מייקל פולן

מייקל פולן

סופר


» רשימות קריאה בהם מופיעים ספריו (39):
רוצה לקרוא, רשימה, בריאות, מחשבה, טבע , עיוני, עיון, בצל המדע, ספרים שמכרתי, ספרי עיון, רפואה, רפואה טבעית, גוף האדם, שיטות טיפול ..., רשימת משאלות, דיגיטליים-"עברית", ספרים שקראתי, 1, קראתי, המליצו לי..., תזונה | בישול ואפייה , ספרי עיון, עוד ...
1.
מה נאכל לארוחת הערב? האם אוכל מהיר? או אולי אורגני? מהי ההשפעה של הבחירה שלנו על בריאותנו ועל הסביבה? בעידן השפע שבו הסופרמרקטים שלנו, שהפכו למתחמים בגודל של מגרש כדורגל, מציעים לנו מגוון אינסופי של מזון - אנו מוצאים את עצמנו עומדים מול הדילמה הזו מדי יום ביומו, והתשובה אינה פשוטה. דילמת השפע עוסק בארבע ארוחות, דרכן חושף מייקל פולאן מה עומד מאחורי מצרכי המזון העולים על שולחננו מדי יום ביומו, מה מסתתר מאחורי המילים הקטנות והגדולות שעל אריזות המזון בסופרמרקט, מה בטוח לאכול ומה יכול לגרום לנו לחלות ואף להרוג אותנו. דילמת השפע כתוב בשפה נעימה ובנימה הומוריסטית, ומעלה הרהורים ורעיונות מקוריים על אכילה ועל דרכי השגת המזון שלנו. מייקל פולאן כותב לעיתונים חשובים כמו ´ניו יורק טיימס מגזין´ ו´וול סטריט ג´ורנאל´. ספרו ´הבוטניקה של התאווה´ יצא לאור בעברית בהוצאת מודן. " (פולאן) רוצה שלפחות נדע מה אנחנו אוכלים, איפה זה צומח ואיך זה מגיע לשולחן שלנו. הוא גם רוצה שנהיה מודעים לבחירות שאנו עושים ושניקח אחריות עליהן. זוהי מטרה ראויה להערצה, שאכן מושגת ב´דילמת השפע´." וול־סטריט ג´ורנאל "ספרו היוצא מן הכלל של מייקל פולאן, ´דילמת השפע´, הוא הזמנה רחבת יריעה לחשוב על הרגלי האכילה שלנו מנקודת מבט מוסרית..." הניו־יורקר ...

2.
במשך דורות רבים ביית האדם את הצמחים המשמשים לו למזון, לעונג ולנוי. זאת בתהליך אבולוציוני, שבסופו ישתנו הצמחים תכלית שינוי. ואולם, כשאנו בוחנים את התהליך אנו תוהים, מי ביית את מי: אנחנו את תפוח האדמה או תפוח האדמה אותנו. מי השתמש במי כדי להתפשט לכל מקום, אנחנו בתפוח או התפוח בנו? ב"הבוטניקה של התאווה" מספר מייקל פולן כיצד דחפה מתיקותו של התפוח את ראשוני האמריקאנים להפיץ את זרעיו, ובכך העניקו לעץ יבשת שלמה לפרוח ולשגשג בה; איך גרם יופיים של הצבעונים להיסטוריה באמסטרדם של המאה השבע-עשרה, עד כדי כך שהולנדי קנה פקעת יחידה במחיר השווה למחיר של בית בעיר; כיצד דחפה השפעתו המשכרת של הקנביס מיליוני אנשים להסתכן במאסר ודירבנה את מגדלי הצמח לשכלל את הגידול, שהיום הוא הרווחי ביותר באמריקה; וכיצד הפכה ההנדסה הגנטית את תפוח האדמה לקוטל חרקים ואת הטוגנים לקניין רוחני. "הבוטניקה של התאווה" כתוב בלשון קולחת משעשעת ומרתקת, והחומר המדעי המופיע בו מתואר בלשון בהירה ומובנת לכול. מייקל פולאן כותב ב´ניו-יורק טיימס´. הוא חי בקונטיקט עם רעייתו ובנו. "אי אפשר להגזים בשבחים לעבודתו של כותב מדעי מופלא זה, שספרו מרגש כל-כך." אנטרטיימנט וויקלי...

3.
אכלו רק מזון שהוכן על ידי בני אדם. צאו מהסופרמרקט ברגע שתוכלו. אל תאכלו מזון המורכב מיותר מחמישה מרכיבים... מה כדאי לאכול? מה כדאי לא לאכול? איך כדאי לאכול? איך לאכול מה? מציע נקודת מבט בהירה וחדה באשר להחלטות היומיומיות שאנו מקבלים בקשר לאוכל. מייקל פולן הוא מחברם של רבי-מכר על אוכל בעבר ובהווה? ספריו ´הבוטניקה של התאווה´ ו-´דילמת השפע´, שזכה בפרסים ונבחרת לעשרת הספרים הטובים של הניו-יורק טיימס לשנת 2006 - יצאו בעברית בהוצאת מודן....

4.
חקירה אמיצה, חודרנית ומבריקה של המהפכה הרפואית והמדעית המתרחשת סביב סמים פסיכדליים – והסיפור המרתק של חוויותיו הפסיכדליות משנות החיים של העיתונאי והסופר המוערך מייקל פולן. כאשר מייקל פולן יצא לחקור כיצד משתמשים באל-אס-די ובפסילוסיבין (הרכיב הפעיל בפטריות הזיה) כדי להקל את מצוקתם של אנשים הסובלים מבעיות קשות לטיפול כמו דיכאון, התמכרות וחרדה, הוא לא התכוון לכתוב את מה שהוא ללא ספק ספרו האישי ביותר. אך משגילה כי מעבר ליכולתם של החומרים המופלאים הללו לשפר את חייהם של הלוקים בנפשם הם ניחנו גם ביכולת לסייע לאנשים בריאים לחלוטין להתמודד עם אתגרי היומיום, הוא החליט לחקור את פני השטח של התודעה בגוף ראשון ולא רק לדווח עליהם. כך יצאה לדרך הרפתקה יחידה במינה אל תוך מצבי תודעה משתנים, יחד עם צלילה עמוקה אל מחקרי המוח החדשים ביותר ואל הקהילה המחתרתית השוקקת של מטפלים פסיכדליים. פולן מסנן וממיין את התיעוד ההיסטורי כדי להפריד בין האמת על אודות הסמים המסתוריים הללו לבין המיתוסים שסובבים אותם מאז שנות השישים של המאה העשרים, כאשר קומץ של מטיפים פסיכדליים עוררו שלא במתכוון רתיעה עוצמתית ממה שהיה בזמנו שדה מחקר מבטיח. איך לשנות את דעתך הוא ניצחון עיתונאי. שילוב אלגנטי ויוצא דופן של מדעים, ממואר, סיפור מסע, היסטוריה ורפואה. זהו תיאור של מסע אל עבר גבולות חדשים ומפתיעים בהבנתנו את התודעה, העצמי ומקומנו בעולם. הנושא האמיתי של סיפור המסע המנטלי של פולן הוא לא רק סמים פסיכדליים אלא גם התצרף הנצחי של התודעה האנושית וכיצד, בעולם המעניק לנו גם סבל וגם שמחה, נוכל לעשות את המיטב כדי להיות נוכחים באופן מלא ולמצוא משמעות בחיינו. "גישתו ספוגה בכנות ובמודעות עצמית. המטרה שלו צודקת, המחשבה שלו צלולה והכתיבה שלו משכנעת." - הוושינגטון פוסט "נראה שיש ספק קטן מאוד בכך שלסמים הללו יש יותר מה לתרום לפסיכיאטריה משהוכר בו עד כה." - הסאנדיי טיימס ...

5.
הבישול בעולם המערבי עבר שינויים רדיקליים בעשורים האחרונים. הזמן שאנו משקיעים בבישול הולך ומצטמצם, ועם זאת אנו נהנים יותר ויותר לדבר על בישול, לקרוא עליו ולצפות בו. סקרים מראים כי מיליוני בני–אדם מקדישים כיום זמן רב יותר לצפייה בתוכניות בישול בטלוויזיה מהזמן שהם מקדישים לבישול במטבח, ואוכלים מזון מוכן. כדי לגלות את משמעותו של הבישול עבורנו, וגם כדי להשיג כמה מתכונים טעימים, יוצא מייקל פולן למשימה שאפתנית. הוא מתחקה אחר ארבעת היסודות הקלאסיים – אש, מים, אוויר ואדמה – ולומד אצל מומחים על בישול בעזרת כל אחד מהיסודות: אשף ברביקיו מציג בפניו את קסמה הקדמוני של האש; שפית במסעדת יוקרה משיטה אותו ברזי אמנות בישול הקדרה עם מים; אופה כריזמטי מגלה לו את סוד האוויר, שבכוחו להתפיח חיטה ולהפוך אותה ללחם ריחני; וחבורה של מבשלי בירה, מגבני גבינות וכובשי חמוצים חושפת בפניו כיצד בקטריות ופטריות שמקורן באדמה מתסיסות את מזוננו ומחוללות את האלכימיה המופלאה מכול. קיצור תולדות הבישול הוא שיר הלל לבישול הביתי – אבל לא רק. ביד קלה ובמבט מלא סקרנות והומור, מערבב פולן את סיפורו של הבישול בקלחת של היסטוריה, יחסים חברתיים, השלכות בריאותיות מרחיקות לכת וקורט מדע, ומראה כיצד הבישול שמשנה את מזוננו, יכול לשנות גם את חיינו. מייקל פולן הוא מחבר רבי–המכר 'דילמת השפע' ו'איך לאכול מה', שראו אור בעברית בהוצאת מודן. "בידיו המיומנות של מייקל פולן אנו מקבלים את המדע, ההיסטוריה, ההשראה, ולבסוף את המתכון. לא מזיק שהוא גם מצחיק מאוד." (בוסטון גלוב) "אין הרבה ספרים שאפשר לומר כי הם משני–חיים... ספרו של מייקל פולן הוא כזה." (טלגרף)...

6.
ספר זה הוא מדריך חיוני ואפקטיבי לכל מורה המעוניין לקחת חלק פעיל בתהליך של שינוי חיובי בבתי הספר. הספר מגיש מגוון עצות מעשיות, המעודדות מורים ומנהלים לחשוב באורח מעמיק יותר על חלקם ביצירת צורות עתירות חשיבה של תרבות כיתה. מורים המעונינים לעבוד במשותף מחוץ לכיתת הלימוד, על מנת לשפר את המתרחש בתוכן, עתידים למצוא בספר זה חומר רב למחשבה והנעה ממשית לפעולה. 127 עמ'...


הספר מעניין.ספר בנושא בוטניקה של הצמחים המסופר בצורה ברורה קלה להבנה.הספר מפרט את ההיסטוריה ,מערכת היחסים והביות של תפוח העץ,הצבעוני,הקנב... המשך לקרוא
2 אהבו · אהבתי · הגב
ספר חמוד כזה, אבל לא מעמיק בכלל. יש נקודות שהייתי שמחה שיורחבו (למה ממאכלים מסויימים כדאי להמנע וכדומה) ונקודות אחרות שפונות בעליל לקהל או... המשך לקרוא
1 אהבו · אהבתי · הגב





©2006-2023 לה"ו בחזקת חברת סימניה - המלצות ספרים אישיות בע"מ