויים המרהיבים. תמצאו בספר עוגות גבינה מגוונות אפויות, עוגות קלילות בלתי אפויות, שמתאימות לעונת הקיץ החמה ועוגות בסגנון האירופאי, האידיאליות להגשה עם קפה או תה. בנוסף תמצאו בספר מאפי גבינה פיקנטיים, המוגשים חמים או קרים, לארוחת ערב משפחתית ולאירוח. יש בספר עוגות גבינה חגיגיות ומפוארות, המתאימות למסיבות, ויש מעדני גבינה מתוקים ולא - מתוקים. את עוגות הגבינה קל להכין, והן מהנות את העין ואת החיך. כמעט כל המתכונים מלווים בצילום צבע....

5.
6.
בספר אפייה מעולה ניתנים שיעורים ומתכונים להכנת מבחר רב של עוגות מצוינות, ממיטב הקלאסיקה של האפייה הביתית והמקצועית. החל בעוגות ספוג בסיסיות דרך עוגות שמרים, עוגות שוקולד, עוגות גבינה, פחזניות (פרופיטרולים), טארטים ממולאים פירות, עוגות בצק עלים, עוגיות רבות ועוד. הפרקים מסודרים לפי סוגי העוגות והבצקים המיוחדים. בכל פרק יש שיעורים המסבירים בפרוטרוט את הכנת העוגה על ידי צילומים של כל השלבים - מהצגת המצרכים ועד העוגה המוכנה. הספר אפייה מעולה, עם המתכונים האמינים והמדוייקים שלו, הוא נכס בכל מטבח....

7.
בספר זה מסבירה רות סירקיס את יסודות המטבח הסיני, שהוא מטבח מרתק ומקסים, צבעוני ומגוון מאוד. המתכונים הרבים שבספר הם ממחוזות סין השונים: קנטון, סצ'ואן, שנחאי ופקין. האוכל המתקבל הוא עדין או חריף, חמוץ - מתוק או מפולפל, בהתאם למחוז, ותמיד טעים מאוד. מהמאכלים השונים אפשר לבנות ארוחות סיניות נפלאות מהמתאבנים ועד לקינוחים. בנוסף לכך יש בספר פירוט על כל מה שנחוץ לבישול סיני מבחינת כלים, תבלינים ומצרכים וטכניקות להכנת אוכל סיני מעולה בבית....

8.
המתכונים בספר זה תמצאו אוסף מתכונים פופולריים מהמטבחים הטובים ביותר באסיה: בהם מאכלים סיניים ותאילנדיים, יפניים והודיים. בעזרת הספר מאסיה באהבה תוכלו להכין בבית סושי ופאד תאי, ירקות מוקפצים ודגים מאודים, דים סאם ומרק מיסו, אגרולס ויקיטורי, סוקיאקי ומרק טום יאם ועוד ועוד. הכל מוסבר בפירוט רב ומלווה בצילומים מרהיבים. בנוסף תמצאו מידע שימושי על מצרכים וכלים אסיאתיים הניתנים לקנייה בארץ. בעזרתם תוכלו להכין במטבח הפרטי את כל המאכלים האסיאתיים שאתם, המשפחה והחברים שלכם אוהבים. למה האוכל האסיאתי כל כך פופולרי בישראל? כי הוא פותח עולם חדש של טעמים. כי הוא נוח, מהיר וקל להכנה גם בבית. כי הוא בריא, עמוס ירקות, פירות ועשבי תיבול. כי הבישול הקצר משמר את הטעמים והערכים התזונתיים. כי הוא בישול ספונטני והכללים שלו אינם נוקשים. כי לא קשה לשחזר אותו בבית, במהירות ובפחות כסף. כי הוא טעים מאוד. רשמי מסע הספר כולל רשמי מסע וסיפורים אישיים שנאספו במשך כמעט 40 שנות הצצה למטבחים האסיאתיים: לשוקי הלילה, לדוכני האוכל הפשוטים ולמסעדות של פאר בל ייאמן במזרח הרחוק. זהו סיפור אהבה ממבט ראשון שניצת כבר בביקורנו הראשון ביפן, בתחילת שנות השבעים, ונמשך עד ימים אלה. במהלך השנים אספנו מאות חוויות קולינריות, ספרים, צילומים וסרטים שעוסקים באוכל של האזור, וכתובות של מקומות שהתחבבו עלינו ושאנחנו אוהבים לחזור אליהם. קמצוץ מכל אלה מופיע בספר הזה....

9.
לבשלנים, שאין להם זמן לבשל, מגיש הספר מהמטבח בקלי קלות שפע של מאכלים טעימים, יפים וקלים. מאכלים שאפשר להכין בזמן קצר, במספר קטן של שלבי הכנה ובחיסכון בכלים. מאכלים שעשויים ממצרכים טריים או מוצרי נוחות הנמצאים במרכולים ובקניונים. המתכונים שבספר זה עונים לצרכים של הבישול הביתי העכשווי. מן המנות הראשונות, דרך פסטות, פשטידות, בשר, עוף, דגים וירקות, ועד לקינוחים צבעוניים ועוגות יפות ולא מסובכות. יש בספר גם הצעות לארוחות חגיגיות ולאירוחים קלים. כל מה שצריך כדי להכין אוכל - עבור המשפחה והחברים - באהבה, בהנאה ובקלי קלות. רות סיוקיס - ילידת תל אביב, בוגרת האוניברסיטה העברית בירושלים, נשואה, אם לשלושה וסבתא לנכדים. רות סירקיס עוסקת שנים רבות בכתיבה אודות בישול ופרסמה מאות מתכונים ומאמרי אוכל בעיתונות הישראלית והאמריקאית. לצורך עבודתה היא מרבה לנסוע ברחבי העולם, לבקר במסעדות, שווקים, בתי ספר לבישול, יקבים וכל מה שקשור לאוכל טוב. במהלך הסיורים הקולינריים היא נפגשת עם מומחים למזון ושפים בינלאומיים, מבקרת במטבחיהם, מראיינת אותם ואוספת מידע. הספר מהמטבח בקלי קלות הוא הספר השמיני מפרי עטה. ספריה הקודמים - מהמטבח באהבה, מהמטבח בהנאה, המטבח הסיני, ילדים מבשלים, פפריקה, טעמה של מסורת ומעורב ישראלי - הם כולם רבי מכר. ספרים אלה הפכו לחלק מהתרבות הישראלית ותרמו רבות לשיפור איכות החיים בארץ....

10.
הספר ילדים מבשלים זכה להערכה רבה מאז שיצא לאור לראשונה, בשנת 1975. הוא הוגדר כאחד הספרים החשובים, האהובים והמשפיעים על תרבות האוכל בארץ. רבים מהשפים המובילים בישראל נכנסו למטבח לראשונה כילדים עם ספר זה. במהדורה הנוכחית הוא עבר עריכה מחודשת. רשימות החומרים נבדקו והותאמו למצרכים המצויים עכשיו במרכולים. הוראות ההכנה עודכנו ולציורים המלווים את רשימת החומרים והכלים ואת כל שלבי ההכנה הוספו צבעים. הספר ילדים מבשלים כולל עשרות מתכונים לילדים ועל ידי ילדים. יש בו מאכלים טעימים למסיבות כיתה, לחגיגות יום הולדת, ליום המשפחה, לפיקניקים ולארוחות משפחתיות בבית. תמצאו כאן את המתכונים המקוריים לכדורי שוקולד, משה בתיבה, ביצה בקן, ביצים מחייכות, פיצה על פיתה, בורק'ס, סלט טונה, רוטב בולונז, עוגת שוקולד, עוגיות סבתא, בראוניז, פצפוצי שוקולד, שוקו חם, מוס שוקולד ועוד ועוד. המתכונים בספר זה הם פרי עבודה של שנים עם ילדים האוהבים לבשל ולאכול. המתכונים נוסו ובושלו על ידי ילדים וההסברים הותאמו להם במיוחד. ההוראות קצרות ופשוטות. ציורים מפורטים מלווים את כל שלבי ההכנה וכן את רשימת החומרים והכלים. בעזרת ספר זה המטבח הופך למוקד של פעילות משפחתית וחברתית מהנה. הפעילות במטבח הופכת להיות מסגרת חינוכית אשר באמצעותה מתחזקת המודעות לסביבה, משתפרת הקואורדינציה, מתפתחת תחושת העצמאות והאחריות ומתהדק הקשר המשפחתי. לעבודה במטבח יש גם היבטים לימודיים. דרכה מתוודעים הילדים למידות ומשקלות, לטמפרטורות, לתהליכים פיסיקליים וכימיים, למילים חדשות, לדפוסי עבודה. כל אלה מביאים תועלת גם בתחומים אחרים של החיים....

11.
בספר זה מבחר גדול של סלטים מעולים, מכל קצווי העולם: סלטים ישראליים וסלטים בינלאומיים מצרפת ואיטליה, ארצות הברית וארצות הים התיכון, וגם סלטים אתניים - מסלט צנוניות בשומן אווז ועד מטבוחה. למה סלטים? כי הם פשוט טעימים הם קלים להכנה הם טובים לבריאות הם מעודדים שימוש בירקות הם מגוונים מאוד הם נוחים להגשה הם מתאימים לכל תקציב הם מאפשרים יצירתיות סלטים בטעם יהודי ספר זה כולל מידע מעניין בנושא ירקות ומרכיבי סלט אחרים, בשפה העברית, כפי שהוזכרו בתנ"ך, במשנה, בשירת ימי הביניים ובספרות העברית החדשה. זהו חומר עשיר, ולפעמים אף מפתיע, על הפעילות הקולינרית במטבח היהודי לאורך ההיסטוריה. ספר מעורר תיאבון תשומת לב רבה ניתנה לעיצוב הספר. יש בו צילומים של הסלטים ושל רבים ממרכיבי הסלט המודרניים: חסות, עשבי תיבול, ירקות, פלפלים ועוד. הספר ערוך לפי הא"ב של המרכיבים הראשיים ומלבד המתכונים יש בו טיפים, מידע ועצות לרוב....

12.
אין כמעט אדם המסוגל לעמוד בפני הפיתוי של עוגת גבינה. בספר זה תמצאו מיגוון מדהים של עוגות גבינה, המורכבות ממבחר בסיסים, מליות נמסות בפה וציפויים מרהיבים. החל בעוגות גבינה מגוונות אפויות, דרך עוגות קלילות בלתי אפויות, שאין יפות מהן לעונת הקיץ החמה ועוגות בסגנון האירופאי, האידיאליות להגשה עם קפה או תה, וכלה במאפי גבינה פיקנטיים, המוגשים חמים או קרים, לארוחת ערב משפחתית ולאירוח. נוסף לכך תמצאו בספר עוגות גבינה חגיגיות ומפוארות, המתאימות למסיבות, ומעדני גבינה מתוקים ולא-מתוקים. את עוגות הגבינה קל להכין, והן מהנות את העין ואת החיך. כמעט כל המתכונים מלווים בצילום צבע....

13.
ארצנו מבורכת בשפע ובמיבחר של ירקות משובחים, המגיעים אל השווקים בכל עונה ומרהיבים את העין והחיך. בשנים האחרונות גברה חשיבותם של הירקות בתפריט, לא רק בגלל מחירם הנמוך יותר ממחירי הבשר והעוף, אלא בזכות ערכם התזונתי הגבוה. הירקות מאפשרים גיוון קולינארי רב הן מבחינת אופני הבישול והאפייה, והן מבחינת התיבולים וצורות ההגשה. בספר זה תמצאו מתכונים למנות ראשונות, מרקים, תוספות ומנות עיקריות, שישביעו כל טעם וכל גיל. המתכונים מלווים תמונות צבע....

14.
מהמיקרוגל בהנאה - מדריך רב ערך לאירוח ברוח הזמן. אם אתם בשלנים האוהבים לארח ומעוניינים להפיק את המירב ממכשיר המיקרוגל שברשותכם - הספר נועד לכם! מהמיקרוגל בהנאה - כולל מבחר עשיר של תפריטים, שתוכננו במיוחד כדי להקל על האירוח. ביניהם תפריטים המותאמים לאירוח ספונטאני מאולתר ומהיר ואחרים - לארוחות רשמיות מתוכננות היטב. כל התפריטים מלווים בצילומי צבע מרהיבים ובעצות מעשיות - החל משלבי ההיערכות וכלה בבחירת היין המתאים לארוחה. ביניהם משולבות גם הצעות למגע הסופי, המעניק לשולחן ולמזון אל הליטוש האחרון והמראה המהודר. מהמיקרוגל בהנאה - מצטיין בגישה מעשית למכשיר המיקרוגל. מוסבר השימוש במיקרוגל לצורכי הפשרה, חימום ובישול. שימוש במהלך הכנת הארוחה ושימוש לפני ההגשה. מוסבר גם שילוב ביצועיו של תנור המיקרוגל בין יתר המכשירים במטבח. מהמיקרוגל בהנאה - כולל פרק מיוחד המתייחס לדרך פעולתו של מכשיר המיקרוגל. בסוף הספר יש מדריך שימושי מא' - ת', למידע על הפשרה ובישול של מבחר מזונות יומיומיים, טריים וקפואים....

15.
בספר זה ניתן מבחר מתוך עושר האפשרויות של המטבח ההודי, וכן הסברים על החומרים המיוחדים, התבלינים העיקריים, טכניקות הבישול והרכבת הארוחות. כל מי שרוצה להעשיר את מטבחו במאכלים ומעדנים בעלי טעם אקזוטי, חדש ומרענן, ימצא כאן שפע רעיונות והצעות, מלווים בצילומי צבע מרהיבים. המתכונים הותאמו למטבח הכשר ולמיצרכים המצויים בארץ. יש בספר מתכונים למנות ראשונות, מאכלי דגים, עוף ובשר, תוספות ירק, אורז ולחם, משקאות וקינוחים. שיטות הבישול ההודיות אינן מסובכות, המצרכים אינם יקרים, ואין גם צורך בכלים ובאבזרים מיוחדים....

16.
17.
כמאתיים מתכונים להרזיה נעימה, מתכונים טעימים, יפים וקלים להכנה. מתכונים למנות ראשונות, סלטים, מרקים, מנות עיקריות, כריכים, ירקות, קינוחים, עוגות ומשקאות. בכל מתכון נתון גם ערכו הקלורי. יש בספר גם תכניות מפורטות להרזיה נעימה עם תפריטים מלאים לכל אחד מימי השבוע. תפריט שבועי של 1000 קלוריות ליום, של 1200 קלוריות ליום, של 1500 קלוריות ליום ושל 1800 קלוריות ליום. בספר עשרות תמונות צבע מעוררות תיאבון וחשק להכין אוכל טוב אך לא משמין. בספר עשרות עצות בדוקות לבישול דל קלוריות ולהרזיה נעימה. בנוסף ניתנות טבלאות מפורטות של קלוריות במאכלים ומזונות ישראליים. טבלאות של משקל רצוי לגברים ולנשים. הסברים על תהליכי השמנה והרזיה והדרכה ביסודות התזונה....

18.
כל מי שמנסה להקטין מתכונים שנועדו ל - 4 - 5 סועדים על ידי שינוי הכמויות ומשך הבישול, יודע עד כמה חסר בשוק ספר כגון זה, המתייחס לשנים בלבד: הכמויות נכונות, הגישה חסכונית ויעילה, והתוצאות נפלאות. המתכונים מיועדים לאלה המקיימים משק - בית מצומצם: סטודנטים הגרים לבד, רווקים ורווקות, זוגות צעירים ואפילו זוגות בגימלאות. בעזרת ספר זה אפשר להרכיב ארוחות מאוזנות, טעימות ויפות לעין, ליום - יום ולאירועים מיוחדים. ואם יבואו אורחים - פשוט מכפילים את הכמויות! המתכונים מלווים תמונות צבע....

19.
20.
מה ישווה בטעמו ובקסמו לטור צנצנות צבעוניות על מדפי המזווה, ובהן ריבות, קרישים, מרמלדות, פירות משומרים בסירופ, מחמצים צבעוניים, משקאות ותרכיזים, מיני צ'אטני וסלטי תיבול - כולם מעשה ידינו להתפאר! שפע הפירות והירקות בארצנו והנטייה לעשייה עצמית בבית כעיסוק יצירתי וחסכוני כאחד, יצרו ביקוש לספר כגון זה. ניתנים בו הסברים ברורים ומפורטים על הכנת ריבות ושימורים, ועל שיטות השימור השונות. מוסברים ההבדלים בין סוגי הריבות, ומוצגים הכלים הדרושים לבישול ולהחסנה. ויש כמובן מתכונים רבים ומגוונים, מלווים בצילומי צבע....

21.
יין טוב ואוכל טוב הולכים יחד. יין הוא המלווה האידיאלי לארוחה והוא גם משפר את המאכלים בזמן הבישול. הוספת יין לרוטב, למרק, למישרה, לתבשיל ולקינוח מעלה את רמת הבישול ואת איכות האוכל. במשך השנים התפתחו באזורי היין בעולם מאכלים קלאסיים המכילים יין. רבים מהם מופיעים בספר זה: קוק או ון (תרנגול ביין), בף בורגינון (בקר בנוסח בורגונדי) ורוטב בורדלייז מצרפת, זאבאיונה (מיקצף ביצים ויין), בגירסה מלוחה ובגירסה מתוקה ואוסו בוקו מאיטליה, כדורי בשר ביין מספרד, פונדו גבינה משווייץ, ארטישוקים ביין מאזור הים התיכון ועוד ועוד. בנוסף למתכונים יש בספר בישול עם יין גם סקירות קצרות על תולדות היין, תהליכי ייצור היין, זני הענבים וסוגי היין, התאמת יין לאוכל, הכוסות המתאימות לסוגי היין השונים, טעימות יין, צבעי היין....

22.
23.
יסודות הבישול וסודות האירוח מאות מתכונים למשפחה ולאורחים ספר - שהוא בית - ספר לבישול מעולה תמונות צבע מרהיבות * חומר רקע רב ומעניין * טבלת תבלינים * אפייה מוצלחת וקישוט עוגות * הדרכה מפורטת לתכנון וארגון מסיבות, ארוחות חגיגיות ואירוח קל. "מהמטבח באהבה" מיועד לאנשים האוהבים להסבר את שולחן נאה וליהנות ממאכלים טעימים. יש בו מאות מתכונים לתפריט בשלומות - מן המנה הראשונה הפיקנטית ועד הקינוח הקציפתי; ביניהם מתכונים מיוחדים לאירוח מן החטיפים למסיבות קוקטייל ועד עוגות מקושטות לימי הולדת. "מהמטבח באהבה" מביא לפניך את מבחר הבישול המעולה. המתכונים מוסברים בשפה ברורה ומדויקת, שלב אחרי שלב, כך שיצליחו כבר בפעם הראשונה - גם בידי מי שאין לה נסיון בבישול. לפני כל מתכון הקדמה המסבירה את טיב המנה וכן כיצד ומתי להגישה. ציורים ואיורים רבים מתארים את המנות המוכנות או את שלבי ההכנה החשובים ונותנים הדרכה חזותית לביצוע נכון. כל המתכונים - שהם כשרים - נוסו פעמים רבות במטבחים ישראליים וכולם עשויים מחומרים שניתן להשיגם בקלות בחנויות. חטיפים ומועררי תיאבון: מטבלים, חטיפי בשר חמים, מיני מאפה מלוחים * מזנון קר: מעדני בשר, סלטים, רטבים ותחמיצים * ארוחות מלאות: מנות ראשונות, מרקים, בשר, עוף, דגים ותוספות * קינוחים ומנות אחרונות: קציפות, גלידות, פירות וליפתנים * עוגות ועוגיות: מבחר עוגות, פחזניות, קרמים וקישוט עוגות...

24.
224 עמודיםבספר זה מבחר גדול של סלטים מעולים, מכל קצווי העולם: סלטים ישראליים וסלטים בינלאומיים מצרפת ואיטליה, ארצות הברית וארצות הים התיכון, וגם סלטים אתניים - מסלט צנוניות בשומן אווז ועד מטבחוה.למה סלטים?כי הם פשוט טעימים, הם קלים להכנה, הם טובים לבריאות הם מעודדים שימוש בירקות הם מגוונים מאוד הם נוחים להגשה, הם מתאימים לכל תקציב הם מאפשרים יצירתיותספר מעורר תיאבוןתשומת לב רבה ניתנה לעיצוב הספר. יש בו צילומים של הסלטים ושל רבים ממרכיבי הסלט המודרניים: חסות, עשבי תיבול, ירקות, פלפלים ועוד....

25.
26.
27.
28.
29.
חגים זה שמחה הספר ארוחות חגיגיות מציע מתכונים לארוחות חגי תשרי ולשאר ימות השנה, אבל לא רק. תמצאו בו גם הצעות לתפריטים וטיפים להתארגנות לקראת האירוח. ארוחות אלה לוקחות אותנו אל הצד הנעים והשמח של החיים: אל האוכל הטוב, אל היין המשובח ואל חיזוק הקשרים עם היקרים לנו. טעמים ישראליים ובינלאומיים הספר ארוחות חגיגיות משקף את המטבח הישראלי הרבגוני. לכל אחת מהקבוצות המרכיבות את הישראליוּת יש צביון וייחוד, טעמים וניחוחות, שיטות הכנה ותבלינים אופייניים. וזה נפלא. תוכלו להתנסות במבחר מתכונים כאלה וגם במתכונים בינלאומיים, ולהתענג על כולם. בישול קל בספר ארוחות חגיגיות יש מאכלים מסורתיים מעודכנים עם נגיעות עכשוויות. חלק מהעדכון הוא בזכות הנגישות למוצרים ולכלים המקלים את החיים. כיוון שהבשלנים הביתיים מתמודדים עם הרבה משימות ומטלות, ולרוב זוכים למעט מאוד עזרה – מאכלים רבים בספר קלים להכנה ואפשר אף להכינם מראש. דגש על בריאות בספר ארוחות חגיגיות מושם דגש רב על אוכל בריא יותר. המאכלים מכילים ירקות ופירות טריים, עשבי תיבול ותבלינים ריחניים. יש בו מבחר עשיר של סלטים, מרקים ותבשילים – ובכולם מגוון רב של ירקות. גם שיטות ההכנה דורשות פחות טיגון, פחות שמן, פחות סוכר ופחות מלח. ...

30.
31.
המתכונים בספר זה תמצאו אוסף מתכונים פופולריים מהמטבחים הטובים ביותר באסיה: בהם מאכלים סיניים ותאילנדיים, יפניים והודיים. בעזרת הספר מאסיה באהבה תוכלו להכין בבית סושי ופאד תאי, ירקות מוקפצים ודגים מאודים, דים סאם ומרק מיסו, אגרולס ויקיטורי, סוקיאקי ומרק טום יאם ועוד ועוד. הכל מוסבר בפירוט רב ומלווה בצילומים מרהיבים. בנוסף תמצאו מידע שימושי על מצרכים וכלים אסיאתיים הניתנים לקנייה בארץ. בעזרתם תוכלו להכין במטבח הפרטי את כל המאכלים האסיאתיים שאתם, המשפחה והחברים שלכם אוהבים. למה האוכל האסיאתי כל כך פופולרי בישראל? כי הוא פותח עולם חדש של טעמים. כי הוא נוח, מהיר וקל להכנה גם בבית. כי הוא בריא, עמוס ירקות, פירות ועשבי תיבול. כי הבישול הקצר משמר את הטעמים והערכים התזונתיים. כי הוא בישול ספונטני והכללים שלו אינם נוקשים. כי לא קשה לשחזר אותו בבית, במהירות ובפחות כסף. כי הוא טעים מאוד. רשמי מסע הספר כולל רשמי מסע וסיפורים אישיים שנאספו במשך כמעט 40 שנות הצצה למטבחים האסיאתיים: לשוקי הלילה, לדוכני האוכל הפשוטים ולמסעדות של פאר בל ייאמן במזרח הרחוק. זהו סיפור אהבה ממבט ראשון שניצת כבר בביקורנו הראשון ביפן, בתחילת שנות השבעים, ונמשך עד ימים אלה. במהלך השנים אספנו מאות חוויות קולינריות, ספרים, צילומים וסרטים שעוסקים באוכל של האזור, וכתובות של מקומות שהתחבבו עלינו ושאנחנו אוהבים לחזור אליהם. קמצוץ מכל אלה מופיע בספר זה....

32.
ארבעה מטבחים בצלחת אחת המטבח השווייצרי הוא מטבח משובח ומגוון הכולל גם מאכלים שווייצריים מסורתיים וגם כאלה שהגיעו מגרמניה , צרפת ואיטליה. בקנטון טיצ'ינו , קבל המטבח השווייצרי פנים איטלקיות עם פסטה ,פולנטה, ערמונים ואוסו –בוקו. בחלק הגרמני אפשר ליהנות מלביבת רשטי עשויה תפוחי אדמה ,מלחמים מצוינים, מגבינות משובחות ומשוקולד נפלא. בחלק הצרפתי מוגשות מנות גורמה איכותיות ברטבים עשירים . ארבעת המטבחים שעליהם נשען המטבח השווייצרי העכשווי יוצרים מטבח עצמאי ואיכותי. הוא ממזג את הטוב שבכל העולמות וניתן למצוא בו,באזור ז'נווה, את החן והשיק הצרפתיים , באזור טיצ'ינו את שמחת החיים והלבביות האיטלקית, באזור ציריך את הדייקנות הגרמנית, ובאזור גראובונדן השווייצרי המקורי את החריצות והיעילות. בזכות המיזוג הזה שווייץ היא ארץ מצליחה בקנה מידה בינלאומי, ולא רק במטבח שלה . המתכונים הכנתו של האוכל השווייצרי פשוטה יחסית. המתכונים אינם מסובכים אבל התוצאה היא אוכל אירופי טוב. בספר כלולים מאכלי גבינה, טארטים, מרקים, מאכלי דגים, סלטים ,בשר ביין ומנות מיוחדות כמו פלטת בשרים מהעיר ברן . יש גם מגוון קינוחים משובחים ועוגות קלות להכנה אך טעימות מאוד. וכמובן ,כיאה לשווייץ מלכת השוקולד, יש בספר מבחר פינוקי שוקולד אשר למרבה הפלא גם קל להכינם במטבח הישראלי שלנו . מסע גסטרונומי מסעותינו בשווייץ הביאו אותנו להיכרות עם המאכלים המסורתיים ועם יצרני מזון וארטיזנים . אבל הכרנו גם את מטבחי הגורמה של שווייץ ,האמונה על אירוח תיירים מכל העולם. ביקרנו במסעדות מעולות ,המעוטרות בכוכבי מישלן ובניקוד גבוה של גו מיו, שבהן השפים נותנים חופש ליצירתיות שלהם ומכינים מנות מהשורה הבינלאומית הראשונה. את כל הסיפורים והכתובות תוכלו למצוא בספר זה . ...

33.
34.
35.
כל מי שמנסה להקטין מתכונים שנועדו ל - 4 - 5 סועדים על ידי שינוי הכמויות ומשך הבישול, יודע עד כמה חסר בשוק ספר כגון זה, המתייחס לשנים בלבד: הכמויות נכונות, הגישה חסכונית ויעילה, והתוצאות נפלאות. המתכונים מיועדים לאלה המקיימים משק - בית מצומצם: סטודנטים הגרים לבד, רווקים ורווקות, זוגות צעירים ואפילו זוגות בגימלאות. בעזרת ספר זה אפשר להרכיב ארוחות מאוזנות, טעימות ויפות לעין, ליום - יום ולאירועים מיוחדים. ואם יבואו אורחים - פשוט מכפילים את הכמויות! המתכונים מלווים תמונות צבע....

36.
37.
38.
39.
40.
41.
42.
43.
44.
45.
46.
לאכול טוב בפסח הספר ארוחות פסח מציע שפע מתכונים טעימים ומעניינים לארוחת ליל הסדר, לכל ימי חול המועד, למבחר עוגות ועוגיות ולסיום מתוק בערב המימונה.תמצאו בו הצעות לתפריטים, טיפים להתארגנות לקראת הכנת ליל הסדר ורעיונות לאירוח קל במהלך החג. טעמים מסורתיים ורבגוניים הספר ארוחות פסח מציע לא מעט מהאוצרות הקולינאריים של מטעמי פסח מסורתיים שמאפיינים את מטבחיהן של קבוצות שונות בישראל. זה מאפשר שילוב מתכוני פסח חדשים, שאינם חלק מהמסורת המשפחתית שלנו ותורם לרבגוניות של מאכלי החג. התארגנות קלה בספר ארוחות פסח מקבלים המאכלים המסורתיים נגיעות עדכניות כדי להקל את הבישול ואת ההתארגנות.המתכונים מאפשרים שימוש במצרכים מוקפאים ובמכשירי מטבח יעילים כמו מעבד מזון,מיקרוגל ומקפיא. דגש על אכילה בריאה בספר ארוחות פסח נעשה שימוש רב בירקות ובפירות, בעיקר במתכוני ארוחות החג ובמתכוני חול המועד.בין אם מכינים מנות ראשונות, עיקריות, פשטידות, תבשילים או סלטים-כולם מכילים ירקות,פירות ועשבי תיבול ריחניים...

47.

את הספר הזה ירשתי מאמא שלי, עוד כשהייתי ילדה קטנה שרצתה לחוות קצת עצמאות. לעותק שלי יש כריכה עם סימנים של השנים עליה, ודפים עם ריח ישן שהחוט... המשך לקרוא
14 אהבו · אהבתי · הגב
ילדים מבשלים הוא ספר מתכונים מאת רות סירקיס. הדגש בספר הוא שקל להבין את המתכונים גם אם אתה לא מומח גדול בבישול. המתכונים בו יחסית פשוטים א... המשך לקרוא
4 אהבו · אהבתי · הגב
עוד מעט, קרב ובא חג השבועות, החג האהוב עלי מכל החגים, כיוון שאני צמחונית לחלוטין. החג הזה עבורי חגיגה של ממש. למרות שהיום קיימים המון אתרי... המשך לקרוא
7 אהבו · אהבתי · הגב
יש בספר הדק הזה די הרבה מתכונים של עוגות גבינה, משני סוגים עיקריים - עם אפיה או בלי אפיה. רובם נראים לא לעניין ואין לי שום כוונה לנסות אותם א... המשך לקרוא
ספר הבישול מספר אחת וגם נוסטלגיה מבית אמא!... המשך לקרוא
ילדים מבשלים גדלו והתחצ'קנו והנה הם כבר מסניפים אבקת מרק בשירותים של הקולוסיאום.. (האורגינאל מהאייטיז, לא החיקוי הזול והנובורישי של היום) ... המשך לקרוא
3 אהבו · אהבתי · הגב

עוד ...




©2006-2019 לה"ו בחזקת חברת סימניה - המלצות ספרים אישיות בע"מ