מייקל פולן

מייקל פולן

סופר


1.
מה נאכל לארוחת הערב? האם אוכל מהיר? או אולי אורגני? מהי ההשפעה של הבחירה שלנו על בריאותנו ועל הסביבה? בעידן השפע שבו הסופרמרקטים שלנו, שהפכו למתחמים בגודל של מגרש כדורגל, מציעים לנו מגוון אינסופי של מזון - אנו מוצאים את עצמנו עומדים מול הדילמה הזו מדי יום ביומו, והתשובה אינה פשוטה. דילמת השפע עוסק בארבע ארוחות, דרכן חושף מייקל פולאן מה עומד מאחורי מצרכי המזון העולים על שולחננו מדי יום ביומו, מה מסתתר מאחורי המילים הקטנות והגדולות שעל אריזות המזון בסופרמרקט, מה בטוח לאכול ומה יכול לגרום לנו לחלות ואף להרוג אותנו. דילמת השפע כתוב בשפה נעימה ובנימה הומוריסטית, ומעלה הרהורים ורעיונות מקוריים על אכילה ועל דרכי השגת המזון שלנו. מייקל פולאן כותב לעיתונים חשובים כמו ´ניו יורק טיימס מגזין´ ו´וול סטריט ג´ורנאל´. ספרו ´הבוטניקה של התאווה´ יצא לאור בעברית בהוצאת מודן. "(פולאן) רוצה שלפחות נדע מה אנחנו אוכלים, איפה זה צומח ואיך זה מגיע לשולחן שלנו. הוא גם רוצה שנהיה מודעים לבחירות שאנו עושים ושניקח אחריות עליהן. זוהי מטרה ראויה להערצה, שאכן מושגת ב´דילמת השפע´." וול־סטריט ג´ורנאל "ספרו היוצא מן הכלל של מייקל פולאן, ´דילמת השפע´, הוא הזמנה רחבת יריעה לחשוב על הרגלי האכילה שלנו מנקודת מבט מוסרית..." הניו־יורקר ...

2.
במשך דורות רבים ביית האדם את הצמחים המשמשים לו למזון, לעונג ולנוי. זאת בתהליך אבולוציוני, שבסופו ישתנו הצמחים תכלית שינוי. ואולם, כשאנו בוחנים את התהליך אנו תוהים, מי ביית את מי: אנחנו את תפוח האדמה או תפוח האדמה אותנו. מי השתמש במי כדי להתפשט לכל מקום, אנחנו בתפוח או התפוח בנו? ב"הבוטניקה של התאווה" מספר מייקל פולן כיצד דחפה מתיקותו של התפוח את ראשוני האמריקאנים להפיץ את זרעיו, ובכך העניקו לעץ יבשת שלמה לפרוח ולשגשג בה; איך גרם יופיים של הצבעונים להיסטוריה באמסטרדם של המאה השבע-עשרה, עד כדי כך שהולנדי קנה פקעת יחידה במחיר השווה למחיר של בית בעיר; כיצד דחפה השפעתו המשכרת של הקנביס מיליוני אנשים להסתכן במאסר ודירבנה את מגדלי הצמח לשכלל את הגידול, שהיום הוא הרווחי ביותר באמריקה; וכיצד הפכה ההנדסה הגנטית את תפוח האדמה לקוטל חרקים ואת הטוגנים לקניין רוחני. "הבוטניקה של התאווה" כתוב בלשון קולחת משעשעת ומרתקת, והחומר המדעי המופיע בו מתואר בלשון בהירה ומובנת לכול. מייקל פולאן כותב ב´ניו-יורק טיימס´. הוא חי בקונטיקט עם רעייתו ובנו. "אי אפשר להגזים בשבחים לעבודתו של כותב מדעי מופלא זה, שספרו מרגש כל-כך." אנטרטיימנט וויקלי...

3.
אכלו רק מזון שהוכן על ידי בני אדם. צאו מהסופרמרקט ברגע שתוכלו. אל תאכלו מזון המורכב מיותר מחמישה מרכיבים... מה כדאי לאכול? מה כדאי לא לאכול? איך כדאי לאכול? איך לאכול מה? מציע נקודת מבט בהירה וחדה באשר להחלטות היומיומיות שאנו מקבלים בקשר לאוכל. מייקל פולן הוא מחברם של רבי-מכר על אוכל בעבר ובהווה? ספריו ´הבוטניקה של התאווה´ ו-´דילמת השפע´, שזכה בפרסים ונבחרת לעשרת הספרים הטובים של הניו-יורק טיימס לשנת 2006 - יצאו בעברית בהוצאת מודן....

4.
ספר זה הוא מדריך חיוני ואפקטיבי לכל מורה המעוניין לקחת חלק פעיל בתהליך של שינוי חיובי בבתי הספר. הספר מגיש מגוון עצות מעשיות, המעודדות מורים ומנהלים לחשוב באורח מעמיק יותר על חלקם ביצירת צורות עתירות חשיבה של תרבות כיתה. מורים המעונינים לעבוד במשותף מחוץ לכיתת הלימוד, על מנת לשפר את המתרחש בתוכן, עתידים למצוא בספר זה חומר רב למחשבה והנעה ממשית לפעולה. 127 עמ'...

5.
הבישול בעולם המערבי עבר שינויים רדיקליים בעשורים האחרונים. הזמן שאנו משקיעים בבישול הולך ומצטמצם, ועם זאת אנו נהנים יותר ויותר לדבר על בישול, לקרוא עליו ולצפות בו. סקרים מראים כי מיליוני בני–אדם מקדישים כיום זמן רב יותר לצפייה בתוכניות בישול בטלוויזיה מהזמן שהם מקדישים לבישול במטבח, ואוכלים מזון מוכן. כדי לגלות את משמעותו של הבישול עבורנו, וגם כדי להשיג כמה מתכונים טעימים, יוצא מייקל פולן למשימה שאפתנית. הוא מתחקה אחר ארבעת היסודות הקלאסיים – אש, מים, אוויר ואדמה – ולומד אצל מומחים על בישול בעזרת כל אחד מהיסודות: אשף ברביקיו מציג בפניו את קסמה הקדמוני של האש; שפית במסעדת יוקרה משיטה אותו ברזי אמנות בישול הקדרה עם מים; אופה כריזמטי מגלה לו את סוד האוויר, שבכוחו להתפיח חיטה ולהפוך אותה ללחם ריחני; וחבורה של מבשלי בירה, מגבני גבינות וכובשי חמוצים חושפת בפניו כיצד בקטריות ופטריות שמקורן באדמה מתסיסות את מזוננו ומחוללות את האלכימיה המופלאה מכול. קיצור תולדות הבישול הוא שיר הלל לבישול הביתי – אבל לא רק. ביד קלה ובמבט מלא סקרנות והומור, מערבב פולן את סיפורו של הבישול בקלחת של היסטוריה, יחסים חברתיים, השלכות בריאותיות מרחיקות לכת וקורט מדע, ומראה כיצד הבישול שמשנה את מזוננו, יכול לשנות גם את חיינו. מייקל פולן הוא מחבר רבי–המכר 'דילמת השפע' ו'איך לאכול מה', שראו אור בעברית בהוצאת מודן. "בידיו המיומנות של מייקל פולן אנו מקבלים את המדע, ההיסטוריה, ההשראה, ולבסוף את המתכון. לא מזיק שהוא גם מצחיק מאוד." (בוסטון גלוב) "אין הרבה ספרים שאפשר לומר כי הם משני–חיים... ספרו של מייקל פולן הוא כזה." (טלגרף)...


הספר מעניין.ספר בנושא בוטניקה של הצמחים המסופר בצורה ברורה קלה להבנה.הספר מפרט את ההיסטוריה ,מערכת היחסים והביות של תפוח העץ,הצבעוני,הקנב... המשך לקרוא
2 אהבו · אהבתי · הגב
ספר חמוד כזה, אבל לא מעמיק בכלל. יש נקודות שהייתי שמחה שיורחבו (למה ממאכלים מסויימים כדאי להמנע וכדומה) ונקודות אחרות שפונות בעליל לקהל או... המשך לקרוא
1 אהבו · אהבתי · הגב





©2006-2019 לה"ו בחזקת חברת סימניה - המלצות ספרים אישיות בע"מ