![]() |
|
|
תקציר הספר
הבישול בעולם המערבי עבר שינויים רדיקליים בעשורים האחרונים. הזמן שאנו משקיעים בבישול הולך ומצטמצם, ועם זאת אנו נהנים יותר ויותר לדבר על בישול, לקרוא עליו ולצפות בו. סקרים מראים כי מיליוני בני–אדם מקדישים כיום זמן רב יותר לצפייה בתוכניות בישול בטלוויזיה מהזמן שהם מקדישים לבישול במטבח, ואוכלים מזון מוכן. כדי לגלות את משמעותו של הבישול עבורנו, וגם כדי להשיג כמה מתכונים טעימים, יוצא מייקל פולן למשימה שאפתנית. הוא מתחקה אחר ארבעת היסודות הקלאסיים – אש, מים, אוויר ואדמה – ולומד אצל מומחים על בישול בעזרת כל אחד מהיסודות: אשף ברביקיו מציג בפניו את קסמה הקדמוני של האש; שפית במסעדת יוקרה משיטה אותו ברזי אמנות בישול הקדרה עם מים; אופה כריזמטי מגלה לו את סוד האוויר, שבכוחו להתפיח חיטה ולהפוך אותה ללחם ריחני; וחבורה של מבשלי בירה, מגבני גבינות וכובשי חמוצים חושפת בפניו כיצד בקטריות ופטריות שמקורן באדמה מתסיסות את מזוננו ומחוללות את האלכימיה המופלאה מכול. קיצור תולדות הבישול הוא שיר הלל לבישול הביתי – אבל לא רק. ביד קלה ובמבט מלא סקרנות והומור, מערבב פולן את סיפורו של הבישול בקלחת של היסטוריה, יחסים חברתיים, השלכות בריאותיות מרחיקות לכת וקורט מדע, ומראה כיצד הבישול שמשנה את מזוננו, יכול לשנות גם את חיינו. מייקל פולן הוא מחבר רבי–המכר 'דילמת השפע' ו'איך לאכול מה', שראו אור בעברית בהוצאת מודן. "בידיו המיומנות של מייקל פולן אנו מקבלים את המדע, ההיסטוריה, ההשראה, ולבסוף את המתכון. לא מזיק שהוא גם מצחיק מאוד." (בוסטון גלוב) "אין הרבה ספרים שאפשר לומר כי הם משני–חיים... ספרו של מייקל פולן הוא כזה." (טלגרף)
לקט ספרים מאת מייקל פולן
שם הספר |
---|
הבוטניקה של התאווה |
על מה כדאי להילחם בבתי הספר? |
איך לאכול מה? - 64 כללים |
דילמת השפע - האם אנו בוחרים מה לאכול |
לצפיה ברשימה המלאה, עבור לדף הסופר של מייקל פולן
©2006-2023 לה"ו בחזקת חברת סימניה - המלצות ספרים אישיות בע"מ
צור קשר |
חנויות ספרים |
ספרים משומשים |
מחפש בנרות |
ספרים שכתבתי |
תנאי שימוש |
פרסם בסימניה |
מפת האתר |
מדף גדול מדף קטן |
חיפוש ספרים