דנית סלומון

דנית סלומון

סופרת


1.
ספר לאוהבי עוגות בכלל ולאוהבים עסוקים בפרט. מבחר מנצח של מתכוני עוגות נפלאים, שהוכיחו עצמם פעם אחר פעם. עוגות מהירות "בקערה אחת", עוגות שוקולד, עוגות פרי, עוגות גבינה, עוגות קרם ומיני פאי, עוגות מפוארות, עוגות שמרים ועוגיות פריכות. המתכונים ברורים, מפורטים וקלים להכנה וכל מתכון מלווה בתצלום, כי "תמונה אחת שווה אלף מילים", ואין כמראה עיניים להמחיש את התוצאה ולעורר את החשק. דלית סלומון היא אשה עסוקה, אופה מעולה, עורכת ומתרגמת. במשך שש שנים ערכה את מוסף הבישול הפופולרי "זמנים במטבח", שהיה מצורף למגאזין "זמנים מודרנים" של ידיעות אחרונות. מאחוריה שנים רבות של התמחות בכתיבת מתכונים ובעריכת ספרי בישול וספרי דיאטה, וביניהם "אנציקלופדיה לבישול ולאפייה" ב16 - כרכים, "בישול ואפייה במיקרוגל", רב המכר "רזה לתמיד", ספרים שונים בהוצאת ר. סירקיס ומוסף הבישול "תפריט" של ירחון "עולם האשה"....

2.
אין מי שלא אוהב עוגות שוקולד. כשילדים אומרים "עוגה," הם מתכוונים לעוגת שוקולד. אבל שלא כאהבה למיץ פטל, האהבה לעוגות שוקולד איננה חולפת עם הגיל, להיפך. דומה כי מאז נאפתה עוגת השוקולד הראשונה, העולם כולו שוקד על המצאת עוגות שוקולד ושכלולן - ועל אכילתן, כמובן. אין פלא, שגן - עדן בעיניה של דנית סלומון - שוקוהוליסטית מילדות - מצטייר כגן של שושנים, שמלאכים שמנמנים מרחפים בו, זרועותיהם עמוסות מגשים של עוגות שוקולד. מקום מאושר, בו אפשר להתענג על עוגות שוקולד בלב שלם. ספר זה הוא תולדה של המפגש בין גן העדן של דנית לעיצובים הרומנטיים של מיכל נגרין. החיבור בין עוגות השוקולד הטובות ביותר שיש למלאכים ולשושנים של מיכל, יוצר חוויה אסתטית מענגת חר - גן - עדן של מתיקות ויופי....

3.
וסף מתכונים שימושי וקומפקטי, שנועד לענות על צורכיהם של אנשים שאוהבים אוכל טוב, אבל אין להם זמן, או רצון, לבלות שעות במטבח; של בשלנים מתחילים, שכבר יודעים להכין חביתה ולטגן שניצל וצ´יפס ורוצה להתקדם הלאה; ושל חובבי בישול, שלעולם אינם מפסיקים לתור אחר מתכונים חדשים. מעין "ערכת הישרדות" לבשלן, שמסכמת את כל התחומים ואת כל סוגי התבשילים והמנות שמכינים בבית ? מארוחה קלה ועד אירוח על כוס קפה, ממרק ועד קינוח, מקציצות לארוחה ביתית ועד צלי בקר לארוחה חגיגית. המתכונים כתובים בצורה בהירה ומפורטת ומלווים בעצות ובקיצורי דרך מניסיונה העשיר של דנית. כל מתכון מלווה בתצלום מרהיב, שממחיש את התוצאה ומגרה את התיאבון. דנית סלומון ? מחברת ספרי הבישול רבי-המכר עוגות בקלי קלות/ פשטידות בכלי כלות , היא בשלנית מעולה, עורכת ומתרגמת. במשך שש שנים ערכה את מוסף הבישול הפופולרי "זמנים במטבח", שהיה מצורף למגזין "זמנים מודרנים" של ידיעות אחרונות, ומאחוריה שנים רבות של התמחות בכתיבת מתכונים ובעריכת ספרי בישול וספרי דיאטה, וביניהם "אנציקלופדיה לבישול ולאפייה" ב-16 כרכים, "בישול ואפייה ומיקרוגל", רב-המכר "רזה ותמיד", ספרים שונים בהוצאת ר.סירקיס ומוסף הבישול "תפריט" של ירחון "עולם האשה". ספריה הקודמים התקבלו בהתלהבות וזכו בהצלחה רבה....

4.
משולחנו של המוציא לאור הפשטידות הן מאבני היסוד של מטבחנו והן מככבות בכל הזדמנות ובכל אירוע, ממסיבות ועד ארוחות משפחתיות. ספר זה מציע מציע אוסף מגוון של פשטידות מסוגים שונים, כולן טעימות להפליא, יפות וקלות להכנה. המתכונים כתובים בצורה בהירה ומפורטת ומלווים בעצות ובטיפים מנסיונה העשיר של דנית. כל מתכון מלווה בתצלום מגרה, שממחיש את התוצאה ומעורר את התיאבון....

5.
בפסח אני אופה את אותן עוגות שאני אוהבת לאפות בשאר ימות השנה – אך מכניסה במתכונים את השינויים הדרושים כדי לעשותם כשרים לפסח. כך יצא, שלרבות מן העוגות שלי יש גרסה רגילה וגרסה כשרה לפסח. ספר זה הוא לקט של מתכוני עוגות כשרים לפסח. תמצאו בו מגוון גדול של עוגות מסוגים שונים: עוגות נטולות קמח, עוגות על בסיס קמח מצה או קמח תפוחי אדמה ועוגות שעושות שימוש בביסקוויטים כשרים לפסח; עוגות פשוטות, הרבה עוגות קרם וחיתוכיות; עוגות קלות הכנה ועוגות שדורשות השקעה של חומרים ושל עבודה; ובקיצור – מכל טוב....

6.
טעם איטליה - ספר שכולו אהבה לאוכל האיטלקי, ליופי האיטלקי ולאופי האיטלקי. אז מה יש בספר? הרבה מתכונים מהמטבח האיטלקי: פסטה, כמובן – מספגטי "אליו אוליו" ועד פטוצ`יני אלפרדו, קנלוני וטיאלה; אבל לא רק פסטה אלא גם פיצות ופוקצ`ות, פסטו, פנצנלה וברוסקטה, מינסטרונה ופפה אל פומודורו, ניוקי ורביולי ערומים, ריזוטו פורצ`יני וריזוטו דלעת, עוף בנוסח אשת הצייד וטלה חמצמץ מספולטו, דובדבנים ביין, פנה קוטה, קסטה אפויה ועוד ועוד. המתכונים משובצים בין תמונות מרהיבות של נופי איטליה, שווקיה ואנשיה והמלצות, הצעות וטיפים - כולם פרי ניסיונה של דנית, תיירת נלהבת בכלל ובאיטליה בפרט. לצד אלה תמצאו בספר הנחיות ומידע היכן אפשר לרכוש מוצרי מזון איטלקיים כמו אורז לריזוטו, עגבניות איטלקיות משומרות, שמן זית איטלקי וקמח דורום ומהם התחליפים הטובים ביותר למצרכים קשים יותר להשגה. רוב המתכונים הכלולים בספר הם מתכונים מן הסוג הקל (החביב על דנית), שמספק תוצאות נפלאות בהשקעה קטנה יחסית של זמן ומאמץ, אם כי תמצאו בו גם תבשילים קלאסיים כמו ניוקי, לזאניה, חצילים בפרמזן וטירמיסו, שדורשים קצת יותר עבודה. המתכונים בספר כשרים, אבל לא "מוכשרים" - מלכתחילה נבחרו מתכונים שלא היה צורך להכניס בהם שינויים מהותיים מטעמי כשרות, מתוך כוונה להצמד ככל האפשר לטעם המקור. המתכונים כתובים בשפה בהירה ומפורטת ומלווים בתצלומים מגרים. ספר נוסף של דנית סלומון, מחברת רבי-המכר שוקולד ושושנים • עוגות בקלי קלות • פשטידות בקלי קלות • בקלי קלות....

7.
מתוק בלב - עוגות גדולות במחיר קטן אין כמו פרוסת עוגה להמתיק את החיים ולשמח את הלב. זה הזמן לחזור לאפות בבית עוגות אווריריות במחיר קליל, קופסאות גדושות בעוגיות טעימות ממצרכים זמינים, עוגות שוקולד מנחמות ולא יקרות ומאפי קינוח ואירוח שלא יכבישו על חשבון הבנק. מה עושים כדי להינות מעוגות משובחות ויחד עם זאת לשמור על מסגרת התקציב? מחפשים מתכונים לעוגות ולעוגיות ממצרכים פחות יקרים ובודקים איך אפשר להוזיל מתכונים אהובים. עוגת שוקולד ודובדבנים ועוגת שוקולד בציפוי קצפת, ריבועי בוטנים בקרמל ושוקולד ועוגיות דבש ובוטנים, עוגת גבינה ופאי תפוחים בשמנת, עוגת אגוזים גבוהה ופאי קרם וניל ומשמשים הם רק חלק ממבחר המתכונים שמציע הספר. החיפוש אחרי עוגות ועוגיות שיענו על הדרישות החזיר אותי גם אל המתכונים הביתיים הישנים והטובים שכולנו אוהבים, אותם מאפים טעימים שהוכיחו עצמם לאורך שנים וקצת נדחקו הצדה לטובת עוגות "מפונפנות" ממצרכים יקרים. רוגעלך מבצק גבינה, עוגות שמרים שניחוח קינמון, עוגות מפירות העונה, עוגיות פריכות בשלל טעמים - גם באלה, גיליתי, שאפשר לחדש, להשקיע את היצירתיות שפיתחנו בשנים האחרונות ולהביא אותם לגבהים חדשים. ספר חדש מאת דנית סלומון, מחברת רבי-המכר שוקולד ושושנים, עוגות בקלי קלות, אופה בקלות ועוד....

8.
בספר זה תמצאו מבחר תבשילים לשולחן הפסח - מאכלים מסורתיים, כמו חרוסת, קניידלעך, גפילטע-פיש וחריימה, מצה מטוגנת ועוגיות אגוזים, ולצדם מבחר תבשילים נטולי חמץ, המתאימים לליל הספר ולכל ימות החג. מרק עוף מתובל ומרק בטטות ויין לבן, עוף בזיתים ולימון ושוקי עוף ברוטב תפוזים ובצל, צלי כתף ברוטב כמון ובקר בעגבניות ובצלצלים כבושים, זרוע טלה ברוטב חמצמץ, תפוחי אדמה מבושלים ברוטב ומאפה תפודים ובטטות, סלט אביבי מאבוקדו ותותים, סרט ביצים ודג מעושן, פריטטה, לפתן משמשים וחמוציות בסירופ יין מתובל, עוגת מוס-לימון ועוד ועוד....

9.
בספר זה איגדתי מבחר מהעוגות החביבות עלי ביותר: עוגות לאירוח, עוגות ביתיות, עוגות קצפת, מיני פאי, עוגות שמרים, חומיות וריבועים אחרים. מבחר שעונה על כל הצרכים ומציע עוגה לכל אירוע, לכל עת ולכל טעם – מעוגת דבש לראש השנה ועד חטיפי אנרגיה לכל יום; מעוגות מפוארות ועד עוגות קלות ומהירות הכנה....

10.
אין כמו מאפי גבינה בימות הקיץ החמים. לכבוד "עונת" הגבינה, שנפתחת בקול תרועה רמה באמצע האביב, הכנתי לקט מתכונים מגוון ומשובח של עוגות גבינה ופשטידות גבינה: עוגות גבינה אפויות ועוגות גבינה קרות, עוגות בסגנון אירופאי ועוגות בסגנון אמריקני, עוגות גבינה מפוארות ועוגות גבינה פשוטות לצד מיטב הפשטידות - פאי ברוקולי, פשטידת כרובית, פשטידת תירס ועגבניות בבצק גבינה, פאי סלמון וגבינת שמנת, עוגת פטה עזים עם זיתים, קונכיות אגוזים, סלרי וקממבר ועוד ועוד. לא שכחתי להוסיף מתכון לבלינצ'ס גבינה מתוקים ברוטב תפוזים ולקרפים מוקרמים במילוי עלי סלקה וגבינת עזים רכה. ובקיצור, כל הטוב שיכולה להציע ארץ זבת חלב....

11.
12.
13.
14.
15.
16.

זה ספר עוגות לכל אחת או אחד שלא אוהבים להתעסק עם התנור, יש בספר המון עוגות קרות בעיקר עם גבינה,והעיקר לא מסובכות, רוב המתקונים שלהם הצלחתי... המשך לקרוא
3 אהבו · אהבתי · הגב
קראתי ואף ניסיתי עוגה בעמוד מס' 76 יצאה לי ממש לא מוצלחת לא אפויה כל החלק התחתון לא אפוי עשיתי אותה פעמיים וכשטעמתי היו לי כאבי בטן נוראיים ... המשך לקרוא
בתור בחורה שפעם לא היה לה זמן לאפות...אני מתוודעת בשנה האחרונה למתכונים מעולים מתוך הספר...כי כעת יש לי יותר זמן לאפות..קבלתי את הספר במתנה ו... המשך לקרוא
1 אהבו · אהבתי · הגב





©2006-2019 לה"ו בחזקת חברת סימניה - המלצות ספרים אישיות בע"מ