ביקורת ספרותית על שוטי החלב - על נזקי החלב לבריאות מאת אריה אבני
הביקורת נכתבה ביום ראשון, 3 במרץ, 2019
ע"י איה ל.


ספר מעניין מאוד. הדבר היחיד שלא אהבתי זה שהסופר ממליץ במקום על צריכת סויה. ואני קראתי הרבה שסויה לא בריאה, מכיוון שמכילה חומר דמויי אסטרוגן, צמחי אומנם, והשפעתו מופחתת מאסטרוגן האמיתי, אבל הוא משבש את ייצור ההורמונים של בלוטת התריס, והוא קשה לעיכול אם לא עבר תסיסה (רוטב סוייה, נאטו, מיסו עברו תסיסה) גם האסייתים לא אוכלים הרבה טופו כמו שחושבים, פשוט המקור של הטופו הגיע מהמזרח, אך זה לא אומר שאפשר להפריז בטופו וחלבון סויה ולהיות בריאים כמוהם. :/
אהבת? לחץ לסמן שאהבת




טוקבקים
+ הוסף תגובה
ראובן (לפני שבוע וחצי)
קראתי, ויש מתנגדים לטיעוני המחבר כמובן שיש מקרים בהם חייבים להימנע מחלב בגלל רגישות.
טיעון אחד,למשל הוא הנזק האפשרי של כמות סידן גדולה יחסית בחלב.אבל סידן יכול לבוא גם ממקורות אחרים בתזונה של מי שאינם שותים חלב.
חלב מכיל גם סלניום,אבץ,אשלגן ויסודות אחרים בעלי חשיבות.
מדובר בוויכוח מתמשך וטענות שיצרני מוצרי החלב הם לובי חזק בעל השפעה על ממצאים.
יוספוס (לפני שלושה שבועות)
חידשת לי לגבי הסויה. תודה.

מחשבות (לפני שלושה שבועות)
סויה בטח לא מומלץ.



0 הקוראים שאהבו את הביקורת




©2006-2019 לה"ו בחזקת חברת סימניה - המלצות ספרים אישיות בע"מ