![]() |
|
|
תקציר הספר
האורז מתקתק עם טיפת חמיצות, הדגים משאירים בפה טעם מלא ומתוק, רוטב הסויה והאצה מוסיפים מליחות, הג´ינג´ר מצדו מעניק מרירות והוואסבי משלים את המעגל בטעמו החריף - אין שום דבר הדומה לשילוב המושלם הזה. נא להכיר: הסושי." כך נפתחת ההקדמה לספר מרתק זה, החושף עולם גסטרונומי הייחודי ליפן, ומעניק לקורא מתכונים מגוונים הממחישים את גישתו של מטבח זה לאוכל בפרט, ולחיים בכלל. גליה דור מביאה לקורא הישראלי ספר מקיף על תרבות האוכל היפני ובו עשרות מתכונים של סושי, מרקים וסלטים, שדרך הכנתם מוסברת באופן ברור ומלווה באיורים. כל המרקים והסלטים מתאימים ביותר כליווי לארוחת סושי, אך ניתן לשלבם בכל ארוחה ישראלית כתוספת קלה, בריאה וטעימה להפליא.