ארז קומרובסקי

ארז קומרובסקי

סופר


1.
ילדים יקרים ומבוגרים גם, ילדים זה שמחה ובלגן זה שמחה. ושמחה גדולה עוד יותר זה להיכנס למטבח ולבשל ולעשות בלגן. לא קשה לבשל. העיקר שתבשלו מה שאתם אוהבים, למי שאתם אוהבים. אני מקווה שתיהנו מהמתכונים שבספר, תקראו ותבשלו ותאכלו ותלקקו את האצבעות, ואולי כך תמצאו אהבה, כמו מיכאל. אין מכשפה שאי אפשר לכבוש את בטנה במעט סוכר, ואין אדם שאי אפשר לכבוש את לבו בארוחה טובה. כשמבשלים באהבה מרגישים כמו באגדה - אולי יש פרפרים בבטן, אבל הדרך קלה והטעם נהדר והסוף תמיד טוב....

2.
חמש שנים עברו עלי ב"לחם ארז" בהרצליה. בשנים האלה יצרנו ב"לחם ארז" מטבח פשוט הנוטה להשתמש בעשבים ובעלים גמדיים, בירקות בלאדי ובפירות מקומיים, בבשר ועופות ודגים טריים. פיתחנו לנו שפה משלנו, שפה ישראלית. כן, יש מטבח ישראלי, לדעתי, ולכן בחרתי לכנות את אסופת המתכונים הזאת "בישול ישראלי פשוט וטרי". כל מטבח מקומי מושפע משכניו: הגבול הוא שמגדיר אותו, קובע את מקומיותו. המטבח הישראלי הוא בבסיסו מטבח ים תיכוני. בכל לאום מלאומי אגן הים התיכון התפתחו נוסחים שונים של מטבחים תיכוני, והמטבח הישראלי הוא אחד מהם. מטבח מתפתח של אבולוציה. כולנו יצאנו מאותם הורים קולינאריים, אבל לכל אחד מאתנו אפיונים המיוחדים לו. אמנם המטבח הישראלי של היום שונה מן המטבח האיטלקי או הלבנוני, אבל הוא שונה גם מזה של סבתא שלי ושל אמא שלי. הוא מטבח ישראלי שנוצר בתהליך של ברירה טבעית: מה שהתאים אומץ, מה שלא התאים נזנח ונזרק לפח האשפה של ההיסטוריה הקולינארית המקומית....

3.
הוא מהשפים המוצלחים והאהובים בישראל, האיש שלימד אותנו לארח עם לחם משובח וגבינות נפלאות, להגיש מנות גדושות בטעמים ובריחות ארץ-ישראליים, לאפות לחפ מופלא במו ידינו (או לפחות לקנות כיכר ריחנית מלאה הפתעות). אשרז הוא ממגדירי הבישול הישראלי החדש. הוא גם האיש שהראה לנו איך אפשר לחבר טעמים שונים ומפתיעים וליצור שלמות אחת, להתחבר לאדמה ולקבל ממנה השראה - והכול בקלות ובמהירות. עכשיו הוא חוזר אלינו עם ספר חדש וגדוש בהפתעות....

4.
5.
ספר האפייה של ארז קומרובסקי הוא ספר שכולו הפתעות: לחם מוסקה, לחמניות פופקורן, חלת פרמזן ובזיליקום, לחמניות קבב טלה, סמבוסק פלאפל, קראנץ שוקולד ודונאטס הן רק אחדות מהן. ספר האפייה של ארז קומרובסקי הוא ספר שנולד מאהבה גדולה לאפייה ולבישול, ומשלב ביניהם באופן מבריק. התוצאה: מבחר מתכונים מעולים שלא נראו כמותם עד היום על מדף ספרי האפייה בישראל. ארז קומרובסקי, מבכירי השפים בישראל, למד בישול בפריז וביפן, ואפייה באירופה ובארצות הברית. כשפתח את המאפייה שלו בהרצליה בשנת 1996, השתנו פני הלחם בישראל לתמיד. בשנת 2006 העתיק את מקום מגוריו ליישוב מתת שבגליל, שם הקים בית ספר לבישול גלילי, שבו הוא חולק עם אורחיו את הידע העשיר שצבר ...

6.
ספר האפייה המהירה של ארז קומרובסקי הוא ספר בלתי רגיל. כלל אחד, גאוני ופשוט, מנחה אותו: זמן הכנת המאפים אינו עולה על זמן חימום התנור. ההוראות: פשוטות. השמרים: אאוט. הטעם: פנטסטי. חומרי הגלם: מעולים. החיסכון היחיד: בזמן. הרבה זמן! אתם מוזמנים להצטרף למסע בין עוגות נפלאות ולחמים עשירים, לחמניות מגרות ומאפי בוקר משגעים. ארז קומרובסקי הוא מבכירי השפים בישראל. כשפתח את המאפייה שלו בהרצליה, בשנת 1996, שינה את פני הלחם בישראל. כיום הוא מתגורר במתת, שם הקים בית ספר לבישול גלילי....






©2006-2019 לה"ו בחזקת חברת סימניה - המלצות ספרים אישיות בע"מ