קרין גורן

קרין גורן

סופרת

קונדיטורית ומפתחת מתכונים, מגישת תכנית הטלוויזיה "המדריך לאפייה" בערוץ 10, עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אפייה, כולל הספר החדש - רב המכר "סודות מתוקים" .
אז איך אני מספיקה את כל אלה?
בתור בחורה די עצלה מיסודי, גיליתי שכשאני עושה דברים שאני באמת אוהבת – אני הופכת להיות חרוצה מאוד.
תבינו, שנים חיפשתי "מה אני רוצה להיות כשאהיה גדולה": אז מה היה לנו?
תואר ראשון בחוג לתקשורת באוניברסיטת חיפה.
לימודי לתואר בהנדסת תוכנה ב"אורט בראודה" בכרמיאל (הספיקה לי שנה א').
קורס תכנות אינטרנט (webmaster) במכללת סיוון.
עבודה בתור מתכנתת (בינונית למדי, יש להודות) בחברת סטארט-אפ כושלת.

כבר כמעט ונכנעתי לשגרה המשעממת. ואז, בגיל 26, התמזל מזלי לגלות את עולם האפייה ולהתאהב בו, בזכות קורס מזדמן ב"בישולים" אצל הקונדיטור הנס ברטלה. כבר מהשיעור הראשון

הרגשתי שמצאתי את ייעודי בחיים והחלטתי לעשות שינוי גדול ולהפוך את אהבת האפייה למרכז חיי. למגזין "על השולחן" הגעתי במקרה (גורל?) לנהל את אתר האינטרנט, והשאר היסטוריה. השף הצמוד שלי, שתמיד אהב (והפליא!) לבשל, גם הוא עזב הכל באומץ, רגע לפני קבלת תואר מהנדס מחשבים, ועשה הסבה למטבח. מאז אנחנו צמודים אפילו יותר, זוג במטבח ובחיים – הוא על האוכל ואני על הקינוחים. הוא, השקט והביישן, (כמעט) תמיד מאחורי הקלעים – מפיק, תומך ומייעץ. ואני עושה הרבה רעש. כרגיל...



אתר אינטרנט: האתר של קרין גורן
1.
קרין גרין ממתיקה סוד ומגלה לכם טכניקות, פטנטים וטיפים של מקצוענים. בספר כ-100 מתכונים מנצחים של עוגות בחושות, עוגות שמרים, עוגות גבינה, עוגות פאי, עוגיות, עוגות מוס, קינוחים וכמובן המון שוקולד. כל מתכון מלווה בסוד מתוק שישדרג לכם את הביצוע במטבח....

2.
212 עמודים.ששת מאפים – הספר השלישי בסדרת רבי המכר "ששת", מביא למעלה מ-300 מתכונים מנצחים של לחמים, עוגות שמרים ועוד מאפים מלוחים ומתוקים, שהמשותף לכולם הוא בצק. כמו בכל הספרים בסדרה, גם כאן קודם "למה" ורק אחר כך "איך": מתחילים עם העקרונות, הטיפים והסודות של כל מאפה, ומתקדמים למתכונים בדוקים ומגוונים. וכמו תמיד, כשמבינים ומקפידים ליישם כמה כללי יסוד, מגלים שהכנת מאפים בבית היא משימה אפשרית בהחלט, מהנה ומספקת. במרכז הספר למעלה מ-40 משפחות של מאפים: קלאסיקה צרפתית (קרואסון, בריוש, אקלר), לצד מתכוני סבתא נוסטלגיים (רוגלך, כעכי שומשום מלוחים) וגם מבחר מרתק של מאפים אתניים אהובים, מספינג' מרוקאיים ועד בורקיטס בלקניים; מפוקאצ'ה איטלקיט ועד לחמניית פריקסה טוניסאית; וכמובן המאפה האהוב ביותר בעולם – לחם, על כל גווניו.קרין גורן - קונדיטורית ועיתונאית. עורכת האפייה של המגזין "על השולחן" ובעלת טור אוכל במוסף "סגנון" של "מעריב". עבדה כמפתחת המתכונים בקונדיטוריה של "לחם ארז". מחברת הספר "ששת מתוקים" ועורכת הספרים "שוקולד" ו"האוסף המתוק של על השולחן".רונן גורן – שף וכתב אוכל. שף המטבח החלבי במלון "דן" תל אביב וכותב במגזין "על השולחן". עבד במסעדות "לחם ארז" הרצליה ו"שלו ביער".השתלם בבלגיה ובאיטליה....

3.
"אפייה זה קל, כיף וטעים - ממש משחק ילדים"קרין גורן פותחת לדור הצעיר דלת לעולם האפייה, עם מבחר מתכונים פשוטים,מהירים ויצירתיים שכל ילד יכול להכין (כמעט לגמרי) בעצמו.כל מתכון מלווה בסדרת צילומים המדגימים כל שלב ושלב בהכנה.בנוסף תמצאו בספר מילון מאוייר המסביר מונחים בסיסיים באפייה.מצורף DVD בו מדגימה קרין גורן הכנת מבחר מתכונים מהספר.הספר מחולק לארבעה פרקים:צעדים ראשונים - מתחילים יחד, צעד אחר צעד, עם מתוקים קלים מאוד להכנה.לא יאמינו שהכנתם לבד - מתוקים מרשימים שנראים ממש "כמו בקונדיטוריה".יצירה מתוקה - עוגיות מיוחדות ויפות במיוחד, שכיף לקשט איך שרוצים.כן משחקים עם אוכל - מתוקים שהם משחק (וגם מתנה מקסימה).הספר מיועד:לצעירים בגילאי 6-16 וגם...להורים עסוקים, שימצאו פתרונות מהירים להכנת משהו מתוק (וגם להפעלת הילדים).לאופים מתחילים בכל גיל, שייעזרו בצילומים המפורטים של שלבי ההכנה.לילדים בנפשם (עד 120), שישמחו להכין מתוקים עם חיוך....

4.
אחרי שחשפה את הסודות המתוקים של הקונדיטורים בספריה הקודמים, קרין גורן מפצחת את סודות המטבח של הסבתות, בספר מרגש במיוחד. בספר תמצאו 100 מתכוני סבתא מנצחים, בגרסאות אישיות של קרין שמותאמות למטבח המודרני, לציוד העכשווי ולשיטות העבודה העדכניות. לכל מתכון מצורף סוד שמשדרג את חוכמת המטבח של פעם. המתכונים מדויקים, בדוקים מכל הכיוונים ומוסברים בגובה העיניים. כל מה שנשאר זה להיכנס למטבח, לשחזר את הטעמים הנוסטלגיים ולהרשים בתוצאות אפילו את סבתא. רוצים עוד? מצורף לספר במתנה די.וי.די (שמעוצב כמו תקליט ויניל של פעם), עם סדנת אפייה מצולמת בה קרין מכינה מבחר ממתכוני הספר....

5.
ששת מתוקים- ספר ההמשך לרב המכר "ששת בישול" מוקדש לתחום האהוב ביותר במטבח הישראלי הביתי- הכנת עוגות, עוגיות וקינוחים. כל מי שאוהב יודע, שמדובר במדע מדויק. מתכון בדוק ומפורט חיוני להצלחה, אבל כדי לשחזר את ההצלחה שוב ושוב, וגם כדי לאלתר ולהוסיף נגיעה אישית לעוגות ולמתוקים שאתם מכינים, חייבים ללכת עוד צעד- להבין את ההיגיון שמאחורי הפעולות שאנחנו מבצעים כמעט באופן אוטומטי. זהו בדיוק הרעיון של "ששת" – קודם "למה"? ורק אחר כך "איך"?. קודם העקרונות, אחר כך מתכונים, שלפתע נראים הרבה יותר ברורים וידידותיים. במרכז הספר 53 משפחות מתוקים- מעוגות בחושות מהירות הכנה, ועד עוגות שכבות מושקעות ומרשימות; מעוגיות חמאה ביתיות, ועד טארטים מעוצבים "כמו בקונדיטוריה"; וכמובן מבחר עשיר של קינוחים אהובים: מוסים, קרמים, פרפה, טראפלס ועוד. כולם כאן- עם גיוונים, הצעות הגשה, ובעיקר- המון סודות מקצועיים, שהופכים סתם מתכון למתכון מנצח....

6.
7.
8.
אחרי שספרה "סודות מתוקים" שבר שיאים וצעד למעלה מ-180 שבועות ברשימת רבי המכר, קרין גורן חוזרת עם ספר שני בסדרה. ב"סודות מתוקים 2" תמצאו כ-100 מתכונים חדשים וחמים מהתנור של קרין. מתכוני הספר מחולקים ל-5 פרקים: שוקולד! - עוגות שוקולד מושחתות שאוכלים לבד, בחושך. מותק של דיאטה - עוגות, עוגיות וקינוחים לייט, מופחתי שומן וקלוריות. עוגות של בית - בחושות וגם מאפינס, עוגות גבינה מעלפות, עוגות פאי מרשימות ועוגות שמרים ריחניות - שלא חייבים לחכות לאורחים כדי להכין. מי רוצה עוגייה? - רעיונות חדשים לגיוון מלאי העוגיות שבצנצנת. פרויקטים למתקדמים - דוקטורט בקונדיטוריה: מקרונים, קרואסונים, בריוש, קאפקייקס ועוד - תנסו את זה בבית! קרין גורן מסבירה את המתכונים בפירוט ובגובה העיניים, וכל מתכון מלווה ב"סוד מתוק" להצלחה בטוחה. לספר מצורף DVD עם סדנת אפייה מצולמת. מה שנשאר זה לפתוח את הספר, להיכנס למטבח ולהתחיל לאפות. כל אחד יכול!...

9.

קניתי את הספר לפני שבוע .. וכל מתכון יוצא מדהים ! ממולץ בחום של 180 עד 220 מעלות . יניב החביב - אופה בחינם (למשפחה :) במרכז ... המשך לקרוא
1 אהבו · אהבתי · הגב
בהתחלה התלהבתי מהספר אבל בהמשך התפכחתי. קודם כל, נוכחתי לדעת שהרבה מהמתכונים שהיא מביאה בספר הזה כבר מופיעים (לפעמים במדויק ולפעמים "רק" ... המשך לקרוא
1 אהבו · אהבתי · הגב
רוצים עוד טיפ לפעילות עם הילדים בחופש הגדול. זה ספר יוצא מהכלל לקרין גורן,אפיה זה משחק ילדים. יש בתוך הספר דיסק שאפשר גם לצפות בו,ולהעסיק ... המשך לקרוא
5 אהבו · אהבתי · הגב
חגיגה מתוקה בעיניים,אחלה מתכונים!... המשך לקרוא
3 אהבו · אהבתי · הגב
ספר מעולה. אין על המתכונים של קרין.... המשך לקרוא
1 אהבו · אהבתי · הגב

עוד ...




©2006-2019 לה"ו בחזקת חברת סימניה - המלצות ספרים אישיות בע"מ