ג

ג'יימי אוליבר

סופר


1.
ג'יימי אוליבר מגיש את ארוחה ב-30 דקות - גישה מהפכנית לבישול מהיר של אוכל טוב, המורכב מ-50 ארוחות קלות־הכנה, טעימות ומרגשות, כמו שרק ג'יימי אוליבר יכול. כל ארוחה בספר כתובה כמִקשה אחת, כשהוראות ההכנה למנות השונות שזורות זו בזו, ועל הבשלן פשוט לנוע לפי ההוראות שבספר, מרגע הכניסה למטבח ועד לתחילת הסעודה. "הסוד הוא בהתארגנות נכונה, עבודה זריזה ושימוש בקיצורי דרך וטריקים חכמים, שיעזרו לכם להגיש מנות נפלאות לשולחן בכלום זמן," מבטיח ג'יימי. ג'יימי אוליבר החל לבשל בגיל שמונה בפאב של הוריו. אחרי שנטש את בית־הספר, החל להציע שירותי קייטרינג ולעבוד במסעדות, שם נתגלה באקראי על ידי צוות טלוויזיה שצילם במקום. מספריו שראו אור בעברית: ´ארוחות משפחתיות´, ´איטליה´, ו´ימים שמחים עם השף העירום´....

2.
בתכנית הטלוויזיה שלו "השף העירום", המוכרת גם לצופים בישראל, ג'יימי אוליבר, ילד הפלא של הבישול הבריטי, מציע מבחר מרהיב של עשרות מתכונים לכל הזדמנות ולכל אירוע.   השף העירום מיישם בכל ארוחותיו את העיקרון "תפשיטו את זה וזה יצליח". מסלט ועד בשר צלוי, מקינוחים ועד פסטה, המתכונים פשוטים, חגיגיים וטעימים, ומשלבים טעמים נועזים ומרכיבים טריים ולא יקרים.   השף העירום מדבר אל כולם: לאלה שרוצים ליהנות מאוכל נהדר אבל לא רוצים להסתבך בהכנתו, ולאלה שרוצים להכין ארוחה מתוחכמת אך לא יומרנית אבל אין להם זמן וחשק להשקיע בה יום שלם. כמו בתוכנית, הספר נמנע מז'רגון קולינרי ליודעי ח"ן ומתהליכים מסובכים וארוכים. הוא יקנה לכם בטחון ויגרום לכם להרגיש בנוח במטבח הביתי שלכם, אפילו אם הוא קטן ביותר.   ג'יימי אוליבר התחיל לבשל בפאב של הוריו כשהיה בן שמונה. הוא למד באיטליה ובצרפת, ועבד אצל כמה מהשפים הידועים בבריטניה, כאנטוניו קרלוצ'ו, ורותי רוג'רס ורוז גריי מ"ריבר קפה". השף העירום הוא ספרו הראשון....

3.
"יש מגוון כה רחב של סגנונות חיים, בישול, מסורות וניבים. ולכן אני כשף מוצא שהמדינה הזאת כל כך מרתקת לעזאזל. יודעים מה? הייתי צריך להיות איטלקי. האמת היא שכשאני באיטליה אני מרגיש איטלקי." הספר מותאם למטבח הישראלי ולמוצרים הזמינים בארץ ושומר על מגעו הקסום של ג´יימי אוליבר....

4.
"שובו של השף העירום" הוא קודם כול ספר על השיבה הביתה, אל הבישול הביתי. בספר זה, ג'יימי אוליבר מראה איך אפשר להפוך בקלות את המטבח הקטן בבית ליבשת גדולה של חוויות קולינריות, עם ניחוחות אסיאתיים וטעמים של הים התיכון. הבישול של ג'יימי אוליבר הוא שמח ואינטואיטיבי, נינוח וזריז, יצירתי וצבעוני. הוא שואף למקסימום טעם במינימום מאמץ ומשלב בקלילות ובטבעיות מרכיבים זמינים וזולים, טכניקות פשוטות ומהירות בהשפעות וברעיונות מכל העולם. המטבח של ג'יימי אוליבר הוא מקום שבו מותר לעשות הכול, גם ללבוש עניבה וגם לאכול בידיים. לתפריט הקבוע של סלטים, מרקים ומנות ראשונות, עיקריות ואחרונות, הוא מוסיף הפעם אוסף מבריק של רעיונות מקוריים לארוחות בוקר, טאפאס, נישנושים, אלתורים, טיפים וקוקטיילים, ומציע זוויות חדשות למתנוני הפסטה והלחם שהפכו לחלק בלתי נפרד מהרפרטואר שלו. ג'יימי אוליבר, שהתחיל לבשל בפאב של הוריו בגיל שמונה, נחשב כיום ל"ילד הפלא" של הבישול הבריטי. כדי להשלים את הכשרתו הוא למד באיטליה ובצרפת, ועבד אצל גדולי השפים בבריטניה. מאז סדרת הטלוויזיה הראשונה שלו, "השף העירום", ששבתה את לבם של מיליוני צופים ברחבי העולם וגם בישראל, ודרך ספרי הבישול המקוריים שלו, ג'יימי אוליבר הפך לכוכב - על בתרבות האוכל העולמית. הוא כותב טור חודשי קבוע ל - GQ ומאמר שבועי ל"טיימס מגזין". הוא בן עשרים ושש וזהו ספרו השני....

5.
עבור ג'יימי אוליבר, אוכל הוא כל מה שקשור לאושר - לא רק בישול מעולה של אוכל פשוט וטרי, אלא גם בילוי איכותי, מענג וטעים עם בני המשפחה וחברים. כמו בשלושת ספריו האחרונים, גם 'ימים שמחים' גדוש בסלטים, פסטות, בשר, דגים, לחמים וקינוחים נפלאים, המתאימים לכל אירוע.הספר הותאם למטבח הישראלי ולמוצרים הזמינים בישראל, מבלי לטשטש את מגעו האישי ורב החן של ג'יימי אוליבר....

6.
7.

בטלויזיה הוא הרבה יותר מרתק. יקר מידי. ... המשך לקרוא





©2006-2023 לה"ו בחזקת חברת סימניה - המלצות ספרים אישיות בע"מ