ספר מעולה

הביקורת נכתבה ביום שני, 15 באפריל, 2024
ע"י זה שאין לנקוב בשמו
ע"י זה שאין לנקוב בשמו
~מתכון מקורי לעוגת שכבות מפנקת - מאת ג'סה מקסוול~
שלב 1: הבסיס
הוראות הכנה: ארגנו לכם תחרות אפייה אהודה ונצפית. הניחו אותה על נייר אפיה ורדדו אותה באמצעות מערוך. במקביל, בקערה נפרדת, צרו תערובת המכילה שישה מתמודדים, מנחה ותיקה ואהובה בתחום, ומנחה חדש שהגיע לאחר שהנחה בתוכנית אחרת (אך היזהרו איתו כי הוא נוטה להשתלט על הטעם של הבסיס יותר ממה שהוא אמור). מרחו את התערובת על גבי תוכנית האפייה האהודה והנצפית לאחר שרודדתם אותה באמצעות מערוך.
שלב 2: השכבה הראשונה
השכבה הראשונה מורכבת מהרכיב המנצח, תרתי משמע, הלוא הוא כמובן הרצון לנצח בתחרות האפייה האהודה והנצפית. הוסיפו לרכיב המנצח גם מספר רכיבי משנה, וביניהם החלפת הסוכר במלח, הגברת עוצמת הלהבה עד כדי שריפה ושלל מזימות הנעשות על ידי מקור מסתורי בלתי ידוע, ושמטרתו היא לחבל בתוצאות התחרות ההוגנות ולהדיח מתמודדים מסוימים שלא כדרך החוק, מסיבותיו העלומות.
שלב 3: השכבה השנייה
כל עוגה שמכבדת את עצמה צריכה קרם עסיסי ורטוב שירענן וייתן קונטרה לבסיס היבש. השכבה השנייה מורכבת מגופה המתגלה באוהל התחרות. כי, בכל זאת, אולי השכבה הראשונה לא מספיק פיקנטית...
שלב 4: השכבה השלישית
ידוע, שכל עוגה, גם החדשנית והמשוכללת והיצירתית ביותר שיכולה להיות, כמו זו, צריכה גם להכיל חלק שמזכיר קצת את העוגות הפשוטות של פעם. אז הרי לכם - השכבה השלישית מורכבת מתעלומה ששורשיה נעוצים בעבר הרחוק, עד לפתרון שלה המתגלה במהלך ההווה, פתרון שמפגיש סודות ודרמות משפחתיות בעבר, עם סודות ודרמות של ההווה.
שלב 5: קישוט
הקישוט מורכב מהטעם האהוב: שילוב של מתוק ומריר ביחד. טחנו דק אהבה בין גבר לאישה, אהבה בין אמא לבת, אחוות נשים. במקביל, טחנו רגשות נקמנות, שנאה, כעס, ערמומיות, יחסי מרות וניצול בין גברים לנשים. ערבבו את התוצרים הטחונים, פזרו אותם בנדיבות על פני העוגה.
שלב 6: כוונו את התנור לחום של 200 מעלות (אכן כן, זו לא טעות, החום גבוה כי העוגה הזו מומלצת בחום, והרבה חום). הכמות הגבוהה של החימום חיונית לאפייה. אמנם זה מתכון הביכורים שלי, ג'סה מקסוול כותבת המתכון שאתם קוראים, אבל הדבר האחרון שאתם תגידו על העוגה הזו הוא שהיא לא מספיק מרגישה לכם אפויה.
בתיאבון!
(ואל תשכחו לחלק את העוגה למשפחה וחברים, ולשתף איתם את המתכון כדי שייהנו ממנו גם...)
***
להלן תגובת מבקר הקינוחים, זשל"ב: "עוגת השכבות טעימה להפליא. התחברתי מאוד לטעמים המרכיבים את הבסיס. אף על פי שהוא מכיל תערובת של רכיבים (שישה מתמודדים, שני מנחים, ועוד כמה דמויות משנה), מצליחים להרגיש בלשון בעת אכילת העוגה את הייחודיות והאופי והנוכחות הבולטת בטעם של כל רכיב בפני עצמו, והטעם של כל אחד מהם ניתן לחיבור. עוגת השכבות עצמה פריכה, רכה, למרות השכבות הרבות היא לא מרגישה עמוסה ודחוסה, אלא להיפך, קלילה ונוחה למאכל. אף על פי שלא בריא לאכול מהר, מצאתי את עצמי אוכל אותה מהר מהרגיל, בשל המרקם הידידותי לחך. העוגה מלאה בטעמים רבים ועושר רב, כל נגיסה ונגיסה בעוגה, ומתגלה לה עוד הפתעה בפה, עוד רכיב חדש ומפתיע, עוד טעם מסקרן ומפתיע, עוד טוויסט, מה שנקרא "עוד שכבה ועוד שכבה", פשוט חגיגה של החך, ללא כל ספק. 4.8 כוכבים בסולם זשל"ב."
26 קוראים אהבו את הביקורת
טוקבקים
+ הוסף תגובה
זה שאין לנקוב בשמו
(לפני שנה ו-4 חודשים)
מסמר עקרב - ידעתי שתאהב, אתה אוהב מתוקים. חבל שזו עוגת שכבות ולא פרלינים, אחרת בכלל היית משתגע מהנאה...
אנקה - נשמע לא נעים... מוש כהן - אני אולי חמוד, אבל אתה פשוט מוש... תודה רבה לכולכם, וגם למיקה ולמורי. |
|
מוש
(לפני שנה ו-4 חודשים)
כשאתה חמוד
|
|
מסמר עקרב
(לפני שנה ו-4 חודשים)
אולי אין לנקוב בשמו,
אבל יש גם יש לנקוב בגימיקים המפורסמים שעליהם מבוססים ביקורותיו, וזה אחד המוצלחים שבהם.
אהבתי! |
|
מיקה
(לפני שנה ו-4 חודשים)
:) חמוד מאוד
|
|
אנקה
(לפני שנה ו-4 חודשים)
סקירה משעשעת וחמודה. רק ספר לי איך היה הטעם כשהחלפת את הסוכר במלח.
לי זה קרה על באמת. בעוגה שאמורה הייתה לצאת מעדן בטעות איומה הוספתי כוס מלח במקום סוכר. היה נורא.
|
|
מורי
(לפני שנה ו-4 חודשים)
מקורי מאוד.
|
26 הקוראים שאהבו את הביקורת