המטבח הספרדי (חדש) / סוזי דוד

המטבח הספרדי (חדש)

סוזי דוד

יצא לאור ע"י הוצאת כתר,







ספר לא משהו דירוג של שני כוכבים
2
100% בנות
0 בנים   1 בנות
גיל ממוצע:61
1335 התעניינו בספר

תקציר הספר
המטבח הספרדי הוא ספר בישול המתעד את מתכוניו של המטבחשלדעת רבים הוא העשיר והמגוון שבמטבחים. המטבח הספרדימכיל את מיטב תבשיליהם ומאכליהם של יהודי ארצות הבלקן - בולגריה, יוון, תורכיה ויוגוסלביה. זהו מטבח מגווןבמיוחד, כשר ועשיר בעופות, גבינות, יוגורט, מיץ לימון,זיתים ובצל. מתכוני המטבח הספרדי פשוטים ומהירי הכנה,ומשמרים את ניחוחם הטבעי של חומרי הבישול. כך, למשל,"עוף בזיתים" ופייו יון אזיטונס משמר את עסיסיות העוףואת טעמם של הזיתים, ו"תרד עם אורז" ויפילדוו יין ארוז(משמר את טעמו המיוחד של התרד. המטבח הספרדי מכיל, ביןהשאר: מנות ראשונות - מרק יוגורט קר )הטרטור המפורסם(,מרק רגלי עגל, דגים אפויים, ירקות חמוצים - מתוקים ועוד. פשטידות ממולאות בבשר, גבינות או ירקות, בפירות או בריבה. מאכלי עוף עם במיה, זיתים, אפונה, בצל ועוד. מאכליכבש, בקר או עגל בתנור. מאכלי ביצים וגבינות )למשל,אי)ח)וילדו)ך( או גבינה לבנה אפויה בתנור. תבשילי ירקותחמים או קרים, כגון ירקות מעורבים )גיווץ`(, ירוקים באביבובקיץ, שורשים בחורף וקטניות כל השנה. ,` מתוקים, כגוןעוגיות שקדים אפויות )טרל`ולנו(, מאפים ממולאים בשקדיםאו בפיסטוקים, עוגות פאי, חלווה, פירות אפויים, ממתקיקליפות תפוזים וריבות. הספר המטבח הספרדי מבוסס על גרסהקלאסית, מצומצמת יותר, שראתה אור לפני כעשרים שנה, שנאמרעליה: "ספר הבישול הישראלי הטוב והנפלא בכל הזמנים." סוזי דוד נולדה בבולגריה, וניחוח המטבח הספרדי שלההוא ניחוח המטבח הענקי של אמה וסבתה, שהיו בו תנור פחמיםוקערות נחושת לרוב. המתכונים שבספר עברו מדור לדור במשפחתה,ומקצתם לוקטו אצל קרוביה וידידיה יוצאי ארצות הבלקן.







©2006-2015 לה"ו בחזקת חברת סימניה - המלצות ספרים אישיות בע"מ