ביקורת ספרותית על פיצהפיתה ועוד מאכלים שילדים אוהבים (כשר) מאת דנית סלומון
הביקורת נכתבה ביום חמישי, 22 באוגוסט, 2024
ע"י המורה יעלה


אז בהמשך לביקור הקודמת בה חשפתי את הידע המרעיש:

*פסטה ושוקולד לא הולכים ביחד(!)

החלטתי לשתף בעוד כמה מסקנות מעניינות בקשר לבישול, שלא כל אחד יודע (זאת אומרת, כן כל אחד יודע אבל תעמידו פנים שלא לטובת מי שלמד את זה בדרך הקשה...)
המסקנות הן כדלקמן:

*תפוחי אדמה שמנסים להכין מהם צ'יפס אבל שוכחים אותם נהיים פיכסה (אין לי מילה מקצועית)
*תפוחי עץ חתוכים ששוכחים אותם נהיים חומים
*חצילים חתוכים שממליחים אותם לפני האפייה או הטיגון מגירים מלא מים חומים
*פסטה נהיית דביקה אחרי בישול יתר
*פתיתים שרופים זה לא טעים
*הכי קל להכין קוסקוס תעשייתי
*בצל מטוגן מתאים להכול, זה כמו השמלה השחורה הקטנה. בסיס למרק, מילוי פטריות מטוגנות ובצל לבלינצ'ס, בסיס למוקפץ, סתם לשים על פרוסת לחם ולתנור (או עם גבנ"צ), בסיס לרוטב עגבניות לפסטה, בסיס למאכלים בשריים ולחמין... החום בוטל קונים בצל!

המטרה של דנית סלומון בספר הזה היא לתת כלים פשוטים למי שכמוני יצא מהבית בלי ידע בסיסי בבישול, ואין לו כסף להזמין כל יום, והוא לא בהייטק עם תן ביס והוא לא יפני שיכול להזמין אוכל יפני וזה ממש יתאים לו התזונה הזאת לכל הימים...

המאכלים הם הכי ישראליים, כולל כאלה ש"מי צריך שילמדו אותו דבר כזה פשוט?"
למרות שלמי שבא מחו"ל זה כן עשוי להיות חידוש
המאכלים מוסברים שלב שלב בליווי תמונות צבעוניות גדולות והדגמת השימוש במכשירי הבישול השונים, וכמו כן טכניקות פשוטות כמו אפייה, טיגון, חיתוך, קירור, הקפאה...
מתחילים ממתכונים כגון:
סלט ביצים
לחם מטוגן

ממשיכים ל:
לחמניות תפוחי אדמה
פיצה פיתה (כאמור)
סלט תירס
חצילים בטחינה

ומסיימים ב:
קציצות דג
מוס גבינה
קאפקייקס ובראוניז

אני ממש ממליצה על הספר, למרות שהוא מיועד לנוער בעיקר אני עדיין משתמשת בו כי הוא מאוד נגיש ולא מתנשא, בניגוד לספרי בישול אחרים שמדלגים על הקטעים הכי בסיסיים ומנסים להיות הכל מהכול, הספר מזכיר את ספרי הבישול של פעם שלימדו גם לנצל את השאריות במקרר ולא הפצירו בך לקנות חומרי גלם יקרים כדי להשתתף במסיבה הזו.

הימים התמימים שלפני עידן הריאליטי שבהם יכולנו להרגיש טוב עם הבישול שלנו חלפו כנראה, אך עדיין אני אוהבת להכין עם האחיינים פיצה וכדורי שוקולד, עוגות ועוגיות ולכך הספר הזה משמש בעיקר.
3 קוראים אהבו את הביקורת
אהבת? לחץ לסמן שאהבת




טוקבקים
+ הוסף תגובה



3 הקוראים שאהבו את הביקורת




©2006-2023 לה"ו בחזקת חברת סימניה - המלצות ספרים אישיות בע"מ