![]() |
|
|
תקציר הספר
המטבח הספרדי הוא ספר בישול המתעד את מתכוניו של המטבח שלדעת רבים הוא העשיר והמגוון שבמטבחים. המטבח הספרדי מכיל את מיטב תבשיליהם ומאכליהם של יהודי ארצות הבלקן - בולגריה, יוון, תורכיה ויוגוסלביה.
זהו מטבח מגוון במיוחד, כשר ועשיר בעופות, גבינות, יוגורט, מיץ לימון,זיתים ובצל.
מתכוני המטבח הספרדי פשוטים ומהירי הכנה,ומשמרים את ניחוחם הטבעי של חומרי הבישול.
כך, למשל,"עוף בזיתים" ופייו יון אזיטונס משמר את עסיסיות העוף ואת טעמם של הזיתים, ו"תרד עם אורז" ויפילדוו יין ארוז(משמר את טעמו המיוחד של התרד.
המטבח הספרדי מכיל, בין השאר: מנות ראשונות - מרק יוגורט קר הטרטור המפורסם,מרק רגלי עגל, דגים אפויים, ירקות חמוצים - מתוקים ועוד. פשטידות ממולאות בבשר, גבינות או ירקות, בפירות או בריבה. מאכלי עוף עם במיה, זיתים, אפונה, בצל ועוד.
מאכלי כבש, בקר או עגל בתנור.
מאכלי ביצים וגבינות או גבינה לבנה אפויה בתנור.
תבשילי ירקות חמים או קרים, כגון ירקות מעורבים, ירוקים באביב ובקיץ, שורשים בחורף וקטניות כל השנה.מתוקים, כגון עוגיות שקדים אפויות טרל`ולנו,מאפים ממולאים בשקדיםאו בפיסטוקים, עוגות פאי, חלווה, פירות אפויים, ממתקיקליפות תפוזים וריבות.
הספר המטבח הספרדי מבוסס על גרסה קלאסית, מצומצמת יותר, שראתה אור לפני כעשרים שנה, שנאמר עליה: "ספר הבישול הישראלי הטוב והנפלא בכל הזמנים."
סוזי דוד נולדה בבולגריה, וניחוח המטבח הספרדי שלההוא ניחוח המטבח הענקי של אמה וסבתה, שהיו בו תנור פחמיםוקערות נחושת לרוב. המתכונים שבספר עברו מדור לדור במשפחתה,ומקצתם לוקטו אצל קרוביה וידידיה יוצאי ארצות הבלקן.
זהו מטבח מגוון במיוחד, כשר ועשיר בעופות, גבינות, יוגורט, מיץ לימון,זיתים ובצל.
מתכוני המטבח הספרדי פשוטים ומהירי הכנה,ומשמרים את ניחוחם הטבעי של חומרי הבישול.
כך, למשל,"עוף בזיתים" ופייו יון אזיטונס משמר את עסיסיות העוף ואת טעמם של הזיתים, ו"תרד עם אורז" ויפילדוו יין ארוז(משמר את טעמו המיוחד של התרד.
המטבח הספרדי מכיל, בין השאר: מנות ראשונות - מרק יוגורט קר הטרטור המפורסם,מרק רגלי עגל, דגים אפויים, ירקות חמוצים - מתוקים ועוד. פשטידות ממולאות בבשר, גבינות או ירקות, בפירות או בריבה. מאכלי עוף עם במיה, זיתים, אפונה, בצל ועוד.
מאכלי כבש, בקר או עגל בתנור.
מאכלי ביצים וגבינות או גבינה לבנה אפויה בתנור.
תבשילי ירקות חמים או קרים, כגון ירקות מעורבים, ירוקים באביב ובקיץ, שורשים בחורף וקטניות כל השנה.מתוקים, כגון עוגיות שקדים אפויות טרל`ולנו,מאפים ממולאים בשקדיםאו בפיסטוקים, עוגות פאי, חלווה, פירות אפויים, ממתקיקליפות תפוזים וריבות.
הספר המטבח הספרדי מבוסס על גרסה קלאסית, מצומצמת יותר, שראתה אור לפני כעשרים שנה, שנאמר עליה: "ספר הבישול הישראלי הטוב והנפלא בכל הזמנים."
סוזי דוד נולדה בבולגריה, וניחוח המטבח הספרדי שלההוא ניחוח המטבח הענקי של אמה וסבתה, שהיו בו תנור פחמיםוקערות נחושת לרוב. המתכונים שבספר עברו מדור לדור במשפחתה,ומקצתם לוקטו אצל קרוביה וידידיה יוצאי ארצות הבלקן.
לקט ספרים מאת סוזי דוד
שם הספר |
---|
המטבח הספרדי |
בישול בטוסטר-אובן |
מאכלי קיץ |
לצפיה ברשימה המלאה, עבור לדף הסופר של סוזי דוד
©2006-2023 לה"ו בחזקת חברת סימניה - המלצות ספרים אישיות בע"מ
צור קשר |
חנויות ספרים |
ספרים משומשים |
מחפש בנרות |
ספרים שכתבתי |
תנאי שימוש |
פרסם בסימניה |
מפת האתר |
מדף גדול מדף קטן |
חיפוש ספרים