אבנר לסקין

אבנר לסקין

סופר


1.
הספר הזה ידריך אתכם כיצד להכין לחמים ומאפים טעימים וטריים ללא תוספי מזון מלאכותיים המצויים במאפים המסחריים. אבנר לסקין הפך עבורכם מתכונים מקצועיים כך שיתאימו לאפייה בבית. לחמים ומאפים ביתיים כולל מתכונים ייחודיים המתאימים לסוגים שונים של מאכלים ואירועים כך שלצד לחמים יומיומיים, כמו לחם שיפון, תקבלו מתכונים ללחמים חגיגיים, כמו חלה, לחם בירה, לחםעם חזה אווז מעושן ועוד; וגם מתכונים ללחמים מיוחדים להכנת כריכים, מאפים לארוחת בוקר, מאפים לבראנץ`, מאפים שהם ארוחה ועוד....

2.
הפטיסרי, האפייה העילית הצרפתית, הוא מעשה אומנות שסודותיו היו מוכרים, עד עתה לקונדיטור המדופלם בלבד. אך לא עוד, מהיום תוכלו להכין מעדנים כנו אקלר, פטיפורים נפלאים, דאקואזים, טארטים, טארטלטים, קישים ועוד המון מתכוני גורמה אצלכם במטבח , עם תנור האפייה הביתי. פטיסירי-אומנות הקונדיטור הביתי עשיר במתכונים בהירים וישירים המובילים אותנו, צעד אחר צעד, אל המוצר המושלם. האוסף שלפניכם כולל מוצרים מסורתיים ידועים כ כמו פחזניות, מיל פיי או טארט טאטן, וגם ביצירות פחות מוכרות כמו מוטמיריי, אמברוזיה, עוגת ערמונים ומעדנים שמקורם בספרד, איטליה או פורטוגל. הספר כולל גם פרק הכנה והתארגנות, מתכונים לבצקים בסיסיים, לקרמים לזיגוגים ועוד....

3.
כפי שתגלו בספר זה, שוקולד אינו רק ממתק ואינו משמש להכנת מאפים וקינוחים בלבד. במבחר המתכונים שלפניכם עוגות, עוגיות, קינוחים וגלידות, פרלינים, משקאות שוקולד ומנות עיקריות, וכולם מכילים שוקולד. בבישול עם שוקולד מציע השף אבנר לסקין שילוב מרענן של מתכוני השוקולד הקלאסיים לצד מתכונים חדשניים מרחבי העולם הקולינרי. בישול עם שוקולד עשיר במתכונים בהירים וישירים המובילים אותנו, צעד אחר צעד, אל המוצר המושלם. האוסף שלפניכם כולל מתכונים קלאסיים כגון עוגת שוקולד בשלושה צבעים, טראפלס שוקולד מריר ואספרסו, ופרלינים במילוי קרם פיסטוק לצד הפתעות אקזוטיות- מנות המשתמשות בשוקולד כתבלין- כמו ספריבס עגל במשרה שוקולד, צ'ילי והדרים, רביולי שוקולד במילוי גבינות, וקדירת שוק טלה עם יין אדום, שוקולד ועשבי תיבול. הספר כולל גם פרק הכנה והתארגנות, מתכונים לבצקים בסיסיים, לקרמים, לזיגוגים ועוד....

4.
אגוזים מכל המינים, שקדים, בוטנים, פיסטוקים, שיו, ערמונים, לכולם תרומה נכבדת לבריאותנו. הם מפחיתים את הכולסטרול הרע, מעלים את הכולסטרול הטוב, מגנים על העור, והם גם טעימים מאוד!-הספר הזה מציע אוסף עשיר של מתכונים לרטבים וממרחים, סלטים, אטריות, דגים והשר, וגם לחמים, מאפים וקינוחים מפתיעים. המתכונים בהירים וישרים ומובילים אותנו, צעד אחר צעד, אל המוצר המושלם. המבחר חובק עולם וטעם- לצד צ`טני אגוזים או צ`טני קוקוס, נמצא גם רוטב שקדים ספרדי, ולצד פטוצ`יני איטלקי ברוטב אגוזים, נמצאה גם נודלס ברוטב קוקוס וקארי הודי. בפרק "לחמים ומאפים מלוחים" נלמד להכין קישים מדהימים, אבל גם בורקסים ממש לא שגרתיים, ובין העוגות והמאפים המתוקים נגלה בראוניז שוקולד ואגוזים ומאפינס מסוגים שונים, כולל מאפינס פיסטוק, לצד בקלאווה טורקית. לבסוף נקנח בעוד כמה מעדנים כמו מוס קוקוס ושוקולד לבן, או גלידת מרציפן. בפרקי הפתיחה תוכלו ללמוד על סוגי האגוזים, על אחסונם וקלייתם ועל ערכם התזונתי....

5.
הבישול הים תיכוני כבר רכש לו שֵם בשדה הבריאות. מחקרים מעידים על קשר ישיר בין השיעור הנמוך של מחלות לב באזור לבין הרגלי התזונה והבישול בו. מובן מאליו ששימוש רב בירקות ובפירות טריים, בדגים, בקטניות וביוגורט, תורם לתזונה מאוזנת, עשירה בוויטמינים ובנוגדי חמצון. גם ידוע שהשימוש בשמן זית והעדפתו על פני שומנים מן החי תורמים לאיזון רמת הכולסטרול בדם.   אבל תושבי האזור הזה יודעים שהבישול הים תיכוני הוא גם טעים מאוד, עשיר ומגוון — הם מכירים את נפלאות הקוסקוס המרוקאי, היוגורט היווני, הפסטה האיטלקית, תבשילי הקדירה הספרדיים, ויודעים להתענג על בשרים ודגים "על האש" נוסח ישראל ושכנותיה.   ההיסטוריה הקולוניאלית ארוכת הימים, ועמה הסחר הבינלאומי, עיצבו בארצות הים התיכון כולן תרבות וחקלאות דומות ואף זהות. וישראל, השוכנת באזור הים התיכון ושרבים מתושביה הגיעו אליה מארצות אחרות באזור, נהנית ממטבח ים תיכוני מגוון במיוחד — גם הודות לאוכלוסייתה המגוונת.   המתכונים בספר מבוססים בחלקם על מנות ים תיכוניות קלאסיות, אבל הטוויסט האישי של אבנר לסקין תמיד מורגש בהם, כמו תוספות מפתיעות או צורת בישול יוצאת דופן: צלעות טלה בציפוי אגוזים מתובלים, סקלופיני עגל ברוטב זיתים, סלט טבולה עם פיסטוקים או פנה קוטה עם זעפרן ודבש.   אבנר לסקין הוא שף, אופה וקונדיטור עתיר ידע וניסיון. הוא סיים את לימודיו בבתי הספר היוקרתיים "קורדון בלו" ו"לה נוטרה" בפריז, והחל לעבוד במסעדות יוקרתיות בצרפת, בגרמניה ובישראל. אבנר מרבה להסתובב בעולם, בעיקר בארצות הים התיכון, חוקר ולומד ללא הרף. הוא עוסק בייעוץ למסעדות ולמאפיות בארץ ובחו"ל, וחיבר ספרי בישול באנגלית ובעברית — שחלקם תורגמו גם לספרדית, לפולנית ולצ'כית. ספריו של לסקין פטיסרי — אומנות הקונדיטור הביתי, לחמים ומאפים ביתיים, בישול עם שוקולד, אגוזים וזיתים ראו אור בהוצאת פן וידיעות ספרים....

6.
המתכנים בספר כשרים. זיתים מכל המינים, קלמנטה, סורי, מנזלינו, נבאלי, ברנע, לכולם תרומה נכבדה לבריאותנו. הם מפחיתים את הכולסטרול הרע, מעלים את הכולסטרול הטוב, מגנים עלינו מפני התקפי לב, והם גם טעימים מאוד! הספר הזה אוסף עשיר של מתכונים בעלי ניחוח, זיתים, מתובלים, רטבים וממרחים, ירקות וסלטים, לחמים ומאפים, אורז ופסטה, וגם דגים, עוף ובשר. המתכונים בהירים וישירים ומובילים אותנו, צעד אחר צעד, אל המוצר המושלם. המבחר חובק עולם וטעם - לצד שמן זית בניחוח אנשובי, נמצא גם זיתים בנוסח קייג`ן, ולצד פסטו זיתים איטלקי נמצא גם אספרגוס צלוי ברוטב זיתים. בפרק "לחמים ומאפים" נלמד להכין לחם שיפון מדהים עם זיתים, לצד מאפה משובח של זיתים וגבינת צאן ופיצה עם ממרח זיתים, עגבניות ועשבי תיבול. בין מנות האורז והפסטה נמצא פנה בנוסח טוסקנה, לצד פאייה עוף, לבקר וזיתים, בין מנות הדגים, העוף והבשר נגלה סטייק טונה ברוטב זיתים ירוקים, לצד סקלופיני עגל ברוטב זיתים וקדירת בשר טלה עם זיתים שחורים. בפרק הפתיחה תוכלו ללמוד על הזית וערכו התזונתי ועל שמן הזית לסוגיו....

7.
הפטיסרי, האפייה העילית הצרפתית, הוא מעשה אומנות שסודותיו היו מוכרים, עד עתה לקונדיטור המדופלם בלבד. אך לא עוד, מהיום תוכלו להכין מעדנים כנו אקלר, פטיפורים נפלאים, דאקואזים, טארטים, טארטלטים, קישים ועוד המון מתכוני גורמה אצלכם במטבח , עם תנור האפייה הביתי. פטיסירי-אומנות הקונדיטור הביתי עשיר במתכונים בהירים וישירים המובילים אותנו, צעד אחר צעד, אל המוצר המושלם. האוסף שלפניכם כולל מוצרים מסורתיים ידועים כ כמו פחזניות, מיל פיי או טארט טאטן, וגם ביצירות פחות מוכרות כמו מוטמיריי, אמברוזיה, עוגת ערמונים ומעדנים שמקורם בספרד, איטליה או פורטוגל. הספר כולל גם פרק הכנה והתארגנות, מתכונים לבצקים בסיסיים, לקרמים לזיגוגים ועוד....

8.
9.
10.
11.





©2006-2023 לה"ו בחזקת חברת סימניה - המלצות ספרים אישיות בע"מ