קטגוריות » בישול ואפיה » טבעונות וצמחונות ( בישול ואפיה טבעונות וצמחונות בחנות הספרים)
1. |
בריאות, טבע וטעם הם חלק בלתי נפרד מתפיסת עולמה של זהורית. זהורית, תזונאית קלינית, שמילדותה ספגה את הטבע והתאהבה בנופך הקסום שבו ובמגוון המזונות שיש לו להציע, הקפידה לשלב הרבה בריאות עם ניחוח אקזוטי לכל מאכל ותבשיל. לדעתה של זהורית אפשר ורצוי לספק את הצרכים התזונתיים של גופינו דרך התזונה הטבעית המאוזנת. ספר "הטופו", שתפס מקום כבו...
|
2. |
תבשילים טבעיים ובריאים, תבשילים מהירי הכנה וטעימים להפליא, טיפים חיוניים לבישול בריא, מה מסתתר מאחורי תוויות מזון, מה כדאי לאחסן במזווה טבעי, כיצד מטפלים במזון - על כל אלה תוכלו לקרוא בהמטבח של פיליס, ספר בישול צמחוני - טבעי עדכני המתאים לכול, אפילו למי שאינם צמחוניים או טבעוניים. המטבח של פיליס מכיל מגוון מתכונים פשוטים להכנה המת...
|
3. |
65 דרכים לאכול בריא בלי לוותר על הטעם, לאכול טעים בלי לוותר על הבריאות, ולאכול אורגני בלי לוותר על חשבון הבנק.
הספר הזה הוא פרי שיתוף פעולה מתבקש בין פיליס גלזר, כוהנת הבישול הבריא בארץ, ו"ניצת הדובדבן", רשת בתי הטבע האורגניים המובילה בישראל. 65 המתכונים שהוא מכיל הם פתרונות בריאים, טעימים וזמינים לכל המשפחה, שבהם כל אחד מבני הבית - י...
|
4. |
ספר בישול ייחודי זה מחזיר אותנו לטעם לחם כפרי מהביל ולניחוח מרק סמיך, כמו שהיו פעם. אין זה ספר לשוחרי בריאות בלבד. באמצעים פשוטים יכול כל חובב בישול מתחיל להכין מזון נפלא, בריא ועשיר. המחברת שהשתלמה ב"קורדון בלו" בפריס, אספה בספר זה כמאתיים מתכונים מחומרים טבעיים. היא שמה דגש על אלה שערכם התזונתי לא נעקר מהם, ובחרה באהבה רבה את המרכי...
|
5. |
פיליס גלזר הייתה בין הראשונות בארץ שכתבה אודות אוכל בריא ואוכל צמחוני. בספר חגיגה צמחונית יש הרבה מתכוני ירקות, ביצים וגבינות, דגנים וקיטניות, אגוזים וגרעינים. עם דגש על קמח מלא ואורז מלא. בקיצור כל מה שחשוב לאכול. ממצרכים אלה אפשר להכין, לפי המתכונים שבספר, מאכלים טעימים וכן לחמים מלאים, עוגות ועוגיות וארוחות מהנות. כולם מוסיפים מ...
|
6. |
מי צריך ספר בישול צמחוני? צמחונים, כמובן, אבל גם מי שמבשל לבן משפחה צמחוני רוצה להפחית מכמויות הבשר בתפריט או ללמוד דרכים חדשות וטעימות לבשל חומרי גלם מן הצומח. ובקיצור - כולנו.
המטבח הצמחוני של "על השולחן" הוא ספר הבישול הצמחוני המושקע והמקיף ביותר שנכתב בעברית. הוא מכיל למעלה מ-200 מתכונים לכל מטרה והזדמנות:
* מנות עיקריות טעימות, מ...
|
7. |
סלטים: הספרדים קוראים להם "טאפאס", האיטלקים – "אנטיפסטי", הטורקים – "מזה" ובערבית הם נקראים "סלאטה" או "סלאטאט". סלט יכול להיות חי, אבל גם מבושל, מטוגן, קלוי על האש או אפוי בתנור. הוא יכול להיות קר או חם, עשוי מירקות, אבל לא רק.
הספר סלטים הוא חגיגה אמיתי של טעמים, מעשה ידיו של רפי כהן, השף של מסעדת "רפאל" הידועה ואחד השפים המוערכים והמוכש...
|
8. |
אוכל נשמה צמחוני - מתכונים צמחוניים-אתניים מסורתיים ומודרניים מאפריקה, אמריקה והקריביים
מאת אנג'לה שלף מדריס
אוכל נשמה צמחוני הוא ספר בישול מיוחד במינו. אין בו אפילו לא תמונה אחת, אבל הוא ייקח אתכם למקומות רחוקים ויכיר לכם טעמים חדשים. זהו מסע ססגוני ומלהיב אל המסורת הצמחונית המפוארת של אוכל הנשמה, מטבחם של האפריקאים-אמריקאים, למקורותיו הרב-תרבותיים בעבר ובהווה, ולהשפעות המגוונות עליו משני צדי האוקיינוס האטלנטי.
בספר תמצאו 150 מתכונים צ...
|
9. |
מתכוני בריאות לגוף ולנפש. הסבר על תורת הצמחונות, כולל כ-60 מתכונים צמחוניים על בסיס עקרונות היוֹגַה – קלים לעיכול ומרוממים את התודעה. ...
|
10. |
סלט ירוק עם גבינת קממבר מטוגנת, טרין ירקות וגבינה בולגרית ברוטב וינגיגרט, פוקצ`צה חצילים גבינה ופסטו, פסטה עם ירקות מוקפצים ופסטו, סלמון בקרם תרד ורוטב שמנת... מממ.
נשמע טעים, לא?בספר זה מתכונים אלה ורבים אחרים - כולם חלביים. אתם לא מוכרחים להיות צמחוניים, כדי לגלות שתוכלו להכין אין סוף ארוחות מגוונות ומפתיעות, ללא המנה הבשרית ה``מסו...
|
11. |
לא רק לצמחונים! מנות ראשונות, מרקים, סלטים, פאסטה ומנות עיקריות, תוספות, לחם, על האש, מאכלים הודיים, עוגות וקינוחים, לארוחות קלות, לאירוח ולאירועים....
|
12. |
בישול ואכילת מזון מקרבים אותנו אל הטבע. אנו מקבלים את רוב צרכינו מן הטבע הסובב אותנו ובכך הופכים אותו לחלק מאיתנו.טעימים מן הטבע הינו ספר בישול ייחודי. הספר בנוי ממתכונים טעימים של מזון טבעי, קלים להכנה ומכילים מרכיבים המצויים בהישג יד. כל אדם, גם אם אינו מצוי ברזי הבישול יכול לבשל את מתכוני הספר ולאכול בהנאה. מטרת הספר היא להביא ל...
|
13. |
לא רק לצמחונים! מנות ראשונות, מרקים, סלטים, פאסטה ומנות עיקריות, תוספות, לחם, על האש, מאכלים הודיים, עוגות וקינוחים, לארוחות קלות, לאירוח ולאירועים....
|
14. |
60 מתכונים ממוצרי סויה להכנה קלה ולבריאות טובה ``עולם הרפואה מכיר יותר ויותר בערך הרב של חלבון הסויה ושל המרכיבים השונים שבצמח זה, וה- FDA ממליץ על צריכתו... ספר זה מוכיח שאפשר להכין מהטופו מעדני גורמה טעימים ובריאים``. פרופ` רפאל ל` קרסו ``לקוראים בספרה של טובה משולם הנה מה טופו ומה טעים מזומנת חוויית טופו מרגשת ומלהיבה... הטופו מכיל את ...
|
15. |
16. |
הספר הבישול הטבעי נולד מתוך נסיונן של שתי משפחות, שבחרו בתזונה הטבעית כדרך חיים. אוסף המתכונים בספר כולל מגוון רחב, עשיר ומקורי של תבשילים, סלטים, קינוחים ודברי מאפה, שנועד להשביע גם את אניני הטעם, בעלי החיך המפונק. התזונה הנכונה, המבוססת על הרגלים בריאים ומוצרים הכוללים בתוכם את מרב הגורמים התזונתיים החשובים, אינה מחייבת היערכות ...
|
17. |
|
18. |
אגוזים מכל המינים, שקדים, בוטנים, פיסטוקים, שיו, ערמונים, לכולם תרומה נכבדת לבריאותנו. הם מפחיתים את הכולסטרול הרע, מעלים את הכולסטרול הטוב, מגנים על העור, והם גם טעימים מאוד!-הספר הזה מציע אוסף עשיר של מתכונים לרטבים וממרחים, סלטים, אטריות, דגים והשר, וגם לחמים, מאפים וקינוחים מפתיעים. המתכונים בהירים וישרים ומובילים אותנו, צעד אחר ...
|
19. |
20. |
כבר אלפי שנים מככבת הסויה כמרכיב חשוב, כמעט מובן מאליו, בתזונתם של עמי המזרח הרחוק. אט-אט חדרה הסויה למערב. בגלל היותה עתירת-חלבונים היא מכונה לא פעם "הבשר של הצמחונים", וכיוון שטעמה הטבעי הוא נייטרלי היא יכולה לקבל כל טעם שבעולם.
בספר זה תוכלו למצוא שלל מאכלים טעימים ומשובחים, שבכולם מככבת הסויה: מרקים, שניצלים, קציצות, תבשילי-קדי...
|
21. |
הספר עונות ברוח נולד מתוך אהבה ושמחת חיים, ומשלב בין אוכל לאסתטיקה, עיצוב לאווירה, תוך התייחסות מיוחדת ליפי הטבע. הספר מציג מפגש מרתק בין נפש לגוף בחוויה חזותית מרהיבה. אין זה עוד ספר מתכונים צמחוניים - זוהי הצעה לאמץ סגנון חיים שמבוסס על מודעות: יצירת הסביבה שבה אנו חיים, בחירת סוג האוכל, המחשבות והרגשות שמהם מוזנים הגוף, הנפש והרו...
|
22. |
הספר "חמש עונות במטבח – בישול טבעוני ברוח הזן" הוא הזדמנות להציץ את תוך עולם התזונה הבריאה, להתחבר אל המימד הנפשי-הרוחני שיש בה, להתנסות במתכונים טעימים וקלים להכנה ואולי גם להתעורר לשינוי.
הבסיס לרעיון חמש העונות לקוח מאסכולת חמשת האלמנטים של הפילוסופיה הסינית, אשר משמש כבסיס לחקר עבודתה של אביטל סבג הנפלאה ויישומה המעשי במטב...
|
23. |
אוכל צמחוני הוא טעים בריא וידידותי לסביבה שלנו. בספר הקטן-גדול הזה יש 450 מתכונים מעוררי –תיאבון מכל הסוגים, החל במרקים, לחמים, כריכים ומנות למסיבות וכלה בפיצה, מאכלי אורז, מאפים ומנות צלויות, סלטים וקינוחים.
כל מתכון מדורג על פי דרגת הקושי שלו:1 (קל) 2(בינוני) או 3 (מורכב). רוב המתכונים הם או קלים או בינוניים להכנה. כל המתכונים מלווים ת...
|
24. |
25. |
26. |
אלבום גדול, צבעוני ומהודר הכולל מבחר ענק של תפריטים מעשיים וקלים להכנה הכל מכל המידע על תזונה צמחונית, מקורות, סיכונים, יתרונות ועוד...
...
|
27. |
28. |
ספר בישול טבעוני שיגלה לכם כיצד להכין בקלות מתכונים טעימים ובריאים על בסיס צמחי בלבד, ללא תוספת שמן ועם כמות מזערית של סוכר ומלח. תמצאו בו גם מגוון רחב של תחליפים צמחיים ראויים לבשר, דגים, חלב וביצים....
|
29. |
30. |
מטעמים צמחוניים-סלט שעועית,עגבניות וגבינה,דרך פשטידת תפוחי אדמה ואגוזים,ופלים בטעם גבינה-סלט פירות עם יוגורט...
מתכונים קלים להכנה ומלווים בהוראות מפורטות,צעד אחר צעד.
בנוסף:עצות שימושיות,מידע לצרכן וצילומי צבע מרהיבים....
|
31. |
``התחלתי לבשל בערך בזמן שהתחלתי לתרגל מדיטציית זן בשנת 1965. שני התחומים האלה העשירו את חיי במשך השנים, עד כי כיום הם נראים לי בלתי נפרדים. אני אוהב את משחק הגומלין בין תרגול רוחני רשמי לבין חיי היומיום. ``הבישול אינו רק אמצעי גוזל זמן להשגת מטרה: הוא עצמו תהליך של ריפוי, מדיטציה והזנה. בנקודה מסוימת אמר המורה שלי לזן, שנוריו סוזוקי רוש...
|
32. |
החוברת כוללת
•כ-30 מתכונים פשוטים, טעימים ובריאים מכל קטגוריות המאכלים (סלטים, ממרחים, מרקים, ממולאים, פסטות, תבשילים, קציצות, מאפים וקינוחים) מלווים בצילומי צבע נהדרים ומגרים של סיגל בן-דוד.
•שבירת מיתוסים בנוגע לתזונה מהחי ומהצומח
•היכרות עם מוצרים מקבילים מהצומח למזונות מהחי
•עצות לשיפור התזונה והתפריט
•המלצות מומחים על צ...
|
33. |
34. |
35. |
36. |
37. |
הספר “השף פקיניו” הוא ספר מתכונים לילדים שילדים מכינים.
הספר נפתח בסיפור מאויר על מסעדה בשם אומנומנום. במסעדה עובדות שלוש דמויות מצחיקות ומשעשעות. בוקר אחד מתקבלת אצלן ההודעה על הגעתו של שף מסתורי ומפורסם בשם “השף פקיניו”.
הילדים מתלווים אל ההכנות לקראת הגעתו של השף למסעדה, מתרגשים יחד עם הדמויות ולומדים לבשל ולאפות יחד עם ...
|
38. |
39. |