![]() |
|
|
תקציר הספר
בישול בלקני. ארצות הבלקן - הכוללות את יוון, אלבניה, תורכיה האירופית, בולגריה, יגוסלביה ורצועת מדוברוג'ה - היו תחת שלטונם של המושלים העות'מנים במשך 400 שנה, ולכן חלק גדול מתבשיליהן הושפעו מהמטבח העות'מני העשיר. המשורר התורכי רוואני תיאר באחד מחיבוריו מה אכלו הסולטנים במשתאות שערכו: "גרגרי אורז כפנינים, עוף צלוי רוקד בחדווה למראה היין, נקניקים ערוכים כנחשים השומרים על האוצר, בורקס השמים ללעג את השמש, קדאיף כאהובה כסופת גזרה, נקניקים ערוכים כנחשים השומרים על אוצר". ותבשילי בשר ברוטב המתוארים "כקדוש המשיט את מרבד התפילות שלו על פני המים".
רשימות קריאה בהן מופיע בישול בלקני
אוסף ספרי הבישול שלי
|
שוקולדה
בת 52 מפרדס חנה כרכור / חריש
רשימת הקריאה עודכנה לפני 13 שנים ו-2 חודשים
פרסומת
קוראים עכשיו
התחילה לקרוא לפני 14 שנים ו-3 חודשים
|
בני סיידא (סופר על המוקד)
בני סיידא הוא שף, מעביר סדנאות בישול ומחברם של ספרי בישול.
סיידא הוא בהכשרתו המקצועית פיזיותרפיסט. במשך שנים נהג לפרסם ספרי בישול במקביל לעבודתו זו ורק לקראת שנות הפרישה החליט להתמקד בלעדית בספרי בישול וסדנאות בישול. יצוין, כי סיידא אינו מגדיר עצמו כ"שף" (שכן זוהי אינה הכשרת... המשך לקרוא
|
לקט ספרים מאת בני סיידא
שם הספר |
---|
ארוחות שחיתות - כשר (כריכה קשה) |
מאפים פיקנטיים - כשר |
המון תפוחי אדמה - כריכה קשה |
אורז ואטריות |
לצפיה ברשימה המלאה, עבור לדף הסופר של בני סיידא
©2006-2023 לה"ו בחזקת חברת סימניה - המלצות ספרים אישיות בע"מ
צור קשר |
חנויות ספרים |
ספרים משומשים |
מחפש בנרות |
ספרים שכתבתי |
תנאי שימוש |
פרסם בסימניה |
מפת האתר |
מדף גדול מדף קטן |
חיפוש ספרים