עולם הבירה - אוצר של טעמים וניחוחות ומתכונים נפלאים של בישול בבירה / שלמה פפירבלט

עולם הבירה

אוצר של טעמים וניחוחות ומתכונים נפלאים של בישול בבירה

שלמה פפירבלט

יצא לאור ע"י הוצאת אריה ניר, בשנת 2005, מכיל 255 עמודים, עיון »







ספר טוב דירוג של ארבעה כוכבים
4.333
67% בנות
1 בנים   2 בנות
גיל ממוצע:50
1557 התעניינו בספר


תקציר הספר
בירה זהובה ממבשלות צ'כיה הוותיקות, שיכר כהה עמוק ממנזרי בלגיה, ניחוחות בירת החיטה של גרמניה, הקצף הסמיך של הבירה האירית, ההמולה הססגונית של הפאב האנגלי, הטעמים הנהדרים של מטבח הבירה והמתכונים המפתיעים - כל זאת ועוד בעולם הבירה.

עולם הבירה הוא מדריך צבעוני ומרתק לעולם השיכר, המשקה האלכוהולי הנפוץ בעולם: ההיסטוריה של הבירה, דרכי עשייתה, סוגיה השונים, המושגים, המותגים והאנשים הקשורים לעולם הבירה. את אוצר הטעמים והניחוחות משלימים מתכונים נפלאים של בישול עם בירה, מנות ראשונות ומרקים, מנות עיקריות מרחיבות דעת וקינוחים מפתיעים.

מחבר הספר שלמה פפירבלט הוא עיתונאי בכיר, בעל טור בנושאי בירה, יין ושאר אלכוהול, טועם בעל ניסיון רב ומגוון, ומעל לכול, אספן בלתי נלאה של סיפורי שתייה מתקופות שונות וממקומות שונים ברחבי העולם.

בנסיעותיו המקצועיות הרבות, ובשנים שעשה כשליח עיתונו באירופה, פקד מבשלות בירה ותיקות בצ'כיה, בגרמניה, בהולנד ובדנמרק, טבל שפמו בקצף הסמיך של השיכר הבריטי, הפשיל שרוולים ליד כמה דודי בישול בבלגיה, ראה את התעוררות המבשלות הקטנות בארה"ב, טרח במטבחים בהם מבשלים בבירה, ותיעד את הקשר ההיסטורי והאמיץ שלה עם בני האדם מאז ומעולם.

הבירה היא האלכוהול הנפוץ ביותר בתבל, אומר שלמה פפירבלט, היא הלחם של עולם המשקאות. ספריו הקודמים עולם היין והספר החריף ראו אור גם הם בהוצאת אריה ניר.


רשימות קריאה בהן מופיע עולם הבירה - אוצר של טעמים וניחוחות ומתכונים נפלאים של בישול בבירה
ספרי עיון | נינה בת מתל-אביב,ר'ג,גבעתיים,מכבים רעות,משלוחים עד הבית באיזור גוש דן רשימת הקריאה עודכנה שלשום

פילוסופיה | הגות | ארכיאולוגיה והיסטוריה למכירה | נינה בת מתל-אביב,ר'ג,גבעתיים,מכבים רעות,משלוחים עד הבית באיזור גוש דן רשימת הקריאה עודכנה לפני שבוע


פרסומת




©2006-2023 לה"ו בחזקת חברת סימניה - המלצות ספרים אישיות בע"מ