אינג' יוסף דוריאל, מראשוני המומחים הישראליים בשיטות הניהול המודרני התמחה בתכנון וארגון מערכות מורכבות - החל ממערכות ביטחוניות, תעשייתיות ותחבורתיות ועד לתכנון ערים בשיטות מתקדמות.במסגרת פעילותו המקצועית, יזם וביצע שורת פרוייקטים לאומיים מהחשובים במדינה. יוסף דוריאל נודע בציבור הרחב כמי שהכין את התחזית שהזהירה מפני אסון מתקר
"בכל דרך שאבחר עלולים אנשים למות" - זוהי הברירה השטנית העומדת בפני נשיא ארצות הברית ובפני מדינאים אחרים ברחבי העולם. זהו אף לב העלילה של ספרו החדש והשאפתני של פרדריק פורסיית.
ככל שגוברת תאוצתה של העלילה המרתקת, עובר הקורא ממוסקבה ללונדון, מרוטרדם לוושינגטון, ומשם לישראל, המעורבת אף היא בסבך ההתרחשויות. הקורא מוטל אל מערבולת היחסי
"כל האנשים ששמותיהם הופיעו ברשימה שלי ידעו מהם הסיכונים שנטלו על עצמם...איש מהם לא יכול היה לצפות למשהו אחר...זה פשוט חלק מן המשחק..." מציין ביובש איימס, שקיבל מהרוסים למעלה משלושה מליון דולר.
תשע שנים היה אולדריץ` איימס, מבכירי הסי-אי-איי, חפרפרת של הק-ג-ב, האיש שגרם לאמריקנים את הנזק החמור ביותר בתולדות הביון של ארה``ב.
איימס מכר את ס
ספריו של צבי אילן על אזורים ואתרי - טיול בארץ - ישראל, בהוצאת עם - עובד - תרבות וחינוך: - חן המקום - אתרי טיול בישראל - משוט בארץ - טיולים באזורים המשוחררים - סיני ורצועת עזה - דרכים ואתרים - ארץ הגולן - מדריך - מדבר יהודה וספר המדבר - ים המלח וחופיו - בקעת הירדן ומדבר שומרון - 78 טיולים ברחבי ישראל
האם אפשר לקיים קשר אינטימי, חושני ויצרי עם אוכל? שרי אנסקי עושה זאת כדרך חיים, כחלק מזהותה האישית, הנשית והמשפחתית. העיסוק באוכל לא מתחיל אצלה במטבח אלא בחיים עצמם - בעולם הרגשי, בזיכרונות המשפחתיים, באנשים המקיפים אותה, במוכרי הירקות, בקצבים, בריחות השוק, אפילו בשינויי מזג האוויר ומצב הרוח. כל מרכיבי חייה מחלחלים לתוך הדיאלוג שלה
עוף חריף, חמוץ-מתוק, מפולפל, מומלח, פיקנטי או אקזוטי. עוף בתנור, בקדירה, בגריל ובמנגל. מרק, מנה ראשונה, מנה עיקרית. עטוף או ממולא בכל טוב, שלם או מחולק - עוף עד אין סוף - המאכל השולט בתבשילי המטבח הישראלי. המתכונים, כולם בדוקים ומנוסים, ברורים ומדויקימ, מציעים אין ספור דרכים להכין, לבשל ולהגיש עוף. מגוון עשיר של תבשילים ביתיים בסיסיים
שמן הזית זוכה בשנים האחרונות לפופולריות עולמית סוחפת, הרבה בזכות טעמו המופלא ולא מעט גם בשל סגולותיו הבריאותיות. הזית הוא פרי מובהק של אזור הים התיכון ומרכיב חשוב בבישול הים - תיכוני. ספר זה כולל אוסף רחב של מתכונים המבוססים על שימוש נדיב בשמן זית ובזיתים. המאכלים מתאימים לאזורנו, לאקלים השורר בו ולמצרכים המצויים בו בשפע. בין השאר
המטבח האיטלקי הנפלא משתמש בחומרים ים - תיכוניים, ממש כמו שלנו, וכל מנה שלו - חגיגה אמיתית. האוכל האיטלקי אינו רק פסטה. הוא גם שלל ירקות, גבינות, בשרים ושמן זית, קינוחים נפלאים אחרי ארוחות שאינן כבדות מידי, וניחוחות מקומיים עשירים בכל טוב. בת' אילון המתגוררת בישראל ובטוסקנה, פותחת בפנינו בספר זה את המטבח הכפרי הנפלא של איטליה, שאין מת
הורים מבשלים הוא ספר להורים שרוצים לבשל, להורים שאוהבים לבשל ולמי שמבקש לגוון ולהרחיב את התפריט המשפחתי לבני המשפחה - גדולים וקטנים. כל מתכוני הספר - 131 במספר - אכן נאספו במטבחים של הורים מבשלים, או הומלצו כמתכוני הדגל על-ידי ילדים שאוהבים אוכל ביתי. תמצאו בו מגוון גדול של מאכלים קלי הכנה, אהובים על קטנים כגדולים: מרקים ליום חורפ
חמש שנים עברו עלי ב"לחם ארז" בהרצליה. בשנים האלה יצרנו ב"לחם ארז" מטבח פשוט הנוטה להשתמש בעשבים ובעלים גמדיים, בירקות בלאדי ובפירות מקומיים, בבשר ועופות ודגים טריים. פיתחנו לנו שפה משלנו, שפה ישראלית. כן, יש מטבח ישראלי, לדעתי, ולכן בחרתי לכנות את אסופת המתכונים הזאת "בישול ישראלי פשוט וטרי". כל מטבח מקומי מושפע משכניו: הגבול הוא שמגד