![]() |
|
|
תקציר הספר
חמש שנים עברו עלי ב"לחם ארז" בהרצליה. בשנים האלה יצרנו ב"לחם ארז" מטבח פשוט הנוטה להשתמש בעשבים ובעלים גמדיים, בירקות בלאדי ובפירות מקומיים, בבשר ועופות ודגים טריים. פיתחנו לנו שפה משלנו, שפה ישראלית. כן, יש מטבח ישראלי, לדעתי, ולכן בחרתי לכנות את אסופת המתכונים הזאת "בישול ישראלי פשוט וטרי". כל מטבח מקומי מושפע משכניו: הגבול הוא שמגדיר אותו, קובע את מקומיותו. המטבח הישראלי הוא בבסיסו מטבח ים תיכוני. בכל לאום מלאומי אגן הים התיכון התפתחו נוסחים שונים של מטבחים תיכוני, והמטבח הישראלי הוא אחד מהם. מטבח מתפתח של אבולוציה. כולנו יצאנו מאותם הורים קולינאריים, אבל לכל אחד מאתנו אפיונים המיוחדים לו. אמנם המטבח הישראלי של היום שונה מן המטבח האיטלקי או הלבנוני, אבל הוא שונה גם מזה של סבתא שלי ושל אמא שלי. הוא מטבח ישראלי שנוצר בתהליך של ברירה טבעית: מה שהתאים אומץ, מה שלא התאים נזנח ונזרק לפח האשפה של ההיסטוריה הקולינארית המקומית.
פרסומת
©2006-2023 לה"ו בחזקת חברת סימניה - המלצות ספרים אישיות בע"מ
צור קשר |
חנויות ספרים |
ספרים משומשים |
מחפש בנרות |
ספרים שכתבתי |
תנאי שימוש |
פרסם בסימניה |
מפת האתר |
מדף גדול מדף קטן |
חיפוש ספרים