ביקורת ספרותית על הבישול המרוקאי של אמא מאת רחל קינן
הביקורת נכתבה ביום חמישי, 30 באוגוסט, 2012
ע"י מרצ'לו


איזה ספר.רק מהתמונות בלוטות הרוק מתחילות להשתולל בפה
הספר מאוייר בטוב טעם.קליל להכנה-ולמהירי החלטה.
ההקדמה של הספר-מסורת,מנהגים,אהבת האדם,והכנסת אורחים
שירה-וריקודים.וכמובן המאכלים המיוחדים..
ממולץ לרכוש את הספר.ולפעול לפי הכתוב
לא לחסוך בתבלינים ובבשרים ומומלץ על בטן ריקה!

על הספר: בספר זה הבאנו לפניכם חלק נכבד מתבשילי המטבח המרוקאי. כידוע לכם, למטבח זהמגוון עשיר של תבשילים, מתוכם בחרנו את המאכלים המרכזיים בחיי המרוקאים, שעםהזמן היו לנחלת הכלל.
באוסף התבשילים שבספר כללנו את תבשילי הדגים על כלן סוגיהם. גיוונו באופן הכנתם: חלקם מבושלים, אחרים מטוגנים או אפויים. ניסינו לכלול כמה שיותר סוגים. אלה שלא נכנסו לספר – רובם ככולם עוברים תהליך בישול דומה למתכונים המופיעים בספר.
שמנו דגש על מוצרי העוף והבשר. חלקם בושלו כמנה עיקרית, חלקם הוכנו עם ירקות כמנה כללית ואחרים כתוספת.
ייחדנו מקום לסלטים ולמרקים, המהווים חלק נכבד בתפריט המרוקאי.
הקדשנו פרק מיוחד לעוגיות ולריבות המיוחדות שלנו, שהפכו שם נלווה ל"חינה" (לכל
העדות), למימונה, לבר/בת מצווה, לחתונה, לשבת חתן ולכל אירוע חגיגי משמח.
לא שכחנו את השפנז' ואת הלחם והתייחסנו למימונה בכלל ולמופלטה בפרט.
לכבודכם ערכנו רשימת טיפים ומושגים הקשורים לבישול המרוקאי. קראו לפני שתבשלו.
זכרו! כדי להצליח בבישול דרושים לנו שני דברים חשובים: מעט יצירתיות והרבה אהבה לאוכל – ואת אלה יש לכולנו.


אהבת? לחץ לסמן שאהבת




טוקבקים
+ הוסף תגובה
חמדת (לפני 13 שנים)
לך לבשל !!!1
י. קליש (לפני 13 שנים)
... ולגנוב מליזוש את מה שהיא כתבה!!!!
י. קליש (לפני 13 שנים)
מרקו, אולי נשמע ממך משהו, מלבד לעבוד על כולנו בהעתקת הטקסט שבגב הספר. דיי!!! נשבר כבר!!!



0 הקוראים שאהבו את הביקורת




©2006-2023 לה"ו בחזקת חברת סימניה - המלצות ספרים אישיות בע"מ