אוכל נשמה צמחוני - מתכונים צמחוניים-אתניים מסורתיים ומודרניים מאפריקה, אמריקה והקריביים / אנג'לה שלף מדריס

אוכל נשמה צמחוני

מתכונים צמחוניים-אתניים מסורתיים ומודרניים מאפריקה, אמריקה והקריביים

אנג'לה שלף מדריס

The Ethnic Vegetarian - Traditional Modern Recipes from Africa, America, and the Caribean

יצא לאור ע"י הוצאת בבל ומשכל, בשנת 2008, מכיל 256 עמודים, תירגום: יעל שפריר. בישול ואפיה » טבעונות וצמחונות







ללא דירוג ללא דירוג
0 בנים   0 בנות
1543 התעניינו בספר


תקציר הספר
אוכל נשמה צמחוני הוא ספר בישול מיוחד במינו. אין בו אפילו לא תמונה אחת, אבל הוא ייקח אתכם למקומות רחוקים ויכיר לכם טעמים חדשים. זהו מסע ססגוני ומלהיב אל המסורת הצמחונית המפוארת של אוכל הנשמה, מטבחם של האפריקאים-אמריקאים, למקורותיו הרב-תרבותיים בעבר ובהווה, ולהשפעות המגוונות עליו משני צדי האוקיינוס האטלנטי.
בספר תמצאו 150 מתכונים צמחוניים מסורתיים ומודרניים פשוטים להכנה: חטיפים, מנות ראשונות, סלטים, מרקים, מנות עיקריות ואחרונות, משקאות – אפריקאיים, קריאוליים, אפריקאים-אמריקאיים, אינדיאניים, קייג'ניים ודרומיים.


המחברת, אנג'לה שלף מדֵריס, המכונה "הדיווה של המטבח האפריקאי-אמריקאי", מאמינה שבישול הוא אמצעי להעניק אהבה ושמחת חיים לכם ולקרובים אליכם.
במשך 29 שנה היא מבשלת עם אמה ועם חברותיה, ומלקטת מתכונים צמחוניים-אתניים, בהם היא שוזרת ידע עממי, זיכרונות אישיים והיסטוריה משפחתית וקולקטיבית. אנג'לה היא בעלת תוכניות בישול ברדיו ובטלוויזיה, וגם מחברת ידועה ועטורת פרסים של ספרי ילדים אפריקאיים-אמריקאיים.
אוכל נשמה צמחוני הוא מחוות הכבוד של אנג'לה למשפחתה ולשורשיה האפריקאיים-אמריקאיים והאינדיאניים.

המתרגמת, יעל שפריר, שפית בהכשרתה ומסעדנית במקצועה, למדה והתמחתה בקליפורניה במשך מספר שנים בבישול צמחוני. יעל התאימה את המתכונים גם לחומרי הגלם המקומיים.


חטיפים, מתאבנים וסלטים: כדורי קטניות, סלט גאנאי, מתאבני פלנטיין, סלט אורז "ראסטה", טוגני מוהוק, סלט זיתים וגרגירי חומוס, סלט עגבניות ירוקות, סושי נשמה, עוגות תירס, ועוד.
מרקים: מרק בוטנים מזרח אפריקאי, מרק קללו, גמבו במיה, נזיד עדשים לואיזיאני, מרק ירקות של מגורי העבדים, צ'ילי שעועית שחורה, ביסק בטטות קריבי, ועוד.
מנות עיקריות: קונקומברה און דובּ עם מחית ירקות, דז'ז'ה טארט ("התרנגולת שברחה"), אומנגקושו דרום אפריקאי, עגבניות צלויות עם כיסונים, ביצים קריאוליות, סופלה חצילים, קציצות שעועית, ג'מבלאיה, עוגות אורז קריאוליות, בורגרים צמחוניים, ועוד.
לחמים: פיתה אתיופית (אינג'רה), לחם ורמיצ'לי קנייתי, לחם אננס ואגוזים ליברי, לחם תירס קריבי, לחם כפית, לחם אינדיאני מטוגן, ועוד.
קינוחים: לביבות פרי מערב אפריקאיות, בננות אפויות טנזניות, מאפינס פלנטיין ג'מייקניים, פודינג לחם מקומי, עוגת מעדר (הו), ביסקוויט בוטנים, ועוד.
משקאות: משקה פפאיה וחלב, חלב שקדים מרוקאי, משקה אנרגיה ממלפפונים, לימונדת שעורה, משקה אורז מתובל, תה מייפל, משקה תפוזים סמינולי, ועוד.





התחיל לקרוא לפני 3 שנים ו-4 חודשים








©2006-2015 לה"ו בחזקת חברת סימניה - המלצות ספרים אישיות בע"מ