בישול ערבי ארץ ישראלי

נוואל גוש

בישול ערבי ארץ ישראלי

נוואל גוש

יצא לאור ע"י הוצאת כתר,







ספר מעולה דירוג של חמישה כוכבים
5
100% בנות
0 בנים   1 בנות
גיל ממוצע:48
747 התעניינו בספר

תקציר הספר
שולחן האירוח הערבי כל כך קרוב, ועם זאת - כל כך מרוחק.רובנו פוגשים את מטעמיו בהנאה במסעדות המזרחיות, אבלכמה מאיתנו יודעים את הסודות האמיתיים ואת אופן התקנתםשל הסינייה, המלוחייה ומשקה הקרקדה האדום והמרענן? אתכל המעדנים המזרחיים שקובצו בספר זה אפשר להכין מחומריםמקומיים, בלי לייבא דבר. הכול, מן החצילים ועד המנגולדובשר הכבש, מקומי וזמין, טעים, מזמין ומעלה ניחוח. נוואלאבו - גוש, בשלנית מומחית בת לחמולה ערבית ענפה, מביאהבספר זה את מיטב מאכלי משפחתה והכפר שלה, באופן פשוט,בהיר ומסודר. רות אבידור - יודפת, מומחית לבישול ולמסורתערבית, ביצעה את התחקיר. הקדמותיה ודברי הרקע המקיפיםשלה מעטרים את פרקי הספר. המאכלים בספר הם ברוח הבישולהים - תיכוני, הנחשב כיום לבריא, למאוזן ולטעים ביותרבעולם, ועל כן הוא גם להיט אופנתי, אך במשפחת אבו -גוש בישלו כך תמיד: עם חומוס ומנגולד, אורז וצנובר, עליגפן וכבש וממולאים ושמן זית, והמון סלטים טריים ופשוטים,מכל מה שצומח מסביב, עם מיץ מלימון טרי ועם נענע. פשוטהוא יפה: למרות שהטאבון עדיין משמש לאפיית פיתות בחצרהערבית, רוב מטבחי הערבים בישראל עברו מודרניזציה מואצתבשנים האחרונות ורובם המוחלט של מתכוני ספר זה יתאזרחוהיטב במטבחינו. כיוון שמדובר במפגש בין שכנים, נוספולמתכונים גם סודות משפחתיים קטנים, סיפורים על מסורת וחגים ומעט אירוח ועצות עיכול ומרפא - כעוד דרך לקירובלבבות, דרך הצלחת, וכל אלה מלווים בחומר רקע ובצילומיםמרהיבי עין.


הקורא עיר הקורא מתי
izikiluk אלעד לפני 4 שנים ו-11 חודשים מענה
קרן אילוז אלעד לפני שנתיים ו-9 חודשים מענה









©2006-2015 לה"ו בחזקת חברת סימניה - המלצות ספרים אישיות בע"מ