אורלי פלאי-ברונשטיין

אורלי פלאי-ברונשטיין

סופרת


1.
ששת", הספר החדש מבית "על השולחן", הוא כלי עבודה חדשני ומקיף, שיסייע לבשלן המתחיל והמנוסה כאחד לבשל בביטחון, בהנאה ובהצלחה. 350 מתכונים מכונסים בספר, אבל "ששת" הוא הרבה יותר מאסופת מתכונים. מתכן הוא הרי רק ההתחלה . כדי להצליח בהכנת מאכל,אפילו הפשוט ביותר, צריך להבין מדוע מבצעים כל פעולה, באיזה כלי כדאי להשתמש, על מה יש לתת את הדעת בעת קניית המוצרכים ועוד פרטים וטיפים, שהם יסודות האמיתיים של בשלנים טובים. על הספר חתומים שני אנשי אוכל מהשורה הראשונה" אבי שטייניץ, מבכירי השפים הישראלים ובעל ניסיון רב בהדרכה ובהוראות הבישול, אורלי פלאי ברונשטיין טבחית, עיתונאית והורכת הגסטרונומית של "על השולחן". "המרכז הגסטרונומי על השולחן" הוא הוצאה לאור, המתמחה בתחומי הבישול, האוכל והיין, היא מוציא לאור את הירחון "על השולחן" המגזין הגסטרונומי המוביל בארץ וחתומה על שורת ספרי בישול איכותיים ומצליחים, וביניהם: "האוסף המתוק", "שוקולד" וכן הסדרה "פינת אוכל", שכוללת את "אירוח בלבן", בראש השולחן ? מאכלי בשר לאירוח", "מרקים" ו"פסח אוכל טעים לחג"....

2.
"לרוץ ולקנות! בין אם אתה מבשל מתחיל, ותיק, אדיש או נלהב. ספר חובה במטבח או על הכוננית העמוסה ליד המיטה. ספר שעוד לא היה כאן כמותו" נירה רוסו "אחד הספרים הכי דפינטיביים שנוצרו כאן בארץ. הספר הכי מתלכלך במטבח של כל מי שישים עליו יד. כלי כלי..." צחי בוקששתר אחרי שנמכר בלמעלה מ-100 אלף עותקים, רב המכר הגדול מבית "על השולחן" יוצא במהדורה מעודכנת ומורחבת עם פרקים נוספים, מתכונים חדשים ומידע עדכני. "ששת", שכבר הפך לקלאסיקה על מדף ספרי הבישול המקומי, הוא כלי עבודה ייחודי ומקיף, המסייע לבשלנים מתחילים ומנוסים לבשל בביטחון, בהנאה ובהצלחה. במהדורה החדשה למעלה מ-400 מתכונים המקובצים ב-65 פרקים, ועם זאת מדובר בהרבה יותר מאסופת מתכונים. המתכון הוא הרי רק ההתחלה, וכדי להצליח בהכנת מאכל, אפילו הפשוט ביותר, צריך להבין מדוע מבצעים כל פעולה - באיזה כלי מבשלים, איך בוחרים את חומרי הגלם, איך מטפלים בהם, כיצד מגישים ומאחסנים ועוד פרטים וטיפים, שהם הסודות האמיתיים של הבשלנים הטובים. כל פרק בספר מוקדש למאכל אחד ונפתח בהסבר תמציתי וקולח, המפרט ומנמק את עקרונות ההכנה שלו. המתכונים עצמם מובאים בכמה גרסאות - מן הקל אל הכבד, מן המוכר ועד החדשני והיצירתי. לצידם מופיעים טיפים, הצעות הגשה, מתכוני המשך ועוד. בחירת המאכלים משקפת את מה שאוהבים לבשל במטבח הישראלי הביתי: מאכלי עדות (קוסקוס, כבד קצוץ, חמין, שקשוקה ועוד) לצד מאכלים ממטבחי העולם (פאייה, קארי, ריזוטו, גסטאצ´ו); אוכל של אמצע השבוע (שניצל, פירה, מרק ירקות ועוד) לצד מנות רושם לאירוח (רוסטביף, כתף טלה, קרפאצ´ו, מרקי קרם ועוד). במהדורה החדשה הושם דגש מיוחד על תזונה בריאה, עם יותר מאכלים המבוססים על ירקות, דגנים וקטניות. כמו כן שולבו במתכונים חומרי גלם חדשים שנכנסו למזווה הביתי רק בשנים האחרונות. על הספר חתומים שני אנשי אוכל מן השורה הראשונה. אבי שטייניץ, אחד השפים הבולטים ומוערכים במטבח הישראלי החדש ובעל ניסיון רב בהוראה ובהדרכת הבישול. אורלי פלאי-ברונשטיין, מחברת רבי מכר רבים מ"בית על השולחן": "ספר העוף הגדול", "המטבח הבריא", "המטבח הצמחוני" והעורכת הגסטרונומית הוותיקה של מגזין "על השולחן"....

3.
קחו חומרי גלם טובים וטריים ובשלו אותם במטבח שלכם. ותרו על אוכל מתועש, השתיתו את התפריט על מזונות מן הצומח, השביעו את הרעב, אבל אל תזללו. ותיהנו, חשוב מאוד שתיהנו. זהו המוטו של "המטבח הבריא של על השולחן".כדי לבשל בריא, אין צורך במומחיות מיוחדת, ואפשר להשתמש בציוד הבישול שיש בכל בית. לא חייבים לבלות שעות במטבח, להיפך - רוב המתכונים קצרים וקלים להכנה, כי הרעיון הוא לשמור על אופיים, טעמם וערכם התזונתי של חומרי הגלם.בספר למעלה מ-200 מתכונים, ובצירוף הגיוונים מדובר בכמות של קרוב ל-300. ועם זאת המתכונים האלה הם רק דוגמאות לאפשרויות השימוש בחומרי הגלם הנהדרים שמקיפים אותנו. לצד המתכונים תמצאו טיפים, עצות לקנייה ואחסון של מזון, הסברים על טכניקות בישול בריאות ומידע בסיסי על מזון ותזונה.שי לי ליפא אנג'ל ואורלי פלאי-ברונשטיין - מתכונאיות מחוננות ומנוסות, עורכות וכותבות קבועות במגזין "על השולחן" - חברו יחד לכתיבת ספר רחב יריעה, שהוא לא רק אוסף מתכונים מרתק ושימושי, אלא גם מדריך לחיים טובים....

4.
הספר הרביעי בסדרת הדגל של "על השולחן" מביא למטבח הביתי את הריחות, הצבעים והטעמים הממכרים של המטבח האסיאתי. למעלה מ-200 מתכונים המלווים צילומים מרהיבים ורעיונות להגשה ומתפרשים על כל יבשת אסיה - הודו, יפן, סין, תאילנד, וייטנאם, אינדונזיה ומלזיה....

5.
מי צריך ספר בישול צמחוני? צמחונים, כמובן, אבל גם מי שמבשל לבן משפחה צמחוני רוצה להפחית מכמויות הבשר בתפריט או ללמוד דרכים חדשות וטעימות לבשל חומרי גלם מן הצומח. ובקיצור - כולנו. המטבח הצמחוני של "על השולחן" הוא ספר הבישול הצמחוני המושקע והמקיף ביותר שנכתב בעברית. הוא מכיל למעלה מ-200 מתכונים לכל מטרה והזדמנות: * מנות עיקריות טעימות, משביעות וקלות להכנה. * גרסאות צמחוניות למאכלים אהובים, כמו שניצלים, המבורגרים וקציצות. * טיפים ועצות לעבודה עם ירקות, קטניות, תחליפי בשר וגבינות. * סודות המזווה הצמחוני: רטבים, תבלינים ופטנטים שמאפשרים להכין ארוחה תוך דקות. * מנות חגיגיות שירשימו גם אורחים אוכלי בשר. * גרסאות טבעוניות למי שנמנעים מאכילת ביצים ומוצרי חלב. אורלי פלאי-ברונשטיין, שחתומה על רבי מכר רבים, וביניהם "ששת" ו"המטבח הבריא של ´על השולחן´" חברה לניר דודק, עיתונאי אוכל מחונן ועורך בכיר במגזין "על השולחן". השניים יצרו ספר גדוש אוכל צבעוני ושמח, חוכמת מטבח ונשמה יתירה....

6.
"מתכון טוב הוא מתכון קל, ואם הוא לא ממש קל, הוא צריך לפצות בריבית דריבית על כל רגע שהשקענו בהכנתו" כך במשפט אחד אפשר לסכם את המוטו של "על השולחן אקספרס" - ספר חדש מבית "על השולחן", שיהפוך את החיים שלכם במטבח לנעימים, קלים ומספקטים יותר....

7.
בחיים האמיתיים לא כל אירוח מתוכנן שבוע מראש. לפעמים מחליטים לארח ברגע האחרון. הספר שלפניכם כולל למעלה מ-100 מתכונים ועוד עשרות טיפים ורעיונות, שיהפכו את משימת הבישול לקלה ואת האירוח עצמו לחוויה שמשמחת את כולם. איך מעמידים מזנון בראנץ' עשיר תוך שעה? מה עושים עם אתגר ארוחת שישי, שהיא בדרך כלל רבת משתתפים ורב־גילית? ומה יכינו הטירונים בענייני אירוח? הספר מכיל מתכונים לכל הזדמנות: לבראנץ' של שבת בבוקר, לארוחת שישי בערב, לארוחה עם חברים, על האש, מסיבה, לארוחה חלבית, ואפילו לאירוח קליל ומתוק בשעות אחר הצהריים. אורלי פלאי־ברונשטיין חתומה על כמה מרבי־המכר של עולם הבישול ('ששת', 'ספר העוף', 'המטבח הבריא', 'המטבח הצמחוני', 'על השולחן אקספרס' ועוד), כותבת במגזין 'על השולחן' כבר חמש־עשרה שנים ובעלת טור אוכל קבוע ב'וואלה'. עינת אביטל אשת שיווק, מפיקה ופוּדית בנשמה. חתומה על הפקה של אירועי אוכל ויין כמו טקס פרסי האוכל של 'טיים אאוט', פסטיבלי האוכל, האפייה והיין של 'על השולחן'. ...

8.
מתוך המתכונים שהתפרסמו ב"על השולחן" ליקטנו את אלו שזכו לתגובות אוהדות במיוחד. חתומים עליהם מיטב השפים המקומיים, קצבים מומחים וגם בשלנים ביתיים, המביאים את מתכוני הדגל המשפחתיים. תמצאו כאן תבשילי קדרה אתניים מגוונים, נתחי בשר צלויים בשלמותם במגוון שיטות, וגם מקומו של הבשר הטחון לא נפקד. כדי להשלים את התמונה, אנו מביאים תריסר תוספות טעימות, שיחמיאו למנת הבשר החגיגית שתבחרו להגיש....


הספר האחרון בסדרת הביקורת שלי על ספרי בישול של "על השולחן". וגם ללא ספק המאכזב ביותר. נתחיל בזה שאני לא צמחונית ואין לי שום קרוב משפחה צמחו... המשך לקרוא
3 אהבו · אהבתי · הגב





©2006-2023 לה"ו בחזקת חברת סימניה - המלצות ספרים אישיות בע"מ