ספר מעולה דירוג של ארבעה כוכבים וחצי
4.5
1 בנים   1 בנות
גיל ממוצע:31
5050 התעניינו בספר

תקציר הספר
סוף סוף, פשטידות! אחרי שנים של איסוף חומר וחודשים רבים של עבודת הכנה מדוקדקת, יוצא בימים אלה לאור ספרה חדש של רות סירקיס: "פשטידות עולמיות". הספר מוקדש למבחר העצום של פשטידות מכל העולם: מצרפת ומרוקו, מאיטליה והונגריה, מיוון וטורקיה, מארצות הברית וישראל. יש בו סוגים שונים של פשטידות בינלאומיות כמו טארט, פאי, קיש, סופלה, גראטן, טרין ועוד. פשטידות גורמה ופשטידות עממיות וגם פשטידות יהודיות מסורתיות ממזרח ומערב כמו קוגל, מעקודה ופסטל. בתשובה לשאלה "למה פשטידות?" עונה רות סירקיס: "ראשית, כי הן פשוט טעימות. הן גם קלות להכנה, נוחות להגשה, ניתנות להכנה מראש ולהקפאה, הן נוחות לכל תקציב, אפשר לעשות אותן כמעט מכל דבר, הן מתאימות למבחר כלים רב ובסך הכל הן מזמינות ליצירתיות במטבח." ידידותי למשתמש ההתמצאות בספר קלה כיוון שהמתכונים מסודרים לפי הא"ב של המרכיב הראשי של הפשטידות. כך, למשל, מרוכזות כל פשטידות הבצל, או פשטידות הגבינה, הקישואים או הפסטות בקבוצות. לכן, כשחוזרים מהקניות עם מצרכים בשיא טריותם או שהיו במבצע מפתה, קל לדפדף בספר ולמצוא את המתכון המתאים. כמו כן ניתן להבין מתוך שם המתכון אם המנה היא בשרית, חלבית או צמחונית. בספר יש עוד רעיונות טובים שבאים לעזור למבשל: למשל, בצק או רוטב הדרושים למתכון מופיעים באותו עמוד, אך כתובים כך שניתן להשתמש בהם גם במתכונים אחרים. בתחילת הספר יש צילומי ידים המדגימים שלבים חשובים בהכנת הבצקים לפשטידות, איך לרדד, להעביר לתבנית, לקשט, לאפות אפייה מוקדמת, להוציא מהתבנית ועוד. ובנוסף, יש טיפים של הכנה מראש, גיוונים, קיצורי דרך וניצול שאריות. הספר מותאם לבשלנים ביתיים ולכן נעשה בו שימוש גם במוצרים חצי מוכנים כמו בצק עלים, בלינצ'ס ומלאווח, וכן ירקות קפואים או משומרים ומזונות מוכנים אחרים. יחד עם זאת יש שימוש רב במצרכים טריים: עשבי תיבול, ירקות, גבינות, בשר עוף ודגים, ואת כולם משיגים במרכולים הרגילים. העיקר הבריאות בספר "פשטידות עולמיות" מוקדש מקום נכבד גם לפשטידות צמחוניות וטבעוניות עם דגש בריאותי. יש בצקים עשויים מקמח מלא, ויש שימוש רב בירקות, טופו, גבינות, אגוזים וגרעינים שונים. גם המתכונים שאינם "בריאותיים" הוכנו מתוך התחשבות בנקודת המבט של מי שתמיד מנסה "לשמור". איזה יופי! את כל האוכל המצולם הכינה רות סירקיס במטבחה הפרטי ויונתן בלום צילם. על עיצוב התמונות מספרת תמי סירקיס - אקרמן: "עבדנו בכוונה עם כלים מודרניים אשר ניתן לקנותם עכשיו בישראל, בחנויות היפות וברשתות. כשם שניתן להכין את המתכונים, כך ניתן לשחזר בבית גם את דרך ההגשה, למשפחה ולאורחים". מה, באמת? "פשטידות עולמיות" הוא לא רק ספר בישול אלא גם ספר לימוד בנושא הפשטידה. בספר חומר רקע עשיר על אודות הפשטידות הבינלאומיות והיהודיות, על השורשים שלהן במטבחים של אירופה ואזור הים התיכון ועל גלגוליהן ממטבח למטבח. כמו כן מוקדש בספר פרק להיבט התרבותי של הפשטידה, כפי שהיא מופיעה בכתובים, בשפה העברית. מובאים קטעים המתעדים את הפשטידה מאז שהוזכרה לראשונה, כבר לפני כאלף שנים, על ידי רש"י, ועד לתחייתה בספרות העברית החדשה. הספר "פשטידות עולמיות" מוקפד ומושקע. בספר 215 עמודים מודפסים על נייר כרומו משובח, עם הרבה צילומי צבע מרהיבים.


הקורא עיר הקורא מתי
מותק גבעת שמואל לפני 6 שנים ו-4 חודשים מענה





התחילה לקרוא לפני 5 שנים ו-1 חודשים








©2006-2015 לה"ו בחזקת חברת סימניה - המלצות ספרים אישיות בע"מ