ביקורת ספרותית על שדרת עצי התפוח מאת סוזן ויגס
ספר בסדר דירוג של שלושה כוכבים
הביקורת נכתבה ביום שני, 10 באפריל, 2023
ע"י בת-יה


לפעמים, כשרוצים להכין פשטידה, פותחים ספר בישול, מדפדפים בין המתכונים, לרוב מוצאים משהו שנראה טעים, ואז מכינים. מערבבים את החומרים כנדרש, מכניסים לתנור, אופים בדיוק בזמן שצריך, ומגישים לשולחן. בדרך כלל יוצא טעים. אבל לא משהו שאפשר להתפעל ממנו. כי בכל זאת מדובר בפשטידה ולא בעוגת 7 קומות של שוקולד - וניל עם קצפת דובדבנים ושאר דברים טעימים. כזה הוא הספר הזה. כל המרכיבים נמצאים בו מראש, אבל אחרי שמערבבים אותם ואופים מתקבלת תוצאה נחמדה ולא יותר מזה, כי בחירת מרכיבים שכאלה מאפשרת לצפות את התוצאה.

טס, חוקרת ערך כספי של חפצים עתיקים, מגלה שיש לה סבא שרשם אותה בצוואה שלו (למה היא מגלה רק עכשיו זה סיפור ארוך שמופיע בספר) הסבא גר בחווה שמגדלת תפוחי עץ, רק שהחווה נמצאת באותו זמן בחובות גדולים. הסבא הגיע לחווה עם אשתו אחרי מלחמת העולם השניה, ואתו מזכרות מבית הוריו. וברור שבסביבה גר גם בחור מוכשר מאוד, שאפשר בקלות לכנות אותו 'אביר על סוס לבן' אם כי הסוס הזה היום הוא מטוס אמפיבי, וכמובן שיש עוד דמויות, שאיכשהו כולן נוטפות סוכר. וזהו בערך.
אז שיהיה לכולם חג אביב שמח. אם כי אמרו עכשיו שהחורף חוזר -:)
19 קוראים אהבו את הביקורת
אהבת? לחץ לסמן שאהבת




טוקבקים
+ הוסף תגובה
רץ (לפני שנתיים ו-4 חודשים)
כעת יותר מתמיד אני וסוכר לא מסתדרים.
בת-יה (לפני שנתיים ו-4 חודשים)
תודה, נצחיה. אולי אאמץ את ההצעה.
בת-יה (לפני שנתיים ו-4 חודשים)
תודה, yaelhar. גם סלט זה בסדר -:)
ואם יש משהו שאפשר להגיד לטובת הספרים האלה זה שהם שולחים, לפחות אותי, לגוגל לברר את האמת ההיסטורית.
רק מקווה שיש עוד סקרנים כמוני.
בת-יה (לפני שנתיים ו-4 חודשים)
תודה, דן סתיו. לשמחתנו (אני מקווה שזו דעת רבים) לא חסר לנו אוכל בארץ. אז כל אחד ובחירתו.
ואכן זה ספר שאפשר לוותר עליו בקלות.
נצחיה (לפני שנתיים ו-4 חודשים)
נראה ל הגדרה יפה מצאת - "ספרי פשטידה"
yaelhar (לפני שנתיים ו-4 חודשים)
הלכתי לקרוא מה אומרת הכריכה האחורית של הספר.
ובכן קליפורניה של ימינו, מחתרת דנית של מלחמת העולם השניה. סופרת אמריקאית הכותבת רומנים רבי מכר. וזה, פחות או יותר, הוא סוג הסלט (אפילו לא פשטידה) המקובל היום ברומנים עאלק היסטוריים.
דן סתיו (לפני שנתיים ו-4 חודשים)
בת-יה אני לא אוהב פשטידות בדיוק בגלל מה שכתבת עליהן בסקירה המשעשעת שלך. השתכנעתי שאפשר לוותר על קריאת הספר ללא היסוס....ואכן החורף חזר!
מורי (לפני שנתיים ו-4 חודשים)
תודה על האזהרה.
בת-יה (לפני שנתיים ו-4 חודשים)
תודה, אנקה. למען האמת הייתי צריכה לבדוק מה זה הקרוקו ... הזה.
כבר מזמן לא צופה בתוכניות בישול. אבל פחזניות אני אוהבת.
עם מגדל בלי מגדל - העיקר שיהיו טעימות.
אנקה (לפני שנתיים ו-4 חודשים)
לפעמים יוצא גם קרוקומבוש אם מתאמצים מאוד :) חג שמח וגם שקט לכולנו.
בת-יה (לפני שנתיים ו-4 חודשים)
תודה, ראובן. זה מה שיוצא מתיאורים אין סופיים של אווירה כפרית.
ראובן (לפני שנתיים ו-4 חודשים)
וזהו בערך על יותר מ-400 עמודים? -) אוי ויי...





©2006-2023 לה"ו בחזקת חברת סימניה - המלצות ספרים אישיות בע"מ