בת

בת' אילון

סופר


1.
2.
כמו חברה טובה שיודעת להמליץ על המקומות המעניינים באמת, בת´ אילון ,מחברת רבי המכר "ספר הפסטה הגדול" ו"מטבח איטלקי כפרי", מובילה אותנו הרחק מהאתרים המתויירים לעייפה אל המקומות שהאיטלקים אוהבים. עשרה מסלולים נבחרים העונים לטעמים שונים ומובילים אל מחוזות אושר גסטרונומיים, מקומות שתיירים כמעט לעולם לא מגיעים אליהם. בתרגומו המדויק והקולח של גיל חובב. כל המתכונים הותאמו למטבח הישראלי. כל הצילומים נעשו במיוחד לספר זה. יוסי ריבק יצא בעקבות המסלולים, פגש את בעלי המסעדות, ביקר ובחן את ההמלצות, הביא את רשמיו האישיים בצילומים מרהיבים המעבירים את יופיה ואת קסמה הבלתי ניתן לערעור של טוסקנה וכתב: "...חד וחלק:כל המקומות המופיעים בספר שווים ביקור וכל ההמלצות של בת' אילון מצוינות ושוות את הטרחה.גם אם זה אומר סטייה מן הדרך.כנסיות,מוזיאונים,גשרים,בניינים,נופים,מסעדות,שווקים וכבישים ציוריים - בכל מקום תגלו ותחוו משהו חדש ואחר... המסעדות המומלצות בספר הן מסעדות של איטלקים לסועדים איטלקים.מגוון המסעדות גדול.כולן טובות.בכולן אוכל איטלקי משובח.פשוט,מדויק,מוגש בתשומת לב ונותן כבוד למזון ולסועד."...

3.
המטבח האיטלקי הנפלא משתמש בחומרים ים - תיכוניים, ממש כמו שלנו, וכל מנה שלו - חגיגה אמיתית. האוכל האיטלקי אינו רק פסטה. הוא גם שלל ירקות, גבינות, בשרים ושמן זית, קינוחים נפלאים אחרי ארוחות שאינן כבדות מידי, וניחוחות מקומיים עשירים בכל טוב. בת' אילון המתגוררת בישראל ובטוסקנה, פותחת בפנינו בספר זה את המטבח הכפרי הנפלא של איטליה, שאין מתאים ממנו לאורח החיים ולאקלים בישראל. ספרה הקודם של אילון, "ספר הפסטה הגדול", היה לרב - מכר....

4.
הפאסטה לא נולדה היום. ימיה כימי האנושות או ליתר דיוק, מאז עסק האדם במלאכת הבישול. אלא שלאחרונה הגיעו מאכלי הפאסטה לשיא התפוצה ברחבי תבל, ויש לכך סיבות טובות: הפאסטה משביעה, קלה לבישול ואלף טעמים בה. ועם זאת אינה מכבידה על הכיס. ניתן להגישה כמנה ראשונה. מנה עיקרית ואפילו כמנה אחרונה לקינוח. אפשר לאכול אותה בארוחת הצהריים, בארוחת הערב או סתם כחטיף. אפשר להגיש את הפאסטה לבד או עם תוספות כמו ירקות, בשר או דגים - החל מארוחה צמחונית פשוטה ועד לסעודת-מלכים לאניני טעם. הטבח המעולה ימצא במאכלי הפאסטה כר נרחב להפגנת מומחיותו וטוב טעמו, אבל גם עקרת-הבית המתחילה לא תתקשה להצטיין בהכנתם. הפאסטה מתאימה לנו - הישראלים - להפליא: בטעמיה, בקלות הכנתה, במחירה ולא פחות חשוב מכל אלה - הנסיון מלמד שאינה משמינה יותר מכל מאכל אחר... בספר זה כינסה המחברת כ-150 מתכונים נבחרים מכל אזורי איטליה, שם עשתה זמן רב רבה גם ספגה את רזי המטבח האיטלקי. לאלה צרפה בת אילון גם מתכונים מקוריים משלה, כולם על טהרת הכשרות. BUON APPETTIO!...

5.





©2006-2023 לה"ו בחזקת חברת סימניה - המלצות ספרים אישיות בע"מ