לא רק צ'יפס ודג מלוח / רות יולס

לא רק צ'יפס ודג מלוח

רות יולס

More than Vlaamse Friest and Herring

יצא לאור ע"י הוצאת פן, בשנת 2004, מכיל 140 עמודים, בישול ואפיה » אוספים - מכל הבא ליד







ללא דירוג ללא דירוג
0 בנים   0 בנות
1030 התעניינו בספר

תקציר הספר
אוכל הולנדי הוא אוכל פשוט, מנחם וטעים, שעשוי מחומרי הגלם המשובחים ביותר. התייר הישראלי מכיר בוודאי את דוכני המזון הפזורים ברחובות אמסטרדם- דגים מלוחים, ציפס פריך טבול במיונז, פנקייקס - אבל האוכל ההולנדי הביתי מגוון הרבה יותר. ב-1935, שנים אחדות לאחר שעלתה עם בעלה מהולנד, פתחה יהודית ליפשיץ, (אמה של רות יולס), יחד עם בני משפחתה, מסעדה קטנה בתל אביב שנקראה מחלבה הולנדית ובה הגישו ממיטב המאלכים של המטבח ההולנדי. לא ציפס ודג מלוח מנציח מבחר מתכונים המאלכים שנכללו בתפריט של מחלבה הולנדית לצד מתכונים ממטבחה הפרטי של יהודית ליפשיץ, מלווים בטקסטים ותצלומים המסיעים אותנו בזמן ובמרחב אל מחוזות קולינרים מעגנים.







©2006-2015 לה"ו בחזקת חברת סימניה - המלצות ספרים אישיות בע"מ