![]() |
|
|
תקציר הספר
הצבעים העזים של העלים הירוקים, החריפות של הבצל, מתיקותם של הפירות, הניחוחות שעלו מנזיד העדשים, המירקם הגס של הלחם – כל אלו כמעט נשכחו מהזיכרון.
במקומם אנחנו משתמשים בקמח מעובד, בצבעי מאכל ובחטיפים מתובלים, וממתיקים את מזוננו בשפע סוכר.
נהוג לומר שאבות–אבותינו יכלו רק לחלום על השפע הזה, אבל לא בטוח שהם היו מסכימים.
ידע שנצבר במשך אלפי שנים מחכה שנמצא את המפתחות שזרקנו ונחפש את הניחוחות שזנחנו.
האם לא הגיע הזמן לפתוח את הדלת הזאת?
האלבום דברים שאוכלים מכאן מזמין את הקוראים למסע צבעוני, ייחודי ומרתק אל סלסלת האוכל שלנו.
האלבום מתאר את המזונות המקוריים של הארץ, בוחן מה נהגו לאכול כאן לפני אלפי שנים ומברר כיצד הכינו את האוכל.
כל הידע הנשכח הזה משתלב במארג של סיפורים מההיסטוריה של האוכל המקומי, מסורות הכנת האוכל שתועדו בספרי בישול עתיקים, רשמיהם של נוסעים שעברו כאן לפני שנים רבות, שלל מתכונים ייחודיים, והמון תמונות.
במקומם אנחנו משתמשים בקמח מעובד, בצבעי מאכל ובחטיפים מתובלים, וממתיקים את מזוננו בשפע סוכר.
נהוג לומר שאבות–אבותינו יכלו רק לחלום על השפע הזה, אבל לא בטוח שהם היו מסכימים.
ידע שנצבר במשך אלפי שנים מחכה שנמצא את המפתחות שזרקנו ונחפש את הניחוחות שזנחנו.
האם לא הגיע הזמן לפתוח את הדלת הזאת?
האלבום דברים שאוכלים מכאן מזמין את הקוראים למסע צבעוני, ייחודי ומרתק אל סלסלת האוכל שלנו.
האלבום מתאר את המזונות המקוריים של הארץ, בוחן מה נהגו לאכול כאן לפני אלפי שנים ומברר כיצד הכינו את האוכל.
כל הידע הנשכח הזה משתלב במארג של סיפורים מההיסטוריה של האוכל המקומי, מסורות הכנת האוכל שתועדו בספרי בישול עתיקים, רשמיהם של נוסעים שעברו כאן לפני שנים רבות, שלל מתכונים ייחודיים, והמון תמונות.
אורי מאיר-צ'יזיק (סופר על המוקד)
אורי מאיר-צ'יזיק הוא ד"ר להיסטוריה של הרפואה והתזונה, חוקר מסורות מקומיות ופעיל חברתי.... המשך לקרוא
|
לקט ספרים מאת אורי מאיר-צ'יזיק
שם הספר |
---|
צמחי בר למאכל - מסלולים, זיהוי וליקוט, מתכונים |
מזון ואיזון - התזונה מהלכה למעשה על-פי תורת היסודות, המזגים והמרות |
הפוליטיקה של האוכל |
לצפיה ברשימה המלאה, עבור לדף הסופר של אורי מאיר-צ'יזיק