ביקורת ספרותית על שוטי החלב - על נזקי החלב לבריאות מאת אריה אבני
הביקורת נכתבה ביום ראשון, 3 במרץ, 2019
ע"י איה ל.


ספר מעניין מאוד. הדבר היחיד שלא אהבתי זה שהסופר ממליץ במקום על צריכת סויה. ואני קראתי הרבה שסויה לא בריאה, מכיוון שמכילה חומר דמויי אסטרוגן, צמחי אומנם, והשפעתו מופחתת מאסטרוגן האמיתי, אבל הוא משבש את ייצור ההורמונים של בלוטת התריס, והוא קשה לעיכול אם לא עבר תסיסה (רוטב סוייה, נאטו, מיסו עברו תסיסה) גם האסייתים לא אוכלים הרבה טופו כמו שחושבים, פשוט המקור של הטופו הגיע מהמזרח, אך זה לא אומר שאפשר להפריז בטופו וחלבון סויה ולהיות בריאים כמוהם. :/
2 קוראים אהבו את הביקורת
אהבת? לחץ לסמן שאהבת




טוקבקים
+ הוסף תגובה
איה ל. (לפני 5 שנים ו-4 חודשים)
לגביי הסידן, יש בחלב כמות גבוהה של זרחן שמתחרה על ספיגת הסידן, כך שכל הדיבורים על סידן וחלב.. נכונים!.. אומנם..
כמות החלב בסידן גבוהה. זה נכון. אבל כמות הספיגה נמוכה.
יש סלניום, אבץ גם בקטניות בכמות גבוהה ובלי ההורמונים והאנטיביוטיקה וההתעללות בפרות ובעגלים שלהם.
אשלגן יש המון בירקות ובפירות! (עד כדי כך שאנשים עם נזק כלייתי צריכים להיזהר באכילה מרובה שלהם)
למעשה חלב עצמו מייועד לעגל, שאמור לגדול למשקל כ1,000 קילו! יש שם הורמונים שמתאימים לגודל הזה!
בעייני זה לא פלא, שעם העלייה בצריכת החלב בעולם המערבי, התחילו אלרגיות ועלייה בסרטן השד בפרט ובעיות הקשורות לנושא האסטרוגן בכלל. :\
ראובן (לפני 6 שנים ו-5 חודשים)
קראתי, ויש מתנגדים לטיעוני המחבר כמובן שיש מקרים בהם חייבים להימנע מחלב בגלל רגישות.
טיעון אחד,למשל הוא הנזק האפשרי של כמות סידן גדולה יחסית בחלב.אבל סידן יכול לבוא גם ממקורות אחרים בתזונה של מי שאינם שותים חלב.
חלב מכיל גם סלניום,אבץ,אשלגן ויסודות אחרים בעלי חשיבות.
מדובר בוויכוח מתמשך וטענות שיצרני מוצרי החלב הם לובי חזק בעל השפעה על ממצאים.
יוספוס (לפני 6 שנים ו-6 חודשים)
חידשת לי לגבי הסויה. תודה.

מורי (לפני 6 שנים ו-6 חודשים)
סויה בטח לא מומלץ.



2 הקוראים שאהבו את הביקורת




©2006-2023 לה"ו בחזקת חברת סימניה - המלצות ספרים אישיות בע"מ