ביקורת ספרותית על המדריך השימושי לתרופות ביתיות טבעיות מאת הילל לרנר
ספר טוב דירוג של ארבעה כוכבים
הביקורת נכתבה ביום ראשון, 24 בנובמבר, 2013
ע"י לי יניני



"מי ייתן ומזונותיכם יהיו לתרופותיכם, ותרופותיכם למזונותיכם"
היפוקרטס
בשנים האחרונות במיוחד התחלתי להיות סקרנית לגבי "תרופות סבתא". האם באמת מדובר ב"סיפורי סבתא"?
החשיפה של אנשים לתרבויות שונות, גרמה לכך שהתרופות הטבעיות ושיטות טיפול ריפוי טבעיות קיבלו תאוצה.
בשנים האחרונות אף בבתי החולים והקופות שמחלקות תרופות סינטטיות, הקימו שלוחות העוסקות בטיפולים אלטרנטיביים, ובשיטות טבעיות לריפוי או הקלה כגון: שיאצו, דיקור סיני, ניקוי רעלים, כירופרקטיקה, תזונה טבעית, צמחי מרפא, הומיאופתיה ועוד.
הילל לרנר מכניס את הקורא לתוך עולם הרפואה הטבעית: הצמחים, הירק, הפירות, התבלינים וכל הפרודוקטים שנמצאים אצלנו בכל בית בארון מטבח ואו במקרר.
לספר נוספה גם היסטוריה של חוקרים עוד מהעת העתיקה: היפוקרטס, גלנוס, הרמב"ם ועוד.
זה לא סוד שלאיכות המזון שאנחנו מוזנים יש השפעה ניכרת על הבריאות הגופנית והנפשית כאחד.
המזון משול מבחינתי לאיכות הדלק בה אנחנו מתדלקים את המכונית שלנו. ככל שאיכותו תהיה טובה יותר כך המכונית תגיע למקסימום תפוקה.
הגשת הספר מבוצעת מקצועית, נעימה, נוחה לקריאה ובמיוחד מרחיבה על יחסי חשיבותו של המזון הבסיסי והחומצי.
לדברי הילל לרנר כדי לשמור על בריאות תקינה יש להרכיב תפריט של 60 אחוז מזונות בסיסיים ו-40 אחוז חומציים. לדעתו כל התזונה המערבית היא חומצית ורוויה בחומרים משמרים ומתועשים.
הספר מסודר לפי סדר אלפביתי ובכל פרק מתואר מוצאו של הירק, הפרי או התבלין.
אודה על האמת שככל שקראתי בספר מצאתי את עצמי מופתעת ממה שלא ידעתי לדוגמא: מעולם לא חשבתי שהדובדבנים שאני מאוד אוהבת מוצאם מהקוקז ושכרוב הגינה מצרפת וכו.
הספר מתחיל באבוקדו כתרופה מעולה לכל מיני דלקות, אבנים בכליות והסתיידות עורקים. בהמשך ניתן למצוא גם את התרד שמוצאו מפרס ואפגניסטן. התרד נחשב למקור טוב לברזל, מגנזיום חומצה פולית וסידן. יופי של ירק לאנמיה, סוכרת, הפרעות בכבד, עצירות, דלקת חניכיים ועוד.
הרמתי גבות לתרופה שונה ודוחה - השתן. מתברר שהשתן טוב למגוון לא קטן של מחלות כגון: עיסוי, שתייה וקומפרסים. לדבריו זו שיטה מאוד עתיקה שמשתמשים בה גם כיום. מסתבר שהנוגדנים, המינרלים והויטמינים המופרשים בשתן יעילים לסוגי סרטן שונים, לאלרגיות, עייפות ועוד.
בסוף הספר צורף אינדקס של בעיות בריאות ומחלות מוכרות, וכך ניתן למצוא את מרכיב המזון שמתאים לאותו מיחוש.
ספר מעניין, ערוך היטב ונוח לשימוש, ולכן קל להתחבר אליו ומה עוד שהוא לא מחייב קריאה רצופה ואפשר מידי פעם לעיין בו או בשעת הצורך.
אלה מסוג הספרים שטוב שיש בבית!
תהיו בריאים!
לי יניני

7 קוראים אהבו את הביקורת
אהבת? לחץ לסמן שאהבת




טוקבקים
+ הוסף תגובה





©2006-2023 לה"ו בחזקת חברת סימניה - המלצות ספרים אישיות בע"מ