קטגוריות » בישול ואפיה » מתכוני עמים ( בישול ואפיה מתכוני עמים בחנות הספרים)


1.
הבישול המרוקני העשיר, כפי שזכור לילידי מרוקו, מוגש בספר זה ביותר מ - 300 מתכונים של מנות ראשונות, מנות עיקריות ומשפחתיות ועוד... נלוות להם עשרות תמונות צבעוניות מרהיבות עין. המתכונים מובאים בלשון ציורית המשוהצת בסיפורים וזכרונות ילדות של המחברת, שעלתה לארץ ממרוקו בשנת 1957. הספר נועד לכל אלה שרחקו משורשיהם בשל סיבות שהמקום גרמן, לאלה ...

2.
ממליגה, חציל רומני, קבב רומני, איקרה, צ`ורבה, קוזונאק, מרקחת השושנים והבייגלה הרומני הם רק קצה המזלג מחגיגת טעמים גדולה....

3.
"יהודי חלב התפרסמו הודות למטבח המעודן והטעים שלהם שהיה ´הפנינה של המטבח הערבי.´ נהדר להיווכח במסורת הממשיכה לחיות בניו יורק, ובפופה דוויך אשר הצליחה לאסוף מבחר נפלא של מתכונים." קלאודיה רודן, מחברת "ספר הבישול היהודי", "בישול ים תיכוני" ועוד "אף על פי שאיני יודע דבר על בישול יהודי-סורי, האוכל המהמם בספר מרהיב זה מתעורר לחיים כמו מ...

4.
כל מאכל הוא דבר אמנות יחיד ומיוחד שיוצא "לפי טעם הידיים" שמכינות אותו. יפראק, סופריטו, מוסקה, ביסקוצ´וס ועוד.. הם רק חלק קטן מהגוון העצום של המאכלים המוגשים בספר בישול ייחודי זה - "לבשל בטעם לאדינו" המכיל 400 עמודים ובהם מתכונים ותמונות מרהיבים. מתילדה כהן-סראנו ליקטה, במשך זמן רב, מתכונים ממטבחיהן של משפחות ספרדיות רבות. במשפחות אל...

5.
ענת אחירון ואורית חמיאל מביאות בספר זה את מורשת הבישול היהודי-בולגרי העוברת המשפחתן מדור לדור. השתיים, בשלניות נלהבות ועתירות ניסיון, זכו לקבל את הידע ישירות מסבתן ויקטוריה סרוב, שעל מאכליה גדלו. פרויקט חגיגי של איסוף המתכונים מויקטוריה ומבנות משפחה אחרות, לרגל יום הולדתה ה-100 של סבתא ויקטוריה, התפתח לספר בישול מקיף המציג, בצורה ב...

6.
"עַשְׁתִידְכּ", אומרים העיראקים בסיומה של ארוחה, כשמבקשים הם להודות לבעלת הבית על תבשיליה הטובים. פירושן של שתי המילים – עָאשְׁת ואִידְכּ – שהיו לאחת: תבורכנה ידייך, וכל המגלגל אותן על לשונו לקינוח, כך מאמינים יוצאי בבל, ימתיק את שפתיו. את המילה "עשתידכ" שמעה לראשונה שושי אורן, ילידת הונגריה, כשהכירה את בעלה איציק, יליד עיראק, בהי...

7.
"כשאני נזכר בתקופת ילדותי ובניסיונותיי להסתיר את המאכלים "המשונים" שאמי בשלה והציגה לראווה לפני חברי, אני חש תחושת אשמה. באותם ימים שאלתי את עצמי למה היא לא מכינה לנו שניצל עם צ'יפס כמו כל שאר האימהות. והיום, לא נותר לי אלה להכות על חטא ולנסות לפצות עצמי ואותה בספר בישול פרסי משלי..." הבישול הפרסי נחשב בכל העולם לבישול איכותי אנין טעם...

8.
כשר למהדרין! חובה בכל מטבח, כ-500 מתכונים! מטעמי הבית היהודי: ריבות, סלטים ומנות ראשונות, מנות עיקריות, אוזני המן, דגים, עוגות ועוגיות, מרקים, חביתיות, פיצה פלפל ודברי מאפה, תוספות, סופגניות, בשר, מנות אחרונות, חלות והפרשת חלה, פשטידות ולביבות, לחם, מאכלי פסח* מעדנים וממתקים, סוגי חמין וקוגל. הצלחה מובטחת!...

9.
מדהור ג´אפרי מאחרת אותך במטבח ההודי, על תבליניו, גווניו וטעמיו. בספר המעביר את ניחוחות הודו מבחר עשיר של מנות: חטיפים פיקנטיים, מיני בשרים ועוף טנדורי, תבשילי ירקות כמו צ´אטני ופולאו, לחמים הודיים כמו נאן ופורי וקינוחים כמו גלידה ומעדן גזר. הספר "בישול הודי" מרתק בדרך כתיבתו, מתובל בסיפורים ובניחוחות שדרכם מתוודע הקורא למנהגים ולא...

10.
הספר שלפניכם מכיל כשבעים מתכונים למאפים מרוקאיים מיוחדים, מהחולקים לחמישה נושאים: חלק ראשון - עוגיות לאירועים. חלק זה כולל מתכונים של עוגיות ומאפים מובחרים, שיפארו כל ארוע ושמחה. חלק שני - מתוקים. חלק זה מכיל מתכונים של מאפים מתוקים בדבש, מיוחדים להכנת מגשים לחינות. חלק שלישי: ריבות. בחלק זה תמצאו מגוון ריבות ביתיות מובחרות בט...

11.
האם יש בכלל אוכל יהודי? אחרי שנים של מחקר בנושא, אני יכולה לומר שלכל חבל ארץ או מדינה מאכלים יהודיים מיוחדים משלו, וכי אלה יכולים להיות שונים למדי מן הבישול המקומי. היהודים אימצו את מאכלי הארצות בהן התגוררו, אבל בכל מדינה מאופיין הבישול שלהם במגע ובטעם מיוחדים בשל חוקי הכשרות, בסממנים אופיינים ובכמה מאכלים מקוריים לגמרי. (מתוך המב...

12.
דברי המאפה שגרסיה נהגה להביא איתה לעבודה משכו את עיניהם ולבם של לקוחות הבנק שבו עבדה. הבקשות וההזמנות לעוגות ולחבשילים החלו לזרום מכל עבר, וגרסיה הפכה לבשלנית מבוקשת ביותר. כולם אהבו את הבישול המיוחד שלה, בישול שלמדה בארץ שבה נולדה וגדלה: לבנון. גרסיה גרגו עזבה את לבנון בשנת 1970. כאן, בביתה החדש, היא החליטה להגשים חלום: להוציא לאור ס...

13.
הספר "העוגיות המרוקאיות של אמא", כמו הספר "הבישול המרוקאי של אמא", מבוסס ברובו על מתכונים מבית אמא. את תורת הבישול והאפייה למדתי מאמי היקרה. כילדה, ישבתי לידהּ וצפיתי בה ובאופן עבודתה, נוכחתי בגילויי האהדה של האורחים לנוכח טעמם המשובח של המאכלים והקינוחים שהוגשו לפניהם. גדלתי והפכתי לרעיה ואם, והתנסיתי אף אני בזו המלאכה. צעד אחר צעד...

14.
בספר זה מסבירה רות סירקיס את יסודות המטבח הסיני, שהוא מטבח מרתק ומקסים, צבעוני ומגוון מאוד. המתכונים הרבים שבספר הם ממחוזות סין השונים: קנטון, סצ'ואן, שנחאי ופקין. האוכל המתקבל הוא עדין או חריף, חמוץ - מתוק או מפולפל, בהתאם למחוז, ותמיד טעים מאוד. מהמאכלים השונים אפשר לבנות ארוחות סיניות נפלאות מהמתאבנים ועד לקינוחים. בנוסף לכך יש בס...

15.
כל מה שרציתם לדעת על המטבח האיטלקי: כיצד להכין ארוחה איטלקית קלאסית, הסברים מפורטים על הכנת בצק לפסטה, על פסטה טרייה ופסטה יבשה. וכמובן - עשרות מתכונים נפלאים ופשוטים להכנה, מחולקים לשמונה פרקים: אנטיפסטי, פיצות ומיני מאפה, מרקים, פסטה, ירקות, מנות בשר, דגים ומנות אחרונות. ניחוחות טוסקנה, נופי סיציליה, עולים מבין התיאורים וכמובן, ...

16.
מתוך אהבה לתרבות הגיאורגיאנית ככלל ולתרבות הקולינרית המיוחדת שלה בפרט, מציגה לאה ספיר ביד מיומנת את רזי הטעמים והניחוחות המרכיבים מטבח עשיר ומגוון זה. מלחם גיאורגיאני, דרך מנות עיקריות ייחודיות ועד קינוחים רבי טעם וצבע - נפרסים בפני הקורא המאכלים המאפיינים את העדה היהודית בגיאורגיה, מטעמים שגם הצברים ילידי ישראל נהנים מהם ולומ...

17.
"המטבח היהודי של שמוליק כהן" הוא שילוב של אוכל ונוסטלגיה. המבוגרים יזכרו בעזרתו בבית אמא, והצעירים יכירו את בית סבתא, ואלה שאינם מיודעים לו - מוזמנים לשולחן: טשולנט, געפילטע פיש, קישקע, צימעס, קלופס, קרעפלעך ועוד ועוד. "המטבח היהודי של שמוליק כהן" בא להעביר תקופה ואווירה ההולכת ונעלמת, תוך שילוב מתכונים, קטעי ספרות וחידודי לשון. שמול...

18.
"את כל זכרונותיה וגעגועיה", כותב השף הירושלמי שמיל הולנד, "העבירה סבתא פרומה אלי, בלילות של סיפורים על העיירה ציצוב, נופיה, אנשיה, ריחותיה והכי חשוב - טעמיה. "כשהגעתי למסע שורשים ראשון בפולין, בתחילת שנות ה-80, הובלתי אני את הנהג המקומי מלובלין עד העיירה ציצוב, מסע של כ-40 ק´´מ. הכרתי כל עיקול דרך, קראתי בשם כל כפר, זיהיתי כל פלג והגעתי עד ...

19.
פסקל פרץ-רובין היא מחברת ספרי בישול, בעלת מדור קבוע בשבועון ``לאשה`` ובירחון ``הורים וילדים``, משתתפת בירחון המקצועי למזון, מורה לתזונה וכלכלת הבית, ומופיעה ברדיו ובטלוויזיה בנושאי תזונה ובישול. כמו כן היא מייעצת למפעלי מזון בפיתוח מוצרים ומרצה במסגרות ציבוריות ובחוגים פרטיים. ``מטעמי עיראק`` הוא ספרה הרביעי של פסקל פרץ-רובין. ספריה ...

20.
21.
מטבח סיני, חומרים ישראליים - הבישול הסיני בספר זה קיבץ ישראל אהרוני את העידית במאכלי סין, כפי שהוא מכין אותם, מדי יום, לאורחי המסעדה שלו. אהרוני, בוגר בית הספר לבישול בטאיוואן, השכיל למזג כאן את מבחר שיטות הבישול הסיניות עם חומרים ישראליים ברובם, או כאלה שניתן כיום להשיג ללא קושי בחנויות המתמחות בכך. ייחודו של הספר בשימוש החדש בטכנ...

22.
האורז מתקתק עם טיפת חמיצות, הדגים משאירים בפה טעם מלא ומתוק, רוטב הסויה והאצה מוסיפים מליחות, הג´ינג´ר מצדו מעניק מרירות והוואסבי משלים את המעגל בטעמו החריף - אין שום דבר הדומה לשילוב המושלם הזה. נא להכיר: הסושי." כך נפתחת ההקדמה לספר מרתק זה, החושף עולם גסטרונומי הייחודי ליפן, ומעניק לקורא מתכונים מגוונים הממחישים את גישתו של מטב...

23.
24.
12 ארוחות, 12 משפחות, 12 עדות, 12 סיפורי חיים בישראל. בספר זה משוטטים אהרוני ושפר ברחבי הארץ ואוכלים בבתים. הם נפגשים עם המשפחות, ושומעים סיפורי חיים מרגשים, נגינת אקורדיון, תפילה וזמירות. נהנים מהתלבושות, הפולקלור והססגוניות, ובעיקר - אוכלים. הם מחפשים את החומרים המקוריים שלא הלכו לאיבוד ב"כור ההיתוך" הישראלי, ומוצאים בישול של נשים - חם...

25.
הספר הרביעי בסדרת הדגל של "על השולחן" מביא למטבח הביתי את הריחות, הצבעים והטעמים הממכרים של המטבח האסיאתי. למעלה מ-200 מתכונים המלווים צילומים מרהיבים ורעיונות להגשה ומתפרשים על כל יבשת אסיה - הודו, יפן, סין, תאילנד, וייטנאם, אינדונזיה ומלזיה....

26.
אם אתם מתגעגעים למאכלים המופלאים של בית אמא ולא יודעים איך לשחזר אותם; אוהבים לאכול במסעדות טריפולטניות ובא להכין חלק מהמטעמים בבית, או רוצים להרחיב את ההשכלה הקולינרית שלכן ולדעמ מה זה בדיוק מעקוד, לוביק בסלק, חיימי, מפרום, ספינג', מקרוט, עוסבן וכוכלה, ספר זה מיועד לכם. הנה פסקל פרץ - רובין עושה זאת שוב: בעשרים וחמש השנים האחרונות ה...

27.
המחברת, קלודיה רודן, נולדה וגדלה בקהיר, ובה ספגה את המנהגים ואת התרבויות של העולם הערבי ושל הקהילות הנוספות היוצרות את החברה המזרח - תיכונית - ארמנים וקופטים, יהודים ואירופים. היא עזבה את מצרים והשלימה את לימודיה בפריס ובאנגליה והרבתה לנסוע באירופה ובאמריקה הדרומית. למדה אמנות בלונדון והציגה תערוכות מספר של יצירותיה, שבהן היא מנס...

28.
בישול בלקני. ארצות הבלקן - הכוללות את יוון, אלבניה, תורכיה האירופית, בולגריה, יגוסלביה ורצועת מדוברוג'ה - היו תחת שלטונם של המושלים העות'מנים במשך 400 שנה, ולכן חלק גדול מתבשיליהן הושפעו מהמטבח העות'מני העשיר. המשורר התורכי רוואני תיאר באחד מחיבוריו מה אכלו הסולטנים במשתאות שערכו: "גרגרי אורז כפנינים, עוף צלוי רוקד בחדווה למראה היי...

29.
כשתסיימו לדפדף בספר זה ותתחילו לבשל על פי אחד המתכונים הנפלאים שבו, תגלו גם אתם שחומוס הוא גרגר קטן על שולחן האוכל הערבי-ישראלי השופע. בספר זה נחשפים הסודות המסורתיים של המטבח הערבי-ישראלי העילי והמשובח. תכירו כאן עשרות מעדנים מרגשים כמו מקלובה, מסחן, מנסף,תבשילי ירקות מבושמים, שכעת תוכלו להכין בבית. זהו אוסף של יותר מ-160 מתכונים, ...

30.
בני סיידא מזמין אתכם לטעום מה מתבשל בקדרה של עמים שונים. במשך שנים רבות מתמחה בני סיידא בטעימות שאותן הוא עושה בסיוריו בעולם. כך הגיעו לספר, בין השאר, מטעמים מהמטבח הצרפתי, שמאוד אהוב עליו, מאכלים מהמטבח האיטלקי, מאפים מהמטבח האוסטרי וההונגרי, וכמובן מאכלים שעליהם גדל - מהמטבח הבלקני. הספר כולל סלטים, מרקים, מנות עיקריות, תוספו...

31.
במשך שנים אוספת אסנת לסטר מתכונים מעדות שונות וממגוון ארצות - מתכונים שאמא וסבתא היו נוהגות לבשל לשבת. היא מנסה אותם בביתה ומשדרת אותם בתוכנית ´סיר לשבת´ ברדיו ´קול רגע´. עם השנים אוסף המתכונים הזה יצר מארג נפלא, שמייצג את המטבח הישראלי על שורשיו: גולש הונגרי, בינאטאג´ טוניסאי (לביבות תפוחי־אדמה ממולאות בשר), חרשוף מחשי מצרי (אר...

32.
רעיון הוצאתו לאור של הספר נבע מתוך הצורך להגשים את אחד מחלומותיו של אילן רועה ז"ל - הוצאת ספר בישול המבוסס על מטעמיה התוניסיים של אמו.לרוע המזל הגורל לא אפשר לו להוציא את הפועל בעצמו....

33.
"יש מגוון כה רחב של סגנונות חיים, בישול, מסורות וניבים. ולכן אני כשף מוצא שהמדינה הזאת כל כך מרתקת לעזאזל. יודעים מה? הייתי צריך להיות איטלקי. האמת היא שכשאני באיטליה אני מרגיש איטלקי." הספר מותאם למטבח הישראלי ולמוצרים הזמינים בארץ ושומר על מגעו הקסום של ג´יימי אוליבר....

34.
סודות המטבח הפרסי "נוש אז'אן" פירושו בפרסית "בתיאבון" - הינו ספר הבישול הפרסי הראשון שחובר על ידי מחברים שהם יוצאי אירן. המטבח הפרסי מפורסם במאכליו המיוחדים. השולחן, על פי המסורת הפרסית, ערוך לכל הארוחה עם הסבת האורחים לשולחן. הספר מחולק למדורים לפי סוגי המנות הפרסיים האוטנטיים, עם דגש מיוחד על מאכלי חגים ושמחות משפחתיות וכן על מצר...

35.
עדי עליה, טבחית, עיתונאית ומוזיקאית, הגיעה לתאילנד בשנת 2005 ונשבתה בקסמי האוכל התאי. הטעמים הנועזים, העושר הבלתי נדלה של מאכלים חדשים ומרגשים - ויותר מכל - האנשים שמכינים את האוכל והרצינות שבה הם מתייחסים אליו. בחמש שנות מגוריה בתאילנד חרשה עליה את המדינה לאורכה ולרוחבה, מצוידת במחשב, במצלמה ובתיאבון בריא, בחיפוש אחר בשלנים שילמד...

36.
המטבח הספרדי הוא ספר בישול המתעד את מתכוניו של המטבח שלדעת רבים הוא העשיר והמגוון שבמטבחים. המטבח הספרדי מכיל את מיטב תבשיליהם ומאכליהם של יהודי ארצות הבלקן - בולגריה, יוון, תורכיה ויוגוסלביה. זהו מטבח מגוון במיוחד, כשר ועשיר בעופות, גבינות, יוגורט, מיץ לימון,זיתים ובצל. מתכוני המטבח הספרדי פשוטים ומהירי הכנה,ומשמרים את ניחוחם ...

37.
כמו ילד שנחשף לעולם ורץ לספר לחבר´ה, כך הרגשתי כשגיליתי את האוכל הטורקי. הספר אינו מתיימר להיות מדריך מסודר ושלם למסעדות איסטנבול, גם לא ספר בישול שיטתי של אוכל טורקי. זהו ספר אישי שהחלטתי לכתוב כדי לשתף עוד אנשים בחוויית הגילוי של האוכל הנפלא הזה בעיר המרהיבה הזאת. המטבחים והשולחנות המועדפים עליי נמצאים על שתי גדות הבוספורוס. ...

38.
קח עוף עם פתיתים, תבלו את בתערובת ראס אל-חנות המרוקאית - וקיבלתם את תמצית המטבח הישראלי. נכון, אין לנו מסורת בישול בת מאות שנים, אבל היום כבר ברור שיש לנו מטבח ייחודי, השואב את השראתו ממסורות עשירות של מטבחי עדות ומשלב אותן עם חומרי הגלם הנפלאים של ישראל ואגן הים התיכון. עומר מילר, השף של מסעדת "חדר האוכל" המצוינת בתל אביב ואחד הכישר...

39.
הספר מטבח יהודי משובח הוא אוצר של מתכונים מעולים ומעוררי תיאבון, הן מהמטבח היהודי האשכנזי, עם טעם של "אידישע מאמע" והן מהמטבח הבינלאומי העילי בגירסה כשרה. בצד מטעמים יהודיים מסורתיים כמו קנעיידלאך וחרעמזלאך, טייגלאך וקיכלאך, גפילטע - פיש ופלאומן - צימס, כבד קצוץ ורגל קרושה, הרינג וצ'ולנט - נמצאים גם מעדנים בינלאומיים כמו גראב - לקס ...

40.
לפי בקשת היקרים לי מכל, אישי, ילדיי, נכדיי, כלתי, חתני וכל אוהבי המטעמים שלי, אני מגישה לכם את התפריטים האהובים עליהם, דרכם ייחדתי את השבט המופלא שלי, שלנו, בכל שבת ובכל חג, בהרבה אהבה מתובלת בתשומת לב מלטפת ולבבית. אהבתי וסיפוקי העזים, לשמח כל אחת ואחד מהם, עם התפריט האהוב עליו במיוחד, הביאו ליצירות שלמות של מטעמים בטעמים משכרים, שפ...

41.
42.
עופר ורדי, עיתונאי ואיש של אוכל, גדל על המאכלים ההונגריים של סבתו האהובה. רק כשהלכה לעולמה הבין שיחד עם סבתא ננה נעלם לתמיד גם ניחוח המעדנים שלה. על השולחן במרפסת מצא את מחברת המתכונים המשומשת, זו שבעזרתה רקחה את מטעמיה, כמו שרק סבתות יודעות. הדפים המצהיבים היו עדיין מעוטרים בהערות שרשמה בכתב ידה: חמש ביצים במקום שמונה, היא כתבה ליד...

43.
בארץ ישראל התקבצו קהילות יהודיות מגלויות שונות ובה הן הקימו את ביתן. המסורת שהביאו עמן כללה גם מנהגי אכילה, שחלקם הגדול נשמר בארץ עד היום. במהלך כתיבת ספר זה פגשנו אנשים בני עדות שונות וראיינו אותם, במטרה ללמוד על המאכלים שמקורם בארץ מוצאם. כל התבשילים מובאים בספר בצורתם המקורית וחושב בהם ההרכב התזונתי למנת-תבשיל אחת, הכוללת: ...

44.
בספר זה תמצאו אוסף מתכונים פופולריים מהמטבחים הטובים ביותר באסיה: ביניהם מאכלים סינים ותאילנדים, יפנים והודים. בעזרת הספר מאסיה באהבה תוכלו להכין בבית סושי ונודלס, ירקות מוקפצים ודגים מאודים, דים סאם ומרק מיסו, אגרולס ויקיטורי, סוקיאקי ומרק טום יאם, ועוד ועוד. הכל מוסבר בפירוט רב ומלווה בצילומים מרהיבים. בנוסף תמצאו מידע שימושי ע...

45.
טעם איטליה - ספר שכולו אהבה לאוכל האיטלקי, ליופי האיטלקי ולאופי האיטלקי. אז מה יש בספר? הרבה מתכונים מהמטבח האיטלקי: פסטה, כמובן – מספגטי "אליו אוליו" ועד פטוצ`יני אלפרדו, קנלוני וטיאלה; אבל לא רק פסטה אלא גם פיצות ופוקצ`ות, פסטו, פנצנלה וברוסקטה, מינסטרונה ופפה אל פומודורו, ניוקי ורביולי ערומים, ריזוטו פורצ`יני וריזוטו דלעת, עוף ב...

46.
47.
48.
ספר זה מביא ממיטב מתכוני המטבח היהודי - האיטלקי. מטבח זה קיים זה למעלה מאלפיים שנה, והוא אינו זהה למטבח האיטלקי. זוהי תערובת מופלאה של מסורות בישול איטלקיות, ספרדיות ומזרח - תיכוניות אחרות. האיטלקים עצמם, שמטבחם הוא מן המפורסמים בעולם, מייעצים לכל מי שרוצה "לאכול היטב" להתוודע אל מאכליהם של יהודי איטליה. כדי להתאים את המאכלים לחוק...

49.
המטבח הישראלי מורכב ממאכלי העדות הרבות, שהגיעו לכאן מכל רחבי תבל. הן הביאו איתן את המאכלים של ארצות המוצא שלהן, בגירסתם הכשרה, המותאמת למטבח היהודי. בספר ניתן למצוא מתכונים ממזרח אירופה, מיוון ומצרים, צפון אפריקה וכורדיסטן, עיראק וטורקיה. המתכונים מסודרים לפי המנות בארוחה ובנוסף להם יש הסברים אודות מאכלי חגים וטקסים שונים....

50.
מסעות קולינריים מסעירים ברחבי סין, הולידו את הספר הזה. ישראל אהרוני והצלם נלי שפר צוות ותיק ומיומן נסעו לסין טיילו בה לאורכה ולרוחבה, ביקרו במחוזות הקולינריים החשובים, טעמו בישלו ואכלו במסעדות המפוארות ביותר, במסעדות העממיות ביותר, בשווקים, בדוכני האוכל שברחוב ואפילו בבתים פרטיים. כל הרשמים, החוויות, הסיפורים, המתכונים והמראות מ...

51.
52.
המטעמים מהמטבח הלבנוני הם חגיגה של צבעים, טעמים וטריות מזרח - תיכונית. הם עשירים בירק, טחינה, בשר וקטניות, ותורמים לתזונה בריאה ומאוזנת התואמת את האקלים ומזג - הרוח של אזורנו. חומרי הגלם זמינים, ומזמינים להיכנס למטבח ולהכינם. הסדרה "אז מה אוכלים היום?" מתמחה במתכונים קלי הכנה, מבלי להתפשר על הטעם. הספרים נערכו בקפידה, נבדקו ונבחנו שו...

53.
ספר זה יוצא מן המטבח של מסעדת "פרונטו" התל אביבית במלאות לה עשרים שנה. המתכונים שכונסו בו נבדקו ונוסו במהלך השנים על ידי רבבות לקוחות המסעדה ונמצאו ראויים לעלות על הכתב. חבריו של הבעלים, רפי אדר, באיטליה ובישראל שלחו במתנה ממטבחיהם מתכונים שהם אוהבים בימוחד. ביניהם תמצאו מתכונים של הסופר ארי דה לוקה, של הקצב המיתולוגי מטוסקנה דריו...

54.
איריס ז´ורלט הגיעה לטוקיו בשנת 2000 עם משפחתה ושהתה ביפן תשע שנים. מאגדת בספר זה את מבחר הכתבות מהטור השבועי הפופולרי ´לא רק סושי´ שהתפרסם ב-Ynet במשך 4 שנים. הספר מתאר את חייה של זרה ביפן, המפגש שלה עם התרבות היפנית ועם היפנים. ז´ורלט מגישה שלל מתכונים יפניים בסיסיים ואותנטיים, מבושלים, אפויים וצלויים, קלי הכנה, ומחומרים הזמינים בישר...

55.
56.
פיאסטה אינו "עוד ספר" אלא מסע מצולם ברחבי יבשת דרום אמריקה, מסע של מאכלים, פולקלור והמון טעם, צבע והומור. השף ניר דגן חי, למד, נדד ובישל במשך שמונה שנים בדרום אמריקה. הוא ליקט מתכונים וטכניקות בישול ממקומות שונים ביבשת - צ´ילה, בוליביה, קולומביה, פרו, אקוודור, ברזיל, מקסיקו, קוסטה-ריקה ופנמה - וקיבץ אותם בספר מקסים זה. תוכלו לגפוש פה מנ...

57.
ספר זה הנו מסע קסום, הצצה מסקרנת ונגיעה בחוויה הייחודית והמרתקת של תרבות יפן דרך האוכל. יפן, ארץ השמש העולה, היא שילוב של ניגודים: טכנולוגיה מודרנית וחדשנית מצד אחד ושמירה קפדנית על ערכי מסורת העבר מצד שני, קשיחות ועוצמה מול עדינות וחמלה רבה, אדיבות ונימוס לעומת התנשאות ועוד כהנה וכהנה. ניגודים אלה הופכים את תרבותה של יפן לאחת המסק...

58.
ספגטי, ברוסקטה, מוצרלה וסקלופינה... המטבח האיטלקי פרץ גבולות והגיע גם אלינו, בשפע מתכונים מהירים, מזינים ומגוונים. הטריות והרעננות של המטבח האיטלקי הופכות אותו מושלם למזג - האוויר שלנו ולאווירה הים - תיכונות שמסביבנו....

59.
איך לייבש עגבניות בתנור הביתי? איך לטפל בדג לסושי? איך להכין סטייק כמו במסעדה?איך להשתמש בשמן לצריבה? איך לבשל שעועית ולחסוך את ההשריה? איך לצלות בעלי כנף?איך להכין סופלה שוקולד מראש? איך לטפל במחבת מברזל יצוק? איך לטמפר שוקולד?גדולי השפים בישראל מצטרפים לשפים המובילים בארצות הברית וחולקים טכניקות, קיצורי דרך ושיטות עבודה שנרכשו ...

60.
מסע מלא טעמים סביב חוויות האוכל הנפלאות של דרום-מזרח אסיה מסושי עד דים סאם, וממאכלי קארי עד ספרינג רולס.*הספר מגיע בכריכה רכה...

61.
כל מה שכולנו אוהבים במטבח הסיני: חמוץ־מתוק, מוקפץ, חריף ומתובל. אספנו כאן את המתכונים הנבחרים: בקר, עוף (גם ברווז) ודגים, אורז ואטריות, מנות צמחוניות וירקות - מתכונים זכורים לטוב וקלי הכנה. הסדרה ´אז מה אוכלים היום?´ מתמחה במתכונים קלי הכנה, בלי להתפשר על הטעם. הספרים נערכו בקפידה, נבדקו ונבחנו שוב ושוב, והותאמו לטעמים הישראליי...

62.
חלק נכבד מהתענוג שבשהייה בקרבת הים התיכון, נובע מהאפשרות ליהנות ממאכליו הנפלאים של האזור - פירות וירקות עזי טעם וניחוח שהבשילו בשמש, טעמיהם הפשוטים והטבעיים של דגים ובשר שניצלו על אש פתוחה, שילובים אקזוטיים של עשבי תיבול טריים ותבלינים מגוונים. המתכונים הכלולים בספר נבחרו בשל טעמם הנפלא, פשטות הכנתם, היותם מייצגים נאמנים של מטבח...

63.
ספר המיועד למי שלא יכול להפסיק... למי שמחפש רעיונות חדשים... למי שרוצה שטעם הארוחה כולה יעלה דרגה בגלל הקינוח... בגלל הפינוק... ובמיוחד - בגלל השוקולד. ב"מטעמי שוקולד" תוכלו למצוא: ממתקים, קינוחים, גלידות, עוגות ועוגיות, משקאות ועוד ועוד. כל המתכונים מכילים מוצרים שניתן להשיג בקלות, וערוכים בקפדנות ובאופן ברור....

64.
אגן הים התיכון - חבל ארץ מרהיב ביופיו המשופע בחופים קסומים והרים נישאים החל מתורכיה ויוון, דרך איטליה והריברייה וחבל הפרובאנס שבצרפת ונדוד לספרד ועד בואך לצפון אפריקה ומצרים. נופים נפלאים אלה מתמזגים בשפע ניחוחות התבשילים הנהדרים האופיינים לכל אחת מארצות הים התיכון. אגן הים התיכון מצטיין בשווקיו הכורעים תחת שפע הירקות והפירות ...

65.
66.
הבישול הלבנוני שהיה פעם זר לאנשי המערב, הוא כיום מאוד פופולרי, עם הפיתות הנמכרות במרכולים רבים, עם קבב, טאבולה, חומוס ופלאפל המצויים בכל מעדנייה וארוזים "לקחת הביתה". השימוש הנפוץ בירקות, בקטניות ובגרגירים בתבשילים לבנוניים מספק תזונה בריאה ומאכלים קלים. גם מאכלי עוף ודגים הם קלים ולעיתים קרובות מתובלים בעשבים טריים ומיץ לימון. ...

67.
המטבח האיטלקי עושה שימוש בחומרים ים-תיכונייים, ממש כמו שלנו, וכל מנה שלו - חגיגה אמיתית. האוכל האיטלקי אינו רק פסטה. הוא גם שלל ירקות, גבינות, בשרים ושמן זית, קינוחים נפלאים אחרי ארוחות לא כבדות מדי, וניחוחות מקומיים עשירים בכל טוב. בת` אילון מתגוררת בישראל ובטוסקנה, ומכירה את המצרכים בשני המקומות. בספר זה היא מכניסה את הבישול האיטל...

68.
ישראל אהרוני, האיש שהביא את המטבח הצרפתי לארץ ו"גייר אותו כהלכה", משתף באהבתו העצומה לצרפת ומטעמיה: מנות ראשונות חמות וקרות, דגים, עופות, בשר, ירקות, מנות אחרונות, וכמובן – יין, בתוספת שלל אנקדוטות וצילומים היוצרים אווירה צרפתית אמיתית....

69.
ההודים והתאילנדים משמשים בתבשילי הקארי לאינסוף צירופים, שהתבלינים נותנים להם את הניחוח, הטעם וההפתעה. המתכונים שלפניכם מוכיחים כי תבשילי הקארי אינם מחייבים זמן הכנה ארוך, וכי הצירופים הם רק פתח לדמיון. הסדרה ``אז מה אוכלים היום?`` מתמחה במתכוני בריאות ובמתכונים קלי הכנה, מבלי להתפשר על הטעם. הספרים נערכו בקפידה, נבדקו ונבחנו שוב ו...

70.
ז איך באמת עושים סושי בבית? מה צריך לקנות בשביל זה ואיפה? ומה עוד אוכלים היפנים? הספר בישול יפני במטבח ישראלי הוא בשורה משמחת: קל להכין אוכל יפני בישראל, קל למצוא את החומרים שמהם עשויים המאכלים, ואין מטבח ישראלי שלא יכול להוציא מתוכו את המעדנים היפניים המרהיבים שעד עכשיו יכולנו לאכול רק במסעדות. הספר בישול יפני במטבח ישראלי גם עונ...

71.
ראשונה בארץ - ספר בישול מהמטבח התאילנדי, הנחשב לאחד מחמשת המטבחים הטובים בעולם. המתכונים, שנבחרו בקפידה, קלי הכנה ומותאמים כולם לשוק הישראלי. הספר מכיל גם מרשמים מסורתיים לשמירת היופי והבריאות שבהם משתמשת האישה התאילנדית לטיפוח עצמה. המפגש בין המחברת טובה משולם, ג`וי יאנג והצלם מיכאל כהן, הוליד ספר זה המביא בפני הקורא הישראלי מקצ...

72.
73.
74.
הספר, בהשתתפות 38 מבכירי השפים והמסעדנים בישראל, מאגד בתוכו מגוון ארוחות שנבחרו על פי נושאים ואירועים הקשורים בנסיבות החיים שלנו: חברים, משפחה, עסקים, רומנטיקה וכו'. כל ארוחה בספר מורכבת משלוש מנות המשלימות זו את זו.הספר מאפשר היכרות טובה יותר עם השפים של מגוון מסעדות איכותיות, והתנסות במתכונים היצירתיים והמקוריים שלהם. כל אחד מהש...

75.
76.
הספר מביא מגוון גדול של מתכונים מעדות שונות ומתרבויות שונות, הוא כולל מבחר מתכונים של מסעדות נבחרות בגליל המערבי, החל ממסעדות הדגים המפורסמות, וכלה במנות גורמה ממאכלים אירופאים. מנגד הספר כולל מתכונים עממיים אותנטיים שהיו חבויים ונחשפו ונכתבו לראשונה בספר. כמובן שמוקדי אירוח כפרי משפחתי מציגים גם הם מבחר ממתכוניהם. חלקו של המג...

77.
140 recipes! Including...MOZZARELLA FRIED EGGS – with sweet tomatoes, fresh basil and toast, GRILLED APRICOT SALAD – flowering thyme, mozzarella, pink peppercorns and prosciutto, GRILLED APRICOT SALAD – flowering thyme, mozzarella, pink peppercorns and prosciutto and CLASSIC CARBONARA – crunchy pocini breadcrumbs....

78.
כדי שהאוכל במסיבות לא ייראה שגרתי, כדי להוסיף רעיונות וטעמים של מקומות רחוקים, כדי לשבח את מה שנראה כל כך מוכר. למה לחגוג רק במסיבות, כשאפשר גם להתפנק בבית? ב``חטיפים והתחלות`` תוכלו למצוא: מיטבלים, ממרחים, חטיפים ומנות ראשונות. כל המתכונים מכילים מוצרים שניתן להשיג בקלות, וערוכים בקפדנות ובאופן ברור...

79.
עבור הצלמת - הכתבת מרשה קיגאן, זאת היתה משימת חיים לתעד את התרבות והמסורת של האינדיאנים בדרום מערב ארה"ב. כעורכת מדור האוכל לשעבר של Journal Albuquerque The וידידת אמת במשך שנים רבות של שבטי הנבאהו והפואבלו והיתה לה ההזדמנות הנדירה לראות את חיי היום - יום וימי הטקס של האינדיאנים. היא למדה רבות על אמונתם המסורתית והתמחתה בבישול אותנטי של הנבא...

80.
81.
המתכונים בספר זה תמצאו אוסף מתכונים פופולריים מהמטבחים הטובים ביותר באסיה: בהם מאכלים סיניים ותאילנדיים, יפניים והודיים. בעזרת הספר מאסיה באהבה תוכלו להכין בבית סושי ופאד תאי, ירקות מוקפצים ודגים מאודים, דים סאם ומרק מיסו, אגרולס ויקיטורי, סוקיאקי ומרק טום יאם ועוד ועוד. הכל מוסבר בפירוט רב ומלווה בצילומים מרהיבים. בנוסף תמצאו ...

82.
83.
84.
הספר מטעמי צפון אפריקה מכיל מתכונים שנאספו בקרב קהילות צפון אפריקה עיקרו בטוניס, שהיא ארץ מוצאה של המחברת, ואליה נלוות שכנותיה הקרובות - מרוקו, אלג'יר ולוב. לצד המאכלים מופיעים גם אגדות, פתגמים ותאורי הווי וחגים, המעמידים יד לחיי קהילות ישראל בגלויות ערב, ופותחים חלון אל מנהגיהן כאן. הספר פורש בפני הקורא הישראלי את מסורת המטבח המז...

85.
לא, לא ביצה קשה... אבל כמה דברים נפלאים שאפשר להכין ממנה. איך אפשר לשפר חביתות ללא הכר, ובכלל - שפע רעיונות נפלאים שמרעיפה עלינו קרן הנדלר ממטבחה המשובח. ב"מטעמי ביצים" תוכלו למצוא: ביצים ממולאות, ביצים ברוטב, לביבות, סלטי ביצים, מאפים, חביתות משודרגות, קינוחים ועוד ועוד. כל המתכונים מכילים מוצרים שניתן להשיג בקלות, וערוכים בקפדנות וב...

86.
87.
This cookbook features all the most popular dishes to be found in Indian restaurants. In over 150 recipes, the author unravels the mysteries of spices, and introduces the reader to the subtleties and delights of Indian cookery, ranging from the basics through to regional variations...

88.
כל כך הרבה אפשר להוסיף, לשבח ולשפר בעוף המוכר שלנו. העוף מקבל צורות שונות, אופני הכנה שונים, טעמים רחוקים וקרובים, מהמטבח המשובח של קרן הנדלר. ב"מטעמי עוף" תוכלו למצוא: חטיפים, מרקים, סלטים, מנות עיקריות, מאכלי עמים ועוד, ועוד, אך בעיקר - רעיונות. כל המתכונים מכילים מוצרים שניתן להשיג בקלות, וערוכים בקפדנות ובאופן ברור....

89.
India: The Cookbook is the first comprehensive guide to Indian cooking, with over 1,000 recipes covering every aspect of India's rich and colourful culinary heritage. Unlike many other Indian cookbooks, it is written by an Indian culinary academic and cookbook author who lives and works in Delhi, and the recipes are a true reflection of how traditional dishes are really cooked all over India. They have been carefully edited to ensure that they are simple to follow and achievable in western kitchens, with detailed information about authentic cooking utensils and ingredients. Indian food has ...

90.
ישראל אהרוני, האיש שהביא את המטבח הצרפתי לארץ ו"גייר אותו כהלכה", משתף באהבתו העצומה לצרפת ומטעמיה: מנות ראשונות חמות וקרות, דגים, עופות, בשר, ירקות, מנות אחרונות, וכמובן – יין, בתוספת שלל אנקדוטות וצילומים היוצרים אווירה צרפתית אמיתית....

91.
92.
A rich trove of contemporary global Jewish cuisine, featuring hundreds of stories and recipes for home cooks everywhere The Jewish Cookbook is an inspiring celebration of the diversity and breadth of this venerable culinary tradition. A true fusion cuisine, Jewish food evolves constantly to reflect the changing geographies and ingredients of its cooks. Featuring more than 400 home-cooking recipes for everyday and holiday foods from the Middle East to the Americas, Europe, Asia, and Africa - as well as contemporary interpretations by renowned chefs including Yotam Ottolenghi, Michael Solomon...

93.
94.
A Mediterranean Farm Kitchen is all about life and living in a small Italian hilltown. it is an eclectic colection of recipes inspired by dinners with neighbors and friends. village festas and communal meals. Each recipe reflects the everyday odors that fill the lanes and kitchens of a small Tuscan ...

95.
רה נוסטרה, סדרת הטלוויזיה הפופולרית, חוזרת אליכם - והפעם בספר שהוא כולו שלכם. ספר המתכונים שלפניכם יחזיר אתכם לשולחנם של זוג האוהבים ג`וליאנה ומתאו; לניחוחות בית החרושת, לפסטה של פאולה היפה והטובה; לביתם של עשירי ברזיל, ביניהם פרנצ`סקו הנדיב; ולטעמם המענג והמשכר של המאכלים האיטלקיים שכיכבו בסדרה. טרה נוסטרה מביא למטבחים שלכם את ת...

96.
144 עמודים.כיצד להכין בקלות בבית תבשילים איטלקיים נפלאים.קל טעים וצבעוני – אוכל איטלקי שכולם אוהבים....

97.
סושי – מי לא מכיר את גלילות הסושי היפות, שהגיעו מהמטבח היפני, ואשר נוסף למראה שלהן גם טעמן הנפלא... מובן שאפשר להשיג סושי מוכן, אבל עם סושי מתוצרת בית אין ספק שתזכו להערכה מצד אורחיכם. בעזרת המתכונים שבספר תגלו כמה פשוט להכין סושי. עם הרבה מידע על מצרכים ומוצרים יפניים, הסושי יהפוך לקלף מנצח במטבח שלכם....

98.
99.
רעות עזר־אסרף היא בשלנית ומתכונאית. סדנאות הבישול שהיא מנחה ושירות הפרימיום של מתכונים מצולמים שהיא מפעילה זוכים להצלחה רבה. מיכל וקסמן היא בשלנית, מתכונאית, מחברת רבי־המכר טעמים ראשונים, ארוחת ילדים, בואו לאכול ובלדי ובעלת בלוג אוכל ותיק ופופולרי. הן נפגשו במטבח, שם החליטו לבשל ספר שיאפשר הצצה אל המטבח המרוקאי, האהוב על שתי...

100.
The best Indian food is cooked (and eaten) at home. Real Indian food is fresh, simple, and packed with flavor. In Made In India, Meera Sodha introduces you to the food she grew up eating every day. Unlike the fare you get at your local Indian takeout joint, her food is vibrant and surprisingly quick and easy to make. Meera serves up a feast of over 130 delicious recipes collected from three generations of her family. On the menu is everything from hot chapatis to street food (chili paneer; beet and feta samosas), fragrant curries (spinach and salmon, or perfect cinnamon lamb curry) to co...



©2006-2023 לה"ו בחזקת חברת סימניה - המלצות ספרים אישיות בע"מ