ארוחה לבנה, שתי מילים שהן עולם ומלואו. עוים של טעם טוב והרגשה נהדרת, עולם של מצב רוח טוב בגוף ברואי עולם של שפע תבשילים ומאכלים, על טהרת המזון החלבי. מארוחת בוקר קלה דרך ארוחת צהריים עשירה ומשביעה ועד לאירוח ערב מפואר - הכל כאן, במיוחד בשבילכם! בספר "ארוחה לבנה" תוכלו למצוא את כל המנות האפשריות: מנות ראשונות מקוריות ומעניינות, מרקים
איזה נתח מתאים לצלי ואיזה לקציצות? איך יודעים שהבשר שקנינו טרי? מה זה בשר מיושן? ואיך מכינים סטייק איכותי במטבח הביתי?
ספר הבשר הישראלי ילמד אתכם צעד צעד את כל מה שיש לדעת על עולם הבשר הטרי בישראל - כך שתוכלו לעמוד בטוחים ויודעים מול הקצב שלכם.
ספר חדשני זה מציע לראשונה את כל מה שצריך לדעת כשמבשלים בשר: החל בזני הצאן והבקר הגדלים ב
אורי בורי, המסעדן האגדי, לוקח את הקוראים למסע מעמיק להכרת הדגים ופירות הים.
הוא מציע מידע, מתכונים, רעיונות וגיוונים וחולק עם הקורא את תפיסת עולמו הקולינרית. אורי מלמד את הקוראים איך בוחרים דגים ופירות ים, איך בודקים את טריותם, איך מנקים, מאחסנים, מקפיאים, ומציע אופני הכנה שונים: גריל, צלייה, כבישה, החמצה ועישון, טיגון ובישול, אידוי
"אושר הוא מקום קטן בפרובינציה שבו אוכל טוב עד כדי כך שבשעת הסעודה אתה לא בטוח שאינך הוזה" אמר נסטור רוקפלן, הגסטרונום הצרפתי בן המאה ה- 18."גורמה בכפר" הוא הספר הראשון מסוגו בישראל המקבץ בכריכה אחת 100 אשפי בישול נפלאים מכל רחבי הארץ, שמזמינים את הקוראים להינות מארוחות מלכים אותן הם מכינים בביתם הרחק מן הערים הגדולות.רונית סבירסקי, עי
לזמן אין מחיר. מסיבה זו הוציאה דונה היי לאור את ספרה זה האחרון שבו אספה 177 מתכונים טעימים ופשוטים, בעלי מרכיבים טריים, שאינם דורשים טרחה רבה. כאן תמצאו תבשילים שתרצו להכין פעם אחר פעם לעצמכם, למשפחה ולחברים.
"אוטולנגי" - קבוצה של מסעדות-מעדניות, וממוסדות האוכל החדשניים והחשובים בלונדון של העשור האחרון - היא פרי מוחם וידיהם של יותם אוטולנגי וסמי תמימי. בסניפי "אוטולנגי" מוגשות מנות עשירות ובהן שפע אדיר של צבעים עזים ומרכיבים ים-תיכוניים. בספר זה אספו אוטולנגי ותמימי את מיטב הלהיטים - סלטים וירקות, מנות עיקריות, לחמים ועוגות - שהפכו אותם
"שובו של השף העירום" הוא קודם כול ספר על השיבה הביתה, אל הבישול הביתי. בספר זה, ג'יימי אוליבר מראה איך אפשר להפוך בקלות את המטבח הקטן בבית ליבשת גדולה של חוויות קולינריות, עם ניחוחות אסיאתיים וטעמים של הים התיכון. הבישול של ג'יימי אוליבר הוא שמח ואינטואיטיבי, נינוח וזריז, יצירתי וצבעוני. הוא שואף למקסימום טעם במינימום מאמץ ומשלב בקל
שגב אקספרס הוא ספרו השני של השף שגב משה. בספר זה תמצאו מתכונים מהירי הכנה, קלים וטעימים, את כולם תוכלו להכין במטבח הביתי ולהשיג תוצאות מרשימות במאמץ קטן מאוד.
צורת ההגשה זוכה בספר זה לדגש מיוחד. בין המתכונים תמצאו טיפים ורעיונות יצירתיים להגשה לא שגרתית, המלצות לכלים מיוחדים ושיטות חיתוך ופרזנטציה, שיהפכו כל סלט עגבניות פשוט למנה
צחי בוקששתר מבשל איתכם תערובת מופלאה של מנות: מתכוני בריאות נפלאים של ירקות אורגניים לצד קינוחים מושחתים, נודלס טריים מסין וגם דג בסגנון מרוקאי, מנות מסורתיות שמכינים אותן באותה דרך לאורך הדורות, לצד מנות שהוכנו כשאורחי פתע דפקו על דלתו של צחי, והמקרר היה ריק. המתכונים מלווים בשלל עצות וטיפים מועילים ומחכימים, הכתובים בשפתו הישי
גבר, אישה, בית בפאתי יער, מסע של צפייה והתרגשות, שבעה ימים של טעמים אחרים. "שבע ארוחות פיתוי" הוא ספר בישול הנוגע בהנאות החושים ובמסתורין המלווה אותן. הוא משוטט במרחבים של יופי, של טעמים, של ריחות ושל יצר, בודק את הגבולות בין תשוקה לאיפוק ובין פיתוי לעונג, והופך כל ארוחה לחוויה חושית מעוררת. השף מאיר אדוני בשיתוף צוות יוצרים מגישים למ
אוסף של מתכונים, שלוקטו ממשפחות יהודיות, נוצריות ומוסלמיות. " במתכונים ובסיפורים הקצרים הנלווים עליהםניסיתי להעביר משהו מהאווירה הירושלמית שהיתה פעם ושעדייןקיימת פה ושם." " כוונתי היתה לא רק לתאר אווירה אלא גםלשמר במידת מה את טעמיהם וסודות הכנתם של המאכלים שעדייןיש אמהות הקמות ב6 - בבקר וטורחות בהם כדי לשים אותםבסירים, בתבניות וב
בוקר אחד של תחילת שנות החמישים, הקיש גבר צעיר, שמספר כחול צרוב בבשר זרועו, על דלת בית הורי. הוא בא להודות לאמי על שהצילה אותו שנים קודם לכן בגטו לודז´.
לאמא היה כבר ילד משלה, שבגלל הצנע או העוני או סתם מסיבות גנטיות, היה קטן ורזה במיוחד, והגבר הצעיר שב למחרת עם חבילה קטנה צרורה בשרוך. "זה נקניק בשביל הילד שיגדל", הוא מלמל במבוכה, "הנקני
חיים כהן ואלי לנדאו מבשלים הוא ספר בישול מקורי יוצא דופן: מילון שימושי למטבח המונה, לפי סדר האל"ף-בי"ת, את מצאי הירקות והפירות שבשוק. לכל ירק ופרי מוקדש פרק ובו מבחר מתכונים וכן סיפורו ההיסטורי, הגיאוגרפי והחברתי. אבל זה לא ספר צמחוני. כשאפשר וראוי לבשל את הירקות עם עוף, בשר או דגים, מוצעים בו המתכונים המתאימים.
תקציר הספר:
אחרי ספרם הראשון, שהוקדש לירקות והיה לרב מכר מדובר, מגישים חיים כהן וד"ר אלי לנדאו לבשלן העברי את חיים כהן ואלי לנדאו מבשלים 2 - ספר המשך, מקורי לא פחות מקודמו, המוקדש לבשר, דגים וביצים.
הספר כולל מאות מתכונים של מנות בקר, טלה, כבש ועוף, מיני הדגים הטריים הזמינים בישראל וגם, לראשונה, ביצים כמנות בזכות עצמן וכמרכיב מרכזי