» רשימות קריאה בהם מופיעים ספריו (21):
מעניין,
ספרי בישול שלי,
טבע ובישול בריא,
צריכה לקרוא אבל לא בוער לי..,
מסקרן,
על המדף- ספרי טיולים,
wishlist,
בתור,
למכירה - עיון,
בישול,
ספרים שמכרתי,
רומנים,
בוטניקה, גינון ועולם הצומח,
ספרי טבע,
פרחים, עצים ומה שבניהם,
חיי מדף,
עיון,
פרחים,
בישול ואפיה,
לילך,
קחי לך תפוחים ותמרים...,
עוד ...
|
1.
|
|
כולם מכירים את הסברס, את הפטל ואת התאנה. אבל מי שילב פעם בתפריטו חוטמית זיפנית? או קריתמון ימי? המדריך צמחי בר למאכל מבית מפה מציע לכם 30 מסלולי טיול מרהיבים שבהם תלמדו לזהות את הצמחים הללו, ורבים אחרים. המדריך מציין היכן במקורות נזכר כל צמח, ומונה את סגולותיו הרפואיות והתזונתיות. לכל מסלול מצורפים מתכונים לתבשילים טעימים ומיוחדים: מגלילת עלי חוטמית ועד דג ברוטב צלפים, מתפרחות עכוב עם בשר וטחינה ועד קציצות כף-אווז.
אורי מאיר-צ´יזיק הוא יועץ תזונתי, חוקר את ההיסטוריה של התזונה והרפואה התזונתית, וכותב על ליקוט צמחי בר למאכל. נוסף למחקר האקדמי, אולי מלמד נושאים שונים בתזונה טבעית ובישול בריא, ומדריך סיורי ליקוט. בספר זה הוא מזמין אתכם למסע ירוק ומרתק, שכל צעד בו מגלה עוד צמח בר טוב למאכל....
|
2.
|
|
הצבעים העזים של העלים הירוקים, החריפות של הבצל, מתיקותם של הפירות, הניחוחות שעלו מנזיד העדשים, המירקם הגס של הלחם – כל אלו כמעט נשכחו מהזיכרון.
במקומם אנחנו משתמשים בקמח מעובד, בצבעי מאכל ובחטיפים מתובלים, וממתיקים את מזוננו בשפע סוכר.
נהוג לומר שאבות–אבותינו יכלו רק לחלום על השפע הזה, אבל לא בטוח שהם היו מסכימים.
ידע שנצבר במשך אלפי שנים מחכה שנמצא את המפתחות שזרקנו ונחפש את הניחוחות שזנחנו.
האם לא הגיע הזמן לפתוח את הדלת הזאת?
האלבום דברים שאוכלים מכאן מזמין את הקוראים למסע צבעוני, ייחודי ומרתק אל סלסלת האוכל שלנו.
האלבום מתאר את המזונות המקוריים של הארץ, בוחן מה נהגו לאכול כאן לפני אלפי שנים ומברר כיצד הכינו את האוכל.
כל הידע הנשכח הזה משתלב במארג של סיפורים מההיסטוריה של האוכל המקומי, מסורות הכנת האוכל שתועדו בספרי בישול עתיקים, רשמיהם של נוסעים שעברו כאן לפני שנים רבות, שלל מתכונים ייחודיים, והמון תמונות....
|
4.
|
|
בעשורים האחרונים מתרחשים שני תהליכים בצלחת הישראלית: הקולינריה המקומית התפתחה באופן חסר תקדים ושוק המזון המקומי הלך והתדרדר. המחירים בסופר מזנקים, החקלאות המקומית גוועת - במיוחד בדרום ובצפון המפונים, מזון טרי נעלם אט אט מהתפריט, והקשרים הקהילתיים, שמזון תמיד היה חוט מקשר עבורם - מתרופפים. היינו חושבים שזה פשוט מחיר החיים המודרנים, אבל מסתבר שכל אלה הם תוצאה של שוק ריכוזי להחריד ומתוכנן להפליא.
הפוליטיקה של האוכל הוא ספר שנקרא בנשימה עצורה, אך תוכנו קשה לעיכול. הוא חושף איך בעשורים האחרונים המדינה, בעיניים פקוחות, מסרה את משק המזון הישראלי לידי קומץ תאגידים כוחניים שחונקים אותו ואותנו, בשם ערך הגדלת הרווחים. הספר מציג את הנזק הנסתר שכבר נגרם מהפוליטיזציה של האוכל, ומזהיר מהמשך עצימת העיניים. אבל הוא מציע גם תקווה: מפת דרכים ברורה לתיקון האפשרי.
אורי מאיר-צ'יזיק הוא ד"ר להיסטוריה של הרפואה והתזונה, חוקר מסורות מקומיות ופעיל חברתי. במטבח חדר האוכל הישן של קיבוץ נווה איתן הקים את "המרכז להנהגת הבריאות" - בו הוא מעביר סדנאות והרצאות במטרה ללמד על תזונה בריאה יותר, בדגש על גידול מזון, ליקוט צמחי-בר למאכל ושימור מסורות מקומיות. לאחר שנים של עיסוק בשוק המזון הישראלי, כמלווה מבפנים וכחוקר מבחוץ - הוא מוציא לאור את ספרו החמישי וחושף את הסיפור הנסתר שלו.
הוצאת רדיקל היא הוצאה ללא כוונות רווח, אבל עם כוונה אחת גדולה – להביא אל הקהל הישראלי את הספרים משני התודעה של היום, שטומנים בחובם את רעיונות משני המציאות של מחר. בעוד שיש ספרים שמספקים מפלט מפני המציאות, הספרים של רדיקל נותנים את הכוח לשנות אותה.
הפוליטיקה של האוכל הוא ספר חדש בסדרת "מחר" - המביאה ספרות מקור רדיקלית בספרי כיס. כמו כל ספרי ההוצאה, הוא הודפס על נייר אקולוגי ממוחזר....
|
|