קטגוריות » בישול ואפיה » אוספים - מכל הבא ליד ( בישול ואפיה אוספים - מכל הבא ליד בחנות הספרים)


1.
2.
כן, כולל המתכון של לביבות הבטטה! 117 מתכונים בספר האוכל השלם והעשיר מבית היוצר של אחד המוסדות הקולינאריים החשובים והיציבים ביותר בארץ, אשר שינה את תרבות האכילה בתל אביב ובישראל. "אורנה ואלה", בית הקפה שתורים של ממתינים משחרים לפתחו ומאפיינים אותו מאז פתיחתו, נוסד לפני כ-14 שנים על ידי אורנה ואלה, אז מלצריות שהחליטו להכין במו ידיהן קי...

3.
ששת מתוקים- ספר ההמשך לרב המכר "ששת בישול" מוקדש לתחום האהוב ביותר במטבח הישראלי הביתי- הכנת עוגות, עוגיות וקינוחים. כל מי שאוהב יודע, שמדובר במדע מדויק. מתכון בדוק ומפורט חיוני להצלחה, אבל כדי לשחזר את ההצלחה שוב ושוב, וגם כדי לאלתר ולהוסיף נגיעה אישית לעוגות ולמתוקים שאתם מכינים, חייבים ללכת עוד צעד- להבין את ההיגיון שמאחורי הפעול...

4.
אופים בבית מיועד לכל אלה שחושבים שאין כמו ריח של עוגה נאפית שמתפשט בבית, לאלה שיודעים שאין טעים ממאפה ביתי-לאלה שרוצים לאפות בבית. ישראל אהרוני ורפי כהן תורמים מנסיונם העשיר ומתרגמים אותו לצרכיו של האופה הביתי, בתקווה להעשיר את מגוון המאפים ולשדרג את האפייה הביתית, בעזרת פטנטים וטיפים מקצועיים. הספר מכיל מבחר מרהיב ומגרה של מי...

5.
סוף סוף, פשטידות! אחרי שנים של איסוף חומר וחודשים רבים של עבודת הכנה מדוקדקת, יוצא בימים אלה לאור ספרה חדש של רות סירקיס: "פשטידות עולמיות". הספר מוקדש למבחר העצום של פשטידות מכל העולם: מצרפת ומרוקו, מאיטליה והונגריה, מיוון וטורקיה, מארצות הברית וישראל. יש בו סוגים שונים של פשטידות בינלאומיות כמו טארט, פאי, קיש, סופלה, גראטן, טרין ועו...

6.
ששת", הספר החדש מבית "על השולחן", הוא כלי עבודה חדשני ומקיף, שיסייע לבשלן המתחיל והמנוסה כאחד לבשל בביטחון, בהנאה ובהצלחה. 350 מתכונים מכונסים בספר, אבל "ששת" הוא הרבה יותר מאסופת מתכונים. מתכן הוא הרי רק ההתחלה . כדי להצליח בהכנת מאכל,אפילו הפשוט ביותר, צריך להבין מדוע מבצעים כל פעולה, באיזה כלי כדאי להשתמש, על מה יש לתת את הדעת בעת קנ...

7.
ספר זה נועד, בצורה קלה ופשוטה, לשנות את המצב שבו בעידן של "שוויון זכויות" והמהפכה שעברה החברה הישראלית בשנים האחרונות, בבית הישראלי הממוצע הנשים הן אלה שעדיין עומדות מאחורי הסירים והמחבתות. ספר זה גם יוכיח למאצ'ו הישראלי שהבישול אינו קשה ומסובך כפי שהוא נראה, ולמעשה כל אחד יכול. בספר זה תמצאו מגוון רחב של מתכונים מכל המינים והצבעים...

8.
ספר הקוקטיילים מכיל יותר משלוש מאות מרשמים למשקאות חלומיים אשר יעזרו לקוראים ולשותים לכתוב פנטזיות כאלה משלהם... או להגיש משקאות לידידים. לכל מי ששותה לפעמים ומגיש לפעמים, ספר זה הוא ספר חובה. הוא מספר בסגנון מתובל בהומור כיצד להכין את המשקאות והקוקטיילים האהובים והפופולריים ביותר בעולם, וכיצד לעשות בהם את השימוש הטוב ביותר. הכל ...

9.
אסנת לסטר צברה בתכניתה "סיר לשבת" מאות מתכונים, פטנטים, עצות ורעיונות שנתנו לה מאזינים. מבחר מהם תמצאו בספר זה, שייחודו במרקם יוצא דופן של מקומות, מנהגים וטעמים השזורים בו ויוצרים פסיפס אנושי וקולינרי מרתק....

10.
הגעתם הביתה ברגע האחרון, ויש לכם כמה דקות לפני שהילדים צריכים להיכנס לאמבטיה... חצי שעה עד שיתחיל המשחק בטלוויזיה, ומחר יש אורחים, ולא תספיקו להכין קינוח בשום זמן אחר... ובני - הדודים החליטו לקפוץ... אז קדימה למטבח, ברגע האחרון... בני סיידא, המוכר לטוב מספריו הרבים, מציע ברגע האחרון שפע של מתכונים, טעימים להפליא ומהירי הכנה....

11.
מה יוצא מדלעת? הכרכרה של סינדרלה ותוספת מתקתקה. במה פיתתה המכשפה את עמי ותמי? בקינוחים מפתים. מה בישל החתול במגפיים למרקיז? קדרת בשר מפוארת. מתי התגלתה ערמומיותו של הרשלה? כשבטנו קרקרה. בישולה מהאגדות בוחשת בין דפיה שפע של מתכונים קלי הכנה ומהירים, אגדות קלאסיות, איורים ישנים והרבה הומור והנאה. בישולה מהאגדות הוא המשכו של ...

12.
13.
גבר, אישה, בית בפאתי יער, מסע של צפייה והתרגשות, שבעה ימים של טעמים אחרים. "שבע ארוחות פיתוי" הוא ספר בישול הנוגע בהנאות החושים ובמסתורין המלווה אותן. הוא משוטט במרחבים של יופי, של טעמים, של ריחות ושל יצר, בודק את הגבולות בין תשוקה לאיפוק ובין פיתוי לעונג, והופך כל ארוחה לחוויה חושית מעוררת. השף מאיר אדוני בשיתוף צוות יוצרים מגישים למ...

14.
ג'יימי אוליבר מגיש את ארוחה ב-30 דקות - גישה מהפכנית לבישול מהיר של אוכל טוב, המורכב מ-50 ארוחות קלות־הכנה, טעימות ומרגשות, כמו שרק ג'יימי אוליבר יכול. כל ארוחה בספר כתובה כמִקשה אחת, כשהוראות ההכנה למנות השונות שזורות זו בזו, ועל הבשלן פשוט לנוע לפי ההוראות שבספר, מרגע הכניסה למטבח ועד לתחילת הסעודה. "הסוד הוא בהתארגנות נכונה, עבודה זר...

15.
שלום חברים,הצילו! איבדתי את המתכון! הכלב אכל את הדף,המטפלת קלעה איתו צמות, החותנת עפה עליו לטורקיה, וכאלה. טוב, הנה-הנה - כל המתכונים שלא פורסמו בספר הכיופים הראשון שלי, שהופיעו ביומני הבית שאין להשיג אותם יותר, שהתפרסמו בעיתון, אבל הדף התאדה, וגם עוד מתכונים חדשים (כולל מתכון תמצית השום הטיבטית!) - הכול, הכול פה. עם סיפורים מצחיקים, ...

16.
שרי אנסקי לוקחת אתכם אל תוך המטבח שלה, ומתארת בפשטות, בהומור ובחושניות מעוררת תיאבון את עולמה הקולינארי. כאן תמצאו שפע של שימורים וכבושים, תחום ההתמחות הראשון של שרי אנסקי, לצד מתכונים של תבשילים ומאפים, גבינות, בשרים ודגים. המתכונים, האנקדותות והסיפורים הקצרים והאישיים שלצידם, יוצרים מעין תעודת זהות של מי שנולדה וגדלה כאן, בין הה...

17.
חורף וגשם מקפיא בחוץ ? ובבית מרק חם ומהביל, המחמם את הגוף ומרגיע את הנפש. קיץ לוהט בחוץ, הזיעה נוטפת ? והנה ממתין לכם מרק פירות מלבב, המצנן את הגוף ומשמח את הלב. בני סיידא אסף למענכם שלל מתכוני מרקים ? חמים וקרים, מרקי ירקות ובשר, מוקרמים וקרירות מרק. המרקים הגיעו מארצות שונות, בטעמים שונים (כן, יש גם מתוקים), מוכרים וכאלה שכדאי להכיר, ו...

18.
המתכונים, השפים, הנסיעות, השטויות, השמחות, הטעימות, הטעויות, האהבות והתקוות מבושלים בתוך ספר אחד. חנוך פרבר הוא שף ותיק (זליג, גרגנטוא) ומחברם של מדריך מפה לטיולי אוכל (יחד עם עפרה ריזנפלד) ושל הנאות פשוטות. לשעבר מנהל ועורך אתר האוכל בפורטל מפה והעורך הקולינרי של מגזין על השולחן. כיום בעל טור אוכל בידיעות אחרונות....

19.
בספר אפייה מעולה ניתנים שיעורים ומתכונים להכנת מבחר רב של עוגות מצוינות, ממיטב הקלאסיקה של האפייה הביתית והמקצועית. החל בעוגות ספוג בסיסיות דרך עוגות שמרים, עוגות שוקולד, עוגות גבינה, פחזניות (פרופיטרולים), טארטים ממולאים פירות, עוגות בצק עלים, עוגיות רבות ועוד.   הפרקים מסודרים לפי סוגי העוגות והבצקים המיוחדים.   בכל פרק יש ש...

20.
חביתיות בצעיף חמאה מתוך אחוזות החוף, לימונים מתוקים מתוך נשים קטנות, קציפת שוקולד שמימית מתוך בעקבות הזמן האבוד, נזיד אירי מתוך שלושה בסירה אחת, ממתקי מרציפן מתוך עשו, עוגת דובדבנים מתוך פולין ארץ ירוקה, חמין מעורר זיכרונות מתוך סוף דבר, עוף ברוטב מתוך סיפור פשוט, ריבת פטל מתוך אנה קארנינה, ארוחה עיראקית מתוך מפריח היונים, מרק בולב...

21.
היין משכר את הבשר, המשפיע מטובו על תפוחי האדמה שתובלו ברוזמרין, שהעשיר את ירקות השורש... והכל ביחד צוהל ומבעבע, מעלה ניחוחות ומבשם את השולחן לכבוד סעודה שחגגה לה יחדיו בסיר אחד גדול. קדירות בבישול ארוך ובבישול קצר, לחימום בחורף ולארוחה קלה בקיץ, גולאש וחמין, צלי וראגו, נזיד וטג´ין, עם עוף ובשר וגם בלעדיהם, עם ירקות ונקניקים ופסטה הכל...

22.
"1 ק"ג כנפיים של עוף, 1 ק"ג אורז ו-2 ק"ג של עגבניות קרובות למחצה שמהם הכנתי מטבוחה - כך התחיל הכול, בערב שבת אחד לפני 25 שנה. היו שם שלושה סירים וצורך עצום להעניק לאורחים שלי חוויה משפחתית. בדרך קסם, מעט האוכל הצליח להשביע את כולם - נוער חסר בית, דיירי רחוב וחברים, ואני הייתי מאושרת. משבת לשבת הקסם נשמר. הכנסת האורחים והאוכל הביתי עשו את שלה...

23.
כמה פעמים צפיתם במאסטר שף ונורא התחשק לכם לאכול וגם להכין את מה שראיתם על המסך? אז הנה ההזדמנות שלכם להיכנס למטבח של מאסטר שף ולנסות את המתכונים המנצחים של אינה, אלקנה, ‏סמדי בומבה, אביבה ושל כל שאר המתמודדים האהובים עליכם מהתוכנית, וגם מבחר ממתכוני השופטים, השפים האורחים מהארץ ומהעולם. ...

24.
המטבח הערבי הגלילי לוקח את הטוב מכל העולמות. יש בו מאפיינים של המטבח הערבי – כמו סלטים, חומוס וקטניות, הרבה בשר כבש ובקר, וממולאים נפלים. כל אלה משתלבים נפלא עם מה שיש בסביבה: שפע מתכונים המשתמשים בעשבי מאכל, חלקם מוכרים יותר וחלקם פחות. סלט כרובית עם טחינה, תבולה, פיצה סרדינים, מרק בצל ובשר, בצל ממולא, דלעת ממולאת, לפת ממולאת, קבב בטח...

25.
סוף - סוף אפשר לקרוא גם בעברית את הבשלנית הזוהרת ביותר בעולם! נייג'לה לוסון, השפית מהתוכנית הפופולרית נייג'לה נותנת ביס (ערוץ 2), חושפת כאן את כל הסודות שהפכו אותה למלכה הבלתי מעורערת של תוכניות הבישול. תשוקתה לאוכל מעולה, אך לא מסובך להכנה, ניכרת בכל אחד מהעמודים המרהיבים של הספר, הכולל מתכונים מדויקים, טיפים קטנים ומועילים, עצות מר...

26.
פשטידה היא מושג מוכר, אבל חשבתם פעם על כיפות תפוחי אדמה, על פאי פלפלים, על גלילות פיצה או על מוסקה צמחונית בטחינה ומאפה פסטה בכלי חרס? לפניכם הספר שבו תמצאו את כל אלה, והרבה יותר. מאפה חום וחם מהתנור הוא בסיס מבורך לכל שולחן אירוח ישראלי, ובספרה של נירה רוסו יש הרבה יותר מ - 100 דרכים מענגות לחדש גם בתחום זה. הספר מבוסס על טכניקות יצירתי...

27.
ארוחה שלמה בפיתה, מגשי-פירות מדליקים, חצילים כבושים בטעם גן-עדן, לחמניות ממולאות, פיצה בקלי-קלות, קינוחים מהממים (גם עוגות!), מילק-שייק עם גלידה, עם תות ועם משמש, קסטות וגלידות משופצות עד כדי כך שאף אחד לא יאמין שהן היו מן המכולת. כל זה ועוד 160 מתכונים, הצעות, הפתעות וצ'ופרים, ולכולם מטרה אחת: לעזור לכם להכין אוכל נהדר מחומרים פשוטים ובז...

28.
כיצד מכינים סלט באגרטל ושושנים מדלעת? מהו קיצור הדרך הבדוק ביותר לפשטידת תפוחי אדמה וכיצד מארגנים ארוחת פאר תוך שעה בלבד ועם לוח זמנים מפורט? מה עושים בשישה תפוזים ובלימון אחד? כיצד מכינים מוס שוקולד עשיר בחמש דקות? כיצד מתחלקים בעבודה ומכינים יחד ארוחה יוונית בת עשר מנות, ללא מאמץ? כל הסודות האלה ועוד רבים אחרים נמצאים בספר מרתק ...

29.
וסף מתכונים שימושי וקומפקטי, שנועד לענות על צורכיהם של אנשים שאוהבים אוכל טוב, אבל אין להם זמן, או רצון, לבלות שעות במטבח; של בשלנים מתחילים, שכבר יודעים להכין חביתה ולטגן שניצל וצ´יפס ורוצה להתקדם הלאה; ושל חובבי בישול, שלעולם אינם מפסיקים לתור אחר מתכונים חדשים. מעין "ערכת הישרדות" לבשלן, שמסכמת את כל התחומים ואת כל סוגי התבשילים ...

30.
הוא יקנה את הספר לעצמו ולמען ירחיב דעת וכרס וייטב ללבו. היא תקנה את הספר בשבילו למען ייטב גם לה. מביצים ועד מרטיני, מקציצות עד אוסו בוקו - ספר הבישול לגבר הישראלי....

31.
בספר הזה מוקדש למטבחי אגן הים - התיכון, מסוריה עד ספרד, ממרוקו עד טוסקנה. הוא מוקדש לחוכמה הגלומה בהם, לפשטות שלהם, לתיחכום ולעושר המאפיינים אותם ולכל הטריקים הערמומיים שלהם, שעושים את הארוחה לשמחה יותר. הספר הזה מיועד לאנשים שאוהבים לחזור הביתה מהשוק עם סלים עמוסים להתפקע, וגם לכאלה שכבר נקעה נפשם מטירמיסו. למי שמחפשים מתכונים קצ...

32.
חמש שנים עברו עלי ב"לחם ארז" בהרצליה. בשנים האלה יצרנו ב"לחם ארז" מטבח פשוט הנוטה להשתמש בעשבים ובעלים גמדיים, בירקות בלאדי ובפירות מקומיים, בבשר ועופות ודגים טריים. פיתחנו לנו שפה משלנו, שפה ישראלית. כן, יש מטבח ישראלי, לדעתי, ולכן בחרתי לכנות את אסופת המתכונים הזאת "בישול ישראלי פשוט וטרי". כל מטבח מקומי מושפע משכניו: הגבול הוא שמגד...

33.
אוסף של מתכונים, שלוקטו ממשפחות יהודיות, נוצריות ומוסלמיות. " במתכונים ובסיפורים הקצרים הנלווים עליהםניסיתי להעביר משהו מהאווירה הירושלמית שהיתה פעם ושעדייןקיימת פה ושם." " כוונתי היתה לא רק לתאר אווירה אלא גםלשמר במידת מה את טעמיהם וסודות הכנתם של המאכלים שעדייןיש אמהות הקמות ב6 - בבקר וטורחות בהם כדי לשים אותםבסירים, בתבניות וב...

34.
האם אפשר לקיים קשר אינטימי, חושני ויצרי עם אוכל? שרי אנסקי עושה זאת כדרך חיים, כחלק מזהותה האישית, הנשית והמשפחתית. העיסוק באוכל לא מתחיל אצלה במטבח אלא בחיים עצמם - בעולם הרגשי, בזיכרונות המשפחתיים, באנשים המקיפים אותה, במוכרי הירקות, בקצבים, בריחות השוק, אפילו בשינויי מזג האוויר ומצב הרוח. כל מרכיבי חייה מחלחלים לתוך הדיאלוג שלה ...

35.
"אמא שלי היתה אומרת שהכי טוב צ'ק", כותב גיל חובב, "עם צ'ק אפשר לקנות מה שרוצים, לתת מתנה למי שרוצים ואפילו לחסוך". ובכל זאת "מתנות מן המטבח" מוקדש לכל מה שאפשר להכין במטבח, לארוז ולתת במתנה: ריבות, כבושים, לחמים, עוגות ועוגיות, משקאות חריפים, ממרחים וסלטים ואפילו עוגיות לכלבים. מתנות מן המטבח עזרו לו לשחד את הזעופות שבדודות, להשיג סיכומי ...

36.
פשטידות הינן מאכל המתאים לחיינו העמוסים. הן קלות הכנה ונוחות להגשה באירוח. בספר זה מגוון פשטידות להכנה מהירה מחומרים זמינים. ספר זה מופיע כעשר שנים לאחר שספרו הראשון של קובי בר כבש את המטבח הישראלי בהצלחה מסחררת....

37.
הספר הזה הוא חגיגה לכל מי שמצא את עצמו הולך ברחוב בעקבות ריח שיוצא מקונדיטוריה אלמונית; למי שמפנטז על שוקולד; למי שיכול לוותר על כל מרכיב בתפריט שלו, אבל רק לא על משהו מתוק. תמצאו כאן מתכונים של עוגות, עוגיות, קינוחים קפואים ושאר מנות אחרונות - כולם מוצלחים ומדויקים, ובעיקר מאוד מאוד מגרים... בני סיידא מוכר לטוב מספריו הרבים, ביניהם ...

38.
חמוצים, מתוקים, חריפים הוא ביקור מרתק במטבחו של יעקב לישנסקי, אוהב מטבח מלידה, איש סקרן ויצירתי. יעקב לישנסקי, יליד מטולה, מעביר בספר זה את אהבתו לפירות הארץ ולטעמים השונים והמגוונים, שניתן להפיק מהם דרך שימור, כבישה, רקיחה ועשיית יינות וליקרים. חמוצים, מתוקים, חריפים - מאפשר לכל אחד להכין ריבות ומרקחות מוכרות, כתות שדה, או אפרסקים, ל...

39.
בתכנית הטלוויזיה שלו "השף העירום", המוכרת גם לצופים בישראל, ג'יימי אוליבר, ילד הפלא של הבישול הבריטי, מציע מבחר מרהיב של עשרות מתכונים לכל הזדמנות ולכל אירוע.   השף העירום מיישם בכל ארוחותיו את העיקרון "תפשיטו את זה וזה יצליח". מסלט ועד בשר צלוי, מקינוחים ועד פסטה, המתכונים פשוטים, חגיגיים וטעימים, ומשלבים טעמים נועזים ומרכיבים טר...

40.
עיצמו את העיניים והתמסרו לחוויה. קודם כל הריח - עדין, אבל כזה שאין לטעות בו. אחר כך הטעם - מתוק - מריר, מעורר, מוכר אך מרגש בכל פעם מחדש, עוטף את הפה בקטיפה מתוקה ומשאיר חשק לעוד. השוקולד מלווה את התרבות האנושית לאורך אלפי שנים. כוהני דת רקחו ממנו מנחות לאלים, בנות אצולה הזילו דמעות ענוגות מעל ספלי שוקולטה מהבילים, מחזרים מבוישים הגי...

41.
המדריך ללימוד צעדים ראשונים בבישול.כשר. 50 מתכונים נבחרים, צעד אחר צעד, עצות, קיצורי דרך, קניות, כיצד ומה לבשל? מדריך זה למבשלים מתחילים הוא הדבר הקרוב ביותר ליועץ צמוד במטבח. המדריך נוח לשימוש וכתוב בשפה ידידותית. גם טירונים יצליחו להכין מתכונים טעימים ומזינים ולרכוש את הידע הנחוץ בבישול להכנת ארוחות לכל הזדמנות וארוע. ספר הבישול...

42.
סוכן הוד מלכותה 007 לא יוצא ולא בא בלי לגימה מקוקטייל הוודקה מרטיני שלו, "מנוערת, לא מעורבבת". גם הנובליסט שרווד אנדרסון מת על הקוקטייל מרטיני שלו. בזמן לגימת המשקה בלע בטעות את הקיסם והזית ומת במקום. לקוקטייל "בלאדי מרי" יש דם על הידיים....שמו של הקוקטייל בא לו מדמותה של מרי טיודור, בתו של הנרי השמיני. מרי החיננית, נהנתה מחמש שנות שלטו...

43.
משולחנו של המוציא לאור הפשטידות הן מאבני היסוד של מטבחנו והן מככבות בכל הזדמנות ובכל אירוע, ממסיבות ועד ארוחות משפחתיות. ספר זה מציע מציע אוסף מגוון של פשטידות מסוגים שונים, כולן טעימות להפליא, יפות וקלות להכנה. המתכונים כתובים בצורה בהירה ומפורטת ומלווים בעצות ובטיפים מנסיונה העשיר של דנית. כל מתכון מלווה בתצלום מגרה, שממחיש א...

44.
ל יציאה לטבע, לירוק ולמרחבים הפתוחים מעוררת תיאבון לחיים ולאוכל. אם מדובר בנקניקים וירקות סביב שולחן מתקפל או בארוחה בת שלוש מנות מעל מפה משובצת ומפיות בד. בשרים על הגריל, פשטידות במחבת, עוגות, סלטי פירות ושלל עצות לפיקניק המושלם. הסדרה ``אז מה אוכלים היום?`` מתמחה במתכוני בריאות ובמתכונים קלי הכנה, מבלי להתפשר על הטעם. הספרים נערכו...

45.
``הסקרנות וההתעניינות שלי בבני אדם עוברות לרוב דרך האוכל``, כותב אהרוני בפתיחה לספרו. ``אני מבשל עבור אנשים, מאכיל אותם, טועם מהמאכלים שהם אוכלים, לומד את המטבח שלהם, מספר להם סיפורים וכותב עבורם על אוכל. אגב כך אני פוגש אנשים, לומד על חייהם, מבין את הדמיון והשוני בין בני אדם, וחווה שוב ושוב את המיגוון האינסופי של הקיום האנושי.`` רובם ה...

46.
47.
אחוזת הכרמל - אחוזת הבריאות והספא, הנמצאת על הכרמל בתוך חורשת אורנים קרירה ונעימה, מפורסמת באוכל מיוחד, פרי יצירתו של השף קורט וזר. קורט וזר, יליד שוייץ, שף אירופאי אמיתי, עבד כשף ראשי במלונות המלך שלמה ורויאל ביץ באילת. וזר שולט ברזי המטבח האירופאי הקלאסי כמו גם בכל אסכולות הבישול המודרני. בספר מתכונים לארבע עונות השנה, למשל...

48.
ספרה הקודם של נירה שויאר, "עוגות לכל עת", שיצא לאור בשנת 1979, מצוי כיום כמעט בכל בית - בדרך כלל קרוע מרוב שימוש. זאת בשל החשיבה המיוחדת העומדת מאחורי כתיבת המתכונים, החומרים הפשוטים, אופן ההכנה הבהיר, הדיוק והאמינות. ספרה החדש, "מלוחים לכל עת", כולל מתכונים של סלטים, פשטידות, חטיפים, לחמים, גבינות, ירקות כבושים - ועוד ועוד. נירה שויא...

49.
"מאפה מלוח, מאפה מתוק" הוא רומן לוהט, ממושך וחושני, עם המאפים הצרפתיים: קישים במליות שונות, מאפים מבצק עלים, פאטה כבד ובשר, מאפי שמרים מסורתיים, לחמים פיקנטיים, טארטים למיניהם ומאפים מתוקים רבים אחרים. בני סיידא הרבה לנסוע למחוזות שונים בצרפת, מסעות של טעימות וחוויות חושים, עם הרבה פיתויים לטעום עוד טארט, עוד קיש ועוד לחם. כל המתכוני...

50.
הו, תענוגות השוקולד! ספר זה מציע לכם לא מעט פיתויים ופינוקים שוקולדיים. למשל, עוגות שוקולד עסיסיות, עוגיות שוקולד ריחניות, גלידות שוקולד נמסות בפה, פחזניות ממולאות קצפת שוקולדית, פאי שוקולד, מוס עשיר וקציפתי בשלושה גווני שוקולד, רוטב פאדג' - שוקולד המתקשה על גלידה, קרם באוואריה מנוקד בשוקולד, שרלוט שוקולד יפהפה, סופלה שוקולד אפוי ב...

51.
האוסף המתוק של "על השולחן" מגיש לכם כ100 - מתכוני מתוקים נבחרים, שפורסמו בירחון בשנים האחרונות. מאחורי המתכונים עומדים מיטב אמני המתוק בישראל: קונדיטורים, שפים, שוקולטיירים וגם חובבי אפיה. בין המשתתפים: הנס ברטלה, דליה רנו, עופר גל, מישי בלוג, מיכל קורן, ירון קסטנבוים, גבי הופשטטר, מיכל מוזס, קרין גורן (שגם ערכה את הספר) ועוד רבים וטובים...

52.
שוקולד - מבית "על השולחן". עיצמו את העיניים והתמסרו לחוויה. קודם כל הריח -עדין, אבל כזה שאין לטעות בו. אחר כך הטעם - מתוק-מריר, מעורר, מוכר אך מרגש בכל פעם מחדש, עוטף את הפה בקטיפה מתוקה ומשאיר חשק לעוד. השוקולד מלווה את התרבות האנושית לאורך אלפי שנים. כוהני דת רקחו ממנו מנחות לאלים, בנות אצולה הזילו דמעות ענוגות מעל ספלי שוקולטה מהבי...

53.
שמן הזית זוכה בשנים האחרונות לפופולריות עולמית סוחפת, הרבה בזכות טעמו המופלא ולא מעט גם בשל סגולותיו הבריאותיות. הזית הוא פרי מובהק של אזור הים התיכון ומרכיב חשוב בבישול הים - תיכוני. ספר זה כולל אוסף רחב של מתכונים המבוססים על שימוש נדיב בשמן זית ובזיתים. המאכלים מתאימים לאזורנו, לאקלים השורר בו ולמצרכים המצויים בו בשפע. בין השאר...

54.
על הדקה הוא אוסף מתכונים מרהיבים לכל סוגי הבשלנים ולכל סוג של אירוע. החל בארוחת ערב עם חברים, כשבקושי יש זמן להיכנס למטבח, ועד לביקור חגיגי של המשפחה, כשהמטבח הופך לממלכה. ייחודו של הספר בחלוקת המתכונים על פי הזמן הדרוש להכנתם, מ-20 דקות ועד 40 דקות, ובכל פרק מנות ראשונות, עיקריות וקינוחים. בני סיידא הוא מחברם של ספרי בישול רבים, שזכו ...

55.
לכל אחד מאיתנו מתחשק לפעמים לבשל משהו באמת מוצלח, משהו בטעם וריח של מסעדה טובה. לרוב הרעיון הזה נגנז מהר מאוד, נוכח המחשבה על שעות של מאמץ ויזע במטבח המבהיל. הנאות פשוטות, כשמו כן הוא, מבטיח להפוך את הבישול לחוויה מהנה, במאמץ מינימלי. חנוך פרבר, מבין גדול באוכל, רקח מכל טוב הארץ, עשרות מתכונים ים - תיכוניים פשוטים, מלאי ניחוחות וצבע...

56.
איסור אכילת חמץ בפסח עושה את הבישול והאפייה בחג לאתגר של ממש. כל מאכל בצק שתסס, מכל חמשת מיני הדגן, אסור. כיצד אפוא אופים לחמניות בחג? כיצד מכינים פשטידות, מאפים מלוחים ועוגות? על אלה ועוד עונה ספר זה בהרחבה. בישול לפסח מביא מבחר מתכונים לליל הסדר ולימי חול המועד, מקצתם מקוריים. בין השאר תמצאו כאן מתכונים לקניידלך ולחרוסת המסורתיים, ...

57.
"בחירת המתכונים הייתה לא קלה, ‏השתדלתי להשאיר בספר בעיקר את המתכונים המיוחדים יותר, אלה שיש בהם איזשהו טוויסט מסוים או חידוש מעניין. לצד אלה השארתי לא מעט נכסי צאן ברזל ממטבחי העולם, חלקם מעובדים במטבחי הפרטי על פי פרשנותי והבנתי... תמיד הבאתי בחשבון שהמתכונים מיועדים למבשל הביתי, זה שאוהב את עבודת הבישול ומוצא בה הנאה גדולה." באהר...

58.
ספר זה הינו שמחה אמיתית ? שמחה של צבעים, טעמים וריחות. עוגות גבינה ופשטידות, לזניה ובלינצ´ס, בורקס ופיצה ? מתכונים שעוברים מסבתא לאמא ולבת, ומשכנה לשכנה בגינה ? כולם צבעוניים, שמחים וטעימים! אביגיל מייזליק אספה בכישרון מתכונים חלביים משובחים: מגבינות המוכנות לבד בבית בשלל טעמים וצבעים, מאפים, פשטידות סלטים ומקרים, ירקות צלויים בשמנ...

59.
הספר "שיעור פרטי עם אהרוני" נולד בעקבות תכנית הטלוויזיה המצליחה בעלת אותו שם. בספר מקובצות חלק מהארוחות משתי העונות הראשונות של "שיעור פרטי", והוא משחזר אותן אחת לאחת. מעצם טיבה היתה התכנית מבוססת על מגוון גדול ועל חתך רחב של בקשות וצרכים. היו בה מנות שונות, ממטבחים שונים ומגוונים, בדרגות קושי שונות, ובטכניקות בישול רבות. גם הספר הו...

60.
"זהו ספר לאנשים שיש להם עיניים גדולות ופקוחות לרווחה, ופה פעור, וגוף רעב, וחושים מגורים, ויש להם תיאבון לכל סוגי התיאבון, וכמו פיקאסו אף פםע לא די להם". יאיר גרבוז, צייר "זהו הספר שכולנו חכינו לו. לאנשים שיודעים מהי תרבות חיים, שאוהבים לגעת, לבלוע בתיאבון ולנגוס בתאווה את כל הטוב שבחיים". אילנה גור "אמן דגול, חושני, תאב חיים, נון-קו...

61.
62.
אמא שלי, רשל ששון לבית בסון, גידלה תשעה ילדים ברחוב אגריפס, בפאתי שוק מחנה יהודה שבירושלים, במה שכיום היה נחשב לתנאים-לא-תנאים, אבל בעיניה ובעיקר בעינינו. היא הייתה מחכה. היו לה תבונה, חריצות, אופטימיות, רצון טוב ואהבה. לעומת אלה, נראה לגמרי מיותר. ככה אני זוכרת את אמא: לשה בצק ושרה. מטגנת על הפרימוס בחצר ודואגת לכל ילד, לכל שכן, לכל עוב...

63.
64.
סלט, הארוחה הקלה במיטבה. הוא בעצם ניצול חכם של שאריות מקרר. ואם לא חשבתם מעולם להפוך את העוף שנשאר מאתמול לסלט מתוחכם להיום בערב, הנה שלל מתכונים צבעוניים, יצירתיים וטעימים להפליא. הסדרה "אז מה אוכלים היום?" מתמחה במתכונים קלי הכנה, מבלי להתפשר על הטעם. הספרים נערכו בקפידה, נבדקו ונבחנו שוב ושוב, והותאמו לטעמים הישראלים ולשוק הישראל...

65.
66.
לבשלנים, שאין להם זמן לבשל, מגיש הספר מהמטבח בקלי קלות שפע של מאכלים טעימים, יפים וקלים. מאכלים שאפשר להכין בזמן קצר, במספר קטן של שלבי הכנה ובחיסכון בכלים. מאכלים שעשויים ממצרכים טריים או מוצרי נוחות הנמצאים במרכולים ובקניונים. המתכונים שבספר זה עונים לצרכים של הבישול הביתי העכשווי. מן המנות הראשונות, דרך פסטות, פשטידות, בשר, עו...

67.
אורז ואטריות הם מאכלים שעליהם בנוי מזונו הבסיסי של חצי עולם. אצלנו האורז והאיטריות שימשו שנים רבות כתוספת, ורק לעיתים רחוקות עמדו במרכז הארוחה. בני סיידא לוקח את השניים ומעניק להם חיים חדשים, הן כתוספת והן כמנה עיקרית. עשרות מתכונים, בטעמים שונים, בתיבולים מגוונים, חלביים ובשריים,מעניקים לאורז ולאיטריות אין ספור אפשרויות מלהיבו...

68.
ג'ודי ודידי הן אמהות צעירות לילדים קטנים, לכל אחת מהן קריירה משלה, ויחד עם זאת הן מצליחות, בהנאה מרובה, להמשיך בעיסוקיהן האהובים - לבשל, לארח, להפתיע, לאלתר ולאכול. הן מזמינות למטבחן המשותף את כולם: מי שאוהב לבשל - ומחפש רעיונות חדשים. מי שלא יודע לבשל - ומחפש דרך קלה ונעימה ללמוד. מי שנרתע ממתכונים מסובכים - ומחפש קיצורי דרך. ובעיק...

69.
לפניכם אוסף של מתכוני פסטה, שהכנתם קלה וקצרה במיוחד. רוב הרטבים מתבשלים בעוד אתם מרתיחים את המים ומבשלים את הפסטה, וכל שנותר הוא לצרף ביניהם. הסדרה ``אז מה אוכלים היום?`` מתמחה במתכוני בריאות ובמתכונים קלי הכנה, מבלי להתפשר על הטעם. הספרים נערכו בקפידה, נבדקו ונבחנו שוב ושוב, והותאמו לטעמים הישראליים ולשוק הישראלי על ידי השפית אייל...

70.
פשטות, אלתור ויצירתיות - אלה הקווים המנחים את שרי אנסקי בספר הבישול שלה המוקדש כולו לירקות. הירקות הטריים, העסיסיים, הגודשים את השווקים בכל עונות השנה בשפע צבעוני משכר בריחותיו, זוכים סוף - סוף להתייחסות הראויה. שרי מתייחסת לאוכל ולהכנתו כאל בילוי נעים, בחדווה ובקלילות ובעיקר באהבה רבה. אצלה מותר להחליף פטרוזיליה בכוסברה ולא קור...

71.
``ממולאים`` מציע לך מבחר רב ומגוון של ממולאים. ירקות במילוי בשרי או חלבי, בשר ודגים במילויים מסורתיים ומפתיעים, פירות במילוי מתוק כמנה אחרונה ופירות במילוי מלוח כתוספות. ``ממולאים`` מפגיש אותך עם המילויים המסורתיים כפילפל, קישוא, כרוב ובצל, במלית אורז ובשר, אך פותח חלון לבישול אחר, קל, מהיר ומלא דמיון. קובי בר שהפעם מציע ממולאים, מוכר ...

72.
הרימון, אחד משבעת המינים שנתברכה בהם הארץ, זכה למקום של כבוד במסורת היהודית ובתרבויות אחרות, והונצח בספרות ובאמנות. בימים אלה זוכה הפרי לעדנה מחודשת והוא מהווה מרכיב חשוב במטבחים המתוחכמים ובברים האופנתיים בכל העולם. יופיו המלכותי, מיצו המתוק-חמצמץ וסגולות המרפא שלו הופכים כל ארוחה לטעימה, יפהפייה ומזינה. הספר שלפניכם מתאר את מק...

73.
האם יש משהו ישראלי יותר מסלט ירקות? הספר המרהיב הזה כולל מתכונים לסלטים ולתוספות מירקות - גם מבושלים - כולם טעימים, קלים להכנה, מוגשים בצורה נאה במיוחד, וכמובן בריאים. הספר גם מכיל מידע כללי על ירקות שונים - מקורם וערכם התזונתי - שמשמשים מרכיב עיקרי במתכונים רבים. טובה ארן, שכתבה וערכה יותר מעשרים ספרים מיוחדים בתחומי הבישול, הג...

74.
איך מסלקים ריח רע מן המטבח. איך משיבים למשקה מוגז את תסיסת הבועות. מה אפשר לעשות בקליפות תפוחי אדמה. איך משתמשים במדיח הכלים לחימום תבשילים. איך מאיצים כבישת מלפפונים. אלה כמה מ - 2500 העצות השימושיות למטבח שספר זה מכיל. הספר עוסק בבעיות מטבח קטנות וגדולות - מסוג העניינים שכל אחד ואחת נתקלים בהם במטבחם מדי יום, למן בעיות של תח...

75.
משתעממים מהסלטים הרגילים? ספר זה יפתיע, יחדש וישדרג סלטים מוכרים, יכיר לכם סלטים ממטבחים שונים, ויציע שלל רעיונות להקפצת כל שולחן. תוכלו להכין ארוחה שכולה סלטים, לפתוח שולחן במנות ראשונות של סלטים, להגיש מנה עיקרית של סלטים חמים, או לחילופין ללוות את המנה בסלטים ותמיד לגוון ולהשתבח. סלטים ירוקים מפתיעים, סלטים עם גבינות, עם דגים או...

76.
אדום או לבן, יבש או מתוק ומה שביניהם, קברנה סוביניון נגד שרדונה, בורדו מול קליפורניה, אוסטרליה יד ביד עם צ'ילה, מכרמל מזרתי ועד יקבי רמת הגולן, וכמובן צרפת - כל הטעמים, הניהוחות, המקורות, ההיסטוריה המרתקת והסיפורים המשעשעים, עולם היין הוא הספר המושלם ל"מתחילים", ל"מתקדמים" ולמביני דבר מדריך רב - פנים לתרבות היין, למנהגים ולמוסכמות ול...

77.
מה ישווה בטעמו ובקסמו לטור צנצנות צבעוניות על מדפי המזווה, ובהן ריבות, קרישים, מרמלדות, פירות משומרים בסירופ, מחמצים צבעוניים, משקאות ותרכיזים, מיני צ'אטני וסלטי תיבול - כולם מעשה ידינו להתפאר! שפע הפירות והירקות בארצנו והנטייה לעשייה עצמית בבית כעיסוק יצירתי וחסכוני כאחד, יצרו ביקוש לספר כגון זה. ניתנים בו הסברים ברורים ומפורטי...

78.
79.
קפה שותים כשהוא חם, וגם קר, עם חלב או ללא, ממותק או מתובל. שותים אותו במיטה בבוקר, ובשאר שעות היום. שותים אותו בכל מקום בעולם. קפה שותים כשרוצים הפסקת שלווה, כשדרוש ריכוז למחשבה, כשדרושה אנרגיה וכשרוצים לנהל שיחה רצינית עם חבר. שותים אותו ביחד, שותים אותו לבד. שותים בבית, בחצר, בפיקניק, בבית קפה ואפילו במכונית, בבוקר, בצהריים, בערב ובכל...

80.
איזו אם יהודיה אינה מכירה את תחושת הכישלון הצורב והתסכול המייאש למראה עודפי המזון שנותרים אחרי ארוחה שהושקעה בה כל הנשמה? לפניכם ספר חובה שמציע הצעות מעשיות, יצירתיות ותכליתיות, שיסיטו את עודפי המזון הללו מהדרך אל פח האשפה אל דרך המלך, ויחוללו מהפך ביחסכם לשאריות. אחד מיתרונותיו הבולטים של הבישול משאריות הוא חיסכון בכסף, ולא ...

81.
הרעיון להוציא לאור ספר העוסק בקפה עלה יום אחד, תוך כדי בחישה בכוס קפה, בבית קפה בדרום תל אביב. לפתע מצאנו עצמנו תוהים על קנקנו ועל סוד קסמו של המשקה השחור והמעורר הזה, המשרה אווירה נינוחה ואינטימית, שריחו טוב כל כך, וטעמו נפלא. יותר ממחצית אוכלוסיית העולם חווה מדי יום את ההנאה בשתיית הקפה. כמעט בכל מדינה נוהגים לשתות קפה לפחות פעם ...

82.
83.
מטרת ספר זה לשמש מדריך עזר לחובב, לעקרת הבית ולכל המעוניין לדעת כיצד לזהות, לגדל ולהשתמש בצמחי התבלין המקובלים במטבח הישראלי. עד כמה שמתמיה הדבר, כמעט כולם מכירים היטב כל תבלין על פי ריחו וטעמו, אך מעטים הם אלו המכירים את הצמח ממנו נלקח, ועוד פחות מכך כיצד הוכן. התבלינים נמצאים בשימוש נירחב ונימרץ בכל מטבח ומטבח. מפתיע הדבר שאין מרב...

84.
"לאכול דבש הוא מן הדברים היותר מענגים, אבל קיימת שניה, ממש לפני שאתה מתחיל לאכול, שהיא עוד יותר מרנינה אפילו מהליקוק עצמו". א.א מילן / "ופו היה אומר"ההתעוררות בצריכת דבש הינה חלק מהמגמה העולמית של מודעות וצריכת מוצרי בריאות מהטבע. מלבד היותו מעדן טבעי נפלא, לדבש סגולות בריאות מגוונות.ספר הדבש השלם הינו מסעו מעורר התאבון של בני סיידא ...

85.
אוכל הולנדי הוא אוכל פשוט, מנחם וטעים, שעשוי מחומרי הגלם המשובחים ביותר. התייר הישראלי מכיר בוודאי את דוכני המזון הפזורים ברחובות אמסטרדם- דגים מלוחים, ציפס פריך טבול במיונז, פנקייקס - אבל האוכל ההולנדי הביתי מגוון הרבה יותר. ב-1935, שנים אחדות לאחר שעלתה עם בעלה מהולנד, פתחה יהודית ליפשיץ, (אמה של רות יולס), יחד עם בני משפחתה, מסעדה קט...

86.
חיים כהן ואלי לנדאו מבשלים הוא ספר בישול מקורי יוצא דופן: מילון שימושי למטבח המונה, לפי סדר האל"ף-בי"ת, את מצאי הירקות והפירות שבשוק. לכל ירק ופרי מוקדש פרק ובו מבחר מתכונים וכן סיפורו ההיסטורי, הגיאוגרפי והחברתי. אבל זה לא ספר צמחוני. כשאפשר וראוי לבשל את הירקות עם עוף, בשר או דגים, מוצעים בו המתכונים המתאימים....

87.
מראשית ההיסטוריה ועד ימינו אלה, סיר המרק הענקי - המלא כל טוב ומעלה ניחוחות של בית, חום ונחמה - עומד במרנז הקיום האנושי ומאפשר אותו. כך לפחות מתאר את תולדות האנושות - ותולדות סיר המרק - הסופר גינטר גראס בספרו "דג הפוט". אין ספק שהמרק הוא עדיין אחד המאכלים המרכזיים בתפריטנו התזונתי והרגשי. אם נדמה היה שבנושא המרקים כבר מוצו כל החומר...

88.
פורמט אלבומי צבעוני ומהודר. ספר בישול כולל מתכונים רבים ומגוונים: מנות ראשונות, בשר, מרקים, דגים, סלטים וירקות, רטבים, מנות אחרונות, ריבות, עוגות וקרמים....

89.
190 עמודים. "כשאנחנו מבשלים בעצמנו קל לנו להכין דברים שאנחנו אוהבים, כדי שיהיה לנו טעים. זה פינוק, והפינוק הוא משפחתי. כמובן, גם ההליך יכול להיות משפחתי – הילדים תמיד שמחים לעזור בבישול (ולפעמים אפילו הבעל). מי שמפחד שיפסיק מיד! החוכמה האמיתית היא להשתמש יומיום במוצרים פשוטים ולהכין מהם, כל פעם מחדש, ארוחה שהיא חגיגה." דידי תמרי. בי...

90.
חורף. גשם בחוץ. הקדרה מבעבעת לאיטה על הכיריים או בתנור וממלאת את חלל הבית בריחות מגרים. עוד מעט נגיש אותה לשולחן, עם הרבה לחם ליד, לניגוב הרוטב. תבשיל קדרה מנחם ועשיר הוא מאכל מושלם לימים קרים. לא קשה להכין, כיף להגיש והכי כיף לאכול, במיוחד כשמתקבצים סביבו אנשים שאוהבים. בספר 55 קדרות חורף מפנקות עם בשר או כבש, עוף או דגים, ויש גם קדרות ...

91.
190 עמודים.נירה רוסו מוכיחה שהטענה "אין מה לבשל בפסח" שגויה לחלוטין. עשרות מתכונים מהמטבח האיטלקי כמו מהמרוקאי, מהרוסי כמו מהספרדי. לצד מתכונים העל בסיס מצות וקמח מצה, כאלה המבוססים על הירקות המאפיינים את החג והאביב: כרישה, ארטישוק,, כרפס, פול, אגוזים ועוד. מבורקס מצות ועד פורל באגוזים, מעגל בארטישוק ועד ניוקי גבינה בתרד, כל אלה בהורא...

92.
ליל הסדר מתקרב, ואתם עומדים לחזור על אותן המנות שעולות על שולחן החג שלכם מדי שנה?בני סיידא מציע לכם להפתיע, ועם זאת להישאר מסורתיים. שלל מנות ראשונות, מרקים וסלטים, ומנות עיקריות מפוארות וחגיגיות חלקן בקלי קלות, וחלקן מושקעות יותר וכולן זוכות לאנחות עונג ולמבטים עורגים לצלחת המרכזית. אפשר לקבל תוספת? גם בחול המועד לא צריך להתפשר. ל...

93.
* מה היה התפריט של הטיטאניק בליל טביעתה? * מה חשב קזנובה על ליקר דובדבנים? * איך תחליטו את מי להזמין לארוחה חגיגית ואת מי לא? * מהם הכללים להתאמת היין לתפריט? * מדוע צ´רצ´יל לא אכל ארוחת בוקר עם אשתו? * למה פיתגורס, דיוגנס ואפלטון היו צמחונים? * מדוע לא להביא מתנה למארחת? * מהו המקור של השם Hot Dogs ומי המציא את הפרצל? * איך תבחרו את המסעדה ...

94.
פשוט מאוד: זהו ספר מתכוני השוקולד הטוב ביותר שתוכלו לקנות עכשיו ולעולמי - עד....

95.
מתכונים פשוטים ומהירים | מתכונים מושקעים לאירוח | יצירות של שפים וקונדיטורים מובילים | מאכלים משפחתיים שעוברים מדור לדור | סלטים קיציים | מרקים חורפיים | מאפים מפתים | מנות ממטבחי העולם | מאכלים מקומיים אהובים | 100 המתכונים הטובים לשנת 2009 של מגזין האוכל המוביל בישראל...

96.
קצת יותר ממאה מתכונים וקצת פחות ממאה סיפורים, כולם של לוחמי צנחנים ושב"כ ובני משפחותיהם, קובצו לספר אחד שמחבר בין קולינריה ופרקי הווי את הספר "המתכון הסודי של אבא" אפשר להזמין באמצעות הדואר האלקטרוני של קרן הצנחנים: keren1967@gmail.com. ...

97.
"הספר שלפניכם הוא אסופה חלקים של מתכוני תכנית האוכל ´גיל חובב והתוספות´ ששודרה בערוץ HOT3 של הכבלים. כשבאתי להציע את הסדרה לערוץ, שאלו אוית אם אני שף. הסברתי שלא ואז שאלו אותי (בהגיון רב) למה הצופים ירצו לצפות בתכנית אוכל של בחור שאינו שף. הסברתי מה שאני תמיד מסביר: שלדעתי זה דווקא הכוח והיתרון שלי.... זוהי מחברת הבישול הפרטית שלי ...

98.
כרך השני של הספר תמונות מבית אבא ואוכל מבית אמא ? מאכלי החגים בעדות ישראל, לוקטו כ-100 מאכלי חג ושבת נוספים הייחודים לעדות ישראל השונות ? מצפון אפריקה, אסיה, מרכז ומזרח אירופה. כרך א` ו-ב` מקיפים ומשלימים את ``שולחנות החג והשבת`` של כל עדות ישראל באשר הם על מסורותיהם, ניחוחותיהם והפולקלור הנלווה אליהם. סביב שולחן החג והשבת התפתחה תרבות ...

99.
מתנות מעשה יד, שהן לא מתלה מקרמה לעציצים. מתנות אכילות, כאלה שהושקעו בהן מחשבה, עבודה, והמון אהבה. מתוקות, מתובלות ומלאות ניחוחות של כוונות טובות. משמחות את החיך ומשמחות עוד יותר את הלב. שלל מתכונים עם מגוון הצעות הגשה ועטיפה שניתנת לאכילה. הסדרה "אז מה אוכלים היום?" מתמחה במתכונים קלי הכנה, מבלי להתפשר על הטעם. הספרים נערכו בקפידה, ...

100.


©2006-2023 לה"ו בחזקת חברת סימניה - המלצות ספרים אישיות בע"מ