חגית ביליה

חגית ביליה

סופרת


1.
2.
אחרי שנים שבהן בכל בוקר התלבשתי, התאפרתי, עליתי על עקבים והגעתי למשרד, החלטתי שזהו זה, אני בוחרת להיות בבית. מצאתי את עצמי תקועה ביום אחד ארוך–ארוך שנמשך שנים – מניקה, מנגבת, סוחבת, מבשלת, מטגנת, מקלחת, שוטפת, רוחצת, מקפלת, מכינה, מכילה, מתבלה. הפכתי לעב"מ - ראשי תיבות של עקרת בית מוזנחת. החברות שלי שִכללו קריירות, חידדו משכורות והפכו למנהלות בכירות. ואתם יודעים מה, גם אני השתכללתי, גם אני הפכתי למנהלת. מנהלת משק בית גדולה. עקרת בית גדולה. הספר הזה כולל קטעים ומתכונים מתוך היומיום שלי. אין יום שאני לא מבשלת ריב חדש, סיפור חדש, סיר חדש. תופסת את הרגעים הקטנים, את הסירים הכי טעימים, בוחשת עוד קצת, מתבלת ומשתפת את כולם. תמצאו כאן אוכל של בית, פשוט וטעים, עם קיצורי דרך וטריקים קטנים לבישול גדול. הרי ידוע שהמטבח חייב להיות קל–קל–קל, כי החיים מסובכים מספיק. חגית ביליה היא האישה מאחורי בלוג הבישול המצליח 'לייזה פאנלים'. ספרה הראשון, 'ספר המטבח של לייזה פאנלים', ראה אור בהוצאת מודן והיה לרב–מכר....

3.
4.
אחרי שנים שאני מנגנת יצירות מטבחיות לסירים ולתזמורת, אני יכולה בפה מלא ובלב שלם להגיד לכם שהאימונים היומיומיים האלה הפכו את המטבח שלי לקל, כיפי ומשמח. מי שמכיר אותי יודע שהמשפט הכי שגור אצלי כשמבקשים מתכון הוא: "אוי, זה ממש קל." בכלל לא הייתי צריכה לקרוא לעצמי לייזה פאנלים, אלא לייזה קלולה פאנלים. למה? כי בחיים כמו בחיים - הכול עניין של גישה, הכול עניין של הסתכלות. אני מזמינה אתכם להצטרף אליי ולראות את שמחת המטבח. לחוות את הקלות הבלתי נגמרת של הבישול הפשוט והמורכב, המהיר והאיטי, החגיגי והיומיומי. תמצאו בספר מתכונים חדשים וטעימים (גם לצמחונישים/טבעונישים): סלטים, מרקים, סירים, קינוחים וסיפורים שבישלתי ברוח הפאנלית. ובנוסף, פרק חדש ומתוק במיוחד: ילדים במטבח. חגית ביליה, האישה מאחורי בלוג הבישול המצליח "לייזה פאנלים", היא עקרת בית של הזמן החדש: מבשלת ואופה יחד עם ילדיה ומג'נגלת בין כתיבה, צילום, בית ועבודה. היא בתנועה, אבל המטבח הוא תמיד הלב והמרכז. ספריה הקודמים, 'ספר המטבח של לייזה פאנלים' ו'יומן מטבח קטן של עקרת בית גדולה', ראו אור בהוצאת מודן והיו לרבי־מכר. ...

5.
כששואלים אותי, "אבל מתי תספיקי?" אני תמיד עונה: "לפני, אחרי ותוך כדי." זה התחיל כשהפכתי למשפחה. הבנתי שאף אחד לא עוצר בשבילי את הזמן, חישבתי מסלול (חיים) מחדש והבנתי שהכול קורה תוך כדי, גם המטבח. בלי לעצור, בלי להתרגש, ובלי לחשוב יותר מדי על איך לעזאזל אני מצליחה לארח, או סתם להכין צהריים לחבורת ילדים רעבים, כשיש לי תינוק על הידיים. זה הספר הרביעי ואני מרגישה כמו עם ילד רביעי. אני פחות מתרגשת, הכול יותר פשוט ומשוחרר. הספר הזה בא לעזור גם לכם לייעל, להקליל, לפשט, ולעשות הכי טעים שיש. בספר תמצאו סלטים, מרקים, מאפים, תבשילים וקינוחים. יש בו גם פרק מיוחד של מתכונים לצנצנות שיעשירו את המטבח שלכם בממרחים, חמוצים, כבושים, ריבה וגרנולה, ופרק עם 'אוכל שילדים אוהבים' שכולל מנות עיקריות טעימות ופשוטות להכנה שישמחו גם קטנים וגם גדולים....

6.
כְּשֶׁמִּילִי וְנֹחַ מְבַשְּׁלִים, הָאֹכֶל שֶׁלָּהֶם תָּמִיד מַצְחִיק-טָעִים. יוֹם אֶחָד, בְּדִיּוּק כְּשֶׁמִּילִי הֵכִינָה כַּדּוּרֵי שְׁלוּפִי דִי לוּפ וְנֹחַ אִלְתֵּר בְּשִׁירָה וּפְסַנְתֵּר, נִשְׁמְעָה צְעָקָה אַדִּירָה!עוּגוֹת גְּבוֹהוֹת צָנְחוּ לַחֲבִיתוֹת, בְּאִיטַלְיָה הַמִּגְדָּל אִבֵּד שִׁוּוּי מִשְׁקָל, וְכָל הָעַכְבָּרִים יָצְאוּ מֵהַחֹרִים.מִי הַצּוֹעֵק? הוּא לֹא יָכוֹל לְהִתְאַפֵּק? וְאֵיךְ כָּל זֶה קָשׁוּר לְחָכָם סִינִי?אֶת כָּל הַתְּשׁוּבוֹת תִּמְצְאוּ בְּסִפּוּרֵנוּ הַלֹּא יֵאָמֵן, עַל טַבָּח גָּאוֹן וְנוֹרָא מְעַצְבֵּן.סִפּוּר עִם טַעַם וְרֵיחַ שֶׁיַּעֲשֶׂה לָכֶם מַצְחִיק-שָׂמֵחַ, עִם מַתְכּוֹן בְּהוֹפָעַת אוֹרֵחַ. חַגִּית בִּילְיָה הִיא סוֹפֶרֶת, יוֹצֶרֶת סְדָרוֹת לִילָדִים ('בֵּית הַכְּלָבִים') וּבַעֲלַת בְּלוֹג הַבִּשּׁוּל הַמַּצְלִיחַ 'לַיְיזָה פַּאנֶלִים'. שִׁמְעוֹן אֶנְגֶּל הוּא מְאַיֵּר, אָנִימָטוֹר וְיוֹצֵר קוֹמִיקְס, חֲתַן פְּרַס קֶרְטֶס לְקוֹמִיקְס....


ספר כיפי וחמוד לקטנים (גם בני בכיתה א אוהב אותו). ציורים מתוקים.... המשך לקרוא
1 אהבו · אהבתי · הגב





©2006-2023 לה"ו בחזקת חברת סימניה - המלצות ספרים אישיות בע"מ