בישול ישראלי פשוט וטרי - מתכונים מבית לחם ארז / ארז קומרובסקי

בישול ישראלי פשוט וטרי

מתכונים מבית לחם ארז

ארז קומרובסקי

יצא לאור ע"י הוצאת ספרות עכשיו, בשנת 2001, מכיל 164 עמודים, בישול ואפיה » אוספים - מכל הבא ליד







ספר טוב דירוג של ארבעה כוכבים
4.333
67% בנות
1 בנים   2 בנות
גיל ממוצע:50
2303 התעניינו בספר

תקציר הספר
חמש שנים עברו עלי ב"לחם ארז" בהרצליה. בשנים האלה יצרנו ב"לחם ארז" מטבח פשוט הנוטה להשתמש בעשבים ובעלים גמדיים, בירקות בלאדי ובפירות מקומיים, בבשר ועופות ודגים טריים. פיתחנו לנו שפה משלנו, שפה ישראלית. כן, יש מטבח ישראלי, לדעתי, ולכן בחרתי לכנות את אסופת המתכונים הזאת "בישול ישראלי פשוט וטרי". כל מטבח מקומי מושפע משכניו: הגבול הוא שמגדיר אותו, קובע את מקומיותו. המטבח הישראלי הוא בבסיסו מטבח ים תיכוני. בכל לאום מלאומי אגן הים התיכון התפתחו נוסחים שונים של מטבחים תיכוני, והמטבח הישראלי הוא אחד מהם. מטבח מתפתח של אבולוציה. כולנו יצאנו מאותם הורים קולינאריים, אבל לכל אחד מאתנו אפיונים המיוחדים לו. אמנם המטבח הישראלי של היום שונה מן המטבח האיטלקי או הלבנוני, אבל הוא שונה גם מזה של סבתא שלי ושל אמא שלי. הוא מטבח ישראלי שנוצר בתהליך של ברירה טבעית: מה שהתאים אומץ, מה שלא התאים נזנח ונזרק לפח האשפה של ההיסטוריה הקולינארית המקומית.




לקט ספרים מאת ארז קומרובסקי
לצפיה ברשימה המלאה, עבור לדף הסופר של ארז קומרובסקי






©2006-2015 לה"ו בחזקת חברת סימניה - המלצות ספרים אישיות בע"מ