רות יולס

רות יולס

סופרת


1.
העמידו קפה...העוגה כבר מוכנה. נכון. יש בספר עוגות שהכנתן אורכת קצת יותר מחמש דקות, אבל גם הן פשוטות להכנה ומהירות, והתוצאה מרשימה וטעימה. יותר ממאה ועשרים עוגות מהירות ונהדרות ממטבחה של רות יולס יפתו כל מארחת, ותיקה כמתחילה, להיכנס למטבח ולהתחיל לאפות...ובעצם, רבות מהן אין צורך לאפות - רק לצנן במקרר או בתא ההקפאה. לא תמצאו כאן עוגות המחייבות תהליכים ממושכים של התפחה, רידוד והקצפת חלבונים, אבל תיהנו משפע עוגות פרי (ועוגות ירק!), עוגות בחושות, סוגי פאי נהדרים, לחמים, לחמניות ועוגיות מרשימות למראה. רות יולס היא עיתונאית לענייני מזון ב"ידיעות אחרונות". אוסף המתכונים שבספרה, פרי עבודה של שנים, יעשיר את מטבחם של כל חובבי העוגות, בכל גיל....

2.
לא רק עוגה בחמש דקות אלא גם סלט, מאפה בית ומזנון מעוטר שלם. סוף סוף בספר אחד כל הסודות הקטנים : איך להתכונן לאירוע מהר ובקלות, איך לעמול מעט וליצור אווירה של התכוננות קפדנית מראש. "אירוח ב5 - דקות" אינו רק ספר בישול. נכון שהמתכונים בו נבחרו בשל היותם קלים, מעשיים ומהירים אבל הם מהווים חלק ממכלול שלם. רות יולס, מארחת מנוסה, בעלת טורי אירוח קבועים בעיתון ידיעות אחרונות ובמגזינים רבים לסגנון חיים, אספה בספר זה את כל הסודות, הרעיונות והפטנטים שרכשה במשד שנים בארץ ובעולם לאירוח נעים, יעיל וקל באמצעים ביתיים פשוטים. ספר חובה למארחות העסוקות של ימינו....

3.
אוכל הולנדי הוא אוכל פשוט, מנחם וטעים, שעשוי מחומרי הגלם המשובחים ביותר. התייר הישראלי מכיר בוודאי את דוכני המזון הפזורים ברחובות אמסטרדם- דגים מלוחים, ציפס פריך טבול במיונז, פנקייקס - אבל האוכל ההולנדי הביתי מגוון הרבה יותר. ב-1935, שנים אחדות לאחר שעלתה עם בעלה מהולנד, פתחה יהודית ליפשיץ, (אמה של רות יולס), יחד עם בני משפחתה, מסעדה קטנה בתל אביב שנקראה מחלבה הולנדית ובה הגישו ממיטב המאלכים של המטבח ההולנדי. לא ציפס ודג מלוח מנציח מבחר מתכונים המאלכים שנכללו בתפריט של מחלבה הולנדית לצד מתכונים ממטבחה הפרטי של יהודית ליפשיץ, מלווים בטקסטים ותצלומים המסיעים אותנו בזמן ובמרחב אל מחוזות קולינרים מעגנים....

4.
פאי פירות, טורט שוקולד, עלי שמרים ועוגות גבינה והמון עוגות חג ומועד. בספר זה נאסף המבחר המפתה ביותר ממדורה הפופולרי של רות יולס במוסף ``זמנים מודרניים`` של ידיעות אחרונות. במשך שנות הופעתו של המדור זרמו אל הבשלנית רות יולס מכתבי תודה רבים מכל אלה שהעוגות הביתיות הנפלאות שלה העשירו את מטבחם. הספר כולל מגוון רחב של מתכונים שרותי אספה במסעותיה בעולם ובין חברותיה, ובמיוחד מתכונים ששאבה ממסורת האפייה העשירה של משפחתה. כל מתכוני העוגות ברורים ובהירים ונועדו מלכתחילה למטבח הביתי, ללא אבזרים מסובכים, טכניקות מורכבות ומצרכים אקזוטיים. לעומת זאת - הטעמים חדשים ומעניינים, והמבחר גדול. מעוגת שמנת קלה של אחר צהרים ועד ליצירת פירות ושוקולד חגיגית. וכמו כל ספריה של רות יולס, גם ספר זה יאפשר לאופות מתחילות לנסות, להצליח ולהרשים. בספר עשרות צילומי צבע מרהיבים המציגים את העוגה כפי שהיא מתקבלת באמת במבטח הביתי. העוגות כולן נאפו ועוטרו בידי רות יולס במטבחה....

5.
6.
נכון. יש בספר עוגות שהכנתן אורכת קצת יותר מחמש דקות, אבל הן גם פשוטות להכנה ומהירות, והתוצאה מרשימה וטעימה. יותר ממאה ועשרים עוגות מהירות ונהדרות ממטבחה המקצועי של רות יולס יפתו כל מארחת, ותיקה כמתחילה, להיכנס למטבח ולהתחיל לאפות...ובעצם, רבות מהן אין צורך לאפות - רק לצנן במקרר או בתא ההקפאה. לא תמצאו כאן עוגות המחייבות תהליכים ממושכים של התפחה, רידוד והקצפת חלבונים, אבל תיהנו משפע עוגות פרי (ועוגות ירק!), עוגות בחושות, סוגי פאי נהדרים, לחמים, לחמניות ועוגיות מרשימות למראה. רות יולס היא עיתונאית לענייני מזון ב"ידיעות אחרונות". אוסף המתכונים שבספרה, פרי עבודה של שנים, יעשיר את מטבחם של כל חובבי העוגות בכל גיל....

7.
8.
9.





©2006-2019 לה"ו בחזקת חברת סימניה - המלצות ספרים אישיות בע"מ