בני סיידא

בני סיידא

סופר

בני סיידא הוא שף, מעביר סדנאות בישול ומחברם של ספרי בישול.

סיידא הוא בהכשרתו המקצועית פיזיותרפיסט. במשך שנים נהג לפרסם ספרי בישול במקביל לעבודתו זו ורק לקראת שנות הפרישה החליט להתמקד בלעדית בספרי בישול וסדנאות בישול. יצוין, כי סיידא אינו מגדיר עצמו כ"שף" (שכן זוהי אינה הכשרתו המקצועית) אלא כ"בשלן". עם זאת, עוד קודם לכן היה מחבר פורה של ספרי בישול. סיידא אינו מתמקד בסוג מסוים של בישול (אם כי בתחילת דרכו התמקד בבישול ביתי "פשוט" בסגנון ים תיכוני). ספריו הראשונים התאפיינו בעיצוב כמעט-ספרטני בניגוד ל"אלבומי" הבישול שפורסמו בשנות ה-80, וגם כיום טוענים מבקריו כלפיו כי ספריו אינם זוכים - בשל קצב ההוצאה המהיר - לעיצוב גרפי מושך. ייתכן שהוא מחבר מספר ספרי הבישול הפורה ביותר בישראל. מספר מספריו אף תורגמו לאנגלית ולרוסית.
» רשימות קריאה בהם מופיעים ספריו (56):
בישול, 439, כוננית ב-ע, ספרי אפייה ובישול, מעניין בארבעה במאה, Kitchen aids, ספרי בישול, ספרי הבישול שלי, מחכים על המדף, חדשים על המדף , ספרי בישול ואפיה מכירה /רוב הספרים בכריכה קשה, ספריה פרטית 1007, 421, בישול, ספרי הבישול שלי , ספרי בישול ואפייה :), אוסף ספרי הבישול שלי, בישול ואפיה, בישול, עוד ...
1.
167 עמודים.אין כמו ריח של עוגה הנאפית בתנור, שמתפשט בבית, ואין כמו עוגה טרייה לאירוח קליל. בספר זה מציע בני סיידא אוסף עוגות שלא פחות משהן משובחות, הן קלות ומהירות הכנה.אופים מתחילים כמו גם ותיקים ימצאו כאן עשרות מתכונים בהירים ובדוקים לעוגות שוקולד, עוגות גבינה, עוגות פירות, עוגות בחושות ועוגיות.אף עוגה בספר זה לא תדרוש יותר מ-20 דקות הכנה. אז למה אתם מחכים? קדימה למטבח!בני סיידא הוא מחברים של ספרי בישול רבים ואהובים, ביניהם: קציצות, ברגע האחרון ומאפים פיקנטים, שראו אור בהוצאת מודן....

2.
הגעתם הביתה ברגע האחרון, ויש לכם כמה דקות לפני שהילדים צריכים להיכנס לאמבטיה... חצי שעה עד שיתחיל המשחק בטלוויזיה, ומחר יש אורחים, ולא תספיקו להכין קינוח בשום זמן אחר... ובני - הדודים החליטו לקפוץ... אז קדימה למטבח, ברגע האחרון... בני סיידא, המוכר לטוב מספריו הרבים, מציע ברגע האחרון שפע של מתכונים, טעימים להפליא ומהירי הכנה....

3.
קציצה היא טעם של בית, של זכרונות ילדות, של חום ושל ניחוחות מטבח. בספר זה, סוף סוף מקבלת הקציצה את המקום הראוי לה. כל מטבח והקציצה שלו, ונראה כי יש לקציצות אלפי טעמים. הקציצה יכולה להיות עשויה מבשר, עוף, דגים או ירקות, פיקנטית ואפילו מתוקה. נהדר לאכול את הקציצות חמות, מייד כשהן יוצאות מן המחבת, עם אורז וסלט קטן, או לטבול לחם טרי ברוטב המהביל. בספר זה תוכלו למצוא: · כדורי בשר למרק · קציצות בשר והמבורגר · קציצות צמחוניות · כופתאות ולביבות מתוקות · תוספות שהולכות נפלא עם קציצות ``המאכל הראשון שלמדתי להכין,`` מספר בני סיידא, ``לאחר עוגת ספוג פשוטה וביתית, היה קציצות. קציצות מבשר בקר, כשלתוך התערובת הכניסו הרבה פטרוזיליה קצוצה, לחם שרוי במים וסחוט היטב, בצל קצוץ ותערובת תבלינים שנתנה לקציצה את כל הטעם.`` בספר זה מזמין אתכם בני סיידא, מחברם של ספרי בישול רבים ואהובים, להצטרף אליו למסע רווי טעמים וריחות בנבכי המטבח הביתי. (מותר לטעום ישר מהמחבת!)...

4.
בני סיידא מפליא הפעם במתוקיו. עשרות מתכונים לחג שנותנים משמעויות חדשות למושג ``עוגת גבינה``. בני סיידא מפתיע בעשרות אפשרויות: מבישקוטים ועד בצק פילו, מגבינת מסקרפונה ועד קבינת ריקוטה, ממאפינס ועד טורטים, מפירות יער ועד גבינת חלב....

5.
חורף וגשם מקפיא בחוץ ? ובבית מרק חם ומהביל, המחמם את הגוף ומרגיע את הנפש. קיץ לוהט בחוץ, הזיעה נוטפת ? והנה ממתין לכם מרק פירות מלבב, המצנן את הגוף ומשמח את הלב. בני סיידא אסף למענכם שלל מתכוני מרקים ? חמים וקרים, מרקי ירקות ובשר, מוקרמים וקרירות מרק. המרקים הגיעו מארצות שונות, בטעמים שונים (כן, יש גם מתוקים), מוכרים וכאלה שכדאי להכיר, ובכל מקרה ? קלים להכנה וטעימים טעימים. בני סיידא הוא מחבר של ספרי בישול רבים, שראו אור בהוצאת מודן. ספריו: "קלות ומהירות ? עוגות" ו"ברגע האחרון"....

6.
היין משכר את הבשר, המשפיע מטובו על תפוחי האדמה שתובלו ברוזמרין, שהעשיר את ירקות השורש... והכל ביחד צוהל ומבעבע, מעלה ניחוחות ומבשם את השולחן לכבוד סעודה שחגגה לה יחדיו בסיר אחד גדול. קדירות בבישול ארוך ובבישול קצר, לחימום בחורף ולארוחה קלה בקיץ, גולאש וחמין, צלי וראגו, נזיד וטג´ין, עם עוף ובשר וגם בלעדיהם, עם ירקות ונקניקים ופסטה הכל בסיר אחד... ובספר אחד. "כשהכנתי את הספר הזה, " מספר בני סיידא, "יצאתי למסע ארוך ומרתק: נזכרתי במטבחון של סבתי ואמי, במטבחיהן של מסעדות כפריות בטורקיה, טוסקנה, יוון,נפולי, פרובנס, בודפשט, מצרים ועוד. ניחוחות התבשילים העלו בי זיכרונות וגעגועים לטעמים, למקומות ולאנשים, את כל אלה השתדלתי להביא גם לכם כאן." בני סיידא הוא מחברם של סיפורי בישול רבים, שזכו למעריצים בזכות הדיוק במתכונים, קלות ההכנה והתוצאות המלהיבות. מספריו:"רק מרק", "קציצות", "ברגע האחרון", "הפשטידות של בני סיידא" ועוד - כולם ראו אור במודן....

7.
שלל מאפים פיקנטים: פשטידות, פאיים וחטיפים מבצקים שונים ומגוונים, על בסיס של בצק ובלעדיו. בצק שמרים, בצק עלים, בצק פילו, כשבקרבם מתחבאות מליות מפתיעות, מגבינות שונות, עשבי תיבול, בשרים וירקות. כולם טעימים, ריחניים, קלים להכנה ונהדרים. לאירוח משפחתי, למזנון, לארוחה קלה - בתוספת סלט, והעיקר - בטעם של עוד....

8.
פשטידה היא מאפה מלא טעם וניחוחות, הנשלף מהתנור החם ומוגש עם סלט ירוק רענן, כשיין צונן משלים את החגיגה. המפתח לפשטידה משובחת הוא שימוש במוצרים טובים וטריים, שאפשר למצוא בכל מרכול שכונתי ? הכל זמין ובהישג יד, וההכנה פשוטה. בספר הפשטידות של בני סיידא תוכלו למצוא פשטידות קלאסיות ופשטידות חדשות משודרגות; קישים נפלאים עם גבינות וירקות, טארטים מעלי אדים וניחוחות ומאפי בשרים מפתים ? והכל מוגש כפי שרק סיידא יודע להגיש: ברור, בדוק ועם תוצאות מלהיבות. בני סיידא הוא מחברם של ספרי בישול רבים, שזכו למעריצים בזכות הדיוק במתכונים, קלות ההכנה וכמובן ? הטעם. מספריו: "רק מרק", "קציצות", "ברגע האחרון" ועוד ? כולם ראו אור במודן....

9.
"מאפה מלוח, מאפה מתוק" הוא רומן לוהט, ממושך וחושני, עם המאפים הצרפתיים: קישים במליות שונות, מאפים מבצק עלים, פאטה כבד ובשר, מאפי שמרים מסורתיים, לחמים פיקנטיים, טארטים למיניהם ומאפים מתוקים רבים אחרים. בני סיידא הרבה לנסוע למחוזות שונים בצרפת, מסעות של טעימות וחוויות חושים, עם הרבה פיתויים לטעום עוד טארט, עוד קיש ועוד לחם. כל המתכונים מותאמים למטבח הישראלי, וכל אחד יכול להביא בעזרתם ניחוחות צרפתיים לביתו. בני סיידא מוכר היטב משלל ספרי הבישול שכתה, הידועים בזכות אמינותם, ודרך הכתיבה הברורה, המבטיחה הצלחה באפייה....

10.
הספר הזה הוא חגיגה לכל מי שמצא את עצמו הולך ברחוב בעקבות ריח שיוצא מקונדיטוריה אלמונית; למי שמפנטז על שוקולד; למי שיכול לוותר על כל מרכיב בתפריט שלו, אבל רק לא על משהו מתוק. תמצאו כאן מתכונים של עוגות, עוגיות, קינוחים קפואים ושאר מנות אחרונות - כולם מוצלחים ומדויקים, ובעיקר מאוד מאוד מגרים... בני סיידא מוכר לטוב מספריו הרבים, ביניהם "ברגע האחרון", "ארוחות שחיתות" ו"מאפים פיקנטיים"....

11.
כל סוכן נדל"ן מוכשר יציע למוכרי הדירה לאפות עוגיות כאשר מגיעים קונים פוטנציאליים, כי אין הרגשה ביתית כמו ריח של עוגיות הנאפות בתנור... הספר הזה נכתב באהבה גדולה, ושולח אתכם להרפתקה מתוקה, ממכרת ומשובבת נפש. העוגיות שבספר קלות ומהירות להכנה. אין כאן רשימת חומרים אינסופית, וגם לא שלבי הכנה רבים - הכל פשוט, קל ונגיש. את כל החומרים לעוגיות אפשר לקנות בכל מרכול הקרוב לבית. קופסת העוגיות שלי מכילה מגוון עצום של עוגיות - עוגיות שבוחשים ואופים, עוגיות ממולאות, חיתוכיות, עוגיות ללא אפייה ועוגיות מלוחות. הניחוח של עוגיות הנאפות בתנור אינו מצורף, אך זה יהיה הערך המוסף של כל מי שיאפה אותן... בני סיידא הוא מחברם של ספרי בישול רבים, שכולם הפכו לרבי מכר בזכות המתכונים המדויקים והמוקפדים, קלות ההכנה וזמינות המוצרים....

12.
בישול בלקני. ארצות הבלקן - הכוללות את יוון, אלבניה, תורכיה האירופית, בולגריה, יגוסלביה ורצועת מדוברוג'ה - היו תחת שלטונם של המושלים העות'מנים במשך 400 שנה, ולכן חלק גדול מתבשיליהן הושפעו מהמטבח העות'מני העשיר. המשורר התורכי רוואני תיאר באחד מחיבוריו מה אכלו הסולטנים במשתאות שערכו: "גרגרי אורז כפנינים, עוף צלוי רוקד בחדווה למראה היין, נקניקים ערוכים כנחשים השומרים על האוצר, בורקס השמים ללעג את השמש, קדאיף כאהובה כסופת גזרה, נקניקים ערוכים כנחשים השומרים על אוצר". ותבשילי בשר ברוטב המתוארים "כקדוש המשיט את מרבד התפילות שלו על פני המים"....

13.
תפוחי אדמה בכל צורה וטעם נמצאים בספרו של בני סיידא, "המון תפוחי אדמה". מתכונים לסלטים,מרקים, ממולאים,מנות ראשונות ועוד, והכל עם הוראות ברורות, עצות והסברים....

14.
15.
הספר "ארוחות שחיתות" הוא פרי טיוליו הגסטרונומיים של בני סיידא במסעדות רבות, פרי דמיונו וטעמו האישי המשובח. המתכונים הם חגיגה גדולה של ריחות וטעמים משכרים ואף על פי כן, דרך ההכנה ברורה וקלה לביצוע. המבחר המגוון מאפשר לך להרכיב ארוחה לטעמך: מנה ראשונה, מרק, מנה עיקרית ותוספות או, לבנות מזנון חלבי או בשרי עם שלל קינוחים. ההצלחה מובטחת....

16.
עוגות בחושות הן טעם של בית, של קפה ושל אירוח קליל. ההכנה לא מסובכת, לא מפרידים חלבונים, לא מתפיחים שמרים ולא עורמים שכבות; פעמים רבות אפילו לא משתמשים במערבל: מערבבים - ושולחים לתנור. עוגות בחושות מתאימות גם כמתנה: אורזים יפה בצלופן, מעטרים בסרט ומגישים בחום. הן נשמרות מצוין מחוץ למקרר, ולכן גם מתאימות למשלוח לבן או לבת בצבא או ליציאה לטיולים. בני סיידא מביא שלל מתכוני עוגות בחושות, מחומרים זמינים, שייתנו לכולנו רעיונות איך לשדרג את העוגות שאנו מכירים: עוגות פשוטות, עוגות עם פירות, אגוזים, שוקולד וגבינה, מאפינס וגם עוגות מושקעות יותר על בסיס העוגה הבחושה שאנו מכירים....

17.
50 כרטיסי מתכוני עוגיות מצולמים של בני סיידא - ארוזים בקופסת מתכת קומפקטית ונוחה לשימוש במטבח.....

18.
19.
על הדקה הוא אוסף מתכונים מרהיבים לכל סוגי הבשלנים ולכל סוג של אירוע. החל בארוחת ערב עם חברים, כשבקושי יש זמן להיכנס למטבח, ועד לביקור חגיגי של המשפחה, כשהמטבח הופך לממלכה. ייחודו של הספר בחלוקת המתכונים על פי הזמן הדרוש להכנתם, מ-20 דקות ועד 40 דקות, ובכל פרק מנות ראשונות, עיקריות וקינוחים. בני סיידא הוא מחברם של ספרי בישול רבים, שזכו למעריצים בזכות הדיוק במתכונים, קלות ההכנה והתוצאות המלהיבות....

20.
בני סיידא מביא לכם אוכל טבעוני נפלא. אוכל אמיתי, ידידותי, טעים ובלי התחכמויות מיותרות - ללא תחליפים, ללא "כמו" וללא "כאילו". בספר זה תוכלו למצוא מגוון עצום ומפתה: סלטים, מרקים, מאפים, מנות עיקריות, תוספות של נודלס ופסטה, דגנים וקטניות, תבשילי ירקות וכמובן - קינוחים. זהו ספר טבעוני, ללא מוצרים מן החי, שאינו מיועד רק לטבעונים, אלא לכל מי שרוצה ליהנות מאוכל מגרה, ססגוני, בריא, והכי חשוב - טעים. בני סיידא שוב משקיע זמן ומאמץ כדי לחסוך לכם זמן ומאמץ, והתוצאות, כפי שתראו, נפלאות, כמו תמיד - המתכונים מוקפדים, מדויקים, מתאימים למטבח הישראלי, קלים מאוד להכנה וגורפים מחמאות. ...

21.
50 כרטיסי מתכון מצולמים....

22.
אורז ואטריות הם מאכלים שעליהם בנוי מזונו הבסיסי של חצי עולם. אצלנו האורז והאיטריות שימשו שנים רבות כתוספת, ורק לעיתים רחוקות עמדו במרכז הארוחה. בני סיידא לוקח את השניים ומעניק להם חיים חדשים, הן כתוספת והן כמנה עיקרית. עשרות מתכונים, בטעמים שונים, בתיבולים מגוונים, חלביים ובשריים,מעניקים לאורז ולאיטריות אין ספור אפשרויות מלהיבות, מן הפשוטות והקלות ועד המורכבות והמפתיעות,ומכל קצווי העולם. המתכונים כולם כתובים בפשטות ובבהירות, כדרכו של בני סיידא, הזכורה לטוב מספריו האחרים: "ארוחות שחיתות", "מאפים פיקנטיים" ו"המון תפוחי אדמה"....

23.
סלט ירוק עם גבינת קממבר מטוגנת, טרין ירקות וגבינה בולגרית ברוטב וינגיגרט, פוקצ`צה חצילים גבינה ופסטו, פסטה עם ירקות מוקפצים ופסטו, סלמון בקרם תרד ורוטב שמנת... מממ. נשמע טעים, לא?בספר זה מתכונים אלה ורבים אחרים - כולם חלביים. אתם לא מוכרחים להיות צמחוניים, כדי לגלות שתוכלו להכין אין סוף ארוחות מגוונות ומפתיעות, ללא המנה הבשרית ה``מסורתית``.בני סיידא אסף למענכם את מיטב הסלטים, המרקים, המאפים, הדגים, הפסטות, העוגות והקינוחים, שנותנים כבוד לגבינות משובחות, לירקות ופירות טריים, לעשבי תיבול ובכלל לטעם הטוב. אז אפשר גם בלי בשר? ההוכחה לפניכם....

24.
בני סיידא מזמין אתכם לטעום מה מתבשל בקדרה של עמים שונים. במשך שנים רבות מתמחה בני סיידא בטעימות שאותן הוא עושה בסיוריו בעולם. כך הגיעו לספר, בין השאר, מטעמים מהמטבח הצרפתי, שמאוד אהוב עליו, מאכלים מהמטבח האיטלקי, מאפים מהמטבח האוסטרי וההונגרי, וכמובן מאכלים שעליהם גדל - מהמטבח הבלקני. הספר כולל סלטים, מרקים, מנות עיקריות, תוספות, מאפים, עוגות וקינוחים מכל העולם. אתם מוזמנים להצטרף לטיול בעולם דרך הסירים....

25.
משתעממים מהסלטים הרגילים? ספר זה יפתיע, יחדש וישדרג סלטים מוכרים, יכיר לכם סלטים ממטבחים שונים, ויציע שלל רעיונות להקפצת כל שולחן. תוכלו להכין ארוחה שכולה סלטים, לפתוח שולחן במנות ראשונות של סלטים, להגיש מנה עיקרית של סלטים חמים, או לחילופין ללוות את המנה בסלטים ותמיד לגוון ולהשתבח. סלטים ירוקים מפתיעים, סלטים עם גבינות, עם דגים או עם בשרים, סלטים חריפים וסלטים של שילובי טעמים מופלאים....

26.
27.
50 כרטיסי מתכוני תבשילי קדירה מצולמים של בני סיידא -ארוזים בקופסת מתכת קומפקטית ונוחה לשימוש במטבח.....

28.
50 כרטיסי מתכוני עוגיות מצולמים של בני סיידא - ארוזים בקופסת מתכת קומפקטית ונוחה לשימוש במטבח.....

29.
30.
ליל הסדר מתקרב, ואתם עומדים לחזור על אותן המנות שעולות על שולחן החג שלכם מדי שנה?בני סיידא מציע לכם להפתיע, ועם זאת להישאר מסורתיים. שלל מנות ראשונות, מרקים וסלטים, ומנות עיקריות מפוארות וחגיגיות חלקן בקלי קלות, וחלקן מושקעות יותר וכולן זוכות לאנחות עונג ולמבטים עורגים לצלחת המרכזית. אפשר לקבל תוספת? גם בחול המועד לא צריך להתפשר. לפניכם שלל מכל טוב האביב ומכל מה שיש לפסח להציע. ובסוף הספר הפתעה אמיתית: מגוון מתכוני מימונה. המתכונים מתאימים גם למי שלא אוכל קטניות בפסח....

31.
רק 4 מרכיבים - ויש מנה עיקרית קלה ומהירה. הספר מתכונים ב-4 מרכיבים מציע להוסיף למה שיש בכל בית (תבלינים, שמן, דבש וכדומה) עוד 4 מרכיבים שאפשר לקנות בדרך הביתה, ולהכין מנה עיקרית (ולפעמים ארוחה) מהירה, בריאה ובלתי מתפשרת. הסדרה "אז מה אוכלים היום?" מתמחה במתכונים קלי הכנה, בלי להתפשר על הטעם. הספרים נערכו בקפידה, נבדקו ונבחנו שוב ושוב, והותאמו לטעמים הישראליים ולשוק הישראלי על ידי בני סיידא....

32.
ארוחה לבנה, שתי מילים שהן עולם ומלואו. עוים של טעם טוב והרגשה נהדרת, עולם של מצב רוח טוב בגוף ברואי עולם של שפע תבשילים ומאכלים, על טהרת המזון החלבי. מארוחת בוקר קלה דרך ארוחת צהריים עשירה ומשביעה ועד לאירוח ערב מפואר - הכל כאן, במיוחד בשבילכם! בספר "ארוחה לבנה" תוכלו למצוא את כל המנות האפשריות: מנות ראשונות מקוריות ומעניינות, מרקים עשירים וטעימים, כריכים מלאי כל טוב, סלטים ססגוניים ונועזים, דגים מתובלים במיני רטבים, מאפים ופשטידות מעלי ניחוחות פסטה עם רוטבי גבינה קטיפתיים, פאטה ומוסים במבחר טעמים, עוגיות מלוחות המתאימות לכל אירוח, קינוחים מרהיבים ועוגות מגרות ומפתות כי ארוחות חלביות טעימות, מזינות ובריאות - כיף לאכול בכל אירוע, בכל שעה, בכל יום! אנו מאחלים לכם קריאה נעימה ואכילה מהנה - מכל ה(ח)לב!...

33.
אוכל של אמא הוא הטעם האמיתי, הוא האוכל שכל אחד מאיתנו מקשר מייד לבית, לחום, למסורות בישול, לחגים. אוכל של אמא הוא אוכל שצריך להזין ולא להיות מוגש מצועצע לשולחן, אבל לעיתים יכול להיות מוגש גם על שולחנות מלכים. הרי לכל אמא יש ״תבלין קסם״ משלה, ולכן האוכל שלה לעולם לא ישווה לזה של אחרים. אוכל של אמא הוא גם אהבה, חום, געגועים ונחמה. אלה מתכונים פשוטים של יומיום, אבל גם מעדנים העוברים מדור לדור ומוגשים על שולחנות החג והשבת. בני סיידא ליקט ובחן מתכונים נפלאים של אמהות מכל הסוגים והעדות, ויצר מהם ספר בטעם של בית. ...

34.
העוגות שימתיקו לנו כל חגיגה, אם בתקופת החגים ואם את השמחות האישיות שלנו. בני סיידא מפליא הפעם במתוקיו. מתוק לחג ילווה אתכם בעוגות, עוגיות וקינוחים בכל החגים. מתוק לחג - סדרה בת 4 ספרים: · חנוכה - פורים · פסח · שבועות · חגי תשרי...

35.
אחד מסממניו של כל חג הם מאכליו המיוחדים, והמתוקים הם האהובים ביותר. מה מזכירה עוגת דבש? ראש - השנה. סופגניות? שם נרדף לחנוכה. אוזני המן? מתי אם לא בפורים. עוגת גבינה? מסמלי חג השבועות. בני סיידא מפליא הפעם במתוקיו. מתוק לחג ילווה אתכם בעוגות, עוגיות וקינוחים בכל החגים. מתוק לחג - סדרה בת 4 ספרים: * חנוכה - פורים * פסח * שבועות * חגי תשרי...

36.
אחד מסממניו של כל חג הם מאכליו המיוחדים, ,המתוקים הם האהובים ביותר. מה מזכירה עוגת דבש? ראש - השנה. סופגניות? שם נרדף לחנוכה. אוזני המן? מתי אם לא בפורים. בני סיידא מפליא הפעם במתוקיו. מתוק לחג ילווה אתכם בעוגות, עוגיות וקינוחים בכל החגים. מתוק לחג - סדרה בת 4 ספרים: *חנוכה - פורים *פסח *שבועות חגי תשרי...

37.
והנה מגיע חביב הקהל - העוף. נדמה שהמטבח הישראלי מכיר אותו כל כך טוב, אך לשמחתנו הוא עדיין מחדש ומפתיע בשלל מתכונים שלא הכרנו. אפשר להכין ממנו מנות קלות־הכנה לצד תבשילי קדירה, אפשר לצלות אותו או להקפיץ במחבת, אפשר להכין ממנו מרקים מפתים - העוף מקבל הכול באהבה. העוף דומה לדף חלק, שאתם, האמנים המבשלים, מציירים עליו בכל פעם ציור חדש. טעמו הנייטרלי הוא בסיס נפלא ליצירתיות, המאפשרת לקחת אותו לכיוונים חדשים. הוא לובש ופושט צורה לפי המרכיבים שנשדך לו: עם או בלי רוטב, עם ירקות או בשרים מעושנים, עם יין או רוטב תפוזים - ובכל פעם מקבלים מנה חדשה בניחוחות ובטעמים מרתקים. אחרי ספרם הראשון, ´מבשלים´, בני סיידא ואבי ביטון חוברים יחד לעוד ספר שכולו אהבה לאוכל, עם מתכונים מפתיעים וקלי־הכנה, מוקפדים וברורים, שעשויים ממוצרים נגישים ומוכרים. בני סיידא הוא מחבר של ספרי בישול רבים, בהם רבי־המכר ´קופסת העוגיות שלי´, ´ארוחות מפנקות´, ´ברגע האחרון´, ´קציצות´, קופסאות המתכונים ועוד. אבי ביטון הוא שף ובעלים של מסעדת ´אדורה´ בתל־אביב....

38.
סלט ירוק עם גבינת קממבר מטוגנות, ירקות וגבינה בולגרית ברוטב ויניגרט, פוקצ`ה חצילים גבינה ופסטו, פסטה עם ירקות מוקפצים ופסטו סלמון בקרם תרד ורוטב שמנת... מממ... נשמע טעים לא? בספר זה מתכונים אלה ורבים אחרים - כולם חלביים. אתם לא מוכרחים להיות צמחונים, כדי לגלות שתוכלו להכין אין סוף ארוחות מגוונות ומפתיעות, ללא המנה הבשרית ה"מסורתית". בני סיידא אסף למענכם את מיטב הסלטים, המרקים, המאפים, הדגים, הפסטות, העוגות והקינוחים, שנותנים כבוד לגבינות משובחות, לירקות ופירות טריים לעשבי תיבול ובכלל לטעם הטוב. אז אפשר גם בלי בשר? ההוכחה לפניכם....

39.
``לאכול דבש הוא מן הדברים היותר מענגים, אבל קיימת שניה, ממש לפני שאתה מתחיל לאכול, שהיא עוד יותר מרנינה אפילו מהליקוק עצמו``. א.א מילן / ``ופו היה אומר`` ההתעוררות בצריכת דבש הינה חלק מהמגמה העולמית של מודעות וצריכת מוצרי בריאות מהטבע. מלבד היותו מעדן טבעי נפלא, לדבש סגולות בריאות מגוונות. ספר הדבש השלם הינו מסעו מעורר התאבון של בני סיידא בין ירקות, בשרים, דגים וקינוחים, שטעמם מלווה בתמונות ותאורים מעולם הדבורים הנפלא. בתאבון......

40.
בראנץ` - פירושו המילולי: ארוחת בוקר-צהריים כאחד. ארוחה שהיא לרוב חלבית, המקשרת ארוחת בוקר וצהריים והמורכבת מטובי המעדנים; החל מדברי מאפה מלוחים, דרך מבחר גבינות מיוחדות, מליחים למיניהם, הכנת ביצים שלא בדרך השיגרה, מבחר לחמים חמים ופריכים ועד דברי מאפה מתוקים. כל אלה כמובי בליווי יינות, מיצים צוננים וקפה מהביל. מה יפה יותר מלחוג אירועים חגיגיים באור היום, ביחוד בשבתות ובחגים, החל מארוחה משפחתית סביב שולחן ערוך כמו פעם, דרך ציון ימי הולדת, ימי נישואין ואירוח ידידים. זהו סגנון אירוח באווירה קלילה ולא רשמית ומכופתרת. ארוחה זו מוגשת בדרך כלל כארוחת מזנון כאשר כל אורח נוטל לעצמו מהמעדנים האהובים עליו. כדי להקל על מלאכת ההכנה, ניתן להכין חלק מהמתכונים מראש ובחלקם אף להקפיאם. בספר כלולות הצעות לתכנון מזנוני בראנץ` וכן טבלה אשר תסייע למארח בחישוב הכמויות והגיוון. אז שיהיה לנו בוקר-צהריים טוב, נעים ומלא חוויות קולינריות חדשות. בני סיידא....

41.
42.
הספר ``ארוחות שחיתות`` הוא פרי טיוליו הגסטרונומיים של בני סיידא במסעדות רבות, פרי דמיונו וטעמו האישי המשובח. המתכונים הם חגיגה גדולה של ריחות וטעים משכרים ואף על פי כן, דרך ההכנה ברורה וקלה לביצוע. המבחר המגוון מאפשר לך להרכיב ארוחה לטעמך: מנה ראשונה, מרק, מנה עיקרית ותוספות, או, לבנות מזנון חלבי או בשרי עם שלל קינוחים. ההצלחה מובטחת....

43.
שלל מאפים פיקנטים: פשטידות, פאיים וחטיפים מבצקים שונים ומגוונים, על בסיס של בצק ובלעדיו.בצק שמרים, בצק עלים, בצק פילו, כשבקרבם מתחבאות מליות מפתיעות, מגבינות שונות, עשבי תיבול, בשרים וירקות.כולם טעימים, ריחניים, קלים להכנה ונהדרים.לאירוח משפחתי, למזנון, לארוחה קלה - בתוספת סלט, והעיקר - בטעם של עוד....

44.
45.
46.
47.
בני סיידא והשף אבי ביטון חברו יחד לספר מלהיב ומרהיב, מוקפד וברור, עם מתכונים מפתיעים וקלי הכנה, שעשויים ממוצרים נגישים ומוכרים - ספר אשר כולו אהבה לאוכל, למטבח ולסועדים. בספר שלפניכם תמצאו מנות שיש בהן קריצה למשהו מיוחד ולא שגרתי - ואת כולן אפשר להכין בקלות: נישנושים, מנות ראשונות, מנות עיקריות, תוספות וקינוחים. אוכל פשוט ומתוחכם, אוכל טעים ומאתגר, עם חומרי גלם שיש בכל בית. מנות שמכינים תוך דקות עם מצרכים ספורים, ומנות מושקעות יותר - אלה ואלה קוצרים תשואות עם הסועדים. בני סיידא הוא מחבר רבי-המכר ´קופסת העוגיות שלי´, ´ארוחות מפנקות´, ´ברגע האחרון´, ´קציצות´, ועוד. אבי ביטון הוא שף ובעלים של מסעדת ´אדורה´ בתל-אביב. הספר הזה הוא תולדה של המפגש המיוחד בין שניהם....

48.
אין ספק כי המחבת מתאימה לקצב החיים המהיר שלנו: מצרכים טובים, בישול קצר ואוכל נהדר שמוגש מייד, בעודו חם. בני סיידא מלהטט בין הכירה לשולחן, ומגיש לנו מנות מהבילות של מיני מוקפצים, פסטות (כן, גם פשטידות פסטה), סטייקים ושניצלים, שקשוקות, מעורב ירושלמי וגם - הפתעה! - קינוחים. בספר הכל במחבת נוכל למצוא אגם מנות ממטבחים שונים - ביניהם הודי, איטלקי, מרוקאי, תאילנדי וערבי - וגם שילובים של כמה מטבחים במחבת אחת, והכל קצר, מהיר ומשובח. בני סיידא הוא מחברם של ספרי בישול רבים, שימושיים, ברורים ומוקפדים, בהם רבי-מכר רבים. ...

49.
50.
אוכלים בחוץ הוא מדריך מסעדות ובו למעלה מ250 - מסעדות ביתיות, עממיות ואותנטיות, פלאפליות, שיפודיות, דוכני מזון ושווקים. טווח המחירים במסעדות שמופיעות במדריך הוא זול מאוד עד בינוני. אוכלים בחוץ מגלה לכם מהן המנות המיוחדות והמומלצות בכל מסעדה, ומשלב גם מבחר מתכונים קלים להכנה, המאפיינים חלק מאותן מסעדות. המדריך ממוין על פי אזורים, ומביא את הפרטים החשובים לגבי כל מסעדה: סוגי המאכלים המוגשים בה, שעות פתיחה, כתובת ומספר טלפון. בני סיידא, מחבר ספרי בישול ואוהב אוכל ידוע, אכל במאות מסעדות לצורך כתיבת המדריך הזה. הטובות שבהן מופיעות כאן לפניכם. בתיאבון!...

51.
אחד מסממניו של כל חג הם מאכליו המיוחדים, והמתוקים הם האהובים ביותר. מה מזכירה עוגת דבש? ראש השנה. סופגניות? שם נרדף לחנוכה. אוזני המן? מתי אם לא בפורים. עוגת גבינה? מסמלי חג השבועות. בני סיידא מפליא הפעם במתוקיו. מתוק לחג ילווה אתכם בעוגות, עוגיות וקינוחים בכל החגים. מתוק לחג - סדרה בת 4 ספרים: · חנוכה - פורים · פסח · שבועות · חגי תשרי...

52.
בספר זה מוגשות לכם מנות חגיגיות לצד מנות אביביות יומיומיות - סלטים, מרקים, מאפים, מנות עיקיות, תוספות וקינוחים. חלק מהמנות מתאימות גם לרגישים לגלוטן. בין היתר, ניתן למצוא כאן: בורקס לפסח, פשטידת תפוחי-אדמה ובשר, עופיונים ביין, שוק טלה ממולאת, עוגת שוקולד ברוטוב פירות יער ומוס שוקולד. בני סיידא, כדרכו, מגיש מתכונים קלים להכנה, עם מצרכים זמינים והוראות ברורות לכל מבשל ומבשלת....

53.
הרעיון הוא מתכונים שקודם מערבבים אותם (בדרך כלל תוך בישול), ואז אפשר להוסיף שכבה עליונה בצקית - ושולחים אותם לאפייה בתנור. חלק מהמתכונים מתובלים וחלקם מתוקים - אך ברובם אינם עוגות - וכולם טעימים ביותר. הסדרה "אז מה אוכלים היום?" מתמחה במתכונים קלי הכנה, בלי להתפשר על הטעם. הספרים נערכו בקפידה, נבדקו ונבחנו שוב ושוב, והותאמו לטעמים הישראליים ולשוק הישראלי על ידי בני סיידא....

54.
55.
56.
חמישים ספרי בישול, זה לא משהו שעובר סתם כך במטבח. הפעם מובאים בספר, בנוסף לשלל מתכונים מפתים, הסיפורים שמאחורי המתכונים וגם המלצות על מקומות שכדאי לבקר בהם. כמו תמיד - הרבה מתכונים מוקפדים, מתאימים למצרכים בישראל, קלים מאוד להכנה וחלקם מושקעים קצת יותר....

57.
בני סיידא מביא לכם מתכונים קלי הכנה, רבים מהם גם מהירי הכנה – וכולם טעימים להפליא ומחומרים זמינים, והפעם : מרקים. מרקים שיכולים לחמם את החורף, ומרקים שיכולים לצנן את הקיץ. מרקים קלילים כפתיח, ומרקים שהם ארוחות שלמות; מרקים חלביים ומרקים בשריים. מרקים חגיגיים, ומרקים לערב ביתי. מרקים מעודנים ומושקעים ומרקים כפריים ומהבילים – מארצות שונות (ויאטנם, מרוקו, איטליה, צרפת, רומניה, סין והונגריה), במבחר מענג במיוחד. מרקים שיודעים לנצל את שפע הירקות שבארץ, וגם מרקים שאפשר להכין מהקפואים שבמקפיא ומהמצרכים שבמזווה. כמו בכל ספריו של בני סיידא, המתכונים מוקפדים, מדויקים ובלתי מתפשרים, המרכיבים זמינים והתוצאות מעולות. ...

58.
59.
60.
ארוחות מפנקות הוא ספר של מנות מושקעות, שמכינים לאנשים שאוהבים ולאירועים מיוחדים. הספר כולל מנות מורכבות עם שלבים רבים, לצד מתכונים קצרים שמכינים בדקות ספורות – ובכל מקרה בלא כל התפשרות על הטעמים. הספר ארוחות מפנקות הוא חגיגה של טעמים וריחות ממטבחים שונים. הוא פותח בקוקטיילים ומתאבנים, ממשיך דרך לחמים ומנות ראשונות (ומרשה לנגב בלחם את הרוטב!), עובר דרך מנות עיקריות משובחות, מציע תוספות נחמדות לצד המנה ואינו מוותר על קינוחים שיחתמו את הארוחה אך יישארו עימנו עוד זמן רב. בני סיידא הוא מחברם של ספרי בישול רבים, שכולם הפכו לרבי־מכר בזכות המתכונים המדויקים והמוקפדים, קלות ההכנה וזמינות המוצרים. ארוחות מפנקות הוא ספר המשך לרב־המכר הוותיק ´ארוחות שחיתות´. ...

61.
62.
63.
אגן הים התיכון - חבל ארץ מרהיב ביופיו המשופע בחופים קסומים והרים נישאים החל מתורכיה ויוון, דרך איטליה והריברייה וחבל הפרובאנס שבצרפת ונדוד לספרד ועד בואך לצפון אפריקה ומצרים. נופים נפלאים אלה מתמזגים בשפע ניחוחות התבשילים הנהדרים האופיינים לכל אחת מארצות הים התיכון. אגן הים התיכון מצטיין בשווקיו הכורעים תחת שפע הירקות והפירות על שלל צבעיהם, עשבי התיבול לרוב ושקי התבלינים המשכרים בריחם המשובצים בינות לכדי שמן הזית וקדרות השמנת והיוגורט. ואיך אפשר ללא הררי הגבינות מכל הסוגים והמינים ועד לאין סוף דוכני הדגים. זהו אגן הים התיכון, חבל ארץ שבו נטייל הפעם טיול גסטרונומי נפלא יחד עם המתכונים הנהדרים שבספר נחגוג הפעם בחגיגה קולינרית חדשה - חגיגה ים תיכונית! בני סיידא...

64.
שלל מאפים פיקנטים: פשטידות, פאיים וחטיפים מבצקים שונים ומגוונים, על בסיס של בצק ובלעדיו.בצק שמרים, בצק עלים, בצק פילו, כשבקרבם מתחבאות מליות מפתיעות, מגבינות שונות, עשבי תיבול, בשרים וירקות.כולם טעימים, ריחניים, קלים להכנה ונהדרים.לאירוח משפחתי, למזנון, לארוחה קלה - בתוספת סלט, והעיקר - בטעם של עוד....

65.
66.
בספרו בוקר, צהריים, ערב בני סיידא מלווה אותנו לאורך כל שעות היום. תמצאו כאן ארוחות בוקר משודרגות - מסלט עולש עם גבינה כחולה ואגסים, ועד קרפ במילוי אגוזים - חגיגות קטנות וטעימות שכיף לפתוח איתן את היום. ארוחות הצהריים מהירות הכנה, משביעות ומתאימות לאנשים עובדים - נתחי בשר מוקפצים על חציל קלוי וטחינה, פסטה עם עגבניות שרי צלויות וזיתים שחורים ומוס פיסטוקים ושוקולד לבן - ארוחה עסקית בבית! אחר הצהריים ימתינו לנו בספר פינוקים מתוקים, ואילו השיא שמור לארוחות הערב - מתכונים מושקעים ומתאימים לאירוח, שתמיד יקצרו מחמאות. וכמו בכל ספריו של בני סיידא - המרכיבים זמינים והמתכונים מדויקים ומוקפדים. אגב, הרגישו חופשי להחליף בין הזמנים כאוות נפשכם: עוגה של אחר–הצהריים טעימה גם בבוקר, פסטה של הערב מתאימה גם לצהריים, שקשוקה של הבוקר טעימה תמיד... והקינוחים? אוי, הקינוחים... אפשר להגביל אותם בזמן?...

67.
השווקים בישראל שופעים פטריות טריות משובחות. הפטריות מתאימות הן כמנות ראשונות נפלאות, הן כמאפים והן כמנות פסטה ומנות עיקריות - ומנות רבות יכולות להתאים גם לצמחוניים. בני סיידא מביא לכם מתכונים קלי הכנה, רבים מהם מהירי 
הכנה - וכמו בכל ספריו המתכונים מוקפדים ומדויקים, 
המרכיבים זמינים והתוצאות מעולות....

68.
69.
70.
71.
72.
73.
74.
75.
76.
77.
78.
79.
80.
81.
אגן הים התיכון - חבל ארץ מרהיב ביופיו המשופע בחופים קמומים והרים נישאים-החל מתורכיה ויוון, דרך אימליה והריביירה וחבל הפרובאנס שבצרפת ועד צפון אפריקה ומצרים. נופים נפלאים אלה מתמזגים בשפע ניחוחות התבשילים הנהדרים האופיינים לכל אחת מארצות הים התיכון. אגן הים התיכון מאופיין בשווקיו הכורעים תחת שפע הירקות והפירות על שלל צבעיהם, עשבי התיבול לרוב ושקי התבלינים המשכרים בריחם המשובצים בינות לכרי שמן הזית וקדרות השמנת. ואיך אפשר ללא הררי הגבינות מכל הסוגים והמינים ועד לאין סוף דוכני הדגים. זהו אגן הים התיכון, חבל ארץ שבו נטייל הפעם טיול גסמרונומי נפלא ויחד עם המתכונים הנהדרים שבספר נחגוג הפעם בחגיגה קולינרית חדשה - חגיגה ים-תיכונית!...

82.
83.
84.
85.
86.
87.
88.
89.
90.
בני סיידא מזמין אתכם לטעום מה מתבשל בקדרה של עמים שונים.במשך שנים רבות מתמחה בני סיידא בטעימות שאותן הוא עושה בסיוריו בעולם. כך הגיע לספר, בין השאר, מטעמים מהמטבח הצרפתי, שמאוד אהוב עליו, מאכלים מהמטבח האיטלקי, מאפים מהמטבח האוסטרי וההונגרי, וכמובן מאכלים שעליהם גדל - מהמטבח הבלקני.הספר כולל סלטים, מרקים, מנות עיקריות, תוספות, מאפים, עוגות וקינוחים מכל העולם.אתם מוזמנים להצטרף לטיול בעולם דרך הסירים....

91.
92.
93.
הספר "ארוחות שחיתות" הוא פרי טיוליו הגסטרונומיים של בני סיידא במסעדות רבות, פרי דמיונו וטעמו האישי המשובח. המתכונים הם חגיגה גדולה של ריחות וטעמים משכרים ואף על פי כן, דרך ההכנה ברורה וקלה לביצוע. המבחר המגוון מאפשר לך להרכיב ארוחה לטעמך: מנה ראשונה, מרק, מנה עיקרית ותוספות או, לבנות מזנון חלבי או בשרי עם שלל קינוחים. ההצלחה מובטחת.... ...

94.
95.
96.
בני סיידא מגיש מבחר מתוק במיוחד של עוגות נהדרות, ושוב מוכיח שעוגות ביתיות יכולות לנצח בכל תחרות. תוכלו למצוא כאן הכול: עוגות לקפה של אחר־הצהריים, עוגות חגיגיות ועוגות שאפשר להביא כמתנה, עוגות שוקולד ועוגות גבינה, עוגות פרי ועוגות בחושות, וגם עוגות פרג, עוגות שמרים ועוגות לפסח - כל מה שאתם אוהבים ורוצים לפנק בו את היקרים לכם. העוגות קלות להכנה (יש גם כמה מושקעות יותר), ממוצרים זמינים, המתכונים מפורטים ומוקפדים והטעם הנפלא יישאר איתכם עד הפרוסה הבאה....

97.

כן זה קורה גם לבני סיידא. נפילה. התמונות כל כך יפות וכבר 8 שנים כל פעם לחג אני מנסה עוגה אחרת מהספר הזה. מנסה ומתאכזבת. לא משנה כמה התמונה יפ... המשך לקרוא
2 אהבו · אהבתי · הגב
ספר עם מתכונים נחמדים. קניתי אותו כי היה מבצע של 4 ב-100. ואני שמחה על כך. יש בו עוגות שמתאימות לכל עת.... המשך לקרוא
אין שבוע שאני לא מבשלת משהו מהספר. כל מתכון מלווה בתמונה.ספר המתכונים הטוב ביותר שיש לי !... המשך לקרוא
2 אהבו · אהבתי · הגב
הספר הזה הוא חגיגה אמיתית לעיניים. בזכות חג השבועות, אני שולפת את הספר הזה שמסתתר עם עוד ספרי בישול ואפיה רבים. אני נהנית מאוד להכין כל פע... המשך לקרוא
8 אהבו · אהבתי · הגב
יש לי חולשה לספריי בישול ובכל שבוע הספר אני קונה כמה ספרים.יש לי מעל מאה ספריי בישול ובניהם גם בני סיידא וכל הספרים שלו מעולים יש בהם יו... המשך לקרוא

עוד ...




©2006-2019 לה"ו בחזקת חברת סימניה - המלצות ספרים אישיות בע"מ