אבל בכל העולם השעות שונות, בגלל הפרשי השעות... אז איך זה מתאפשר?
ויש מקומות בעולם, שגם התאריך כבר לא חופף.
או שהכוונה היא לשמור על יום ושעה אחידים, אבל לא על הקבלה וחפיפה גלובליות?
ובכל אופן, מכיוון שאיני חובבת אלכוהול, אירוע שכזה היה עבורי פשוט חגיגת גבינות :) כמו ערב שבועות בנובמבר.
בעצם, זה יין ביכורים של תחילת עונת הבציר, ולכן הוא בוסר שלא מיועד ליישון, אלא מתסיסים אותו, ולכן צריך לשתות אותו מייד עם הפתיחה, ולא לתת לא לעמוד סתם, כי הוא יחמיץ. השתייה המיידית היא בעצם מרכזה של החגיגה.
1. בדיוק. היין הזה לא מסמל איכות של שנת בציר או צורת יישון, אלא את ראשית הבציר, ותו לא. בוצרים, דורכים, מתסיסים, ובחצות ליל חמישי השלישי בנובמבר של אותה שנה - פותחים ושותים.
2. עינב אדום-סגול מזן גמאיי. ולכן היין נקרא "גמאיי נובו", על שם הזן, או "בוז'ולה נובו" על שם האזור בצרפת, ממנו יצאו החגיגות לעולם.
יש ברנז'ה של יין בכלל, ובתוכה יש את ברנז'ת הבוז'ולה, אלה שעבורם ליל ההשקה הוא ארוע חברתי. הפרדוכס הוא, שהמבינים והחובבים יינות מיושנים ומושבחים, מתייחסים בזלזול לארוע הבוז'ולה, בגלל אופיו וטעמו הבוסרי של היין, ואורך חייו הקצר, בהיותו יין של ראשית העונה.