חנוך פרבר

חנוך פרבר

סופר


1.
2.
לכל אחד מאיתנו מתחשק לפעמים לבשל משהו באמת מוצלח, משהו בטעם וריח של מסעדה טובה. לרוב הרעיון הזה נגנז מהר מאוד, נוכח המחשבה על שעות של מאמץ ויזע במטבח המבהיל. הנאות פשוטות, כשמו כן הוא, מבטיח להפוך את הבישול לחוויה מהנה, במאמץ מינימלי. חנוך פרבר, מבין גדול באוכל, רקח מכל טוב הארץ, עשרות מתכונים ים - תיכוניים פשוטים, מלאי ניחוחות וצבעים, שביחד מרכובים ספר בישול אמיתי, בלי טריקים, ניסים ותחליפים, וכל זה בקלי - קלות. ואם החיבור הזה נראה לכם בלתי - אפשרי, פשוט תפתחו את הספר, איפה שיוצא, ותנסו - כמו כל האנשים המצולמים בו, שהכינו, בישלו, אפו והצליחו במטבח הפרטי שלהם. המתכונים בספר הזה ירכיבו ארוחה לשניים, לאור נרות, אבל גם סעודה משפחתית רבת - משתתפים; הם ירעננו בקיץ ויחממו בחורף; הם ימצאו פתרונות לשאריות אבל גם לקינוח מעודן. אז מי אמר שצריך לסבול בשביל להנות?...

3.
המתכונים, השפים, הנסיעות, השטויות, השמחות, הטעימות, הטעויות, האהבות והתקוות מבושלים בתוך ספר אחד. חנוך פרבר הוא שף ותיק (זליג, גרגנטוא) ומחברם של מדריך מפה לטיולי אוכל (יחד עם עפרה ריזנפלד) ושל הנאות פשוטות. לשעבר מנהל ועורך אתר האוכל בפורטל מפה והעורך הקולינרי של מגזין על השולחן. כיום בעל טור אוכל בידיעות אחרונות....

4.
אהבה מאוחרת, כך מכנה חנוך פרבר את ההחלטה לכתוב את ספר מתוק, בעקבות התגובות הרבות על פרק המתוקים בספרו הקודם, הנאות פשוטות. הרעיון הבסיסי זהה בשני הספרים: מתכונים שמדברים בצורה ברורה ופשוטה לכל אחד, מתכונים שלא רק מרזים שישחקו איתם, אלא ממש מתחננים. אין בספר הזה לא שורת חומרים משונים שאינה נגמרת ולא אינסוף שלבי הכנה. יש בו חומרים שכיחים, מקומיים בעיקר, ואוסף מגוון של מתכונים קלים להכנה ומשמחי חך ונשמה. בנוסף למתכונים ותיקים ואהובים כמו טארט טאטן או פנה קוטה, יש כאן מתכונים קלאסיים אחרים, פחות מוכרים אצלנו. כמו קלאפוטי או פודינג לחם. אלה וגם אלה מצטיינים כמעט כולם בנגיעה אישית מיוחדת ושונה. לצידם תמצאו בספר שפע מתכונים פרטיים לגמרי, שצצו ממש משום מקום, בתהליך ממושך של נסיונות ונסיונות חוזרים. יחד הם מרכיבים קשת מרהיבה של טעמים, צבעים, ניחוחות, וכמובן מתיקות. עוד מובאים בספר מתכונים לבצקים בסיסיים, שפע טיפים, טכניקות בישול ואפייה, מה צריך להיות במזווה ועוד. המפתחות שבסוף הספר יעזרו למצוא מתכונים שמתאימים למה שיש במקרר או במזווה ברגע נתון, לפתור את הבעיה המוכרת של עודף חלבוני ביצים, ולאתר בקלות מתכונים שמתאימים לפסח. כשר...

5.
6.
צהריים של יום אביב שטוף שמש. שתי בירות כבר בפנים. הילדים משחקים על הדשא. הגריל כבר לוהט, והראש חושב על הדברים המוכרים. נכון, זה לגמרי לא רע, אפילו טוב מאוד, אבל אפשר גם אחרת, ובקלות רבה. סטייק נוסח מונגוליה, המבורגר אמיתי, ירקות בגריל עם סלסה, שישליק קווקזי, ועוד מתכונים נפלאים ומיוחדימ. תתכוננו למחיאות הכפיים. חנוך (חני) פרבר הוא שף ותיק ובעל טור אוכל בידיעות אחרונות, מחברם של מדריך מפה לטיולי אוכל (עם עפרה ריזנפלד), הנאות פשוטות, ספר מתוק, וגידי גוב הולך לאכול....

7.
תוצרת הארץ הוא המדריך השלם והממצה של בתי הבד, המחלבות, היקבים והמאפיות בישראל. זהו הנסיון הראשון שנעשה עד היום למפות באופן שיטתי את כל המקומות המעניינים שבהם מייצרים ומוכרים גבינות, יינות, לחם ומאפים ושמן זית. עוד מוצר מקורי ומפתיע של צוות האוכלשל הוצאת מפה בראשותו של חני פרבר, ממחברי מדריך מפה לטיולי אוכל. תוצרת הארץ הוא תוצר של חודשים רבים של נסיעות וטעימות, ניסויים וטעיות. הוא יוביל אתכם אל מקומות מיוחדים ואנשים מעניינים ויאפשר לכם ללמוד קצת איך לטעום ואיך לקנות. בעזרתו תוכלו גם להרכיב מסלולי אוכל וטיול שלא בהכרח יסתיימו במסעדה, אלא דווקא יאפשרו לכם ללקט את הארוחה שלכם תוך כדי טיול. תוצרת הארץ מבוססכל - כולו על המלצות של מומחים ובדיקות אמת בשטח. שום המלצה לא נכללה בספר תמורת תשלום, ואין בו פרסומת גלויה או סמויה....

8.
200 המסעדות הטובות בישראל פורש בפניכם את מפת האוכל הישראלי הטוב ביותר בארץ, ממסעדות עממיות ופשוטות עד למסעדות גורמה וסושי - ברים, מצפון הארץ ועד דרומה. הצוות שיצר את מדריך מפה לטיולי אוכל, שאותו מוביל היום חני פרבר, מעמיק ומרחיב בספר זה את הידע על תרבות האוכל המתפתחת בישראל. בנוסף ל200 - מסעדות מומלצות כלולים בספר עשרות חומוסיות, פלאפליות ודוכני אוכל - גם הם מובחרים ומומלצים. 200 המסעדות הטובות בישראל הוא ספר נוסף בסידרת 'מדריכי מפה', הנשענים על תחקיר מקיף ואובייקטיבי בתחומים שונים של תיירות הפנים, כמיטב המסורת של הוצאת מפה. קדם לו 200 חדרי האירוח הטובים בישראל, הספר הראשון שמיפה את האירוח הכפרי בארץ. 200 המסעדות הטובות בישראל מבוסס כל - כולו על המלצות מומחים ובדיקות אמת בשטח. שום המלצה לא נכללה בספר תמורת תשלום, ואין בו פרסומת גלויה או סמויה....

9.
המלצות חדשות, מתכונים חדשים, צילומים חדשים, הרחבה של פרקי הערים הגדולות: תל - אביב, ירושלים וחיפה מדריך מפה לטיולי אוכל ממשיך את מסע ההצלחה במהדורה 3, חדשה ומעודכנת. צעד נוסף של רב המכר ששינה את תרבות האוכל והפנאי בישראל. מדריך מפה לטיולי אוכל 3, בעיצוב מהודר ועם שפע צילומי צבע יפהפיים ומעוררי תיאבון, הוא שילוב יחיד במינו של מדריך מקיף ושימושי ומתנה נפלאה....

10.
אהבה מאוחרת, כך מכנה חנוך פרבר את ההחלטה לכתוב את ספר מתוק, בעקבות התגובות הרבות על פרק המתוקים בספרו הקודם, הנאות פשוטות. הרעיון הבסיסי זהה בשני הספרים: מתכונים שמדברים בצורה ברורה ופשוטה לכל אחד, מתכונים שלא רק מרזים שישחקו איתם, אלא ממש מתחננים. אין בספר הזה לא שורת חומרים משונים שאינה נגמרת ולא אינסוף שלבי הכנה. יש בו חומרים שכיחים, מקומיים בעיקר, ואוסף מגוון של מתכונים קלים להכנה ומשמחי חך ונשמה. בנוסף למתכונים ותיקים ואהובים כמו טארט טאטן או פנה קוטה, יש כאן מתכונים קלאסיים אחרים, פחות מוכרים אצלנו. כמו קלאפוטי או פודינג לחם. אלה וגם אלה מצטיינים כמעט כולם בנגיעה אישית מיוחדת ושונה. לצידם תמצאו בספר שפע מתכונים פרטיים לגמרי, שצצו ממש משום מקום, בתהליך ממושך של נסיונות ונסיונות חוזרים. יחד הם מרכיבים קשת מרהיבה של טעמים, צבעים, ניחוחות, וכמובן מתיקות. עוד מובאים בספר מתכונים לבצקים בסיסיים, שפע טיפים, טכניקות בישול ואפייה, מה צריך להיות במזווה ועוד. המפתחות שבסוף הספר יעזרו למצוא מתכונים שמתאימים למה שיש במקרר או במזווה ברגע נתון, לפתור את הבעיה המוכרת של עודף חלבוני ביצים, ולאתר בקלות מתכונים שמתאימים לפסח. כשר...

11.
12.
13.
14.
200 המסעדות הטובות בישראל פורש בפניכם את מפת האוכל הישראלי הטוב ביותר בארץ, ממסעדות עממיות ופשוטות עד למסעדות גורמה וסושי - ברים, מצפון הארץ ועד דרומה. הצוות שיצר את מדריך מפה לטיולי אוכל, שאותו מוביל היום חני פרבר, מעמיק ומרחיב בספר זה את הידע על תרבות האוכל המתפתחת בישראל. בנוסף ל200 - מסעדות מומלצות כלולים בספר עשרות חומוסיות, פלאפליות ודוכני אוכל - גם הם מובחרים ומומלצים. 200 המסעדות הטובות בישראל הוא ספר נוסף בסידרת 'מדריכי מפה', הנשענים על תחקיר מקיף ואובייקטיבי בתחומים שונים של תיירות הפנים, כמיטב המסורת של הוצאת מפה. קדם לו 200 חדרי האירוח הטובים בישראל, הספר הראשון שמיפה את האירוח הכפרי בארץ. 200 המסעדות הטובות בישראל מבוסס כל - כולו על המלצות מומחים ובדיקות אמת בשטח. שום המלצה לא נכללה בספר תמורת תשלום, ואין בו פרסומת גלויה או סמויה....






©2006-2018 לה"ו בחזקת חברת סימניה - המלצות ספרים אישיות בע"מ