ללא דירוג ללא דירוג
0 בנים   0 בנות
1525 התעניינו בספר

תקציר הספר
בארץ ישראל התקבצו קהילות יהודיות מגלויות שונות ובה הן הקימו את ביתן. המסורת שהביאו עמן כללה גם מנהגי אכילה, שחלקם הגדול נשמר בארץ עד היום. במהלך כתיבת ספר זה פגשנו אנשים בני עדות שונות וראיינו אותם, במטרה ללמוד על המאכלים שמקורם בארץ מוצאם.
כל התבשילים מובאים בספר בצורתם המקורית וחושב בהם ההרכב התזונתי למנת-תבשיל אחת, הכוללת: קלוריות, חלבון, שומן ופחמימות. הושם דגש מיוחד במזונות השונים באופן הכנתם בקרב בני העדה.
הספר מאכלי עדות המדריך התזונתי מיועד לחובבי הבישול - להכנת תבשילים אהובים ומוכרים מבית אמא, סבתא או השכנה ממול; לדיאטנים ואנשי מקצוע בתחום התזונה - להכרת מנהגי האכילה של בני העדות השונות, ככלי להערכה תזונתית של האוכלוסייה המגוונת הנמצאת בטיפולם במסגרות השונות.


כמו כן מיועד הספר לאלה הרוצים לרדת במשקל (ועדיין ליהנות ממאכלי הבית) - עבורם נבנו דיאטות לדוגמה המורכבות מתבשילים המופיעים בספר. אפשר לבחור תבשילים אחרים מתוך הספר שהרכבם התזונתי זהה או דומה לזה שבתפריטים המוצעים, וליצור תפריט לפי טעם אישי.


הקורא עיר הקורא מתי
שירושש נס ציונה לפני 5 שנים ו-4 חודשים מענה






©2006-2015 לה"ו בחזקת חברת סימניה - המלצות ספרים אישיות בע"מ